Şimdi Ara

Rekabet Kurumu, Microsoft’a soruşturma açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu, Microsoft’a soruşturma açıyor

    Rekabet Kurulu, son yaptığı toplantılar kapsamında Microsoft Türkiye’ye soruşturma açılmasını görüştü. İnternet Kafeciler Odaları’nın bir projesi kapsamında uygulanan 3+ Projesi kapsamında yürütülen kaliteyi yükseltme çalışmaları maksadıyla kafe sahiplerine Windows, Office gibi yazılım çözümleri uygun fiyatlı olarak sunulmaya başlanmış ve tüm kafelerde orijinal yazılım kullanımı teşvik edilmişti.

     

    Proje dahilinde Windows 7 Professional, Microsoft Office Pro Plus gibi çözümler satışa sunulmuş, Windows Live Essentials ile de MSN, mail, fotoğraf ve video arşivi, kişi yönetimi, not gibi uygulamalar da önerilen yazılım olarak kafelere kurulmaya başlanmıştı.

     
    7 Aralık 2011 yılında Microsoft’un gerçekte bu kampanyaya sadece destek verdiği görünümde olmasına karşın gerçekten kampanyanın arkasındaki asıl isim olduğu iddia edilmiş, odalara da kurulum başına 5 ABD Doları ödeneceği iddia edilmişti. Microsoft’un yazılımları birbirine bağlı olarak sattığı için de (Windows + Office gibi) ortaya ciddi rakamlar çıktığı belirtilmişti. Ayrıca Microsoft’un Türkiye için bağlantılı uygulamayı hayata geçirdiği diğer ülkelerde ise böyle uygulamaların şart olmadığı Danıştay’ın tutanaklarına yansımış, Endonezya için 56 dolar olan fiyatın Türkiye’de 100 dolar olmasının yarattığı fark iddialar arasında listelenmişti. Konuya ilişkin iddialara buradan ulaşılabilir.

     

    Daha önce bahse konu olan bu şikayet ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda söz konusu faaliyetler incelenmiş ve soruşturma açılmaması kararı alınmıştı. Sonrasında ise bu karar, Danıştay 13. Dairesi’nin 25 Ekim 2016 tarihli kararı ile iptal edilmiş. 20 Nisan 2017’de Rekabet Kurulu toplantısında ise mahkeme kararlarına paralel olarak 4054 Sayılı Kanunun 6. Maddesinin ihlal edilip edilmediği ile ilgili soruşturma açılması kararı alınmış. Bu kanun maddesinde piyasadaki hakim durumdaki şirketin konumunu kötüye kullanması durumu yasaklanmakta.

     

    İlerleyen günlerde konuya ilişkin bir rapor hazırlanacak ve olası bir yaptırım kararı gündeme gelecek. Rekabet Kurumu, eylemin durdurulması şeklinde bir yaptırım uygulama hakkına sahip. Ayrıca idari para cezası uygulanması noktasında da yetki mevcut. İlerleyen günlerde bu noktada daha somut bilgilerin ortaya çıkmış olacağını düşünüyoruz. 

     



  • endonezyada 56 dolarmış burda 100 müş vergiler içinde rekbaet kurumu yapsak ya bizim vergilere de soruşturma açsalar iliğiimiz kemiğimiz kurudu be endonezyadaki vergilere bakalım şerefimi basarım Türkiyeden daha az vergi ödüyordur halk Türkiye de devlet halka dayıyor vergiyi nasıl olsa ses çıkmıyor.
  • endonezyada 56 dolarmış burda 100 müş vergiler içinde rekbaet kurumu yapsak ya bizim vergilere de soruşturma açsalar iliğiimiz kemiğimiz kurudu be endonezyadaki vergilere bakalım şerefimi basarım Türkiyeden daha az vergi ödüyordur halk Türkiye de devlet halka dayıyor vergiyi nasıl olsa ses çıkmıyor.
  • Ulkeyi Dünya'ya rezil etmeye devam...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoftun Türkiye'deki rakibi kimmiş . yoksa pardus mu
  • Rakibi olmayan şirketle rekabet kurumunun ne işi olabilir?

  • Kimle rekabet ediyor adamlar la, Open Office ile mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 10 Ocak 2021; 12:40:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geç bile kalındı. bilgisayarcılara sıfır karla, zorla ürün sattırıyorlar. yurt dışından aldığın yasal ürünü Türkiye'de faturası yoksa kopya sayıyorlar. şirketleri microsoft avukatlık büroları arayıp zorla bana kullandıgınız ürünlerin listesini hazırlayıp gönderin diyorlar. liste gönderiyorsun begenmiyorlar. ürün almaya zorluyorlar. geleceğiz polisle basacağız baskısı yapıyorlar. üstünnde kendi hologramlı serinolu lisans etiketi olan dizüstünün faturası bulunmayınca buna yeniden işletim sistemi alın diye zorluyor ve aldırıyorlar. şirketin libreoffice kullandığına inanmayıp ms office alınması için baskı kuruyorlar.polis baskınına bilirkişi olarak microsoftta çalışan kişileri getiriyorlar ve bunların dedikleri mahkemede geçerli oluyor. bir şirketten istediği sonucu almazsa bu dediklerimi her sene tekrarlıyorlar. kanunen bir suçun ya maddi ya hapis cezası olur. bir ürün kopya çıksa bile hem para cezası çıkıyor, hemde şirket sahibi, müdürü v.s. paraya çevrilmeyen hapis cezası alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 22 Mayıs 2017; 20:39:39 >
  • Kuzey Kore is coming.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    geç bile kalındı. bilgisayarcılara sıfır karla, zorla ürün sattırıyorlar. yurt dışından aldığın yasal ürünü Türkiye'de faturası yoksa kopya sayıyorlar. şirketleri microsoft avukatlık büroları arayıp zorla bana kullandıgınız ürünlerin listesini hazırlayıp gönderin diyorlar. liste gönderiyorsun begenmiyorlar. ürün almaya zorluyorlar. geleceğiz polisle basacağız baskısı yapıyorlar. üstünnde kendi hologramlı serinolu lisans etiketi olan dizüstünün faturası bulunmayınca buna yeniden işletim sistemi alın diye zorluyor ve aldırıyorlar. şirketin libreoffice kullandığına inanmayıp ms office alınması için baskı kuruyorlar.polis baskınına bilirkişi olarak microsoftta çalışan kişileri getiriyorlar ve bunların dedikleri mahkemede geçerli oluyor. bir şirketten istediği sonucu almazsa bu dediklerimi her sene tekrarlıyorlar. kanunen bir suçun ya maddi ya hapis cezası olur. bir ürün kopya çıksa bile hem para cezası çıkıyor, hemde şirket sahibi, müdürü v.s. paraya çevrilmeyen hapis cezası alıyor.

    Adamlar pislik çıktı rıza baba

    +

    Bunlar böyle böyle zengin oluyorlar
  • Devlet Windows7 den 8.x ten windows 10 a ucretsiz terfi alanlar icin de vergi almali!!!!!!

    Microsoft ister begenin ister begenmeyin ucretsiz bir hizmet vermekteler simdi de .


    Devlet aldigi vergilere gore Microsoft a olan maliyeti belki de 100$ dir ! ...

  • günlük kullanım için linux işletim sistemli makinam var tabi ofis programları vs zaten ücretsiz tavsiye deneme amaçlı bir bakın çok sadece ve basit tabi virüs yok desek yeridir az kullanılan bir ekosisteme az virüsü yazılıyor
    oyun için ise xbox var onunla oyun oynuyorum sorunsuz gidiyor çok şükür

  • akOS mu geliyor acaba xd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 22 Mayıs 2017; 21:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık herkes hesap vercek ve herkese hesap sorulacak.Eski eskide kaldı.
    bu heybetli Türkiye benzemez köleye milletlere.

  • Danıştayın oem keyler istediği pcde sahibi kullanabilir diye kararı olmasına rağmen adamlar takmıyor. Beter ol microsoft.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet Kurumu'nun işe yaramaz olduğunu Aral, Teknosa, Vatan ve Mediamarkt'a verdiği cezaları kaldırmasıyla anladık. Bu ülkede devlet büyük şirketlerin, para babalarının yanındadır. Aksini beklemek için karşımızda herhangi bir örnek yok... Boş umutlar

  • şu rekabet kurumu et ve süt ürünlerine ve petrol ürünlerine bi göz atsa güzel olur.

    etin kilosu 50-60 benzinin 5 tl yi geçti.


    etin kilosu 10-15 tl benzinin litresi 1.5 tl olmalı alınan asgari ücrete göre.

    köle gibi yaşıyoruz be

  • Microsoft Turkiye desteginide bitirsin dimdizlak kalalim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 22 Mayıs 2017; 22:13:30 >
  • Bence microsoft'un tüm müşterileri microsoftun kendilerine yaptığı tüm muameleleri sonuna kadar hakediyorlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.