Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.267
Cevap
45
Favori
100.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Baskı kalitesi farkı var mıdır? Kapaktan ziyade uygun fiyatlı aramaktayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman baskısı biri bunun basım kalitesi daha iyidir. Bizde pek özenilmiyor maalesef bunlar koleksiyoncu plakları temizini bulursanız alın. İstanbul'da iseniz Kadıköy tarafını bir gezin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    geçen hafta arkadaşım gittiği kadıköydeki bir plakçıda ıssız adam lp için bin küsür lira fiyat demiş. gg de veya facebooktaki gruplarda bile 350 lira civarı fiyata alıcı buluyorken. sanırım bu plağıda oralarda absürd fiyata satıyorlardır. bildiğiniz yer varsa eğer bakarım elbette.
  • Akmar'da Atlantis, Zihni Müzik ve Bahariye'de Rainbow45records'a bakabilirsiniz belli başlı yerlerde de maximum o fiyatlardadır. Lakin antikaciların oralarda nadir ve ultra nadir plaklar satan biri var hiç sormayın bile geçin gidin..



    Bende koleksiyonerim ama o Issız Adam plağını alan soran genellikle bilinçsiz kesim olduğundan bedava verseler arşive sokmam.. Sözüm meclisten dışarı olarak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman benim anladığım Orhan Gencebay Lp leri alınmaz ?.. Doğru ise uzak duralım cd hatta kasetten dinlemeye devam edelim . Öyle mi dersiniz ?
    Çünkü şöyle böyle derken bu plaklara ciddi para yatırıyoruz ve benim yeni baskı plaklara karşı hala ön yargım var , yazık verdiğimiz paralara hele birde hiç bir koleksiyon değeri de olmayacaksa ...
  • Son dönemde aldığım yeni plaklar ve kayıt kaliteleri;

    Zeki Müren- Kandil: Genelde 45'lik dönem baskılardan toplanmış, çok iyi parçalar var. Kayıt kalitesi diğer yeni basımları düşünürsek çok kötü değil, 10 üzerinden 6 puan.

    Ayla Dikmen- Klasikler: Bildiğimiz Ayla Dikmen'in en iyi şarkıları toplanmış. Bariz dijital işlemden geçmiş, ilk bir iki şarkı üzerinde dikkatli davranılmış, ama bazılarında sanatçının sesi peltek bir hal almış. 10 üzerinden 4 puan.

    İlhan İrem- Dünden yarına: kayıt çok kötü, plak üzerinde üretim sırasında oluşmuş sabit lekeleri de dikkate alırsam, 10 üzerinden 4 puan ancak eder.

    Mazhar Fuat Özkan- Ele Güne Karşı Yapayalnız: Kayıt fena değil, bazı parçalarda üst frekansları abartmışlar 10 üzerinden 7

    Alpay- Gitme : Bugüne kadar dinlediğim yeni basımlarda en iyi kayıt diyebilirim, seçilen şarkılar, 2 lp olması kısaca mükemmel. 10 Üzerinden 9




  • Unforgettable Collection Vol.1 elinde olan yokmudur ;) nasıldır acaba.Ayrıca Selda Bağcan ın 40 yılın 40 şarkısı nı almak istiyordum.( 40 değilde 26 şarkı var oda ayrı bir konu) yorumları okuyunca uzak durdum.Halbuki güzel parçalar toplanmış plakta.elinde olup yorum yazabilecek varmıdır.

    son çıkan 2 orhan gencebay bencede fena değil.Sema moritz ise bence güzel.iyiki almışım.

    Kadıköye gelince ; iyi güzelde plak fiyatları neye göre belirleniyor anlamıyorum farklı fiyatlar veriliyor.Diyorumki sizde niye bu fiyata,pahalı .cevaplar hep aynı Bendeki tertemiz..Kaba tabirle afedersiniz ama YERSEN kuralını devreye sokuyorlar.
  • Benim aldığım yeni baskılardan ;

    Barış Manço - Yeni Bir Gün ; Analog kayıda en yakın plak ama genede bir dönem baskısı değil. 10/8
    Ferdi Özbeğen - Başka Başka Bambaşka ; Dönem baskısı nadide plak. 10/8
    MFÖ - Ele Güne Karşı - Çok zorlansada kalite bir yere kadar ama dönem baskılarının fiyatını düşününce alınır . 10/7
    MFÖ - No Problem - Üsttekiyle aynı yorum , 10/7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brl65 -- 30 Temmuz 2017; 0:16:11 >
  • Plak ve kondisyon değerlerini iyi bilen bir koleksiyoner aldanmaz hatırı sayılır vaktim geçti bu işlerle neyin ederi nedir az çok öğreniyorsunuz içine girdikçe. Mesela Pharaway,Guerssen,Shadoks,Finders Keepers gibi firmalar ciddi işler çıkardı bazı albümlerin yeniden basımıyla alakalı.

    Örnek olarak; yolda şöyle bir albüm var..

    REHBER: Yeni Basim Plaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 2 Ağustos 2017; 0:26:19 >
  • Arada kaynamasin, cok tatli bir grup ayrica Ada Muzik'ten cikti :

    REHBER: Yeni Basim Plaklar


    Orhan Gencebay konusunda gozlemledigim kadariyla, uretimi yapan arkadaslar ve piyasayi domine eden diger plak saticilari arasinda bir surtusme var. Bir kisim ooov fevkalade super olmus derken, diger kesim yerin dibine dibine sokuyor.

    Oyle yerin dibine sokulacak, tu kaka denilecek plaklar degiller bence. Ha yabanci reissue'leri, remaster'lari gorunce insan bu ne lan diyor ama bi Emre muzik kadar da kotu degiller sonucta. Cok iyi bir sisteminiz yoksa ya da donem baskilari cok pahaliysa alinabilirler bence.




  • Orhan gencebay yeni lp konusunu farklı noktalara çekmek yerine ilk baskılarını ve son baskılarını alıp karşılaştırabilirler. Forum un faydaları gereği bilgilendirmek maksadıyla diğer müzik dinleyicilerini doğru yönlendirmek adına yorumlarda bulunuyoruz.İnanan inanır inanmayan inanmaz , hiç plak satmamış daima almış biri olarak yorumlarda bulunuyorum şahsım adına. Bu bağlamda orhan gencebay ve plak sevenlere tavsiyem , eğer ben çok uğraşmam gencebay müziğini severim diye tüm yeni baskı kervan plak lp alır sisteminde dinlersin veya elimde iyi koleksiyon olsun diye orhan gencebay basılmış en iyi kayıtlarını elimde bulundurmak isterim kararıyla yola çıkıp kervan plak dönem lp alır (dertler benim olsun hariç,çünkü dönem baskısı dahi istanbul plak 45 liklerin toplandığı albümdür) istanbul plak basımı 45 liklerini toplardım.

    Sonuçta yerli plak olarak dönem baskısı dahi olsa yabancı plak kayıt kalitesi kadar iyi olmaz istisnalar hariç.

    Plak çalabilen sistem konusuna gelince , sistem zaten plak çaldığından oluşan ses iyi veya kötü sistem olsun kendini tonalitesi ,kulağa verdiği ses deki haz hemen fark edilir. Bu bağlamda iyi sistem olsun kötü sistem olsun (bazı plak sevenler için önemsenmez) bir örnekten gidicem aynı sistemde gencebay sarhoşun biri albümü dönem baskı ile yeni baskı arasında ki fark herkesin çok rahatlıkla tesbit edeceği bir durumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 4 Ağustos 2017; 8:56:15 >




  • Evet buna bende katılıyorum . Dönem baskılarını överken şunu atlamamalıyız , yerli baskıların çoğu malesef o dönemde kaliteli değildi. Piyasadan bir dostumun dediğine göre çoğu yerli baskı tesislerinde çıkma/atık plastik kullanılırdı demişti. Yani , dönem baskısı derken başta İngiliz baskılar yada Amerikan baskılar gelir sonra bazı avrupa ülke baskıları . Türkiye baskılarındaysa özellikle pop-rock-hafif müzik tarzlarında çok iyi işler görürürüz .
    Ama asıl derdimiz yıl 2017 ve teknolojinin geldiği şu noktada hala ucuz basit kalitesiz baskılarla karşımıza çıkmaları gerçekten rezalet . Hatta geçtim plağı daha basit olan kapak baskıları , plak etiketleri , seçilen kalitesiz fotoğraflara bile cidden deli oluyor insan. Büyük olasılık ortalık plak çöplüğüne dönecek ilerde ...
  • Bugün itibariyle Aşkın Nur Yengi'nin Sevgiliye isimli albümüyle Harun Kolcak'in Beni Affet isimli albümünun long playi satışa çıkmış. Albümleri alıp dinleyen arkadaşlar kayıt kalitesiyle ilgili fikirlerini burada paylaşırlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Benimde elimde, deep purple, pink floyd, doors, u2 vb. plaklar var. orjinal albümler, yanlış hatırlamıyorsam hepsi analog. Bunları yine analog kayıt horowitz, rubinstein, ritcher vb. eskilerin kayıtları ile (rachmaninoff, chopin gibi) değiştirmek istiyorum. Değer olarak kafa kafaya takas uygun mudur? (plakların durumu bendekiler çok iyi durumda, plaklar zaten çalınmamış, kullanılmamış gibi. sadece kapaklarında falan yılların eski görüntüsü var.

    diğer bir sorumda, elimde dual, ultra, philips, siemens vb. birden fazla pikap var. Kimisinin amfisi sağlam kimisinin sorunlu. Pikap kısmından direkt çıkış alınıyor ama çok kolay sağ ve sol şeklinde. Bunu 2+1 sisteme bağlasam, atıyorum dual pikapın kendi dual kolanlarından daha kaliteli ses alır mıyım? önceki denemelerim 2+1 sisteme bağlayıp, sağ sol kolonları dual kolonlarlar ile değiştirip, subwooferı 2+1'inki olarak kullanmaktı ama uydu kolonlara giden basslar kesildiği için, tiz mid alt bass güzelken, mid basslar ölüyor. nasıl bi kombin uygundur? yoksa hiç uğraşmadan kaliteli kulaklık mı? :)




  • do49 D kullanıcısına yanıt
    Beni affetin sonradan basım cdsi bile berbatken, lpsinin para tuzağı olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende de aşkın nur yengi sevgiliye albümün cd'si var. Sesler çok boğuk ve cılız. O yüzden zaten çekincelerim var. Bir ihtimal belki remastered falan yapmislardir diye düşünüyorum ama denemeden bilinmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,



    Elinizdeki albümlerin degerini bilin hiç klasik müzik plaklarıyla değiştirmeyin. Genel olarak fiyatları en uygun plaklardır istisnalar haricinde klasik müzik plakları.



    İstanbul'da iseniz değerinde değişim yaptırabilirim size ısrar ederseniz. Siz almak edinmek istediğiniz albümleri öm ile bildirin elinizdeki plakları da yazın degerlendirelim duruma göre



    Diğer konu içinde o pikapları mümkünse elden çıkarın düzgün full manuel bir pikap edinin birde makul bütçe stereo amfi ile bookshelf hoparlör alırsınız çok daha verimli ve daha memnun edici olur. Sub +1 -1 lerle bu işler olmaz uğraşırsınız değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı plak...İlginç olmuş..

    REHBER: Yeni Basim Plaklar
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Dostum elimde o kadar çok amfi, pikap, kolon varki. satsan satılmaz, elde bunlar varken, atıp, para verip almakta mantıklı gelmiyor. Aslıda ben daha çok "kulaklık insanı"yım. Elimde üst kalite roland kulaklık var, onlarda deniycem bakalım...

    Klasik plak olarak genelde ucuz olanlar hep kötü yorumlar. Eğer şunları bulabilirseniz ya da olan yerleri biliyorsanız bana haber verin, eğer fiyatları uygunsa elimdeki plakları vermeden alırım zaten, takas etmem.

    Horowitz (Rachmaninoff konçerto 3'ün 1930, 1958 ve 1978 kaydı en öncelikli aradığım plaklar)
    Martha Argerich (farketmez)
    Glenn Gould
    Richter
    Rubinstein (chopin)

    Bendeki pop - rocklar;

    REHBER: Yeni Basim Plaklar

    Bu arada kayıtların stüdyo ya da konser kaydı olması, digital veya analog kayıt olması ile alakası yok sanırım? Mesela şu kayıt analog mu, digital mi yazmıyor ama tarihi 78?

    https://www.amazon.com/Vladimir-Horowitz-Philharmonic-Rachmaninoff-Concerto/dp/B003HU5046




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DnzIrmk

    Dostum elimde o kadar çok amfi, pikap, kolon varki. satsan satılmaz, elde bunlar varken, atıp, para verip almakta mantıklı gelmiyor. Aslıda ben daha çok "kulaklık insanı"yım. Elimde üst kalite roland kulaklık var, onlarda deniycem bakalım...

    Klasik plak olarak genelde ucuz olanlar hep kötü yorumlar. Eğer şunları bulabilirseniz ya da olan yerleri biliyorsanız bana haber verin, eğer fiyatları uygunsa elimdeki plakları vermeden alırım zaten, takas etmem.

    Horowitz (Rachmaninoff konçerto 3'ün 1930, 1958 ve 1978 kaydı en öncelikli aradığım plaklar)
    Martha Argerich (farketmez)
    Glenn Gould
    Richter
    Rubinstein (chopin)

    Bendeki pop - rocklar;

    REHBER: Yeni Basim Plaklar

    Bu arada kayıtların stüdyo ya da konser kaydı olması, digital veya analog kayıt olması ile alakası yok sanırım? Mesela şu kayıt analog mu, digital mi yazmıyor ama tarihi 78?

    https://www.amazon.com/Vladimir-Horowitz-Philharmonic-Rachmaninoff-Concerto/dp/B003HU5046

    İlk kayıt tarihini yazmışlar, doğal olarak 1978 yılında dijital teknoloji olmadığı için master kayıtlar analogdur. Plağa basım tarihi önemli burada, dönem baskısı ise kesinlikle analogdur.

    Yalnız analog olsa da dönem baskısı klasik plakların "genelde" kayıt kaliteleri çok iyi değil, bu da konser kayıtları olmasıyla ilgili sanırım. Dönemin kayıt alet edevatları ile ilgili bir sorun muhtemelen.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.