Şimdi Ara

renault, peugeot ve citroen bundan gayrı alınmaya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker90

    quote:

    Orijinalden alıntı: engineer97s

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker90

    quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    ozaman neonaziler yuzunden ölen okadar Türk vatandaşı için alman arabası da almayın arkadaşım...

    kapak gibi cevap olmuş konuyu açan arkadaşa boş işler boş konular

    sorsalar kimse amerika yı sevmez ama iphone almak içinde herkes sıraya girer

    çinde uygur türkleri kesilir çin malı laptop unla yazı yazarsın daha devam edeyi mi ?

    boykot muş :) Biraz Avrupa birliği yazıları okuyun TR nin göbeğil Avrupaya bağlı en çok ihracatı nerelere yapıyormuşuz bir öğrenseniz çok iyi olacak dua edinde Avrupa bize boykot koymasın

    haa biri uganda ya yapıyormuşuz derse hiç şaşmam

    Çok saçma bir benzetme olmuş...

    Bi kere, fransa resmi olarak ve göstere göstere millet olarak hepimizi zan altında bırakmakta ve tarih önünde suçlu duruma düşürmekte...

    İkincisi, verilen örnekler çok ilgisiz. Sen olurda en masumundan bir akademisyen olarak fransaya gider de ermeni soykırımı olmamış dersen başına gelecekleri görünce aradaki farkı daha iyi anlarsın.

    Millet olarak kendimizi savunmaya fırsat bırakılmadan mahkum ediliyoruz, daha farkında bile değilsiniz kusura bakmayın...

    ben ürün boykotları hakkında görüşümü bildirdim. ayrıca hiçte alakasız değil ürettiğini avrupa ülkelerine satıyorsun 2*2=4 bu kadar basit

    bu gibi durumları ürünleri boykot ederk değil devletin üst düzey yöneticileri çözmeli bence az çok tarih okuyan herkes bilir iki ülke bir birini tamamen yok etmeye çalışsada ticaret her zaman sürmüştür...


    ayrıca akademisyenlere yapılan haksızlıklar her ülkede olabilir sırf Türk olduğunuz için o bize karşı tavır koyan ülkelerin korkaklığıdır kimse kaybedeceği bir oyunun içine girmek istermi _? Fransa da öyle yapıyor kimseyi dinlemiyor çünkü haksız bunu herkes biliyor

    bırakın akademisyenleri Fransa nın artık gözüne soka soka tüm önde gelen bizim siyasetçilerimiz, tv lerde konuşuyor bakalım sonuçları ne olacak...


    Fransa nın başındakilerin oy veya başka çıkarlar için Birilerine yaranmak adına yaptığı soytarılığı herkes görüyor


    eğer bir tavır koyulacaksa bu ticari yollardan değil siyasi yönden olmalı benim fikrim
    .

    neyse otodünyasında siyaset yapmaya değmez siyaset konuşmayıda hiç sevmem

    Dostum siyasilerden ümidi zaten yitirmiş biri olarak konuşuyorum. Ayrıca siyasileri güçlü kılan da biz vatandaşlarız bir anlamda. Yani biz birşey yapabiliyorsak fedakarlık yaparak, bizi temsil eden siyasilerde daha gayretli olacaktır ümit ediyorum.
    Boykotun ne kadar uzun sürdüğü de önemli değil bence, önemli olan mağdur olan bizlerin tepkisi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hserdark

    O zaman arkadaşlar ALMAN ve İTALYAN arabalarına da boykot lazım, aşağıdaki listeyi hatırlatmak isterim.

    Soykırımı tanıyan ülkeler:
    Uruguay
    Kıbrıs Rum Kesimi
    Arjantin
    Rusya
    Kanada
    Yunanistan
    Lübnan
    Belçika
    İtalya - 2000
    İsviçre
    Slovakya
    Hollanda
    Polonya
    Almanya - 2005
    Venezuela
    Litvanya
    Şili

    Kaynak

    Verdiğiniz örnekteki ülkelerin çoğunun Türkiye'nin nerede olduğunu bildiğinden bile şüphem var birkaç istisna dışında.
    Burada Fransanın konumu her yönüyle farklı. Hem yasa daha sert diğerlerine göre hem de Fransa bizim için tarih boyunca bir önem arz ediyordu.
    Dolayısıyla durum şuanda olduğundan daha ciddi.




  • Bir zamanlar İtalyan malları ile de aynı problemler çıkmıştı.

    Benim lise zamanında bizim kravatlar bile paramparça olmuştu halbuki ne alakası varsa. Okulun racon kesen itoğluitleri işte.

    Fransaya gelirsek ülke ekonomisine darbe olur, sen menkul ve diğer her türlü dayanıklı-dayanıksız tüketim malı trafiğini kesersen olan içeride Fransız malı ticareti yapan insanına olur.
    Bir de elalemin malına kesik atanlar var bunlar hepten kansız, şunu diyorum kendi bacağına sıkmak mallıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Aralık 2011; 21:04:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Bir zamanlar İtalyan malları ile de aynı problemler çıkmıştı.

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=-48108

    Benim lise zamanında bizim kravatlar bile paramparça olmuştu halbuki ne alakası varsa. Okulun racon kesen itoğluitleri işte.

    Fransaya gelirsek ülke ekonomisine darbe olur, sen menkul ve diğer her türlü dayanıklı-dayanıksız tüketim malı trafiğini kesersen olan içeride Fransız malı ticareti yapan insanına olur.
    Bir de elalemin malına kesik atanlar var bunlar hepten kansız, şunu diyorum kendi bacağına sıkmak mallıktır.

    politik siyasi yönden halledilmesi gereken bir sürü şey var, sen ben Fransa arabası alsak ne olur almasak ne olur gene sana bana zarar... Fransanın çok tın durumu var..




  • O alıntı mesajımı editlersen iyi olur İtalya boykotu 2000 yılında olmuştu. Ben kendimi bildim bileli ukala fransızların malını hiç almadım almamda. Onlar da faşist derecede milliyetçi.
    Şu da var, Japonlarda Türklerden bihaber. Kürtlerin devleti bölüp kendi bağımsızlıklarını ilan etmelerine sıcak baktıklarını hatırlıyorum. Olaya o kadar fransızlar ve umarsızlar.
    Yani Japonların le bron james'inde bile değiliz bu da biline



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Aralık 2011; 21:29:07 >
  • Fransız arabası almayın abi zaten niye alıyosunuzki..

    Benim gibi düşünenler zaten sürekli boykot ediyor bu olay olsun olmasın önemli değil
  • bundan böyle zinhar fransız arabası alınmaya, kim ki aldı önce tepelene, ısrarı vukuunda tiz kellesi vurula.
  • Bu boykot böyle devam eder, bu insanlara bunu anlatamazsın
    Herşeyi tüketici mantığıyla gördükleri sürece parayaı basarlar, arabayı alırlar. Üstüne de aşağılanırlar, hakir görülürler vs. vs.


    Bir zamanlar ne yaptık, neleri yokettik
    üretici olmanın haklı gururu

    kara(yabancı) propoganda sonucu kaybettiklerimizbiz




  • Boykota gerek yok ki bu araçları almak için...
  • bu yasanın demokrasinin kalesi sayılan bir ülkede kabul edilmesi beni çok şaşırttı.
  • Fransız arabası almayın canım niye alıyorsunuz ki almayın ki fiyatları düşsün ben ucuza alayım taktiği bunlar buralarda protesto diye gaz verip. Valla ben geçen anlaştım citroen alıyorum fiyat - özellik bakımından en iyisi şu anda piyasada c4 ve ds4. Bir hafta sonra teslim alıcam arabayı malları protesto ediyorum diye kaparomu yakamam. Aynı özellikler civicte olsaydı civic alırdım dizel otomatik vitesi yok şu yok bu yok ama fiyat kol gibi. Tayyip vericem ben senin kaparonu alma derse vazgeçerim tabi sonuçta kendi yarattığı dengesiz politikanın ürünlerini topluyor.
  • Hadi fransız mallarını boykot edelim, peki bu boykotu isteyen arkadaşlar 10 dan fazla türk'ün neonaziler tarafından alman istihbarat teşkilatı yardımıyla öldürülmesi olayından sonra burada herhangi bir alman boykot başlığı açmışlar mı??? Yoksa almanlara karşı çok mu hoşgorülüyüz diğerlerine olmadığımız kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veterdem

    Fransız arabası almayın canım niye alıyorsunuz ki almayın ki fiyatları düşsün ben ucuza alayım taktiği bunlar buralarda protesto diye gaz verip. Valla ben geçen anlaştım citroen alıyorum fiyat - özellik bakımından en iyisi şu anda piyasada c4 ve ds4. Bir hafta sonra teslim alıcam arabayı malları protesto ediyorum diye kaparomu yakamam. Aynı özellikler civicte olsaydı civic alırdım dizel otomatik vitesi yok şu yok bu yok ama fiyat kol gibi. Tayyip vericem ben senin kaparonu alma derse vazgeçerim tabi sonuçta kendi yarattığı dengesiz politikanın ürünlerini topluyor.


    Fransa'nin boykotunu gectim. Su Fransiz arabalari kadar itici araba yoktur. Daha hayatimda hic Fransiz arabasi almadim. Birakin almayi bayiden iceri dahi girmedim bir kez dahi internet sayfasina girmedim. Nedense sevemedim. Bu arada buna fiat markasi da dahildir.




  • Fransız öpücüğü nolcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Zaten Fransız araçlarını sevmiyoruz halk olarak.

    Gerçekten hiç sevmiyoruz :) ironiyi farkettim bu arada.80 bin renault satılmış bu sene, diğerlerini saymıyorum bile.Benim araçta renault.Kalkıp yakacak değilim.Mal alındıktan parası çatır çatır sayıldıktan sonra araç artık türk malıdır.Ha bir daha alırmıyım tövbe tabi.Kore japon bize dosttur arkadaş kendilerine biz türküz diyenleri bile vardır abartmıyorum.Araç konusunda tercihim bundan böyle bu iki ülkeden olacak.

    İsrail konusuna gelince.Nasıl hiç bişey yapmadığımızı söylersiniz anlamıyorum.İsraille ilişki şu an sıfıra yakın,adamların ne kadar sıkıntılı olduklarını bilseydiniz böyle konuşmazdınız.Hiçbir askeri alışveriş yok,tatbikat yaptırılmıyor,büyükelçiler yok.İsrailin en önemli destekçisi bizdik bu coğrafyada onlara pahalıya patladı çoğumuz bilmiyoruz.Ürünlerini almama konusuna gelince.Kişisel tercihtir,alana da almayana da saygı gösteririm.

    Direk israil ürünü pek kullanmayız,yahudi sermayeli ürünleri kastediyorsunuz sanırım.Yani son zamanlarda rafael firmasından füze sistemi alan yoktur herhalde aramızda




  • tamam
  • Daha önce de fransayı boykot ettik, Bir gün sürdü, ikinci gün herzamankinden daha fazla sattılar. Farkında olmadan reklam oluyor, (reklamın iyisi kötüsü olmaz misali) yani çok umursayacaklarını sanmıyorum. Boykotun daha kararlı yapılması lazım. Ben kendi adıma totalden yakıt almayı bıraktım, aracımı değiştirirken de tekrar fransız almayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    en çok merak ettiğim avon satışları ne derece düşecek =)

    Avon ile konunun ne alakasi var anlayamdim? Avon bir amerikan firmasi...
    Bakalim daha hangi markalar cehalet kurbani olacak...:)
  • bir daha fiat bayisinin önünden bile geçmem
  • Bir malı boykot ediyorsak ilgili firmaların internet adreslerine mail göndererek Fransa bu işten geri adım atıncaya kadar Fransız malları tercih etmeyeceğimiz ile başlayabiliriz.



    Ne kadar fazla mail, o kadar fazla baskı demektir.



    Boykota katılacak arkadaşlar boykot ettikleri firmalara e-posta göndererek kararlılıklarını bildirebilir/ hatırlatabilirler.



    Kesinlikle işe yarayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.