|
Rekabet Kurumu’ndan Google’a Android soruşturması
-
-
İnşallah varsayılan olan herşeyi silmemize izin verecek karar çıkar. Kullanmadığımız kamyonla şey telefonda duruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Google'ın OEM üreticileri için kendi arayüzlerini tasarlamada bazı sınırlandırmalar koyduğu açık. Samsung'un bazı özellikleri kendi sistemine gömmesi yerine Good Lock uygulaması gibi harici bir uygulama yapmasının sebebinin de bu olduğu düşünülüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yerine kullanılacak uygulamalar kalmadı ki?
Google’a açacağınıza;
- Samsung’a,
- Xiaomi’ye,
- Redmi’ye,
- ve bütün bootloader (açılış yükleyicisi) kilidi olan telefon üreticilerine açsaydınız daha mantıklı olurdu.
telefona gömülü olan uygulamaları silmeye olanak sağlarlarsa süper olur.
_____________________________ . -
Güzel bir gelişme. Ben Gmail kullanmıyorum ama telefondan silmeye de izin vermiyor.
Google Mağazada yada fdroid mağazasında fossify uygulamaları var. Basit hızlı temiz. Ben onları kullanıyorum ama telefonda varsayılan gelenler silinmiyor uyuz oluyorum
Alternatif her zaman bulunur, yeterki engel olmasınlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Samsung Türkiye cihazlarında bootloader kilidi yoktur.
Sen onu Çinli telefonlara sadece saydır ...
_____________________________ -
Fossify (Basit uygulamalar) bi yere kadar iyi ama bi yerden sonra yetersiz geliyor (zamanında destek olmak için tam sürüm satın aldım )
Adam zaten kullanmadığımız demiş, yerine kullanılacak uygulama bulamıyorsan o uygulamayı zaten kullanıyorsun demektir. Ama evet bazı uygulamaları hiç kullanmadığımız halde kaldıramıyoruz o kötü. Uygulama çöplüğü gibi öylece duruyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Şubat 2026; 15:58:27 >
En son adamlar diyecek yılın başında 1 rakam belirleyin bizi bunlarla uğraştırmayın 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 4 Şubat 2026; 16:3:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Farkettiyseniz stok uygulamalardan bahsettim.
(Google Kişiler /Google Mesajlar/Google Takvim)
Sorunumuz kullansakta kullanmasakta bu uygulamalar silinmiyor ve yerine geçebilecek uygulamalarda üretici tarafından sonlandırılıyor ,kaldırılıyor (Samsung Xiaomi uygulamaları)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailciloglu -- 4 Şubat 2026; 16:7:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke o dediğini yapabilseler. Bu arada
Alıntı
metni:Google’ın Android Geliştirici Doğrulama Programı kapsamında yakın dönemde hayata geçirdiği bazı politika değişiklikleri de mercek altına alındı. Rekabet Kurumu, bu değişikliklerle uygulama geliştiricilere ek yükümlülükler getirildiğini ve söz konusu yükümlülüklerin rekabeti kısıtlayıcı etkiler doğurup doğurmadığını inceleyecek. Bu çerçevede, Google’ın geliştiricilere yönelik politikalarının alternatif uygulamaların pazara girişini zorlaştırıp zorlaştırmadığı ve ekosistem içinde adil rekabet koşullarını bozup bozmadığı değerlendirilecek. Şu kısım da önemli. Burasını da atlamamak gerekir. Bilmiyorum bizden emsal bir karar çıksa dünyada bu ne kadar ses getirir. ABD ve AB'de benzer bir şey olsa olay zaten direkt tamamdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
-
Evet hatırladım. Artık root ile işim olmayınca unutmuşum o linkte de yazım varmış imei değiştirme için en çok tercih ediliyor ... Custom rom en günceli eski cihazdır canım diyenlere de cevabım yemeyin beni ... hikaye ...
Son çıkanlarla zaten yazılım desteği uzatıldı ...
Garantisi bitince bataryası ölünce cihazdan soğur insan . Resmi garantili pil değişimi de yapılır ama orjinaline pek rağbet yok ...
donanımhaber forum
Samsung, One UI 8 ile bootloader kilidi açma seçeneğini kaldırdıhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161805827_____________________________ -
Telefon bomboş olarak yüklenmeli kullanıcı ne isterse onu yğklemeli. Bunlar arka planda veri alışverişi yaparak zaten rekabeti baştan bitiriyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Para lazım biraz vergiler yetmedi. Mecbur ceza keseceğim demişler. Olm adamın kendi işletim sistemi hariç sistem yok. Ne rekabeti zaten tekel Android. Adilmiymiş değil miymiş. Tabiki kendi uygulamaları mı yükleyeceğim. Milyar dolar yatırım yapıp kıytırık diğer firmalara mı para kazandıracam?
-
Abi google gibi dünya devi olan İnternetin standartlarını belirleyen Dünya suncu eko sisteminin %15 ni doğrudan geri kalanını dolaylı olarak elinde tutan bir yapıyı bizim Rekabet Kurulumu neyi nasıl yapcağını söyleyecek, hadi söyledi google da koşa koşa düzeltecek çok enteresan.
_____________________________ AO -
Derdin çok büyükmüş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...
|
Google’a açacağınıza;
- Samsung’a, - Xiaomi’ye, - Redmi’ye, - ve bütün bootloader (açılış yükleyicisi) kilidi olan telefon üreticilerine açsaydınız daha mantıklı olurdu. |
|
İnşallah varsayılan olan herşeyi silmemize izin verecek karar çıkar. Kullanmadığımız kamyonla şey telefonda duruyor
|
|
Google'ın OEM üreticileri için kendi arayüzlerini tasarlamada bazı sınırlandırmalar koyduğu açık. Samsung'un bazı özellikleri kendi sistemine gömmesi yerine Good Lock uygulaması gibi harici bir uygulama yapmasının sebebinin de bu olduğu düşünülüyor.
|
|
Samsung Türkiye cihazlarında bootloader kilidi yoktur. Sen onu Çinli telefonlara sadece saydır ... |
Benzer içerikler
- en iyi navigasyon uygulaması
- instagram takip etmeyenleri bulma
- instagram mobil giriş
- instagram yardım merkezi
- telegram gizli çekim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt