Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1978. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.608
Cevap
155
Favori
3.256.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19761977197819791980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • huso kullanıcısına yanıt

    hocam aracı aldıktan sonra uzun yol yapacağım için motor yağı ve filtresi, hava ve poleni acilinden değiştim.

    ancak exper aracı incelerken şu resimdeki hususların olduğunu söyledi. gerçek bir sanayi ustasına göstermedim, bunlar experin tespiti.

     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]
  • dreamspolizei D kullanıcısına yanıt

    Sanzıman cok onemli dolar da ucmusken en ufak sıkıntı basınıza is acabilir.Enjeksiyon,Sanzıman,Turbo ve burclara en acilinden baktırmakta fayda var bence...

  • huso kullanıcısına yanıt

    şanzıman harici Enjeksiyon,Turbo ve burçlar çok masraf tutar mı?

  • dreamspolizei D kullanıcısına yanıt

    Hocam baktırmak lazım Orta demek ne demek?

    Enjeksiyon sistemi deyince EGR,DPF,Enjektor baktırıp gerekirse teste sokmak lazım bir enjektor 2500TL vardır sanırım,Turbo 3000 den assagı degildir de iyi durumda mı,bu sekilde gider mi gitmez mi baktırmak lazım Orta demek cok muallak bir tanım bence...

  • Arkadaşlar 2011 model 1.5 dci megane sportourer edc şanzıman babamın aracı var. 1-2 senedir şanzımandan, özellikle ivmelenmek için gaza yüklenince, 4-5-6. Vitese geçişlerde zzzzzztttttttt diye bir ses geliyor. Şehir içi sakin kullanımda bu sesi yapmıyor.
    Bi kaç ustaya gösterdik kurcalatmayın bu kronik bi sorun, sadece ses yapar dediler.
    Ne yapabiliriz edc kullanan arkadaşlar böyle bi sorun yasayan var mı? Başımıza iş açar mı?
    Bu arada 2013 den bu yana araç bizde.
  • ytkn Y kullanıcısına yanıt

    aracın km si kaç ?

  • ytkn Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 2012 yılında sıfır aldığım 1.5 dci edc aracımda 80.000 km’de 5-6 ve 6-5 geçişlerinde cirtlama sesi gelmeye başladı. Bu şekilde kullanmaya devam ettim. Yaklaşık 105.000 km civarında cirtlama sesi kesildi. Su an araç 125.000 km de cirtlama sesi gelmiyor.
  • sharkemre kullanıcısına yanıt
    138 binde
  • orjam O kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde de son iki yıldır bu ses var, geçen hafta bi şanzıman ustası iyice korkkuttu bizi. Baskı balata falan volan değişmesi gerekir diyo, ama bana pek işten anlıyor gibi gelmedi. Çatallardan bu ses yapıyor diye biliyorum. 20 bin masraftan bahsediyor hemde çıkma parçalarla, yani saçma geldi bana.
    İnşallah bi sıkıntı olmaz, sizin ki gibi kendiliğinden geçer.
  • ytkn Y kullanıcısına yanıt
    Renault bu ses icin garantili araçlara tamir önermedi. Ben de bu duruma istinaden ses gelmeye başlayınca şanzıman yagini değiştirip binmeye devam ettim. Bunun icin şanzımanin sökülmesini doğru bulmadım. İnsallah sizinki de geçer.
  • orjam O kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağını değiştirmek, acaba bu sesin gitmesinde faydası olmuş olabilir mi?
    Şanzıman yağını değiştirme konusunda da ustalar ve İnternet ortamında ki konularda, ikilemde kaldık açıkçası. Değiştirmeyi bazı kişiler onermiyor.
  • arkadaşlar edc lerin ortalama ömrü 150 bin civarı o km den sonra baskı balata değişimi istiyor maalesef belki güncelleme ile birkaç bin km daha idare eder ama kaçınılmaz son maalesef değişim şart çift baskı değişeceği için biraz tuzlu oluyor

  • ytkn Y kullanıcısına yanıt

    şanzıman yağını değiştin, faydası olur cırtlama olayı için.

  • Ordu AŞ yetkili servisinden fiyat alayım dedim.Almaz olaydım.Baskı bakata,triger ve fren balatalarının yenilenmesi için teklifi sundular.Yaklaşık 14000 TL…Ayıptır…Dedim kalsın…Resmen arabadan soğuttular…
  • Usta o ne öyle ya. 14 bin. Biz dolar ile maaş almıyoruz bu nasıl ücret. Yasal soygun bu. Yetkili servise sigorta kasko harici gidilmez demek oluyor bundan sonra.

  • mkarahanli61 kullanıcısına yanıt
    Resmen soygun.Rezillik.
  • Selamlar.Balatadan anlayan üstadlar.Fotolarda olduğu gibi balatalar iş görürmü?Lastik değişimi yapıyorum.

     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]



     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]




  • Merhabalar. 2015 model 1.6 touch plus cvt benzin & lpg li aracım var. Prins Lpg 2016'da 20 binde takıldı. Araç şu an 98 binde. Işıklarda beklerken birden stop etti. 1-2 dk. çalıştıramadım. Hiç bir şey yapmadan çalıştı. Bir kaç gün sonra hareket halindeyken klimayı çalıştırdım. Kısa bir süre sonra devir saati kendi kendine yükselip alçaldı. Kenara çekip ne olduğunu anlamaya çalışırken gene stop etti. Gene 1-2 dk. çalışmadı. Sonra kendiliğinden düzeldi. Dün park ederken stop etti. 1-2 dk. sonra çalıştığında ekranda "Egzoz emisyon kontrol ettiriniz" yazısı çıktı. Servis cihaza bağladı. Bir hata gözükmedi. Bu arada gaz bitmiş. Serviste benzinde sorunsuz çalıştı. Depoyu doldurdum (Aygaz'dan) (Benzini mümkün oldukça çeyrek depo altına indirmem) Bugün de gene hareket halindeyken (klima çalışıyor) devir saati gene yükselip alçaldı. Bu arada hararet göstergesi olması gereken seviyede değildi. Motor sıcakken soğuk gösteriyordu. Fan devreye girdi. Durup P pozisyonuna aldım gene stop etti. Ekranda "Egzoz emisyon kontrol ettiriniz" yazısı çıktı. 1-2 dk. sonra gene çalıştırabildim. Tüpü devre dışı bırakıp devam ettim. Durduktan 10-15 dk. sonra çalıştırdığımda yazı kaybolmuştu. Şu an ekranda "Egzoz emisyon kontrol ettiriniz" yazısı devamlı var. Hararet göstergesi olması gereken seviyeye gelmeyip belli bir süre sonra fan devamlı çalışmaya başlıyor. Sanayideki usta ısı müşürü arızalı değişecek dedi.

    Sorunumun çözümüyle ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd75 -- 18 Mayıs 2022; 8:2:52 >




  • sharkemre kullanıcısına yanıt

    Hocam benimde 173 binde bu sorun başladı, şehir içi kullanımda ufak bir ses geliyor. Yüksek hızlarda rezonanstan dolayı ses artıyor. Bu şekilde kullanmaya devam etmemi söylediler. Şuan fiyatlar çok uçuk 16bin tl lerden bahsediliyor. 2010 2012 arası reno lar debriyaj çatalından bu ses çıkıyormuş, 2012 den sonra düzeltmişler. Sesten kurtulmanın tek çözümü debriyaj çatalını değiştirmek gibi duruyor. Ancak bana da başka aksamlara zararı olmadığını söylediler.

  • merhaba 2012 model megane 3 1.5 dci 81kw aldık 2. el. aldığımız zaman yakıt tüketimi şehir içi 6.5 litre civarıydı fakat şehir dışı yol yaptıktan sonra yakıt tüketimi 9.5 litreden aşağıya düşmüyor nedendir bilenler cevaplarsa sevinirim.


    ayrıca aracın anahtarsız giriş özelliği çalışmıyor, uzaklaşınca kitliyor ama anahtara basmadan kapı açamıyorum kullanım kılavuzuna baktım ama ipucu bulamadım.

  • 
Sayfa: önceki 19761977197819791980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.