Şimdi Ara

REHBER: Raspberry Pi 3 ile Müzik Dinleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
17
Favori
20.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok teşekkürler yardımlar için. Ben Pi ile bir başlayayım bu durumda. Arşiv yapma moduna girecek olursam da uyumlu bir HDD alırım intel nuc almama gerek kalmaz:) USB Dac olayına da sonradan girerim. En azından benim Marantz ın içindeki DAC tan daha iyi bir dacla ve chromecastten çok daha iyi bir playerla çalmış olurum. Bu baya yukarıya çeker beni başlangıç zamanları için:)
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eyvallah sagolun.
    picoreplayer da tidal hosuma gitti ama nas kullanimi ve arayuzu begenmedim.
    eski yazilim oldugu icin gorselik kotu ama guzel calisiyor.
    bir tane daha sd kart alip, daha once kullandigim ve memnun kaldigim runeaudio kuracagim.
    runeaudio ile nas, picore ile tidal dinleyecegim.
  • Arayuzunden kastim iphone'a kurdugum Squeezebox uygulamsiydi.

    Ucretli oldugu icin ipeng kurmadim.

    Yoksa picore guncel, anlattiklarinizi biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolbay T kullanıcısına yanıt
    spotify yok. Spotify LMS'ye destegi kesmiş. Ama gönüllü bir programcı bir plugin yazmış spotty adında, onunla giriyorsunuz.
    Şu linkte nasıl yapılacağı yazıyor:
    http://forums.slimdevices.com/showthread.php?107418-The-Spotty-Spotify-implementation
  • 2-3 gündür picoreplayer kullanıyorum. Öncesinde volumio ve runeaudio da kullanmış ve volumioyu kalıcı olarak kullanmaya karar vermiştim. Picore'u yüklemek, ayarlamak diğer ikisi kadar kolay değil. Ama becerdikten sonra çok daha akıcı bir kullanımı var. Volumio'daki kopmalar vs. yok. Ses kalitesi konusunda subjektif bir değerlendirme olacak ama bana picoreplayer daha iyi gibi geldi. Bence picoreplayer'ın en büyük avantajı kullanırken hiçbir gecikme olmaması, ipeng ya da squuezebox'tan verdiğiniz komutlara derhal cevap vermesi ve kopma yaşanmaması.
    Bunun sebebi sanırım PCP'ın SD'den değil, RAM'den çalışması. Bu da büyük avantaj. Elektrik kesilmesi, fişten çekerek kapatmak gibi durumlarda sd kart zarar görmüyor.
  • Hep derim pikor candır ❤️ diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oan kullanıcısına yanıt
    tesekkurler...
  • Selam,
    İlgilenenler için HifiBerry DAC+ Pro kartım satılıktır. Link:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-raspberry-pi-icin-hifiberry-dac-plus-pro-karti-480501707/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamusal -- 12 Eylül 2017; 9:6:21 >
  • Surada Hamburg'da yapilm bir dac+rpi testi var:
    https://www.collybia.com/soundcheck-hamburg-finished-guess-won/

    Aklıma mamboberry'nin üreticisinin söyledikleri geldi. "DAC'ı chip'ten ibaret sanıyorlar. DAC'lara super-duper bir chip koyup, kalanını maliyeti düşürmek için en ucuzlarından, kalitesizlerinden seçiyorlar, sonuç da hiç güzel olmuyor. Yeni çıkan DAC'ı en iyi DAC, yeni çıkan elektronik cihazları eskilerinden daha iyi sanıyorlar. Oysa 70'lerin ses kalitesine ulaşamayan pek çok yeni cihaz var" demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 16 Eylül 2017; 19:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oan kullanıcısına yanıt
    Doğru. O yüzdendir mesela kocaman bi vintage amfi / turntable / cd çalar piyasası var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkürler. Daphile ile ciddi iyileşme sağlandı. Dediginiz gibi windows müzik dinlemek için çöp.



    Daphile ı usb den çalıştırınca ayarları kaydetmiyor her açılış kapanışta ayarları tekrar yapmak gerekiyor. Böyle olunca squizeer uzerienden ses kontrol gibi fonksiyonlari gerçekleştirmiyor. Dahili bir harddiskte sistemi kurmak daha sağlıklı olacak gibi.



    Bunun dışında rasbpi3 ve allo boss dac picore ile gerçekten güzel benim için ekonomik bir çözüm oldu. Volumio biraz kapalı çalıyor gibi geldi sürekli kopmasıda cabası. Pcp daha stabil çalışıyor.



    Öneriler için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bootdisk olarak gördüğü için yazmıyor o zaman tamam. 2. Usb ye kurmayı deneyeyim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar android benim elimdeki usb daci direkt tanıyor gayet güzelde çalışıyor telefondan.yalnız şarjdan yiyor otg bağlı olduğu için.raspberry pi mi daha mantıklı yoksa aliexpresten alınacak bir androidbox mı ne dersiniz?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Otg olayını bilmiyorum ama beslemeyi başka yerden alanilirmiyiz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    arkadaşlar android benim elimdeki usb daci direkt tanıyor gayet güzelde çalışıyor telefondan.yalnız şarjdan yiyor otg bağlı olduğu için.raspberry pi mi daha mantıklı yoksa aliexpresten alınacak bir androidbox mı ne dersiniz?

    USB dac ınız varsa PC nize Daphile kurun bence. Telefondan Squeezer programı ile LMS yi kontrol etmek için kullanırsınız. Telefonun şarjından da boşuna tüketim olmaz.

    Ben tavsiyeler üzerine Daphile kurdum. Usb Dac için gayet güzel bir çözüm.
  • SCCR pcde zaten kullanıyorum benim derdim fan sesinden kurtulmak..bilgisayarımdan bağımsız takılsın kafasına göre flac mp3 internet radyo vs.raspberry pi veya andoroid box düşüncemin sebebi bu.

    otg kabloyu kullandığında telefonun şarj olayını devreden çıkarmış oluyorsun stakanar hocam.bu yüzden pilden yiyor bi süre sonra tabi doğal olarak şarj gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Eylül 2017; 13:16:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    SCCR pcde zaten kullanıyorum benim derdim fan sesinden kurtulmak..bilgisayarımdan bağımsız takılsın kafasına göre flac mp3 internet radyo vs.raspberry pi veya andoroid box düşüncemin sebebi bu.

    otg kabloyu kullandığında telefonun şarj olayını devreden çıkarmış oluyorsun stakanar hocam.bu yüzden pilden yiyor bi süre sonra tabi doğal olarak şarj gidiyor.

    Bayağı sesli bir pcniz var o zaman, ben ultrabookta kullandığım için ve fanı olmadığı için sesten yana problemim olmadı
    USB dac haricinde Rasberry Pi + AlloBoss dac kullanıyorum. Ağ üzerinden nas diskteki müzik arşivini oynatıyorum. USB dac ınız DSD çözüyormu bilmiyorum ama Pi dac ın DSD çözmeside ekstra olarak geliyor.




  • masaüstü pc ne yaparsanız yapın gece sessizliğinde illaki ses oluyor.bendeki dacin de dsd çözme özelliği var.ya pcyi sessiz bir pc haline getireceğimki bu baya pahalıya çıkıyor ya da raspberry pi veya andoid box tarzı bir çözüm ile halledeceğim.30 dolar android box fiyatı media player olaak ta kullanabiliyorsun partik basit cihazlar.benim RP mi Android box mu diye sorma sebebim hani RP biraz daha audiophile gibi duruyor yazılan çizilenden arada fark olurmu bir de native olarak dacimi tanımama ihtimali var bu yüzdensordum o mu öbürümü diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    masaüstü pc ne yaparsanız yapın gece sessizliğinde illaki ses oluyor.bendeki dacin de dsd çözme özelliği var.ya pcyi sessiz bir pc haline getireceğimki bu baya pahalıya çıkıyor ya da raspberry pi veya andoid box tarzı bir çözüm ile halledeceğim.30 dolar android box fiyatı media player olaak ta kullanabiliyorsun partik basit cihazlar.benim RP mi Android box mu diye sorma sebebim hani RP biraz daha audiophile gibi duruyor yazılan çizilenden arada fark olurmu bir de native olarak dacimi tanımama ihtimali var bu yüzdensordum o mu öbürümü diye.

    Evet haklısınız gece sessizliğinde ses duyulacaktır masaüstü pcniz varsa. Her iki çözümü de kullanmış olan arkadaşlar daha doğru yorumu yapacaktır. RPi Picoreplayerla gerçekten güzel bir ikili oluyor. Kendi USB dac ım 24/192Khz olduğu için onun çözemediği dosyaları çözmesi ve ekonomik bir çözüm sunması Rpi yi bana cazip kıldı. Umarım sorununuzu ekonomik bir yolla halledersiniz.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.