Şimdi Ara

renault 1.6l 90ps motor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
10.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 97 model r 19 almak üzereyim motoru 1.6 lt 90 ps 8 valf motormuş bu motorun kroni problemleri varmıdır ? nasıldır çevikmidir yeterlimidir yakıtta üzermi ? enjeksiyon tammı yoksa tek noktamıdır ?

• mendel50 dostum imzamdaki aracı almadan önce r19 1.6e yani senin bahsettiğin arabadan alıcaktım en iyi özelliği bu motor çok sorunsuz yakıt tüketimi çok iyi benzinde lpgli bir tofaşla aynı yakar çok noktadan enjeksiyonludur 8valfdir aynı motor megane1lerde 1.6e diye geçiyo ve kullanılıyo
  • http://www.buask.net/arabalar/renault-19-europa-16-e-aracin-genel-ozellikleri.html
    bu linkte herşey yazıyo motor ve arabayla ilgili incelersin
  • Bu motor oldukça iyi bir motordur.Kolay kolay sorun çıkarmaz bildiğim kadarıyla tek nokta enjeksiyonlu.Performansı iyidir 99 model renault 19'u olan bir arkadaşım var oldukça memnun araçtan.Gerçi km çok düşük henüz elli binde kız gibi araba yeni lpg taktırdı çok seri bir araç.
  • 8V 1.6 K7M motor 90 HP dir. Basit ve sorunsuz bir tasarimi vardir, bu nedenle kolay sorun cikarmaz. Megane kasasinda biraz agir kalsa da R19 larda oldukca seridir. Yeni nesil K4M 115HP lik 1.6 lar gibi kronik bobin sorunu v.s. yoktur.

Metal manifoltlu, ancak sonucta cok nokta enjeksiyonlu bir motor oldugu icin sirali sistem takilmasi dogru olanidir. Eski sistem takilmaya takilir ama backfire oldugunda manifolda birsey olmasa da hava filtre kutusu ve bazi sensorlere(MAF MAP v.s.) zarar verebilir. Uygun fiyatli yerli sirali taktirin eski sistemden daha iyi sonuc verir hem tuketim hem performans hemde uygunluk acisindan.
  • Son bir not araçta katalizör yok ise buna dikkat ediniz yakıt sarfiyatı yüksek olacaktır ...katalizör zamanla içindeki taşlar dökülüyor ses yapıyor vede içi boşaltılıp o şekilde kullanılıyor akabinde yakıt sarfiyatı alt devirlerde cansızlık problemi yaşanıyor bizzat yaşamış biri olarak bilgi sahibi olmanızı istedim ... Benim sattıgım araç 97 model 1.6 RNE modeli idi km si 220.000 olmasına ragmen hiç ama hiç bir sorunu yok idi eksoz değiştim aylarca bindim eksoz ucunda 1 gram kararma olmadı motordan yana sıkıntın olmaz eğerki bakımlı bir araç ise ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota2 -- 6 Kasım 2008; 21:35:45 >
    FORUMDA YAZI YAZMAK GÖNÜL İŞİDİR Yapıcı bir tenkit , akıllı insanları güçlendirir.AHMAKLARI öfkelendirir !!
  • 99 megane 1.6 rte kullanıyorum. sanırım bahsettiğin araçla aynı motoru kullanıyor. tek nokta enjeksiyonlu.
    alt devirlerde baya seri, omvl normal sistem tüp takılı. herkes sıralı taktır dedi, gittim tanıdığım lpg ciye. hiç gerek yok dedi. daha önce de kullandığım omvl takalım dedi. tmm dedim.yakışından çok memnunum. hiçbir problem de çıkarmadı. bence sıralıya 1,5bin ytl verme.

araçta sadece direksiyon hidroliğinden çok hafif yağ kaçırma var. onda da 1, 1,5 ayda bi ekleme yapıyorum. problem olmuyor.

tavsiye ederim ancak, onu alacağına bulaibilirsen 98-99 megana aksan daha iyi. 1.6 8v

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

97 model r 19 almak üzereyim motoru 1.6 lt 90 ps 8 valf motormuş bu motorun kroni problemleri varmıdır ? nasıldır çevikmidir yeterlimidir yakıtta üzermi ? enjeksiyon tammı yoksa tek noktamıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 10 Kasım 2008; 18:12:21 >

• Saygıdeğer Arkadaşlar.1998 YILINDA sıfır km bir renault 19 1.6e RNE araç aldık sürücü airbag olanlardan ve sedan dı.2008 Yılının mart ayına kadar kullandık ve sattımızda km 190000 km idi.Araba 2003 2007 arası ticari maksatla bi şirkette çalıştı sürekli şehir içi kullanıldı,aracı babam kullandı şirkette.Şöyle özetliyeyim. Benim yaşın şu an 23.Arabayı aldımızda ben 13 yaşındaydım ve 20 yaşıma kadar yapmadığım eziyet kalmadı.Patinaj yapmaktan kaç kere eve şikayet geldi.Bilirsiniz işte gençlik.Ben bu arabayı çok fena sıkıştırıyodum.Hep kesicide vites diğiştiriyodum.Son hız olarak 210 km yi gördüm.Katır gibi bir arabaydı.Babam köye giderdi ağzına kadar odun doldurudu arabayı,banamısın demezdi190000 km de yaptığı arızaları şöyle sıralayabilirim.Bir kere fazla zorlamaktan şanzıman kulağını kopardım.160000 de baskı balata değişti.Geri kalan herşey normal rutin bakımlarıydı.Odukça konforlu bir araçtı.Özellikle arka koltuğu makam arabaları kadar genişti ve rahattı.Fakat süspansiyon çok yumaşaktı virajlarda fazla güven vermiyodu.Benim arabam çok noktadan enjeksiyonluydu.Yakıttan ben çok memnundum hiç gaz falan taktırmadık.Basınca deli gibi giden ve aynı zamanda deli gibi yakan aynı zamanda sakin kullanımda ise çok ekonamikti.Çok seri bir araba.Bence bu paralara bundan iyi araba bulunmaz.Hatta sattıma çok pişman bile oldum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.