Şimdi Ara

Rekabet Kurumu, Microsoft’a soruşturma açıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernhard

    Rekabet Kurumu'nun işe yaramaz olduğunu Aral, Teknosa, Vatan ve Mediamarkt'a verdiği cezaları kaldırmasıyla anladık. Bu ülkede devlet büyük şirketlerin, para babalarının yanındadır. Aksini beklemek için karşımızda herhangi bir örnek yok... Boş umutlar

    Eee rekabet kurumunu denetleyecek bir kurum olmazsa, rekabet kurumu 1 milyon ceza keser. Bunu duyan firma sahibi gel 500'e anlaşalım der, olay kapanır, ceza kalkar. Ceza neden kalktı bunun araştırılması lazım, banka hesaplarının ciddi kontrol edilmesi lazım. Ha gerçi bunu denetleyecek kurumu kim denetleyecek, bu seferde 250-250 kırışalım olur. Maalesef din iman milletin safi ağzında, asıl din imanı herkesin para.
  • MS-DOS vs AK-DOS Yıllardır böyle rekabet görülmedi ve beklenen oldu. Rekabet kurumu olaya parmak attı
  • Valla microsoftun yanında millet vekillerinin büyük-Küçük baş hayvan çiftliklerine rekabet kurumu bi el atsada adam akıllı 20 tl ye et yiyebilsek. Eskiden savaşçı olan toplumu otlatarak inek yapacaklar bu gidişle.

  • Tayyosoft geliyor. Tum zamanlarin en uzun isletim sistemi. Comar trojanlari ile yuklu halde gelecek. Feto Asmaca, sifirlamaca ve sen kimsin? gibi kendine has zeka oyunlari da mevcut olacak. Buyuk resim gosteren teknolojiyi destekleyen Tayyosoft, elektrik kaynagi yerine bor kullanacak. 24 Ay Almanya Kiskanacak garantisi ile satisa sunulacak sistemin cikis fiyati sadece 10 dolar* olarak belirlendi.(*990 dolarlik kdv haric.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aral'a soruşturma açıp ceza kesildi de ne oldu? Oyun fiyatları düştü mü? tüketiciyi sömüren ve ispatlanmış faaliyeti ne ise düzeltene kadar durduracak ki akılları başlarına gelsin.

  • Kıymanın fiyatı olmuş 40tl, ithal et bile çözüm getirmiyor. Hükümet bazı konularda vatandaşın yanında gibi gözükse de aslında satıcıyı ve üretenleri daha çok kolluyor. Aranızda bilen varmı bilmiyorum. Pastorize sütteki su oranı yüzde 10 arttırılması teklif edildiğinde mecliste buna karşı çıkan vekil sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Bahsettiğim konu alakasız gibi görünebilir fakat ülkeyi yönetenlerin en son düşündüğü vatandaşlardır..

  • Kim bilir, geliyordur belki..

  • bu ülkede Windows ofis pahalı arkadaş vergili vergisiz,Çin'de başka Uk de başka alın bir örnek
    https://keyforwindows.co.uk/?gclid=COSlhaajhNQCFUgW0wodjSwGkA

  • Microsoft da ban yiyecek yakinda belli oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet kurumunun sadece rakip bir firma olması durumunda devreye gireceğini sanmak için ne kadar kitap okudunuz merak ettim.

    "Hakim durumu kötüye kullanma" denilince karşısına rakip bir işletim sistemi olması mı geldi?
  • Microsoft, iyice fazla olmaya başladı artık. 2014 yılından beri ağır aksakta olasa Linux dağıtımları arasından, L. Mint kullanıyorum. Alternatif OS ücretsiz olarak her zaman mevcuttur. Linux dağıtımları altında açık kaynak muadil yazılımlar da, en az ücretlileri kadar iyidirler. Denemeden bilemezsiniz. İnanın, açık kaynak yazılımlara rağbet artıkça bu yazılımlar daha da gelişeceklerdir. Ücretli yazılımlar ister korsan kullanılsın veya yasal kullanılsın hiç fark etmez. Her zaman, yazılımcı sahiplerinin ekmeğine yağ sürecektir. Binbir çeşit Linux dağıtımı arasında dilediğiniz O.S.'u kullanabilirsiniz. Microsoft office kullanmak yerine Libre office, Photoshop kullanmak yerine GIMP kullanabilirsiniz. Ve daha bir çok muadil program mevcuttur.

    Herkesin malumu WannaCry fidye virüsü Windows PC'leri kasıp kavuruyor. Açık kaynak dağıtımı (GNU) kullanıcıları tüm bunlara kıçıyla gülüp geçiyor. Amerika'nın Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Microsoft Windows'taki güvenlik açıklarını kendi gizli emelleri için kendine saklamış olduğunu, WannaCry Fidye virüsünü ortaya salanlar tarafından kullanıldığı açıkça anlaşıldı.

    NSA denilen illet, tüm ülkelerdeki Windows tabanlı sistemlerde istediği bilgiye çok rahatlıkla erişebiliyor olduğu açıkça anlaşılmıştır. Bu son yaşanılan olaydan sonra Microsoft, karizmayı fena halde çizdirmiştir. Hiç bir ülkenin/kurumun/kullanıcının gizli bilgisi ve mahremiyeti kalmamıştır. Artık Microsoft'a güven olmaz. Her ülke kendine ait yerli ve milli yazılımlarını geliştirmek ve kullanmak zorunda kalacaktır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    geç bile kalındı. bilgisayarcılara sıfır karla, zorla ürün sattırıyorlar. yurt dışından aldığın yasal ürünü Türkiye'de faturası yoksa kopya sayıyorlar. şirketleri microsoft avukatlık büroları arayıp zorla bana kullandıgınız ürünlerin listesini hazırlayıp gönderin diyorlar. liste gönderiyorsun begenmiyorlar. ürün almaya zorluyorlar. geleceğiz polisle basacağız baskısı yapıyorlar. üstünnde kendi hologramlı serinolu lisans etiketi olan dizüstünün faturası bulunmayınca buna yeniden işletim sistemi alın diye zorluyor ve aldırıyorlar. şirketin libreoffice kullandığına inanmayıp ms office alınması için baskı kuruyorlar.polis baskınına bilirkişi olarak microsoftta çalışan kişileri getiriyorlar ve bunların dedikleri mahkemede geçerli oluyor. bir şirketten istediği sonucu almazsa bu dediklerimi her sene tekrarlıyorlar. kanunen bir suçun ya maddi ya hapis cezası olur. bir ürün kopya çıksa bile hem para cezası çıkıyor, hemde şirket sahibi, müdürü v.s. paraya çevrilmeyen hapis cezası alıyor.

    Konuda ki tek düzgün cevap, herkes hükümete atıyordu topu.




  • Şu haberleri okumaya bile üşeniyorum artık. Sadece yine bize bir şeyler kaçtı herhalde deyip sıkıntıdan sayfayı kapatıyorum.

  • Hayırlısı bakalım.

    Umarım her aldığımız dizüstünde ya da markalı masaüstünde müşteriye geçirilen işletim sistemine de bir çare bulurlar.
  • Geç bile kaldılar...

  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Zeka seviyeniz ortada. Bir halttan anladığınız yok.

    Tayysoft dediğin adama dikkat et, ağzını topla. Severler böyle düşünce özgürlüğünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Adam bütün siyasetteki terimleri kullanarak yazılım oluşturmuş.

    @Giresunlufuk Atatürk'e, annesine, kız kardeşine alenen sövenler varken, bence bu sadece dalga geçmek olur. Bir hakaret cümlesi falan da göremedim. Bir de dersiniz ki bu ülkede demokrasi var, baskı ülkesi değiliz. Gülüyorum anca senin gibilere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 23 Mayıs 2017; 14:49:31 >
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Tayyip'e küfredilince düşünce özgürlüğü oluyor. Bırakın bu işleri. Atatürk ile dalga geçilse demediğinizi bırakmazdınız. Tayyip ile geçince birşey olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 23 Mayıs 2017; 14:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bu ülkede Windows ofis pahalı arkadaş vergili vergisiz,Çin'de başka Uk de başka alın bir örnek
    https://keyforwindows.co.uk/?gclid=COSlhaajhNQCFUgW0wodjSwGkA

    Valla biz forumdan 50 TL ye aldık.




  • Bana o paragrafın içinde bir tane küfür göster bakayım. Çomarı falan saymıyorum, o hem Tayyip'e söylenmiş bir laf değil, hem de sizin, vatan haini, terörist, yahudi/ermeni dölü, gibi laflarınızın yanında hakaret bile olmaz.

    Ama ben sana Atatürk'e söven bir sürü video atarım. Hem de bunlar forumda, internette gezen sıradan insan değil. Daha geçenki İzmir Marşı'na söven herifi ne çabuk unuttunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 23 Mayıs 2017; 15:6:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.