Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (252. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.048
Cevap
21
Favori
729.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Mart aylarında 11.500-12.000 tl ye yeni kasa 97 broadway rni bulunuyordu. 96 spring 10 bin tl ise piyasanın halini düşünemiyorum.

    Ön camlar otomatik mi ? Birde yakıt tüketimi ne kadar LPG de ? Bizde 91 spring varken 20 li kuruşlarda bişey yakıyordu eski fiyatlarla.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, piyasa uçtu arabalar acayip pahalı, yazı beklesem nasıl olur diye düşündüm ama temiz araba her zaman düşmez dedim aldım ...
    ön camlar manuel ama benim için önemsiz hatta avantaj, eski arabam lada vega'nın 4 kapı camı otomatikti keşke hepsi manuel olsun diyordum çünkü her ay bir cam problem çıkarıyordu ...
    henüz yakıtını deneme şansım olmadı, salı günü aldım daha trafik sigortası yaptırmadım kapının önünde yatıyor şimdilik, yarın veya c.tesi sigortayı yaptırırsam kullanmaya başlarım, eski sahibi lpg'de 30 kuruşu geçmez demişti ...

    merak ettiğim bir husus çıktı bugün, arabayı incelerken farkettim arka koltukta iki yanda toka gördüm ama emniyet kemerini göremedim ... eski sahibini arayıp sormadan önce bilen varsa bilgi versin ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    bugün arabanın arka koltuğunu kaldırdım 3 tane emniyet kemeri çıktı ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-98-model-accent-558916988/detay

    Bunlarda iyi değil mi ? Broadway ile aynı paraya satıyorlar ve kaportaları çürümüyor,broadwayler hep arka çamurluklardan çürüyorlar.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    hyundai accent tabii ki daha iyi, hem dış tasarımı hem içi daha modern araba, özellikle yumurta kasa denilen 96-97-98 modeller çok tercih ediliyor, ilk görüşte moral bozan kronik konsol çatlağı dışında sorunsuz ... benim bütçeye uygunu yok, ucuzlarının çoğu hasarlı bakımsız arabalar, temizine de sahipleri çok para istiyor ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Accent baktım temizlerine ateş pahası para istiyorlar ve satarken sanırım r9 kadar arz talep görmüyor. Bugün 1.5 gls accent baktım 170.000 km de motor yağ yakıyordu 2 bin tl rektefe masrafı vardı adamda en son 16 ya bıraktı vazgeçtim. 99 rni broadway buldum 15 bin tl ye şaseden işlemli araba hafif sağa çekiyordu... piyasa yıkık dökük araba kaynıyor valla satın almak zor. O kadar para gidiyor vakit gidiyor yoruluyorsun ediyorsun elin boş dönüyorsun.

    Bu gece kayseriye yola çıkacaktım 99 accent bulmuştum 180.000 km lerde arabanın km yi sorguladım adam 2 yılda 6 bin km yol yapmış km telini çıkarmış Kayseri'den düzgün araba çıkmaz diyorlardı doğruymuş

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-1995-spring-tertemiz-560585003/detay/

    Şu ilan nasıl ? Birde doğuya gitme şark durumu olabilir. Bu r9 larda hangi kasa broadway yada spring rahatça satılır ? Alırken değişen ve motor dışında neye dikkat edeyim ? 30 bin den aşağı düzgün araba yok en mantıklısı broadway.




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    ilandaki arabayı beğendim düzgün görünüyor rengi de güzel, araç resimlerde göründüğü gibi temizse alınır, ankara arabası makbuldür ...
    reno 9'ların 94-96 arası en tutulan yıllar, sanırım bu yıllarda kullanılan kaporta sacı daha iyiymiş, paslanmaya daha dayanıklı olduğundan tercih ediliyor ...

    ek; rainbow ve fairway modelleri de iyidir, 1.6 motorları sağlam ve güçlüdür (flash 1.7 hariç) ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 6 Mayıs 2018; 16:43:43 >
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ikinci-sahibinden-orjinal-broadway-562696959/detay/

    Birde bu ilan var. Fakat spring ile broadway arasında kararsız kaldım. Broadway ler sanki daha mantıklı gibi ama spring te temiz rahat bulunuyor.

    – 1995 ve 1996 model Spring’lerde elektronik ateşlemeye ve çift boğaz weber karbüratöre geçilmiştir ancak sıkıştırma oranı düşürüldüğünden 68hp (DIN) güç üretmektedir.

    https://renault9.wordpress.com/renault-9-modelleri/renault-9-spring1991-1996/

    Sizin aldığınız 96 spring 10 bin tl ye almıştınız,peki kaç bin km de ? 96 spring lere baktım 12-13 falan istiyorlar 10 bine bulamadım.




  • Merhaba. Aracım 94 model spring. Benim kontak ile bir sorunum var. Marş a basarken araç çalışmıyor, basıyorum basıyorum tam bıraktığım anda çalışmaya başlıyor. Yani basarken değilde bırakınca çalışıyor. Kontak termiğinden dediler, bende kontağı orjinali (valeo) ile değiştirdim yine aynı olay devam ediyor. Bana bu konu hakkında bilgi verecek varmı acaba. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 95 model spring sahibiyim. Uzun yolda 100 km de 9.5 litre lpg tüketimim oldu araçta 5 kişiydik bagaj normal dolulukta idi. Tüketim bana fazla gibi geldi genel ortalamalar nedir ?

    Bu arada araç orjinal 99 binde motorda herhangi bir arıza yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Bu topici yeni keşfettim. Nasıl daha önce görmedim. Hayret. Ben de 2009 Martında 1992 model Renault 9 GTE Broadway aldım. Bu benim ilk arabam. Arabada LPG yok. Sadece benzinli. Aldığımdan beri iki kere Konya'ya gitti geldi. Bir kere Akyazı-Kuzuluk'a gitti geldi. Aldığımda 206.000 km de idi. Şimdi 216.000 km olmuş. Aldığımdan beri 4 adet sıfır lastiği saymazsak arabaya topu topu 500-600 TL masraf yapmışımdır. Şehir içinde çok yakıyor ama İstanbul-Konya arasındaki 720 km lik yolda 145-150 TL arası benzin yaktım. Kime söylesem inanmıyor. Benzin o zamanlar 3,10 TL filandı litresi. Konya'da ve köylerinde sokmadığım dağ, bayır, taşlı yol, toprak yol kalmadı. Bir kere bile sorun çıkarmadı.

    Şimdi bunun haziran 2010 da muayenesi var. Biraz toparlayıp muayeneden geçirecem. Bir kere daha köye gidip gelip satıyım diyorum. Fakat bunun yerine alacağım araba da büyük ihtimalle broadway olur. Broadway olmasa bile Renault olacağı muhakkak. Çünkü otomobillerde önden çekişli olanı her zaman tercihim olmuştur. Renault bu işin ustası. Arabam aşağıda.

    Bu resmi Konya'dan İstanbul'a gelirken Eskişehir'in Çifteler ilçesi ile Afyon'un Emirdağ ilçesi arasındaki bir yerde kahvaltı için durduğumuzda çektim.




    hocam hort ama babamda reno 9 92 model aldı L423 diye geççiyormuş arabayı hiç görmedim bununla aynı mı hocam oda lacivertmiş .




  • 92 model reno 9 a sahibim L423 diye geçiyormuş araba arabayı hiç görmedim 1 hafta sonra elime geçicek arabanın tipi nedir ? ne kadar yakıyor ? bakım masrafları nasıl ? şehir dışı yapar mı ? gibi sorularım var cevaplayabilirseniz memnun olurum iyi günler !

    edit : arabayı babam aldı ben hiç görmedim 13.000 temiz dedi
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    1992 model olduğuna göre aynı kasa olduğu kesin. Renault 9 larda otomatik jikle yok. O yüzden özellikle soğuk havalarda hiç bir zaman ilk seferinde çalışmaz. İkinci veya üçüncü denemede çalışır. Bu arıza değil. Bilgin olsun. Araba böyle.

    3000 devirde 90 km hız yapar. 3000 deviri geçmezseniz fazla yakmaz uzun yolda. Benimki benzinli idi. LPG yoktu. Çekişi filan mükemmeldi. Benzinli olduğu için olabilir.

    Sizin aldığınız da sonuçta 26 yaşında bir araba. Artık ne performans gösterirse. Şimdiden hayırlı olsun.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. şimdi benim tofaş lpg li lpg göstergesinin altında jikle var o heralde sonradan ilave edilmiş sanırsam sonradan ilave edilebiliyor sizde lpg olmadığın olabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmd.ozkan

    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. şimdi benim tofaş lpg li lpg göstergesinin altında jikle var o heralde sonradan ilave edilmiş sanırsam sonradan ilave edilebiliyor sizde lpg olmadığın olabilir mi ?
    Renault 9 araçlar orijinalinden otomatik jiklesiz. Sol tarafta el jiklesi var. Soğuk havalarda araba çalıştırıldıktan sonra o jikle çekilir. Arabanın stop etmesi önlenir. Ama dediğim gibi. İlk seferinde çalışmamak Renault 9'ların huyudur. Arıza değildir.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bide kışın araba kayar götü başı ayrı oynar diyorlar öyle mi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmmd.ozkan -- 28 Temmuz 2018; 10:0:31 >
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    Kışın uzun yolda hiç kullanmadım. Şehir içinde zaten 40-50 km hızlarla kullanınca bir sıkıntı olmuyor. Benim lastiklerim sıfırdı. Lassa Atracta taktırmıştım. 4 mevsim lastik. Sıkıntı olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    bugün 96 spring alarak RENAULT 9 kulübünüze katılmış oldum hayırlısıyla ...
    arabayı aldıktan sonra ufak tefek masraflar yapmaya başladım ...
    gösterge ışıkları hayli zayıftı ...
    geçenlerde hararet göstergesinin birden sıfıra düştüğünü farketmiştim, ibre arasıra oynuyordu, harareti düzensiz gösteriyordu ...
    ardından akü göstergesi göz kırpmaya başlamıştı ...

    oto elektrikçisine götürdüm;
    gösterge panosunun ampülleri değişti,
    yeni hararet müşürü (35 lira) takıldı,
    şarj dinamosunun konjektörü sorunluymuş, çıkma parça (50 lira) ile halledildi,
    işçilik ve malzeme dahil toplam 215 lira verildi ... not: usta tanıdık ...

    yakıt meselesine gelince ...
    istanbul şehir içinde 100 km.de yaklaşık 13 litre lpg tüketiyor (lpg istanbulda 3 lira) ... tüketim masrafı km.de yaklaşık 40 kuruş sayılır ...




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    bende 92 broadway var hocam 2 hafta oldu alalı yaklaşık 400km yol yaptım şehir için devir saatinde 30 u geçmiyorum konyada lpg 2.97 25 kr yaktı. ben fulleyerek ölçtüm
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, sizinkinin yakıtı daha iyiymiş ...
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.