Şimdi Ara

Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek



    Savaş nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini durduran Renault'nun ülkedeki tüm varlıklarını devredeceğini daha önce siz değerli okurlarımıza aktarmıştık. Söz konusu hamle kısa süre önce Renault tarafından resmiyete döküldü.



    Renault Grubu tarafından yapılan açıklamada, şirketin Renault Rusya'daki hisselerinin tamamını Moskova belediye yönetimine, ülkenin en büyük otomotiv üreticisi AvtoVAZ'daki yüzde 67.69'luk payını da Rusya Otomotiv ve Motor Araştırmaları Enstitüsü'ne (NAMI) sattığı belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Çinli üreticiden 542 beygirlik elektrikli otomobil: LeapMotor C01



    Böylece Renault, ülkedeki tüm varlıklarını elinden çıkardı. Fransız üreticinin AvtoVAZ'daki hisselerini 6 yıl içerisinde geri alma opsiyonu bulunuyor. Ancak Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan'da yaptığı açıklamada Fransız üreticinin hisselerini sembolik olarak 1 Ruble karşılığında satacağını, hisseleri geri almasının ise daha pahalıya patlayacağını dile getirmişti.



    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek



    Moskviç markası geri dönüyor



    Yapılan anlaşmalar kapsamında Renault'nun Moskova'daki fabrikası artık şehir yönetimi tarafından idare edilecek ve resmi açıklamalara göre bu fabrikada tarihi Moskviç markası için üretime devam edilecek. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, şehirdeki fabrikanın uzun ve şanlı bir tarihinin olduğunu, fabrikadaki çalışanların işsiz kalmaması için de Moskviç markası altında üretime devam edileceğini açıkladı.



    Sovyet döneminin efsanevi markası Moskviç, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından özelleştirildi ve 2002 yılında da iflas etti. Sobyanin'in belirttiğine göre Moskova'daki fabrikada yeniden Moskviç üretimiyle yeni bir sayfa açılacak. İlk etapta içten yanmalı motorlu araçlar üretilecek. İlerleyen süreçte ise tamamen elektrikli araçlara geçiş yapılacak. Rus kamyon üreticisi KAMAZ, Moskviç için üretim yapacak tesisin ana teknoloji partneri olacak.




    Kaynak:https://www.sobyanin.ru/o-perspektivah-moskovskogo-zavoda-reno
    Kaynak:https://en.media.renaultgroup.com/news/renault-group-signs-agreements-to-sell-renault-russia-and-its-controlling-interest-in-avtovaz-1fb6-989c5.html



  • Sanırım Rusya’da 80ler modası tekrar başlayacak. Murat 124ler ortada gezecek

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • güzel araba

  • Biz şu arabayı bile zor alırız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedavaya yerel firmalar ve devlet iştirakleri güçleniyor resmen.
    Bunları dışardan besleyecek aracı firmalar şimdiden kurulmuştur zaten

    Şu işgal sürecininin yan etkilerini atlatırlarsa Çin işi liboşizme evrilirlerse hiç şaşırmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 16 Mayıs 2022; 23:9:32 >
  • Renault know how olayını kaptırmasak yeter diye düşündü herhâlde. 1 Ruble nedir?

  • Moskviç efsanedir. Araba değil tank :) konfor pek yok ama araba ile tarlaya gir yine sürersin. hem offroad hem günlük şehir aracı gib kullan. şu eski komünist kafası yerine biraz yenilikçi birileri gelse efsane işler yaparlar.


    bildiğin çatısını kadır 50lik ağır makinalı koy yine götürür. Kamaz teknoloji tedariği sağlayacakmış. bakalım ne gibi ürün ortaya koyacaklar. rusların hatası sağlam mal yapmaları oldu. moskoviçlerin tasarımları yenileyip, üstüne sağlamlığı devam ettirirse yine batarlar.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Moskvich aracınız oldu mu bilmiyorum ama göründüğü gibi sağlam araçlar değiller. Bizde vardı oradan biliyorum.

  • zed Z kullanıcısına yanıt

    eşimin dedesinde varmış. Dedesi anlatıyordu tarlaya gidiyor, kasabaya gidiyor vs. araçta birşey yok. aracın kayışı bile zincirli. Ama konfor sıfır. Lakin eşimin babasının mercedes 2004 kasa E 320 CDI aracı var. ufak çuruka girse adamın aklı gidiyor "göstergede lamba yanacak" diye.


    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecekПравильный смысл... АНТИМАЙДАН - СТОП ФАШИЗМyoutube
    OffRoad 4х4. Moskvich rural drift. Москвич сельский дрифт. Видео для клуба Экстрим 4х4 предоставил АВТОР - Игорь Рязанцев www.youtube.com/user/MrPautini4/videos Светодиодные фары - vk.com/viniloff_nakleyki - ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН [OFF-ROAD][4x4] [Club Extreme 4х4] ™ ● vk.com/offroad_vu 4x4 Subscribe! All the best at us on the channel.
    https://www.youtube.com/watch?v=hv4S6BmT9jM
    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecekCrazy Russian Peoplesyoutube
    In this video compilation of Russian trucks - SUVs despite four-wheel drive stuck in the mud or in a swamp. The roads in Siberia and in the far North, where impassable mud in summer, and complete absence of roads. Trucks and buses are to Ford the river and in winter move winter. Despite the fact that a car is the pride of the Soviet avtoproma in extreme conditions of Russian roads are difficult drivers to overcome the roads of Siberia, Kamchatka and Yamal. Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCkGVqpm5O78a-jez6hB5q3Q
    https://www.youtube.com/watch?v=itj9Bv6e01s

    bu arada neden bu araçlar avrupa'da satılmıyor anlamıyorum. 2 metre bataklıkta yüzüyor kamyonlar. bana mısın demeden bunları yapıyor. ama mesela babamda daf vardı. 2 ayda bir lamba yakardı. motor yağ lambası, ad blue lambası, fren havaları lambası vs. mercedese geçti yine aynı hatalar.


    sanırım batı , rusya'ya çoktan ambargo koymuş. yoksa kamazın dakar efsanesine rağmen rağbet görmemesi ilginç.

  • Arkadaşlar bu resimdeki araçlar üretilmeyecek. Yenileri tasarlanıp üretilecek herkes yanlış anlamış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Eskiden arabalar yetenekliydi. Şimdi çukura girince bozuluyorlar, aküsü zayıflayınca servis çağırılıyor, kapıları da kilitliyor ki servisi dışarda, hazırolda bekleyelim diye Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek 

  • Bizde R yok diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamda varmış zamanında Moskovic anlatır dururdu hep eski anılarını.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    işte seni para harcatmaya zorluyor. ben de başında bundan bahsettim. sovyetlerin batmasının sebebi buydu. ben işe yaramaz eski komunist ülkelerden birinde üni okudum. Allah seni inandırsın, yüksek akım konusu için laba götürmüşlerdi. trafo var. baktım üzerinde yıl 1928 üretici CCCP yazıyordu. herifler kaç yıldır kullanıyorlar. mesela ünide yarı iletkenler dersinde fırın vardı materialleri ısıttığımız vs. onun üstüne baktım 1946 yazıyordu üretim tarihi. herşey analog ama takır takır çalışıyor.


    eee sen böyle böyle üretirsen, bozulmazlarsa kimse de yenisi almaz tabi.



    bana göre sovyetlerin hatası bu idi. diğeri ise içkiye yasak getirmemesi. içkiye yasak gelse, ruslar nüfus patlaması yaşar.


    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecekAzerbaijan Motorsportsyoutube
    Dakar 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=GBXptNonvQE
    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek



    şu resme bakınca insanın içi gidiyor be.

  • nispeten yeni çekilmiş rus yapımı filmler seyrettiğimde, sokaklarında eski samaralar lada vegalar falan var. rus halkı nispeten eski aletlere alışkın. türkiye'ye de gelir artık 100.000 tl ye sıfır rus araçları.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Eskiden arabalar çukura girince takla atıyordu, şimdi istesen de kaza yapamıyorsun. Elektronik kullanımı ve hassasiyet arttıkça arıza riski de artar, akla karayı karıştırmayalım, at arabaları hiç arıza yapmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hazır fabrika, alt yapı. Üretim bandını değiştir, kadroyu kur, operasyona geç.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Rusya'yı bir defa kuzey-güney gezdim, iyi ki gezmişim, epey bir göz açıcı oldu benim için. Tabii asıl iş Rusya'yı doğu-batı gezmek ama artık o da emekli olunca herhalde.


    Rusya kırık dökük görünüyor ama sistemleri, lojistiği, eğitimi bence hiç fena değil. Türkiye olarak bırakın, Avrupa olarak bile Rusya'dan öğrenilecek şeyler var. Moskova metrosu mesela, Berlin metrosundan çok daha verimli, 20 dakikada şehrin yarısını geçiyor, "sistemli" Almanlar'la mukayese ediyoruz...


    Kozmoloji Müzesi'ni gezmiştim, daha ilerdelermiş, öyle görünüyor, sadece ilan etmiyorlar. ABD 70'lerin sonunda (bizimle beraber) eğitimin fişini çekince, Rusya özellikle sanat ve sosyal alanlarda ilerde kaldı bence de. 90'larda Azerbaycan veya Türk cumhuriyetlerinden gelenlerin yeteneklerine şaşırıyorduk. Bakü'de koreografi okulu varmış, dinliyorduk... 50'lerde renkli televizyonları var, Türkiye'de 1984'te geldi renkli yayın.


    Milli ego ile teknoloji veya güzel bir ürün çıkarmak mümkün değil. Ama Rusya'da sadece milli ego yok, teknik merak da var. İsteyince yapıyorlar. Coğrafyaları zor ve çok büyük, çok farklı taşıtlar geliştirmişler. Vidalı taşıtları var, alçak uçuş uçakları. Bunlar Avrupa'da benzeri olmayan icatlar. Kamyonlarda Avrupa'da Berliet, Tatra ve Unimog var, 45°'ye tırmanabiliyor. Almanların Unimog yapmaları büyük başarı çünkü gerçek anlamda Ruslar kadar ihtiyaçları yok.



    Renault'nun Rusya'ya devrettiği Moskova fabrikasında yeniden Moskviç üretilecek
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Daha güvenli değillerdi, daha yeteneklilerdi. Farklı şeyler.


    Takla konusunda istatistikler tesini gösteriyor. Kazlarda temas ettiği yüzeye tırmanıyorlar. Eskiden tekerleklerin neden yüzeyden biraz daha içerde olduğunu unutmuş gibiler. Kazalarda devrilme oranları arttığı için ABD'de USCAR ve DMV araştırma başlatmışlardı. SUV artış oranları diye düşünüşlüyordu ama kazalardaki devrilmelerin artışını karşılamıyor. Yeni süspansyonlar görece yeteneksiz, kapasiteleri de mukavemetleri de eksikli.

  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretle parça parça toplayabiliriz yaklaşık 10-15 sene sürer

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.