Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.051
Cevap
41
Favori
593.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bujileri ve buji kablolarını kontrol ettir. buji kblolarından bir veya ikisi az iletken olabilir. veya bujilerin omru bitmiş olabilir. gazda bujiler onemli. benzınde kolay çalışabilir.
  • arkadaşlar önerileriniz için tşk ler bujileri yeni değiştirdim buji kablolarım yeni gaz ayarınıda yaptırdım, aklıma tek bir sorun geliyor boğaz (jikle) kelebeğinin orda pislikten tıkanma olabilirmi bu yakıtın fazla tüketilmesine sebep olur diye düşünüyorum aracım 1.4 RNA LPG de 0.235 ykr yakmaya başladı bu konuda bilgisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.
  • slm HYDRGK
    benzer bir sorunla bende karşılastım.aracım bakımlarını yapmama rağmen fazla yakıyordu. ayar için ustaya gittiğimde usta motoru dinledi ve eksoz manifotunda kacak var dedi.
    motorcuya gıdıp baktırdık karburatorun altında eksoz manifotu var catlamış. dokum kaynak yaptırdıysakta tutmadı orjınalıyle degısştırdık.
    ardından karburator yerıne takıldı ve gaz ayarı yapıldı araç normal yakıtına döndü.
  • istersen birde hava filtresi harici başka bir yerden hava alıyormu diye kontrol et hava alma ihtimali olan heryeri kapat, benim arabada şu anda hiçbir sorun yok ancak rakım yüksekliği düşük bir yere gittiğim zaman rolanti bozuluyor,arada bir rolantide bozulma olayorsa fazla dikkate alma sonuçta lpg de hava çok önemli oksijenin fazla veya az olduğu yerler çok önemli ,bu yüzden arabayı boşa atarak rampa aşağı inmemek gerekiyor haberiniz olmadan araba stop edebilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: HYDRGK

    ARKADAŞLAR 2000 MODEL 1.4 RNA LPGLİ BİR ARCIM VAR LPGYİ İLK TAKTIRDIĞIMDA ÇOK AZ YAKIYORDU ŞİMDİ ÇOK YAKMAYA BAŞLADI BUJİ, HAVA FİLTRESİ BAKI BALATA YENİ DEĞİŞTİ AMA YAKIT YİNE AZALMADI, BİRDE ROLANTİDE DÜZENSİZLİK OLUYOR BİLGİSİ OLAN VARMI ? YARDIMLARINIZ İÇİN TŞKLER
  • mrb. yeni üye oldum Arızaların ve onarım şekillerinin paylaşılması oldukça faydalı. Emeği geçen herkese teşekkür. 96 1.4 rn lpg karburatörlü var bende.
    iyi ferah araba da sabahları 2 3 marşta alıyo gazda da benzinde de
    bi de bütün rot balans ve lastik iç dış etmemize rağmen arabanın sağa çekme problemini halledemedim
    bilenler yada daha önce başından geçenler yardımcı olursa sevinirim
  • mrb arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum.Bende de r 19 rte hb 1998 va.arabamdan memnunum.Çünkü performansını beğeniyorum.Yakıtıda uygun.10500 e aldım 3 ay oldu.ilk başlarda her yeni alınan araba gibi sorun yaptı.motorda patlama yapıyordu.Önce birileri korkuttu beni.yok efendim sıralı olacakmış.normal tüp takılırsa hep o arızayı yaparmış.tamircilere götürdüm yok tüpün beyni değişecek falan filan sıraladılar.tüp daha on beş günlük ne DİYON dedim.E ğer bir şey demesem 150 lira mı alacaktı.(Bu ustaların insafı yok)Başka ustaya gittik ataşleme de sorun var dedi.(ADINI UNUTTUM BUJİLERİN TAKLIDIĞI YER)ora değişecek dedi.bende değiştirelim dedim adam sorundan emin olmadığından çıkma bir şey taktı.1 hafta gezdim sorun halloldu.sıfırı 80-90 dı.gittim yanına çıkmasına 50 lira istedi.bende sana 30 lira dedim.yok sök yenisini alırım dedim.bu şekilde sorun çözüldü.
    BİR başka sorun da geçenlerde oldu.araba çalışmadı.o sorunuda şu şekilde çözüldü.ataşlemenin alt tarafında beyne giden bir kablo var o oksitlenme yapmış.usta o kabloyu temizledi.30 liramı aldı.(dedim bu ustaların insafı yok)Allaha şükür yine ucuz yırttık.çünkü yok kayış değişecek falan filan diyordu.eee arkadaşlar 20-30 unda araba işinde lafı olmaz değil mi.
    BU forumda parça değiştiren arkadaşlar varsa parça fiyatlarını yazsınlarda kazıklanmayalım.Kendi işimizi kendimiz görelim.Ben ön bilyenin 1 ini değiştirdim.orjinal 40 lira.türk mal opr 27.5.türk malı taktırdım.Çünkü yerli malı yurdunmalı herkes onu kullanmalı(ona da iyi dediler)




  • bu arada r19 rte hb 1998 özellikleri.klima ,hava yastığı.direksiyondan kumanda(alizelerden farkı)90 beygir.1600 motor.ben 10500 e aldım biraz pahalı gelir.bizim buralarda sahil arabalarına fazla rağbet olmaz.başka yerin arabaları 1000 ytl düşük olabilir.Amasya
  • aynı arabadan bendede var 10500 fiyatı normal,bazıları kafadan atıyor fiyatı bunun karbüratörlüsü var tek nokta veya 4 nokta enjeksiyonlusu var buna göre fiyat değişiyor tabi hayırlı olsun güle güle bin ben tüple 200 yaptım üstelik sıralı değil enjeksiyonlu araçlar için olan normal mikserli tüp.
    quote:

    Orjinalden alıntı: usta0560

    bu arada r19 rte hb 1998 özellikleri.klima ,hava yastığı.direksiyondan kumanda(alizelerden farkı)90 beygir.1600 motor.ben 10500 e aldım biraz pahalı gelir.bizim buralarda sahil arabalarına fazla rağbet olmaz.başka yerin arabaları 1000 ytl düşük olabilir.Amasya
  • Arkadaşlar bu hafta içinde bi arkadaşım 1.4i RN 97 model Europa aldı.Ön camlar elektrikli,hid.direksiyon ve klm var..8750 ye aldı.Europa larla ilgili pek bilgim yok.Arabayı biraz kullanıp denedim,güzel sürüş keyfi olan bir araba.Arabanın kasası düzgün motorda güzelmiş ama yıpranık bir araba.Performans yönünden 1.4 olması pek kötü gelmedi bana araba gayet atak sayılır,neyse arkadaşlar bu RN ile RNA arasında ne fark var,bunların en tutulanı ve donanımlısı hangisidir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hay-bey

    Arkadaşlar bu hafta içinde bi arkadaşım 1.4i RN 97 model Europa aldı.Ön camlar elektrikli,hid.direksiyon ve klm var..8750 ye aldı.Europa larla ilgili pek bilgim yok.Arabayı biraz kullanıp denedim,güzel sürüş keyfi olan bir araba.Arabanın kasası düzgün motorda güzelmiş ama yıpranık bir araba.Performans yönünden 1.4 olması pek kötü gelmedi bana araba gayet atak sayılır,neyse arkadaşlar bu RN ile RNA arasında ne fark var,bunların en tutulanı ve donanımlısı hangisidir


    fiyatı güzel.ama klimalı olmasına şaşırdım.ben 1.4 ü tavsiye etmem.araba dediğin bastın mı gidecek.klima olmaması lazım.şehir içi 1.4 iyidir yakıtı tasarrufludur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kahla

    aynı arabadan bendede var 10500 fiyatı normal,bazıları kafadan atıyor fiyatı bunun karbüratörlüsü var tek nokta veya 4 nokta enjeksiyonlusu var buna göre fiyat değişiyor tabi hayırlı olsun güle güle bin ben tüple 200 yaptım üstelik sıralı değil enjeksiyonlu araçlar için olan normal mikserli tüp.
    quote:

    Orjinalden alıntı: usta0560

    bu arada r19 rte hb 1998 özellikleri.klima ,hava yastığı.direksiyondan kumanda(alizelerden farkı)90 beygir.1600 motor.ben 10500 e aldım biraz pahalı gelir.bizim buralarda sahil arabalarına fazla rağbet olmaz.başka yerin arabaları 1000 ytl düşük olabilir.Amasya




    bu arabaların performansına ve içeri aldığı gürültüye hastayım:)




  • arkadaşlar sinyal/far kolum uzunları yakmıyordu, 6 aydır öyle kullanıyordum, dün farları açtığımda koldan duman tütmeye başladı, ben de hemen kolu söktüm arabayı yakacaz yoksa allah korusun. 3 yere fiyat sordum, sadece birinde orjinal kol (valeo) vardı. iki tanede yan sanayi markası var. orjinal 45 ytl, yan sanayide 45 ile 30 ytl arası fiyat verdiler. ben orjinal olanı aldım çünkü diğerleri pek hoşuma gitmedi, resmen çakma gibi duruyorlardı. yenisini taktım şimdi maşallah canavar gibi, 6 ay millete selektör yapadım ya. Ayrıca dün bujileri değiştirdik, eskiler orjinal renault marka, dün bosch marka taktılar iyi diye. yolda akü lambası göz kırpmaya başladı, akşam olduğu için geri sanayiye gidemedim. bugün gittim ustaya ya dedim bu bujiler akü lambasını yakıyor, usta yok olmaz öyle şey, milyonda bir ihtimal bile yok dedi, elektrikçiye soralım dediler, falan filan. usta dedim eski bujileri tak görelim o zaman, mırın kırın eskileri taktılar, lamba söndü tabi mort oldular bu arada. dedim usta orjinal renault bujileri tak o zaman, eskileri söktü sıfır orjinal bujileri taktı. yoksa birde elektrikçi falan derken millete bi daha para bayılacaktık. arkadaşlar başımdan geçenleri paylaşmak istedim, belki sizinde başınıza gelir bilginiz olsun. selamlar.

    RENAULT 19 RT (97 model)
    klima + lpg + alaşım jant + hidrolik direksiyon ( ruhsattaki tanımla 1.6 FULL )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi str8men -- 22 Kasım 2008; 0:04:11 >




  • ARKADAŞLAR RENO 19 SAHİBİ OLARAK ARKADAŞIMIN BAŞINA GELENİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.ARKADAŞIM RENO 19 ARACINI YIKAMAYA VERDİ MOTORUNUDA YIKATTI.MOTORU YIKATIRKEN YIKIYAN KİŞİNİN İHMALI SONUCU ARACIN BEYNİ SU ALMIŞ.VE BEYNI DEGİŞTIRMEK ZORUNDA KALDI.ORJINALI 800 YTL YERLİSİ 100 YTL. YERLİSİNİ TERCIH ETTİ VE MOTORU YIKATMAK 100 YTLY MAL OLDU.ARAC 1997 MODEL RENO 19.KAZASIZ VE SORUNSUZ SURUŞLER DİLEGİYLE
  • yerli beyin diye birşey olduğunu ilk defa senden duyuyorum. Çıkma parçadır o.
    quote:

    Orjinalden alıntı: m ali

    ARKADAŞLAR RENO 19 SAHİBİ OLARAK ARKADAŞIMIN BAŞINA GELENİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.ARKADAŞIM RENO 19 ARACINI YIKAMAYA VERDİ MOTORUNUDA YIKATTI.MOTORU YIKATIRKEN YIKIYAN KİŞİNİN İHMALI SONUCU ARACIN BEYNİ SU ALMIŞ.VE BEYNI DEGİŞTIRMEK ZORUNDA KALDI.ORJINALI 800 YTL YERLİSİ 100 YTL. YERLİSİNİ TERCIH ETTİ VE MOTORU YIKATMAK 100 YTLY MAL OLDU.ARAC 1997 MODEL RENO 19.KAZASIZ VE SORUNSUZ SURUŞLER DİLEGİYLE
  • KARDEŞ SENİN İÇİN TEKRAR OĞRETMEN ARKADAŞIMA TELEFON AÇTIM. BEYIN YERLİ VE SIFIR.YANLIŞLIK YOK
  • arkadaşlar askerden döndüm hayırlısıyla inşallah artık forumdayım cümleten iyi forumlar dilerim saygılar..
  • buda benimki daha önce koydum ama sanırım tipi hoşuna gitmedi yöneticilerimizin silmişler



    <<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>>
  • peki eskisi ile 100 ytl ye alınan beyin arasında bir fark olmuşmu ,bizimde başımıza gelebilir çünkü bende sık motor yıkatıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: m ali

    KARDEŞ SENİN İÇİN TEKRAR OĞRETMEN ARKADAŞIMA TELEFON AÇTIM. BEYIN YERLİ VE SIFIR.YANLIŞLIK YOK
  • sıkıntı olmamış.yıkatırken soylemek lazım beynın ustunu kaptın diye.
  • değerli kulüb üyeleri bende 2000 model 1.6 rte alize ile aranıza katıldım. arabamdan son derece memnunum herşeyiyle harika ama ben mp3 calarlı bi teyp istiyorum. direksiyon kumandasına uyumlu olanları renault servisinden bulunduğunu yazmış arkadaşlar ama benim bulunduğum yerde servis olmadığı için siz bilgisi olan arkadaşlardan eğer taktıran varsa teybin marka ve modelini yazmalarını istiyorum.belki internetten temin edebilirim. şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.