Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (655. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.280
Cevap
102
Favori
1.313.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bir hevesle 2016 touch manuel donanımda ki yeni aldığım aracıma uzun yol konforunu artırmak için hız sabitleyici takmak istedim hazırladığımalzeleri montaj için aracın orta konsolu söktüğümde hız sabitleyici anahtarının bağlandığı konnektörün çok detaylı aramama rağmen olmadığını gördüm hayal kırıklığı oldu.Acaba ben mi bulamadım ki o kadar da inceledim.
    yoksa 2016 Fluence lerde bu kablo tesisatı yok mu?
    Touch ı satıp icon yada daha yakışıklı olan Megan 4 almayı düşünmeye başladım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt

    Sırasıyla cevap vermeye çalışayım.


    Evet sanayide orijinal bulmak zordur, orijinal denilen de taklit çıkma olasılığı çok yüksektir.


    MAİS den yada yetkili servisten parça almak pek avantajlı görünmüyor çünkü mazot filtresinden örnek vereyim 440 küsür lira bir fiyat veriyorlar hadi %10 indirim yapalım deyip size 400 liraya satıyorlar, oysa bu filtre 230 liraya alınabilyor tan otodan.


    Sahte yağ nedeniyle filtre patlamasını kusura bakmayın ben hiç duymadım, zaten 24 - 27,50 lira olan orijinal yağ filtresi yerine 10 - 15 liralık ne olduğu belli olmayan filtre takılır ise belki bu filtrelerin patlaması görülebilir.


    Tan oto da set değil de mazot filtresi olmadan tek tek alabilirsiniz.


    https://www.renaulttoptancisi.com/Yag-Filtresi-Megane-2-3-Scenic-2-3-Fluence-15-dCi,PR-1742.html

    https://www.renaulttoptancisi.com/Hava-Filtresi-Megane-3-Fluence-Scenic-3,PR-1473.html

    https://www.renaulttoptancisi.com/Polen-Filtresi-Fluence-Megane-3-Karbonlu,PR-1466.html


    252,30 lira tutuyor 3 ü.


    Her bakımda yağ filtresini değiştirmeye gerek diyenlere kusura bakmayın gülüyorum sadece  ben çocuk iken araçların periyodik yağ bakımı 3.000 km de bir yapılır idi sonra bu her 5.000 km de bir yapılır oldu, o yıllardan kalma 2 bakımda bir yağ filtresi değiştirme alışkanlığı galiba bu eski ustalarda hala devam ediyor. Ayrıca çok da pahalı bir şey değilki neden her bakım değiştirilmesin.


    Renault un servis politikasını kesinlikle gözden geçirmesi lazım çünkü yukarıdaki 3 filtreyi ve motor yağını servis 1250 lira fatura ediyor.


    70 lira fark ile elf yerine motul nasıl oluyor onu anlayamadım, elf 150 motul 300 lira gibi fiyatları.


    https://www.hepsiburada.com/elf-evolution-fulltech-fe-5w30-5-litre-motor-yag-uretim-yili-2019-p-OTEL0530FU005?magaza=L%C4%B0VA%20OTOMOT%C4%B0V


    https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-specific-0720-5w30-5-lt-ut0421-P404964827




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 23 Mart 2021; 18:23:34 >




  • Yanlış yazmışım yağ filtresi değil de Mazot filtresinin her sene değiştirilmesine gerek yok. Ben de önceki 2 bakımda mazot filtresini değiştirdiğim ve sadece BP den aynı mazotu aldığım için mazot filtresini değiştirmedim.


    Tan oto nun sitesinde aratmıştım. 3 filtrenin ayrı ayrı satıldığını göremedim. Tan oto dan yağ filtresi orjinal mais, hava ve polen filtresi Polonya malı olan Filtron 3 lü seti aldım. Bilseydim bu şekilde teker teker alırdım. Polen filtresinden daha çok hava filtresi önemli. Filtronlar çok kaliteli değil fakat çakma da değil.

    Hava filtresinde dağılmayı önleyen bant vardı.


    Çok düşük fiyatlı Elf evolution yağ vardı. Bazılarının fiyatı aşırı düşüktü. Sahte yağlar da var diye düşündüm.


    https://urun.n11.com/motor-yagi/elf-evolution-fulltech-5w-30-partikullu-motor-yagi5lt-P313640612

    Linkteki bu ürünle karşılaştırınca 2020 imalatı MOTUL Specific RN0720 aldım.



    Sahte yağ nedeniyle yağ filtresinin patladığı başka bir forumda yazılmıştı. Bana da mantıklı gelmedi. Yağ filtresi kalitesiz olduğu için dağılmıştır.


    Bursa da olanlar bilirler geçtiğimiz yıl eski yetkili servis Avrupa Oto ya tan oto dan malzemeleri alıp ta periyodik bakımı yaptırmıştım aynı zamanda Bosch servisi olan bu yer dışardan malzeme kabul etmediklerini söyledi.


    Forumda daha önce de adı geçen Küçük Renault servisine gittim. Sahiplerinin 14-15 yıllık MAIS tecrübesi ve Renault modelleri hakkında çok bilgileri var. Zeynel Usta çok yardımcı oldu. MAİS in ürünleri kendilerinde de varmış. Aslında yıllık periyodik bakım için bu kadar uğraşmaya gerek yok.


    71 bin Km Fluence in arka balataları bitmiş. Orjinal balata alayım dedim. Usta orjinal balataların ses yaptığını,diğer balatalarda asbest kullanıldığı için MAİS in bu balataları kullandığını söyledi. Çin malı, elektronik elfrenine uyumlu BOSCH balata takıldı ses kayboldu. Kutusunda Megane 3 ve Megane Coupe yazıyordu.





  • Herkese mutlu huzurlu günler dilerim elimizde olan severek kullandığımız fluence otomatik dizel aracımızı satıp 2020 Toyota corolla 1.6 otomatik alarak tercih değişikliği yaptık.

    Burada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Özellikle @sabitkale abi ve herkese teşekkür ederim herkese sorunsuz sıkıntısız kazasız belasız bir ömür dilerim.

    Kolay gelsin iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • star@1 S kullanıcısına yanıt
    2015 sonrası fluencelerde öncesi ne göre tesisat olmama oranı çok yüksek. 2016 touch da bizdede yoktu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dadas2558 kullanıcısına yanıt

    Hocam okurken inanamadım :)


    mesajı benmi yazdım diye baktım :)


    bende aynı şekilde aracımı satıp 2020 model 1.6 Dream multidrive aldım... Kazasız belasız kullanırsın inş... Corolla forumunda yazmaya devam...

  • volkan_efe kullanıcısına yanıt

    Eyvallah Volkan hocam teşekkür ederim ALLAH razı olsun inşallah yorulmadan kazasız belasız kullanırız  


    Ekliyorum sizi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Fluence de 85 90 km hızla çok tasarruflu yol gidiliyor tabi sabrederdeniz. Ama hız sabitleyici ve otomatik olmaması nedeniyle başka araç alacağım.
    Dizel fluence ile Corolla otomatik karşılaştırması yapar mısınız.?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fluence ile ilgili 2 sey yazicam 1.si dizel oldugu icin motor sesi, 2. Si ise dusuk yakit tuketimi, ortalama tuketimim 6 litre idi. Ailecek cok keyifli kullandik...
    Corolla ile ilgili ilk 3 izlenimim, 1. Si yuksek yakit tuketimi ortalama yazmiycam... 2. Si sessizlik (fluenceden sonra en cok hissettigim) 3. sü kocaman bir tablet ve cocuklar icin kurcalamakla 1 haftadir bitmeyen bir suru farkli ozellik...
    Edc sanzumandan sonra cvt sanzuman da ayri bir kullanim deneyimi...
    Ikisi de tr üretim bu nedenle tercihlerimde bunlar etkili oldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Fluence için servisten 1500Tl fiyat aldım mazot filtresi dahil baya yüksek geldi fiyat.Bir de zaten periyodik bakımda mazot filtresi dahil olmuyor mu ?Bunlar niye ayrı fiyat söylüyor.

  • kayseri204 kullanıcısına yanıt
    Mazot filtresi 2 3 bakımda bir değişir genellikle o yuzden farklı fiyatlar çıkabilir disarda yapıyorsanız 750 800 gibi rakam cikar orjinal parçalarla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, aracım 2013, 110 beygir touch paket akü değişiminden sonra araçta MOTORDA HASAR RİSKİ diye bir uyarı alıyorum. Google bu tarz bir arama yapınca bu arabalar da bu hatayı alan çok kişi gördüm ve maalesef hepsi de farklı sebeplerden bu hatayı alıyorlar. Acaba hata akü ile ilgili olabilir mi? Aracı servise sorduğumda yakıt sisteminden kaynaklanan arıza gözüküyor diyor ve sırayla hatayı bulmak için birçok şey yapmak gerektiğinden bahsediyor. Daha önce bu hatadan muzdarip olan var mı acaba aramızda? Nasıl çözdüler ? Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Motor yağı olarak kimi yetkili servisler ELF marka, kimiside CASTROL marka yağ kullanmaktadır.


    En son Ankara Mais merkez serviste yapılan bakımda castrol kullandıklarını gördüm. Daha önceden tecrübe ettiğim Elf Evolution Full-Tech FE yi önceki yazılarımda pek beğenmediğimi yazmıştım ama beterin beteri varmış.


    Yıllar önce Türkiye de RN0720 sınıfı castol EDGE kullanan bir elin parmaklarından az yetkili servisler vardı ve bu yağ gerçekten, mükemmel, pahalı ve ithal idi. (sadece 1 litrelik ambalaj ve varil şeklinde gelir idi)


    Şimdi ise yetkili servislerde yerli üretim ve dolum castrol GTX kullanılıyor.

    Maalesef GTX sadece MB 226.51 yi karşılıyor

    Oysa ELF ve castrol EDGE 229.51 i de karşılıyordu.


    Castrol almayı düşünenlerin bir kez daha düşünmesini tavsiye ederim.


    https://katalog.total.com.tr/tu/products/buz-3/EVOLUTION-FULL-TECH-FE-5W-30


    https://www.ebay.co.uk/itm/153347994062


    https://www.hepsiburada.com/castrol-gtx-5w-30-rn720-c4-partikullu-motor-yagi-4-lt-uretim-yili-2021-pm-HB0000111N2W


    .



    .





  • dantes57 D kullanıcısına yanıt

    benim yakıt hortumumdan dolayı öyle oldu.20 tl verdim 10cm lik bir parça.çatlamış galiba .sarı birşeydi. ondan olabilir.

  • Merhabalar,

    ses sisteminden memnun olmadığım fluence için anfi, subwoofer felan kullanmadan ne yapabilirim diye araştırmalar yaparken hoparlörlerin çok kalitesiz olduğunu gördüm.

    Youtube da daha önce fluence ye sony hoparlör takan kişinin videosunda pek fark etmedi demişti ama uygulaması bence yanlıştı, şöyle ki yeni bağladığınız hoparlörün takılan yere yalıtımı iyi olmalı ki kapı içini kabin (box) olarak kullanabilsin. hoparlörü çıplak elinize alın verin müziği iyi ses duyamazsınız ama tahtadan bir kabin içerisine monte edip dinlediğinizde aynı hoparlörün çok daha iyi ses verdiğini duyarsınız bunun gibi düşünün.

    Malum hoparlörler perçin ile tutturulmuştu kapılara onları çürüterek söktüm, plastik olan kendi orjinal kablo soketinin takıldığı çerçevesini kullanabilmek için mıknatısını ve kağıdını çıkarttım. aynı çerçeve üzerine yeni hoparlörü hava almayacak şekilde izole ederek taktım. çerçeveyide tekrar perçinleyerek yerine taktım, orjinal tesisatın ses soketinide yine takarak orj. bir şekilde oldu.

    hazır kapıları sökmüşken elim değmişken yine youtube da var bitüself benzeri bir malzeme ile kapı içlerini kapladım. hem ses izolasyonu için hemde artık kapyı kapattığımda tın tın etmiyor mercedes misali tok ve ağır bir kapıymış gibi tok sesle kapanıyor. dıştan kapı sacını tıklattığınızda bile tok dolu sesi veriyor artık. (foruma keşke video yüklenebilseydi )

    aracına anfi taktırmak isteyenler için de bir bilgi vereyim iyi bir hoparlörün arka mıknatıs kısmı kapıya cam mekanizmasına değer mi diye hiç korkmayın kendi çerçevesini kullanırsanız arkada 11 cm yeriniz var, kapı sacına takarsanız da 9 cm payınız var yani en babayiğit 13 cm lik hoparlörün derinliği bile 7 cm olunca istediğiniz hoparlörü takabilirsiniz.

    Ben normal bir ses seviyesinde kaliteli dolgun dinamik ses istediğim için teybin kendi çıkışının besleyebileceği infinity marka primus PR5012is taktım tüm kapılara. çok ta memnun kaldım müthiş sesler duyuyorum hatta önce korkmuştum hoparlörler 2 yollu olduğu için tizler çok öne çıkarmı diye ama korkum boşuna imiş çok dengeli müthiş zengin ses aldım.

    Bir de ön tampondaki ızgara bölümüne nikelaj kaplama taktım.













    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 23 Haziran 2021; 14:57:12 >




  • 2012 fluence arabanın klima arızası mevcut servis baktı kompresör değişmesi lazım dedi klima radyotörü falanda girince 15.000 TL fiyat çıkardılar indirimlerle 12.000 oluyormuş  

    Fiyat çok fazla internette baktım kompresör 3Bin serviste 10Bin niye bu kadar fark var sizce ne yapalım?


    Fluence Klima Kompresörü 8201025121 (akbayrenault.com)

  • dantes57 D kullanıcısına yanıt

    arıza tespit cihazına bağlayın orada arızalar sıralanır

  • sabitkale kullanıcısına yanıt

    hocam youtube yükleseydiniz faydalı olurdu baya

    elinize sağlık iyi olmuş

  • kayseri204 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, yetkili servisler maalesef böyle.

    Akbay da bakmış olduğunuz bire bir servisin kullandığı orijinal malzeme tabiki buradan orijinal kompresörü alarak sanayide montajını yaptırın, sanayide eski kompresörünüzü tamir bile edebileceklerini size söyleyebilirler ama uzun ömürlü olmaz aracı satma niyetiniz yok ise yenisini alıp taktırın. klima radyatöründe çatlak patlak yok ise onu da söktürüp temizletin montaj yapılacak yerde.

  • Sag kemerim takili olsada otuyor basina gelen varmi cikma alıp degistirmek mi gerek yoksa pc ye bağlayıp komple sesi kapasak mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.