Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.268
Cevap
45
Favori
100.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • srdrrr kullanıcısına yanıt
    O usb, plak çalarken bilgisayardan mp3 kaydı yapmanız için var. Kurulum cd si ile arayüzü yükleyip yapabilirsiniz. Doğrudan sesi aktarmak istiyorsanız varsa bilgisayarın bağlı olduğu ses sistemini pikaba pre-out çıkışı ile bağlamanız yeterli. Bilgisayarın kendi hoparlörü ile dinleyecekseniz bilgisayarınızın aux in girişi olması gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurtabu35

    https://www.opus3a.com/u/ilhan-irem-yazik-oldu-yarinlara-plak/3d3f35d03c46b441d6ed10f4227d659c

    ilhan irem yazık oldu yarınlara lp bu mu
    Evet aynen bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsek07

    Kişiden kişiye değişiyor beğeniler, İlhan İrem Yazık Oldu Yarınlara plağını beğenmemiştim, beğenmemek bir yana berbat bulmuştum. Best of MFO'yu da çok beğenmemiştim. Gerçi sistem çözünürlüğü ile de alakalı olabilir bu durum. Bu arada Hümeyra'nın Bütün Şarkılarım diye bir plağı çıktı mı? Nereden aldınız?
    Size katiliyorum. Igne ve sisteme gore gorusler cok degisebiliyor.

    Humeyra nin album adi benim sarkilarim mis kusura bakmayin :))



    https://www.opus3a.com/u/humeyra-benim-sarkilarim-plak/703c5dca143e12e24f94d68fa6a4c4c3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,
    Geçen hafta Sezen Aksu "Sevgilerimle" ve "Ağlamak Güzeldir" plaklarım geldi. Orijinal kapak ve göbek tasarımlarını-ön kapaklar hariç-hiç görmedim. Ön kapak resimleri eski versiyonun aynısı. Her iki kapakta açılır kapak şeklinde, malzeme ve baskı kalitesi güzel. Ancak Ağlamak Güzeldir'in içinde yağlı kağıda basılı harici bir iç kapak şeklinde şarkı sözlerinin bulunduğu bir broşür varken diğerinde yok. Plakların konulduğu iç zarflar içi hışır naylon kaplı kaliteli iç zarf. İki albümün de ön kapaklarında herhangi bir yazı yok. Sezen Aksu'yu bilmeyenler(!) bu plakların ne olduğu hakkında bir fikir sahibi olamazlar! İlginç. Arka kapaklarda Sezen Aksu logosu ve şarkı isimleri var. Herhangi bir resim vs yok. Kapaklarda plakların 1981 ve 1980 baskısı bilgileri olduğu halde her iki plak göbeğinde de 1981 baskısı yazıyor! Farkettiklerinde göbek kağıtları yapıştırılmış herhalde, ki böylece hatalı şekilde piyasaya verilmiş. Sevgilerimle olan 1980 albümü olmalıydı.

    Yabancı plaklarda da yeralan bir problem bu plaklarda da var. Albümler hakkında küçük bilgilerin olduğu yuvarlak bir bilgi etiketi, plağın ambalajı olan dış naylona yapıştırılmış. Naylonu söküp attığınızda bu güzel kağıt etiketi de atmak zorunda kalıyorsunuz. Veya saklamak isterseniz ambalaj naylonunun kenarlarından keserek naylonlu ve hasarlı şekilde saklamak zorundasınız. Koleksiyoncular için kötü bir uygulama. Sevgilerimle plağının şarkı sözleri ve diğer bilgiler kapak içinde yer alıyor.

    Plaklara gelince; göbek tasarımları birbirinden farklı. İkisi de hoşuma gitti, ama Sevgilerimle daha güzel bence. Her iki plak 180g denen ağır malzemeden yapılmış. Elde "okkalı bir ağırlığı" var. Bu plaktaki şarkıların çoğu Sezen Aksu bestesi ve 80 öncesinin o nahif havası var. O nedenle bu albüme bayıldım. Diğeri Saantçının 80 sonrası ve öncesi dönem arasına denk gelen geçişe ait (bir diğer örnek Firuze) albüm. Ancak onda da Yak Bir Sigara isimli şarkıda Özdemir Erdoğan'la yaptığı düet var ve çok tatlı.

    Baskı kalitesine gelirsek, ben keyifle dinledim. Gümbür gümbür güzel çalıyor. Sistemim oldukça iyidir bunun da payı var tabiiki. Ama bu plakların dönem baskılarının 500TL'den başlayan fiyatlarını görünce CD kopyası bile güzel geliyor bana. Daha önce de yazdığım gibi ben yeni baskıları dönem baskılarıyla kıyaslamıyorum. O nedenle gayet mutlu mesut iki Sezen Aksu plağı sahibi daha oldum.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 30 Ekim 2018; 9:13:23 >




  • free-orko F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne kusuru, olur mu öyle şey, ben yeni bir plağı mı çıktı diye heyecanlandım, biraz araştırdığımda çıkmadığını anladım zaten :)
  • Geçen hafta gelen bir başka plak ikilisi, Esin Engin "Tangolar (Halit Kıvanç Sunar)" ve Selçuk Ural'ın "Yıllar Sonra" isimli plakları oldu.

    Her iki plak kapağı da Zarf kapak biçiminde. Baskı kalitesi ve malzeme güzel. Esin Engin plağının kapağının içinden bir yüzünde sanatçının güzel bir fotoğrafının olduğu yağlı kağıda basılı bir iç broşür çıkıyor. Broşürün arka yüzünde Esin Engin ve Halit Kıvanç'ın büyükçe bir fotoğrafının altında tangoların sözleri ve bilgiler yeralıyor. Plaklardan biri içi hışır naylon kaplı kaliteli iç zarftaydı ama hangisi unuttum şimdi. Selçuk Ural Yıllar Sonra plak kapağı Esin Engin'e göre daha özensiz hazırlanmış. Şarkı isimleri haricinde bilgi yok. Söz, beste ve düzenlemeler kimlerindir bilemiyoruz. Renkler ve kullanılan fotoğraf güzel. Araştırdığım kadarıyla bu albüm daha önce 1987'de sadece kaset olarak basılmış. İlk kez plak olarak elimize geçmiş durumda. Bu durumda açılır bir kapak tasarımı daha iyi giderdi diye düşünüyorum.

    Plaklara gelirsek; Esin Engin Tangolar, baskı kalitesi harika. Seslerin hepsi çok güzel ayırdediliyor ve berrak bir yayılıma sahip. Halit Kıvanç'ın genç ve taze sesini tanımakta güçlük çekebilirsiniz! 2 adet Halit Kıvanç sunuşu ve 10 adet harika tangoyu, eşinizle, mum eşliğinde loş bir ışıkta dinleyip romantik bir keyif yapmanızı öneririm. Selçuk Ural Yıllar sonra plağının göbeğinde, "Plak ve Ben tarafından Gar Müzik için Abbey Road Stüdyoları'nda remastering yapılmış ve İngiltere'de üretilmiştir" yazısı var. Bu yazıyı görünce açıkçası harika bir performans bekledim ama ses bana biraz boğuk gibi geldi. Yanlış anlaşılmasın güzel dinleniyor sorun yok. Ama Tangolar'ın berraklığını yaklayamadım sadece. Şarkılar bildiğimiz Selçuk Ural tarzı çok hoş parçalar. Mum ışıklı romantik keyfinizi bu plakla devam ettirebilirsiniz!.. Plak göbeğinin bir yüzünde sanatçının fotoğrafı, diğer yüzünde şarkı listesi var. Bu iki plak geçen ay piyasaya çıkan plaklar içinde en güzelleri bence.

    Bu arada 1 Kasım itibariyle Orhan Gencebay'ın İstanbul Plak etiketiyle Bir Teselli Ver ve Kaderimin Oyunu isimli plaklarının orijinal kapak tasarımlarıyla çıkacağını haber vereyim.

    Selamlar




  • Herkese merhaba;

    Cuma günü Kadıköy Rainbow45'e uğradım. Salih bey ile kısa bir sohbetimiz oldu. Ellerinder İki adet demo var biri Duman, diğeri de Teoman Onyedi. Yakında plak olarak basılacak. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim. İkinci el plaklarda fiyatlar genel olarak uygun. Döviz kurundan dolayı çok fazla baskıya girmeyeceklerini belirttiler. Eğer girersek plak fiyatları 110-120'yi bulur diyorlar. Almanya baskıları için. Bunu önlemek adına bir süre daha bekleyecekler.

    Bende Bülent Ortaçgil-Bu şarkılar adam olmaz plağı var rainbow etiketi ile çıkan, kayıt olarak başarılı. Tabii daha detaylı yorumları pikabı aldığımda dinleyip yazacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Pikabın içinden çıkan kendi iğnesi. Lenco 3808.
    bu konuda bir öneriniz var mı acaba?

    iğne değişimi, temizliği vs?
  • Pink Floyd- The Wall (2011 remastered 2 LP) alan var mı acaba, nasıldır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    bu konuda bir öneriniz var mı acaba?

    iğne değişimi, temizliği vs?

    Alıntıları Göster
    Her dinleyisten once fircayla hassas bi sekilde tozunu aliyorum. Sifir plak bile olsa calarken tozu topluyor cunku.



    Ortofon 5e kullaniyorum ben, biraz hassas ama performansindan memnunum. Su anki fiyatlarla pek tavsiye edemem. Fiyatlar biraz gevserse bi ust modeli almayi istiyorum ben de :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Tüm yeni basım Pink Floyd plaklarını gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Hepsi mükemmeller.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCkopat065 kullanıcısına yanıt
    Tşkkürler. Benim cihaz 4 aylık. Hiç iğnesini temizlemedim. Uygun bir fırça bulup temizleyeyim o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xass kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sezen Aksu Firuze-Ağlamak Güzeldir ve Sevgilerimle LP'lerini aldım. Ancak henüz dinleyemedim. Ambalajlarını da açmadım. Dinledikten sonra yorum yapacağım. Her üç albümün de 1994 yılı Eylül ayında Kervan Plakçılık'tan çıkan ilk basım CD'leri ile de karşılaştıracağım. Ayrıca Sevgilerimle'nin dönem baskısı LP'si ile de bir karşılaştırma yapmaya çalışacağım.

    Bu arada LP'leri idefixin kampanyası ile aldım. Tanesi 73 TL'ye geldi. 3 LP'nin kutularının kenar ve köşelerinde ufak ezilmeler, yırtıklar vardı. Tekrar gönderip iade/değişim ile uğraşmak istemediğim için, gittim D&R'ın mağazasından, bir şekilde, mağazadaki en kusursuz kapaklı olanları seçerek değiştirdim.

    Yanında Mabel Matiz'in Maya-Deluxe edit CD'sini de aldım. Her iki CDye ait tutucu tırnaklar kırık olarak geldi. Onu değişim için göndermek zorunda kaldım. Yenisini bekliyorum.

    İşin ironik yanı, D&R mağazadaki görevlinin dediği idi. "Web satışlarında çok sorun yaşıyoruz, webden alacaksanız, başka yerden alın bence" dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 3 Kasım 2018; 19:12:6 >




  • Benim tavsiyem acizane , asla ve asla netten bu tür medya alış-verişi yapmayın . Ben şahsen görüp bakıp dokunup kontrol etmeden plak,cd,kaset ve hatta kitap da almam . Sorunlu çıkma ihtimali çok yüksek iade vs ile uğraşmak yorucu belki az ucuzdur ama yahni hesabı oluyor.
    Tabi ki benim fikrim bu ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brl65

    Benim tavsiyem acizane , asla ve asla netten bu tür medya alış-verişi yapmayın . Ben şahsen görüp bakıp dokunup kontrol etmeden plak,cd,kaset ve hatta kitap da almam . Sorunlu çıkma ihtimali çok yüksek iade vs ile uğraşmak yorucu belki az ucuzdur ama yahni hesabı oluyor.
    Tabi ki benim fikrim bu ...
    Aslında ben de öyleydim ve sizin gibi hep mağazalardan görerek alıyordum. Ancak, web fiyatları ile mağaza fiyatları arasında uçurum var. D&R, bu LP'leri mağazda 100 TL'den satıyor (99.90 TL). Ben idefixten 73 TL'ye malettim. Arada 1 plakta 27 TL fark var. Yani net fiyatından yaklaşık %37 daha pahalı. Böyle olunca, netten almayı tercih ediyorum. Sorun olursa da değişim yapıyorum. Birazcık zamanıma maloluyor. Aynı şey kitaplarda da geçerli. Örneğin, Yılmaz Özdil'in son çıkan kitabının ince kapak versiyonu mağazada 35 TL. Idefixten şu alırsan sepetteki extra indirimle 19.86 TL. Mağaza fiyatı %77 pahalı. Göz göre göre kazık yemek istemiyorum. Yani az ucuz değil, baya ucuz netten almak.




  • Arkadaşlar A Night At The Opera gibi Queen albümleri yeniden çıktı.Acaba yeni basımlarını tecrübe eden var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halitkin

    https://store.unkapani.digital/437-imzali-album-plak adresinde satılan plakların imzaları orijinal mi?

    Örneğin Edip Akbayram'ın şuhttps://store.unkapani.digital/edip-akbayram/274252-edip-akbayram-unutamadiklarim-plak-adina-ozel-imzali-8691223101722.html plağını imzalı olarak almak istiyorum ancak imzanın orijinal olup olmayacağı konusunda şüphelerim var.

    Daha önce buradan imzalı plak alan ve orijinalliğini teyit eden var mı?

    Açıklama kısmında "İmzalı ürünler sanatçının yoğun programı doğrultusunda 15 iş günü içerisinde kargolanacaktır." şeklinde bir uyarı yer alıyor bu arada.
    Yaklaşık 1 ay önce şu soruyu sormuştum. Her ne kadar yanıt gelmese de plağı sipariş ettim ve dün elime ulaştı. İmzanın gerçek olduğuna emin olabilirsiniz. Aynı siteden imzalı plak almak isteyenler varsa bilgilendirmek istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 14 Kasım 2018; 21:10:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halitkin

    Yaklaşık 1 ay önce şu soruyu sormuştum. Her ne kadar yanıt gelmese de plağı sipariş ettim ve dün elime ulaştı. İmzanın gerçek olduğuna emin olabilirsiniz. Aynı siteden imzalı plak almak isteyenler varsa bilgilendirmek istedim.



    Alıntıları Göster
    Siz sordugunuzda ben de sorup sorusturmustum ama ne duyan ne bilen vardi. ilgincmis cidden :)

    (keske bi de foto ilistirseler imzalarken-zor olmasa gerek)




  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, almadım ama alacağım gibi gözüküyor. Queen'in kaset ve cd'leri elimde vardı. Elim bir kaza sonucu hepsi annem tarafından çöpe atıldı :) Bohemian Rhapsody filmi sonrası plaklarına göz diktim. Şu anda 45'likleri topluyorum. LP'lerde "News of the World" 1977 ilk baskısı yolda.
    A Night at the Opera'yı aldıktan sonra yorumlarımı buradan paylaşırım.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.