Şimdi Ara

Renault Megane 4 HB & Honda Civic HB ? - Civic Teslim alindi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Aynen, bende burda hatirliyorum o konuyu, fotograf koydugu arkadas 330 kmdeydi araci yanilmiyorsam, ve ilk CVT araciydi, ondan o kadar yuksekti. Arkadasim da aldi Civic HB, ilk baslarda 12lerdeydi onunda, sonra 8,3 litreye kadar dustu hocam. Yeni motorun boyle gosterilmesi normaldir, acildikca yakiti duser.
  • MetinOztok kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir düşüş olmuş Hocam. Dediğiniz gibi araç yeni olunca ve ilk otomatik vites deneyimi olunca böyle sonuçlar çıkabiliyor ortaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni yorumlar kafamı iyice karıştırdı ancak honda'nın indirime yanaşmaması canımı sıkmış durum da lansman fiyatı da deyip duruyorlar bence 1-2 bin tl indirim yapabilecek yetkileri var ancak sanıyorum araca olan ilgiden dolayı çakallık yapıyorlar doğudan 2 bayi ile daha telefonda görüştüm onlarda yanaşmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    yeni yorumlar kafamı iyice karıştırdı ancak honda'nın indirime yanaşmaması canımı sıkmış durum da lansman fiyatı da deyip duruyorlar bence 1-2 bin tl indirim yapabilecek yetkileri var ancak sanıyorum araca olan ilgiden dolayı çakallık yapıyorlar doğudan 2 bayi ile daha telefonda görüştüm onlarda yanaşmadı

    Bende 1 kuruş indirim yaptıramadım. Sebebini sorduğumda ise, Honda Türkiye'nin diğer markalar gibi ÖTV zammı yapmadığını ve bu yüzden epey bir zarar ettiğini söyledi. Şu anda HB'de 2-3 ay sıra var onunda etkisi var tabi ki. Sedan RS ile HB aynı zamanda çıktı, sedana 4 bin lira zam geldi. Kısa bir zamanda HB lerede zam geleceğini düşünüyorum.
  • dgzep3 D kullanıcısına yanıt
    bence bu kafayla çok zarar ederler, marka savunuculuğum hiç bir zaman olmamıştır mesela peugeot'u çok severim ama alabileceğim bi modeli şuan için yok daha önce 208 ve 308de kullandım, 308 içinde 5 bin tl indirim aldım 1.2 130 allure+comfort paket için ancak bence şuan için bu para asla 308'e verilmez zira kasım ayından sonra makyajlı 308 Türkiye'de satışa sunulacak, neyse konudan sapmadan honda'nın bence müşteri kazanma cabası olmalı en azından 1 en fazla 2bin lira indirim yapmalılar sonuçta kredi ile almıyorum trink nakit para veriyorum bunu da söyledim nakit alacağım aracı ancak yine de indirim yok dediler. Ama yine de kararsızım yani megane alırsam aklımda honda , honda alırsam aklımda megane kalır diye korkuyorum.
  • Renonun Türkiye geneline satmak gibi bir politikası vardır. daha geniş bir kesime hitap eder.
    Honda ise dar bir kesime hitap eder. Fanları Canları Honda Türkiyeye yeter de artar. o yüzden kıl aldırmazlar.

    renodaki aynı donanımı 1.6 benzinli motorlusunu alsanız daha iyi olmaz mı, hem daha az para verirsiniz hem de ilerde lpg takma opsiyonunuz olur. benzin 7 TL olunca canınız yanabilir.
  • Bende birçok araç arasında kalmıştım bmw 3.16 1.18 seat leon fr fln derken honda hb(beyazrenk) aracı bu hafta içi alıyorum. Bir tanıdığımda var yakıt olarak şehir içi 8.5lt (hafif performanslı) yaktıgını söyledi.Biraz dikkatli ve kasarak kullandıgında 6.5lt yi gördügünü söyledi. Sehir dısı 110-120km hızlarında ort yakıt tüketimi 5,5lt civarlarında, 180-190 km hızlarında ise 11-12lt oldugunu söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bende şuan aynı durumdayım 2016 model 1.5 dci icon megane vardı 86 bine sattım şehir içi 8 lt yakıyordum dizel otomatik işi gidiş geliş çok kısa mesafe olduğundan 3.5 km gidiş 3.5 dönüş motor ısınmadan işte oluyorum o yüzden çok fazla yakıyordu yılda max 10 bin km yol yapıyorum o yüzden satıp benzinli araç almak istedim hem daha performanslı hemde daha az yakarım diye düşünüyorum.

    hondayı şuan alabiliyorum beyaz rengi 100900 tl yaklaşık 40 bin tl kredi çekeceğim 2 yıla 40 a 47 bin sizce ne yapmalıyım aldığım aracı max 2 yıl kullanıcam yaş 28 evlilik ve askerlik durumum var bu yüzden kararsızım 60 binim var gidip b sınıfı araçta almak istemiyorum. sizce en mantıklısı nedir?
  • Her ne alacaksaniz simdiden hayirli olsun.



    Ben yeni hondaya hic isinamadim fd6 ve fb7 kasalar hala cok daha alinasi benim icin. Honda icin yorumumu sadece tasarim olarak yapabilirim cunku honda kullanmadim hic.



    Ben tasarimda radikal bi insan degilim radikal cizgilerden pek hoslanmam ve bu redikal tasarimda megane da cok goze carpiyor. Megane i tasarim olarak pek begenmeyen birisi olarak megane i genede oneririm. 2002 clio 2008 megane 2012 latitude kullandik ve hepsinden teker teker memnun kaldik. Bu sebepten dolayi renaultu oneririm. Bayide ve fuarda icini inceledim goze batan bi durum yok tasarim ve kalite olarak.



    Megane in haricinde yeni opel astra k yi da incelemenizi tavsiye ededim guzel bi tasarima sahip. Astra j ye gore hafiflemis olmasindan dolayi benzinli ve dizel motord hem yakit sarfiyati hem de performansta + yonde bi gelisme var. Bence tek bi handikabi disli oranlarinin kisa tutulmasi (kullananlar oyle diyor) araba cabuk ivmeleniyor fakat uzun yolda 2000 devir altinci viteste 112 gibi bi hizla seyrediyor deniyor.
    Edit
    Fuarda inceledim birde yeni i30 var tabi ki. O belki butcenizi asabilir fiyatlari tam aklimda degil. Ama icinin hem malzeme kalitesi hemde tasarimi cok guzel. Dis tasarimda bi onceki i30 a gore biraz daha guzel. Butce el veriyor bayi indirim yapiyorsa i30uda bi listenize alin inceleyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 200ugececekaga -- 9 Mayıs 2017; 14:33:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda indirim konularda pek esnek degildir. Ama sorunsuzlugu ve garantiyi verebiliyorlar. Ben olsam Civic HB alirdim. Daha orijinal bir tasarim, performansi cok begendim (test surusunde). Meganla ilgili pek bisey soyleyemiyorum, sadece trafikte cok goruyorum, bu kadar.
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkürler kuzenim hali hazırda şuan astra j 1.6 cdti kullanıyor aracından belli ölçüde memnun ancak ben ön yolcu koltuğuna oturduğum zaman ayaklarım ön konsolla bir bütün haline geliyor koltuğu azıcık geri çekince bu sefer arkadaki insan rahatsız oluyor iç hacmini sürücü kısmı hariç hiç beğenmiyorum astra k'da bu durum değişti mi bilemiyorum o yüzden opel'e pek bakmadım. bunun dışında hyundai dediğiniz gibi bütçemi aşıyor 104bin lira dan başlıyor benzinli versiyonu o da giriş versiyonu eğer dolu versiyonun benzinlisi 104 olsaydı 2bin lira indirim ile düşünebilirdim ama şuanda onuda aklımdan çıkarmış durumdayım. seatlara da baktım onda da herkes trim seslerinden şikayetçi o yüzden onuda elemek zorunda kaldım
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    atmosferik motor beni çok pişman etti zamanında c4 kullanırken o vti motora o zaman tüpte takılmıyordu şuan takılıyor mu o motora bilmiyorum ama , ayrıca rcz'yi yaklaşık 7-8 ay kullandım belki daha fazla o araç şehiriçi 10-11 litreden aşağı düşmüyordu yani 1.2 motoru performanslı kullansam maksimum 7.5-8litre yakacak o yüzden pek aldırış etmiyorum o konuda benim için aldığımda pişman etmeyecek birşey lazım yani sözüm meclisten dışarı ''ulan bunu aldık ama kötü ettik'' dememek için
  • Az evvel rs testi yaptım yakın bir dostumda da megan4 1.5 dizel otomatik var.( şuan satılık )
    Az yaksın diyosan tce motorlu reno rs ten az yakar. ama rs in hissettirdiğini megan asla veremez.
    Bu araç ile sakin gitmek biraz zor buda yakıta etki edecektir.
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    İ30 larda iki paket var biri style digeri elite. 1.4 atmosferik style var 74bin lira olmasi gerek. Tgdi turbolu modeller ise elite donanimla sunuluyor. Ve genelde korelilerin arabalari dolu oluyor. Yani giris paketi style full modeli elite. Hyunda i30 basliginda oyle yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane genel olarak civicten iyi bir araç. Ama civicinde motoru güzel performansı yüksek ancak çok yakabilir.Bence bu kadar hızlı bir arabaya gerek yok. Daha dolu , beni sürüşte daha çok mutlu edebilecek olan meganı tercih ederdim.
  • ikisini de almazdım ama seçenekler bunlarsa civic tabii. megane sorunsuzluk olarak civic'e yaklaşamaz. bir de fluence kullanmıştım ki direksiyonu onun gibiyse kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    atmosferik motor beni çok pişman etti zamanında c4 kullanırken o vti motora o zaman tüpte takılmıyordu şuan takılıyor mu o motora bilmiyorum ama , ayrıca rcz'yi yaklaşık 7-8 ay kullandım belki daha fazla o araç şehiriçi 10-11 litreden aşağı düşmüyordu yani 1.2 motoru performanslı kullansam maksimum 7.5-8litre yakacak o yüzden pek aldırış etmiyorum o konuda benim için aldığımda pişman etmeyecek birşey lazım yani sözüm meclisten dışarı ''ulan bunu aldık ama kötü ettik'' dememek için

    nasıl ki atmosferik dizeller tamamen bittiyse atmosferik benzinliler de tamamen bitecek. hem çok yakıyorlar hem de turboların yanında kağnı gibiler. diğer yandan bir kısım zevat hala atmosferik övme peşinde. sadece kendilerini kandırıyorlar.
  • Megan derim ben tasarım vs herşeyi geçtim piyasada çok var demekki bir numarası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panaromik Cam Tavan ve anahtarsız çalıştırma olmalıydı bence honda da. Bana göre çok büyük bir eksi. Tasarımını çok beğeniyorum, o tasarıms birde cam tavan ekleselerdi ne olurdu ki?

    Vallahi kararınız zor. Araçları ne kadar kullandınız bilmiyorum ama burada ki yorumlar ve sizin tercihiniz benimde fikrimi değiştirebilir çünkü bende aynı ikilimdeyim. Kararınızı verince beni bir alıntılarsanız çok makbule geçer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bir arkadaş bu yeni Civic in yakıtından baya bi dert yanıyordu, uzun dönemli kullanımda o beygirler yakıt olarak zarar yazabilir, bu ikiliden Megane i seçerdim,
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.