Şimdi Ara

[REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
6
Favori
25.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba..

    Arkadaşlar forumda bazı önemli konular ne yazık ki yeni gelen arkadaşların kafasını karıştırabiliyor.Bu yüzden bilgilere ulaşmak kolay olsun diye özellikle yeni kullanıcıların bilmesi gereken bütün konuları burada paylaşmaya çalışacağım.Rehberleri kendi forumumum için yazdığımdan anlatım da siteyle ilgili terimler geçebilir.(Örneğin Tüyo Merkezi,İndirme Merkezi,Sorunlar | Çözümler gibi) Donanımhaber için tek tek düzenleme yapmaya zamanım yok.Bu yüzden kusura bakmayın.Her türlü sorunuzu burada sorabilirsiniz.Yeni rehberleri de zamanla eklemeye çalışacağım.Umarım işinize yarar...

    Son olarak indirdiğiniz bir program da şifre sorarsa; itouchkaynak.com yazın.Belki aşağıda belirtmemiş olabilirim.Hepinize iyi forumlar...




    Firmware Nedir? Neden Güncelleme Yapılır?


    Bu başlıkta firmware sürümü nasıl düşürtülür yada yükseltilir konularına beraber bakacağız.Öncelikle iPod'unu yeni alanlar için firmware hakkında bir kaç bilgi verelim.

    Firmware nedir?
    Firmware,Türkçe de tam olarak karşılığı olmayan bir terimdir.Şöyle açıklamaya çalışırsak,firmware cihazların düzgün çalışması için firmaların çıkarttığı bir takım yazılımlardır diyebiliriz.Bizim bu forumunda bahsettiğmiz firmware ise Apple firmasının iPod Touch ve iPhone için çıkarttığı yazılımlardır.

    Neden firmware sürümünü güncelliyoruz? Aralarında ne gibi farklar var?
    Çıkan bu yazılımlar sayesinde iPod'unuzda bir takım güncellemeler yapılır.Bu güncellemeler ile bazen çeşitli hatalar giderilir,bazen yeni özellikler eklenir,bazen de hızlandırma amaçlı düzenlemeler yapılabilir.Yani kısacası firmware iPod'u daha iyi kullanabilmemiz için çıkartılan yazılımlardır diyebiliriz.Bu yüzden iPod'u daha iyi ve performanslı kullanabilmek için firmware sürümünü güncelliyoruz.

    Firmware sürümünü güncellemesem olur mu?
    Evet firmware yükseltmeden de iPod'u kullanabilirsiniz.Fakat dediğimiz gibi yapılan bir takım güncellemeler eksik kalır.Mesela iPod Touch için çıkan ilk firmware sürümlerinde mail,maps,weather.. gibi bazı uygulamar mevcut değildi.Bu uygulamalar daha sonra yeni firmware ile birlikte geldi.Kısacası bu ve bunun gibi değişliklerden yararlanmak için firmware'ı güncellemeniz gerekiyor.

    Peki hangi firmware sürümünü kullanmalıyım?
    Hangi firmware sürümünü kullanacağınıza gelirsek,yeni çıkan firmware sürümlerini hemen kullanmak pek mantıklı değil aslında.Çünkü firmware ilk çıktığında bir takım şeylerin oturması gerekiyor.Bazen sorunlu çıkabiliyor,bazen jailbreak yöntemi hemen çıkmıyor.Bu yüzden biraz sabretmek lazım.Yani hemen çıkar çıkmaz yeni firmware sürümünü güncellemenizi tavsiye etmiyoruz.Özellikle jailbreak yapanların bu konuda dikkat etmesi lazım.Çünkü her sürümün jailbreak yönetmi farklı olduğu gibi,bazı firmware sürümlerinde jailbreak işlemi hiç yapılamıyor.




    Firmware Sürümü Nasıl Yükseltilir,Nasıl Düşürülür?


    Evet iPod'u yeni alan için bir takım genel bilgi verdikten sonra,şimdi biraz daha detaya inelim.

    Unutmayın,firmware sürümünüzü yükseltirken yada düşürürken,iPod'unuzdaki müzik-video vb.. tüm bilgileriniz silinecektir.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Kullandığım Firmware sürümünü nerden öğrenebilirim?
    Öncelikle yeni firmware yüklemek için,doğal olarak kullandığınız firmware sürümünü bilmeniz gerekiyor.Bunu öğrenmek için iTunes programını çalıştırın.iPod'unuzu bilgisayara bağlayın ve soldaki menüden "Devices" bölümündeki iPod'un üstüne tıklayın.Resimde gördüğünüz yerden firmware sürümünüzü öğrenebilirsiniz..

    Firmware sürümünü nasıl yükseltebilirim yada nasıl düşürebilirim?
    Öncelikle firmware yükseltmek yada düşürmek için gerekli olan firmware yazılımlarını indirmeniz gerekiyor.İndirmeniz gereken tüm yazılımları "İndirme Merkezi" konusunda bulabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken iki konu var.Birincisi hangi cihazı kullanıyorsanız ona göre yazılımı indirmeniz gerekiyor,ikincisi ise hangi sürümü kullanacaksnız o sürümün yazılımını indirmeniz gerekiyor.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Gerekli yazılımı indirdikten sonra iPod'u bilgisayara bağlayın ve iTunes programını açın.Şimdi Shift tuşuna basılı tutarak,resimde işaretli olarak gösterilen Restore butonuna basın ve indirdiğiniz yazılımı gösterin.Evet bu kadar.Şu an firmware sürümünüz güncelleniyor.Artık işlemin bitemesini bekleyeceksiniz.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Yaklaşık 10-15 dk sonra güncelleme bitecek ve karşınıza resimdeki ekran gelecek.Az sonra iPod kapanıp tekrar açılacak ve tebrikler sürümü güncellediniz.İşlem bundan ibaret..

    Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta daha var.Eğer 2.x.x firmware güncellemesi yapacaksanız,iTunes programının 7.7 veya üstü versiyonlarını kullanmanız gerekiyor.iTunes sürümünüzü öğrenmek için,iTunes programını açın.Üstteki menüden Help --> About iTunes tıklayın.Burdan sürümünüzü öğrenebilirsiniz.

    Eğer herhangi bir hata ile karşılaşırsanız, "Sorunlar | Çözümler" bölümüne danışabilirsiniz.Muhakkak yardımcı olan çıkacaktır.




    Jailbreak Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır?


    Bu başlıkta özellikle iPod'unu yeni alanların yabancı olduğu bir terim olan jailbreak konusunda biraz bilgi vermeye çalışacağım.Yardımcı olacağını umarak başlıyorum...

    Jailbreak nedir? Neye yarar?
    Jailbreak iPod'un bir takım açıklarından yararlanarak yapılan hack işlemine verilen genel addır.Neye yaradığı konusuna gelince,jailbreak iPod'a normalde yükleyemediğimiz 3.parti yazılım ve uygulamaların yüklenebilmesini sağlıyor.Böylece yasal olmayan fakat işimize bir çok yerde yarayabilecek yüzlerce uygulamayı yükleme fırsatımız oluyor.

    Jailbreak işlemi riskli midir? Garantiyi etkiler mi?
    Jailbreak işlemi sırasında iPod'unuz bozulabilir.Daha da kötüsü bu işlemler iPod'un garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olur.Ama bunu dert etmeye gerek yok.Jailbreak işlemleri tamamen yazılımla alakalı olduğu için, "Restore" yaparak iPod'unuzu fabrika ayarlarına dönderebilirsiniz.Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra garanti konusunda sorun çıkmaz.Çünkü iPod'unuz yazılım olarak ilk aldığınız günkü haline dönmüştür yani jailbreak yaptığınızı kimse anlayamaz.Dolayısıyla jailbreak fazla riskli bir işlem değildir,geri dönüşü de mümkündür.

    Jailbreak yaptığımıza değer mi? Jailbreak yapmadan iPod'u kullanamaz mıyım?
    Evet jailbreak yapmadan iPod'u kullanabilirsiniz.Şu an 2.x.x firmware versiyonunda "AppStore" ile hiç jailbreak işlemi yapmadan da bir çok uygulama yüklemek mümkün.Fakat AppStore'dan yükleyeceğiniz çoğu uygulama ücretlidir.Bu yüzden çok fazla uygulama yükleyemezsiniz.Eğer jailbreak yaparsanız,çok daha fazla uygulamayı ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.Hatta AppStore'da bulunan ücretli uygulamaların kırılmış olanlarını da bedavaya yükleyebilirsiniz.Yani iPod Touch ve iPhone kullananlar için jailbreak yapmak gerekli diyebiliriz.

    Peki nasıl jailbreak yapacağım? Karışık bir işlem mi?
    Hayır,jailbreak kesinlikle karışık bir işlem değildir.Jailbreak yapmak için ilk önce kullanacağınız firmware versiyonuna karar vermeniz lazım.Daha sonra kullandığınız firmware için nasıl jailbreak yapılacağına gerekli başlıklardan bakabilirsiniz.iTouchKaynak.com forumlarında her versiyon için jailbreak basit bir şekilde anlatılmıştır.Dikkatli bir şekilde takip ederseniz,kolayca jailbreak yapabilirsiniz.

    Jailbreak konusunda temel bilgiler bunlar.Umarım yeni arkadaşların aklına takılan konularda yardımcı olmuştur.Jailbreak yapmaya karar verenler,Tüyo Merkezinden nasıl jailbreak yapıldığına daha detaylı olarak bakabilir...




    iTunes İçin Ücretiz Hesap Oluşturma


    Bildiğiniz gibi iTunes'ta normalde hesap oluşturmak için kredi kartı bilgileri girmek gerekiyor.Bunu aşmanın bir yolu var.Şimdi anlatağımız yöntem ile ücretsiz hesap oluşturabiliyorsunuz.Peki iTunes hesabı neye yarıyor derseniz,en önemlisi 2.x.x firmware yüklü iPod'lar da AppStore dan uygulama yüklemek için gerekiyor.Tabi sadece AppStore da değil,farklı bir kaç yerde daha kullanabiliyorsunuz.iTunes'tan bedava müzikleri indirebiliyorsunuz vs.. Yani bir hesabınızın olması iyi olur.Neyse uzatmadan anlatıma geçelim.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    1-Öncelikle iTunes programını çalıştırın.Görüntüdeki gibi "iTunes Store" bölümüne girin ve aşağıdaki MyStore seçeneğini "United States" olarak ayarlayın.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    2-Açılan sayfada sağ üstte "Redeem" yazan yere tıklayın.Yerini şekilde de görebilirsiniz.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    3-Şimdi aşağıdaki adresten resimdeki yere tıklayarak redeem kodunuzu alın.
    http://www.tunecore.com/freealbum


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    4-Aldığınız kodu yazın ve redeem butonuna tıklayın.
    5-Çıkan ekranda gerekli bilgileri doldurun ve ilerleyin.Kredi kartı ekranı geldiğinde eskiden çıkmayan "None" seçeneğinin gelmiş olduğunu göreceksiniz.O seçeneği işaretleyerek kredi kartı bilgisi girmeden ücretsiz hesap oluşturabilirsiniz.

    İşlemler sırasında şehir bilgilerini doğru girmeniz gerekiyor.İsterseniz aşağıdaki örneği kullanabilirsiniz.
    City : New York
    State : NY
    ZipCode :10027

    ALTERNATİF YÖNTEM


    Arkadaşlar bildiğiniz gibi bir kaç gündür Redeem kodu alamadığımız için yukarıdaki yöntemle ücretsiz iTunes hesabı oluşturamıyorduk.Şimdi okuyacağınız yöntem ile Redeem koduna gerek kalmadan ücretsiz hesap oluşturabillirsiniz.Yöntemi forumda anlatan vdemirci arkadaşımıza teşekkür ediyorum..

    1-iTunes'tan Türkiye'yi seçin.(Yukarıda "United States" seçtiğimiz gibi.)
    2-Daha sonra ücretsiz bir uygulama seçin ve yüklemek için "Get App" butonuna basın.
    3-Çıkan pencereden "Create an account" üzerine tıklayın.
    4-Gerekli yerleri doldurun.
    5-Ödeme kısmında "None" kutucuğunu seçin ve devam edin.Evet işlem bu kadar.Artık ücretsiz hesabınızı kullanabilirsiniz..




    Videoları .mp4 Formatına Çevirme



    Arkadaşlar bildiğiniz gibi iPod'umuzda video izleyebilmek için video formatının mp4 olması gerekiyor.Tabi bizim elimizde bulunan videoların çoğu mp4 formatında değil.İşte şimdi inceleyeceğimiz program ile bir çok video formatını,mp4 formatına çevirebileceğiz.Böylece iPod'umuzda istediğimiz videoyu izleyebileceğiz.Uzatmadan başlayalım..

    Programın Adı: Sothink iPod Video Converter 3.1 (Son Sürüm)

     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Programı Açıyoruz...
    Arkadaşlar programı ilk açtığınızda kayıt ekranı gelecek,yukarıda verdiğim bilgileri girin.Bu şekilde program tam sürüm olacak.Kayıt işlemi yaptıktan sonra karşınıza yukarıdaki ekran çıkacak.Gördüğünüz gibi menü oldukça sade.Video eklemek için resimde gördüğünüz kırmızı işaretli "Add.." yazan yere tıklayın.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Video Ekleme..
    Şimdi karşımıza çıkan ekranda mp4 formatına çevirmek istediğimiz videoları seçiyoruz.İstediğiniz kadar video seçebilirsiniz.Seçtiğiniz videolar sırayla listelenir.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Video Düzenleme..
    Çevirmek istediğimiz videoları ekledikten sonra,mp4 formatında çevirmeden önce küçük bir kaç ayar yapma imkanımız var.Listeden düzenlemek istediğiniz videoyu seçin,resimde gördüğünüz "Crop & Trim" butonuna basarak düzenleme ekranına girebilirsiniz.Burada videonun nerden başlayıp,nerden biteceğini ayarlayabilirsiniz.Bu ve bunun gibi bir kaç ayarı bu menüden yapabilirsiniz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Video Özelliklerini Ayarlama..
    Bu aşamada videonun mp4 formatındaki özelliklerini seçiyoruz.Eğer bu konuda bilginiz yoksa resimde gördüğünüz yerden "High,Middle,Low" seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.Otomatik olarak ayar yapılacaktır.Yüksek kaliteli için "High",orta kalite için "Middle",düşük kalite için "Low" seçebilirsiniz.Mesela yükek kalite seçerseniz,hem çevirme işlemi uzun sürer hemde mp4 boyutu büyük olur.Buna göre istediğiniz ayarları yapın.Ayarları yaptıktan sonra ileriye basın..



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    İşlemin Bitmesini Bekleyin..
    Evet artık gereken herşeyi ayarladınız.Yapmanız gereken sadece beklemek.Şu an seçmiş olduğunuz tüm videolar sırayla mp4 formatına çevirilecek.İşlem bittiğinde sesli olarak bir uyarı alacaksınız.

    Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız "Sorunlar | Çözümler" bölümüne danışabilirsiniz.Kolay gelsin...




    iTUNES PROGRAMININ KULLANIMI


    Bu başlıkta iTunes programı hakkında sık sorulan bazı soruları yanıtlamaya çalışacağız.Öncelikle iTunes programını açın.Daha sonra aşağıdaki bilgileri takip ederek gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.Genel olarak aşağıda yazdığımız soruların cevaplarını bu başlıkta bulabilirsiniz.

    Önemli bir nokta,bu başlıkta anlattığımız tüm bilgileri aynı şekilde videolar içinde uygulayabilirsiniz.

    -iPod'a şarkı nasıl yüklenir?
    -Şarkı bilgileri nasıl değiştilir?
    -Album kapakları nasıl eklenir?
    -Nasıl şarkı listesi (playlist) oluşturabiliriz?
    -Listeden sadece istediğimiz şarkıları nasıl yükleyebiliriz?


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    1.Şarkıları iTunes Kütüphanesine Ekleme
    İlk olarak iPod'a atmak istediğiniz şarkıları iTunes programının kütüphanesine aktarmamız gerekiyor.Şimdi şarkıları sürükleyip bırakarak yada resimde gördüğünüz gibi "File --> Add File/Folder to Library" seçeneğini kullanarak iTunes programına gösterin.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    2.Şarkı Bilgilerini Ayarlama
    Şimdi iTunes programına attığınız şarkı yada albumu işaretleyin.Daha sonra şekilde gördüğünüz gibi üzerine sağ tuş ile tıklayın.Çıkan menüden en aşağıdaki "Get Info" seçeneğine girin.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Eğer ilk kez birden fazla şarkıyı seçerek bu işlemi yapıyorsanız,resimde uyarı çıkacaktır."Yes" diyerek devam edin.Bu arada yandaki kutuğucu işaretlerseniz,bundan sonra aynı soruyu bir daha sormaz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Şimdi karşınıza yukarıda gördüğünüz ekran gelecek.Buradan şarkı veya albume ait tüm bilgileri değiştirebilirsiniz.Bu şekilde tüm albumleri düzenlemeniz mümkün.Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra eğer albüme kapak ekleyecekseniz aşağıdaki aşamaya geçin.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    3.Album Kapağını Değiştirme

    Şimdi şarkı bilgilerini düzenlediğiniz ekrandan "ArtWork" yazan kareye çift tıklayın.Karşınıza yukarıdaki ekran gelecek.Burada album kapağı olmasını istediğiniz resimi seçin.Dikkat edin boyut olarak fazla büyük bir resim olmasın,çözünürlük en fazla 300x300 olsun.Resim formatı olarak jpg kullanabilrsiniz.Kapağı seçtikten sonra tamam diyerek işleme devam edin.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Şu an resimde gördüğünüz gibi tüm bilgileri ayarlamış durumdayız.Şimdi tamam dediğiniz zaman,şarkıların bilgileri ve album kapağı ayarlanmış olacak.Bu şekilde elinizdeki tüm şarkıların veya albümlerin bilgilerini düzenleyebilirsiniz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    4.Playlist Oluşturma

    Şarkı bilgilerini değiştirdikten sonra sıra geldi playlist oluşturmaya.Şimdi resimde gördüğünüz gibi " File --> New Playlist" seçeneğine tıklayın ve oluşturduğunuz playlistin adını yazın.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Playlist oluşturduktan sonra,şarkıları kütüphaneden sürükleyip oluşturduğumuz playlistin içine bırakıyoruz.Bu şekilde bir kaç playlist oluşturarak şarkılarınızı düzenleyebilirsiniz.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    5.Listeden İstediğiniz Şarkıları iPod'a Aktarma

    Şarkı listemizi düzenledikten sonra son işlem olan dosyaları iPod'a atma kısmına geldik.Şimdi resimde gördüğünüz gibi " Devices --> Music " bölümüne girin.Buradan istediğiniz playlisti yanındaki kutucukları seçtikten sonra yükleyebilirsiniz.

    Evet arkadaşlar iTunes programını genel özelliklerini bu şekilde kullanabiliyoruz.Eğer merak ettiğiniz konular yada karşılatığınız sorunlar olursa sorabilirsiniz.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız...




    iPod Touch Firmware 2.1 Jailbreak | Yöntem: QuickPwn 2.1


    Bu yöntem iTouchKaynak.com yöneticileri tarafından denenmiştir.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    Gerekli Programlar:
    -iTunes 8
    -iPod Touch için firmware 2.1 yazılımı
    -QuickPwn 2.1

    Gerekli programları İndirme Merkezinde bulabilirsiniz.

    Başlamadan Önce...
    Öncelikle iTunes sürümünüzü kontrol edin.Eğer iTunes 8'den eski bir versiyonu kullanıyorsanız,yeni sürümü indirip kurun.

    Başlıyoruz..
    İlk olarak firmware yazılımını güncelememiz gerekiyor.Güncelleme hakkında bilginiz yoksa buraya tıklayın.Güncellemeyi yaptıktan sonra 2.1 firmware yüklü bir iPod Touch'ımız olacak.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    QuickPwn Programına Giriyoruz..
    Şimdi QuickPwn 2.1 programını çalıştırıyoruz.Yapmanız gereken oldukça basit.İşlemleri sırayla takip edin.İlk olarak karşınıza cihazların resimleri çıkacak.Burada iPod Touch'ı seçiyoruz ve ileri diyoruz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Yazılımı Programa Gösterme..
    Şimdi karşınıza gelen ekranda,az önce indirdiğimiz 2.1 firmware yazılımını gösteriyoruz.Biraz bekledikten sonra resimde gördüğünüz şekilde tik işareti çıkacak.Daha sonra ileri butonuna basacaksınız ve sonraki aşamaya geçeceğiz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Yüklenecek Uygulamaları Seçme..
    Bu aşamada karşınıza çıkan ekranda,jailbreak uygulamalarını yüklemek için kullanılan programları(Cydia ve Installer) seçmeniz mümkün.Burada Cydia ve Installer seçeneklerini işaretliyin.Diğer seçenek ise iPod açılırken karşınıza çıkan logoyu değiştirmek için kullanılıyor.Eğer seçerseniz,başlangıç logosunu değiştirebilirsiniz.Fakat logoyu daha sonra kendiniz de değiştirebiliyorsunuz.Yani jailbreak yaparken işaretlemenize gerek yok.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Son Aşamaya Doğru...
    Artık son aşamaya geliyoruz.Şu an iPod bilgisayara bağlı değilse,usb den bağlayın.Eğer iTunes açıksa,iTunes programını da kapatın.Daha sonra ileriye basarak son işleme geçebilirsiniz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Son Aşama,En Önemli Bölüm..

    İleriye bastığınızda program size cihazı recovery moduna almanız hakkında bilgi verecek.Orda yazanları aynen saniyesine göre uygulayın.
    -5 saniye "Home" tuşuna basılı tutun.
    -10 saniye "Power" butonuyla birlikte "Home" tuşuna basılı tutun,ekran kapanacak.
    -Ekran kapandıktan sonra "Power" butonundan elinizi çekin ama "Home" butonuna basmaya devam edin.10-15 saniye sonra cihaz recovery moduna girecek ve işlem otomatik olarak devam edecek.

    Eğer yanlış yaparsanız yada recovery moduna alamazsanız "Your device has connected the wrong mod..." sorunuyla karşılaşırsınız.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    Jailbreak İşlemi Bitti..
    İşlem bundan ibaret.Bundan sonrası otomatik olarak gerçekleşiyor.Artık işlemin bitmesini bekleyebilirsiniz..

    Sık Sorulan Sorular:
    -Jailbreak işlemi sorunsuz bitti.Fakat menüde Cydia ve Installer görünmüyor,ne yapmalıyım?
    iPhoneBrowser yada benzeri bir program ile /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist dosyasını silin ve cihazı kapatıp açın.Cydia ve Installer menüye gelecektir.

    Eğer bir sorunla karşılaşırsanız "Sorunlar | Çözümler" bölümüne danışabilirsiniz.Kolay gelsin..




    Kırılmış AppStore Uygulamalarını Yükleme

    Video Rehber için Tıklayın


    Bildiğiniz gibi firmware 2.x.x ile birlikte gelen AppStore bir çok uygulamayı jailbreaksiz olarak yükleyebilmemizi sağlıyor.Fakat bu uygulamarının çoğu ücret karşılığında yükleniyor.Tabi bunları bir kısmı kırılmış vaziyette.İşte bu başlıkta kırılmış olan bu AppStore uygulamalarını iPod'a yüklemeyi anlatacağız.Bu işlemler için iPod'unuzun en düşük 2.x.x firmwareli ve jailbreak yapılmış olması gerekiyor.Bunun dışında bir de WinScp programının hazır olması gerekiyor.WinScp konusunda bilgi almak için tüyo merkezine bakabilirsiniz.

    Kırılmış Uygulamaları İndirme...
    Öncelikle kırılmış uygulamaları indirmekle başlayalım.Bu uygulamaları "Kırılmış AppStore Uygulamaları" bölümünde bulabilirsiniz.İstediğiniz uygulamaları verilen linklerden indirin.

    1.YÖNTEM: iTunes İle Yükleme
    Evet gerekli uygulamayı indirdikten sonra,bunları yükleme kısmına geçiyoruz.Yüklerken iTunes programını kullanabilirsiniz.Fakat iTunes'tan yükleyebilmek için önce bir işlem yapmanız gerekiyor.Aşağıda verilen dosyayı indirin ve WinSCP yada iPhone Browser programı ile ;
    System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.Framework/ klasörün içine atın(Yedek almayı unutmayın).Artık indirdiğiniz .ipa uzantılı uygulamaları iTunes programıyla Sync yaparak yükleyebilirsiniz.



    NOT: 1.Yöntem bazı arkadaşlarla hata vermiş.Lütfen orjinal MobileInstallation dosyasını silmeyin.Bir sorun çıkarsa yedeğini yüklersiniz..

    2.YÖNTEM: Manuel Yükleme
    Eğer yukarıdaki işlemi yaparken bir hata alırsanız,en garanti olarak indirdiğiniz uygulamaları kendiniz yükleyabilirsiniz.Öncelikle indirdiğiniz .ipa uzantılı uygulamayı herhangi bir sıkıştırma programı yardımıyla açın.İçinden çıkan klasörlere girin.Bir tanesinde "xxxxx.App" şeklinde bir klasör bulmanız lazım.İşte yapmanız gereken bu klasörü iPod'un içindeki "../Applications/" içine atmak.

     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular
     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular


    Bu klasörü iPod'a atarken WinSCP kullanacağız.WinScp kullanımı hakkında bilgi edinmek için Tüyo Merkezine bakabilirsiniz.Şimdi WinSCP kullanarak klasörü "Applications" içine atın.Daha sonra WinSCP programında attığınız klasör üstüne sağ tuş ile tıklayıp,en alttaki özelliklere girin(Yukarıdaki resime bakabilirsiniz.)Burdan izinleri 755 olarak ayarlayın.Eğer hangilerini işaretlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız,yukarıdaki resime bakabilirsiniz.Dikkat edin sadece klasörü değil,içindekilere de 755 izni vermeniz gerekiyor.

    Sadece İlk Yüklemede...
    2.Yöntem için ilk uygulamayı yüklerken bir işlem daha yapmamız gerekiyor.WinSCP ile iPod'a bağlanın.
    /var/mobile --> içine "Documents" diye bir klasör oluşturun ve izinlerini 777 olarak ayarlayın.Bu işlemi sadece bir kez yapmanız yeterli.Daha sonra yeni uygulama yüklerken tekrar yapmanıza gerek yok.

    İşlem bundan ibaret.Artık istediğiniz uygulamayı yükleyebilirsiniz.Takıldığınız konularda "Sorunlar | Çözümler" bölüme danışabilirsiniz...

    Sık Sorulan Sorular:
    -....application cannot be opened
    iPod'tan AppStore'a girin ve herhangi bir ücretsiz uygulamayı yükleyin.Sorun düzelecektir.

    -Menüde ikon görünüyor fakat uygulamaya girerken dışarı atıyor.
    Her şeyi doğru yapmışsınız fakat izinleri ayarlamamışsınız.Yukarıda verdiğimiz resimdeki gibi izinleri ayarlayın ve tekrar deneyin.

    -Yükleyeceğim uygulama oldukça büyük.WinSCP dışında bir program kullanamaz mıyım?
    WinSCP modem üzerinden işlem yaptığı için,büyük uygulamarı yüklemek uzun sürebilir.Fakat şöyle bir yöntem izleyerek kısa sürede yükleme yapabilirsiniz.iPhoneBrowser programı ile uygulamayı iPod'a atarsınız.Daha sonra izinleri ayarlamak için WinSCP programını kullanırsınız.Bu yöntemle kısa sürede yükleme yapabilirsiniz.

    -.ipa uzantılı dosyayı hangi program ile açabilirim?
    Bir çok program kullanabilirsiniz.Ben 7zip kullanıyorum,normal açıyor.Sizler başka programda kullanabilirsiniz.

    -Herşeyi yaptım fakat menüde ikon çıkmadı.
    Bazen yüklediğimiz uygulamaların ikonları direkt olarak ana menüye eklenmiyor.iPod'u 5 saniye güç tuşuna basılı tutarak kapatın ve açın.Büyük ihtimalle ikonlar gelecektir.




    [Video Rehber] AppStore Uygulamalarını Yükleme


    Video Linki: rapid-share.com/files/149052179/AppStore_uyg_manuel_yukleme_iTouchKaynak.com_.wmv (Aradaki - işaretini kaldırın)

    İlk video rehberimiz hazır arkadaşlar.İşlemler oldukça karışık gibi görünüyordu.Bazı arkadaşlar yapamamıştı.Bu yüzden ilk video rehberimizi bu konu üzerine hazırladık.Video yaklaşık 3dk ve 20 mb boyutlarında.

    Eğer sizlere yararlı olursa,ileride farklı konular üzerinde de video rehberler hazırlamayı düşünüyoruz.Mesajlarınız da faydalı olup olmadığını belirtirseniz iyi olur.Yada çeşitli önerilerde bulunabilirsiniz.

    Not: Kırılmış AppStore uygulamalarını yükleyebilmek için en düşük 2.0.0 (ve üstü) firmware sürümünü kullanmanız ve jailbreak yapmış olmanız gerekiyor.Bu konularda gerekli rehberler forumumuzda mevcut.Tüyo merkezinden yararlanabilirsiniz.

    Gerekli Programlar:
    -iPhone Tunnel Suite
    http://rapid-share.com/files/148624444/its_setup.zip (şifre: itouchkaynak.com)

    -Open SSH ve BossPrefs uygulamaları (Cydia'dan arayın ve ikisinide yükleyin)
    -Kırılmış herhangi bir AppStore uygulaması ("Kırılmış AppStore Uygulamaları" bölümden indirebilirsiniz.)


    Dailymotion Linki (Düşük Kalite): Tıklayın...




    OpenSSH-WinScp Kullanımı: Bilgisayardan iPod'a Kablosuz Bağlanma


    Bu başlıkta 2.x.x firmware yüklü iPod'la kablosuz olarak bilgisayara nasıl bağlanacağımızı göreceğiz.Bağlandıktan sonra her türlü dosya yükleme ve benzeri işlemleri yapabiliyorsunuz.Aynı iPhoneBrowser gibi fakat kablosuz olarak bağlanıyorsunuz.Tabi iPhoneBrowser'a göre bir çok farklı özellikte mevcut.Mesela dosya izinlerini ayarlayabiliyorsunuz,terminal programı çalıştırabiliyorsunuz vs..

    Öncelikle indirme merkezinden "iPhone Tunnel Suite" programını indirin.Artık yavaş yavaş konuya geçelim.

    iPhone Tunnel Suite yüklüyoruz...
    Evet iPhone Tunnel Suite programını indirip kurun.Şimdi Cydia yada Installer'dan OpenSSH paketini kurmanız gerekiyor.Daha sonra bir de BossPrefs uygulamasını kurun.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    BossPrefs ayarları...
    Bu uygulamaları kurduktan sonra "BossPrefs" uygulamasına girin.Resimde gördüğünüz gibi SSH yazan yeri açın.Evet şimdi Wifi yazan yerin yanındaki adresi winscp de kullanacağız.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    iPhone Tunnel Suite çalıştırıyoruz...
    Şimdi iPhone Tunnel Suite programını çalışıtırın.Ekran da gördüğünüz gibi WinScp üzerine tıklayın.Şimdi açılan yerde "New" butonuna basın.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    WinScp ayarları..
    Ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi alanları dolduracaksınız.Görüntüdeki siyah çizgili yere BossPrefs uygulamasındaki WiFi adresini yazacaksınız.Şimdi "User name: root" ve "Password: alpine" yazın.İleri dediğinizde biraz bekleyin.İlk girişte bir kaç dk kadar zaman alıyor.Evet işlem bu kadar.Az sonra iPod'unuza bilgisayarınızdan bağlanmış olacaksınız.

    Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız "Sorunlar | Çözümler" bölümüne danışabilirsiniz..




    iPhone Browser Programının Kullanımı


    Bu başlıkta iPhone Browser programının nasıl kullanıldığını,ne işe yaradığını anlatmaya çalışağız.Öncelikle indirme merkezinden iPhoneBrowser programı indirin ve bilgisayarınıza kurun.

    Bu program ile iPod'a istediğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz yada iPod'da bulunan istediğiniz dosyaların yedeğini alabilirsiniz.İsterseniz kırılmış AppStore uygulamalarını kurarken yada istediğiniz herhangi bir jailbreak uygulamasını kurarken de kullanabilirsiniz.Bir çok yerde kullanılabilen bir program.Bu yüzden nasıl kullanıldığını öğrenmeniz iyi olur.Fazla uzatmadan başlayalım.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    1.Programı Açıyoruz..

    Programı kurduktan sonra,iPod bilgisayara bağlı değilse ilk önce onu bağlayın.Daha sonra iPhone Browser programına girin.İlk olarak karşınıza resimdeki ekran gelecek.Burada iPod'un içini aynı windows gezgini gibi görebilirsiniz.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    2.Hedef Dizine Ulaşmak

    Şekilde gördüğünüz gibi soldaki ekrandan klasör üzerine tıkladığınızda,sağ tarafta klasörün içindekiler görünür.Bu şekilde klasörlere tıklayarak istediğiniz dizine gidebilirsiniz.Kısacası sol ekran klasörleri,sağ ekran klasör içindekileri gösterir.



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    3.iPod'un İçindeki Klasörü Yedekleme

    Kimi zaman iPod içindeki bir dosyayı yedeklememiz gerekebilir.Bu durumda resimdeki gibi yedeklemek istediğiniz klasörün üzerine sağ tuşa tıklayın ve "Save As" seçeneğine basın.Klasörü istediğiniz yere kaydedebilirsiniz..



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    4.iPod İçine Dosya Atma

    iPhone Browser programının esas kulanılma sebebi iPod'un içine dosya atmaktır.Bunun için yapmanız gereken işlem de oldukça basit.Öncelikle klasörü nereye atacaksanız o dizine gidin.Daha sonra yüklemek istediğiniz klasörü sürükleyip,hedef dizine bırakın.İşlem bundan ibaret..



     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    5.Sık Kullanılan Dizin Oluşturma

    iPod içinde sık kullandığınız bir dizin varsa,resimde gördüğünüz menüden dizini "Favorites" menüsüne ekleyebilirsiniz.Bu şekilde sık girdiğiniz dizinlere oldukça hızlı ulaşabilirsiniz.

    Evet iPhone Browser programı da bundan ibaret.Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız "Sorunlar | Çözümler" bölümüne danışabilirsiniz..




    iPod'u Flash Bellek Olarak Kullanma


    Arkadaşlar bildiğiniz gibi iPod'u normalde flash bellek olarak kullanamıyoruz.Fakat az sonra anlatacağım yöntemle çok kolay bir şekilde iPod'u flash bellek olarak kullanabiliyoruz.Programı kullanmak için jailbreak yapmanıza gerek yok.Uzatmadan anlatıma geçiyorum..


    -iFunBox programını indirin ve çalıştırın.
    http://rapid-share.com/files/153950777/iFunBox_0.6.199.35.rar (Aradaki - işaretini kaldırın.)
    Şifre: itouchkaynak.com

    -iPod'u bilgisayara bağlayın.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    -Resimde gördüğünüz sağ bölümdeki "General Storage" klasörüne girin.


     [REHBER KONULAR ] Önemli Rehberler - Bilinmesi Gereken Tüm Konular

    -Şimdi sağ taraftaki boş olan bölüme dosyaları sürükle bırak ile koyabilirsiniz.Bu programla iPod'unuzu flash bellek olarak kullanmanız mümkün..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 12 Nisan 2011; 3:16:15 >







  • Arkadaşlar kusura bakmayın resimleri büyük unutmuşum,sayfa epey zor açılıyordu.Şimdi düzenledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    Arkadaşlar kusura bakmayın resimleri büyük unutmuşum,sayfa epey zor açılıyordu.Şimdi düzenledim.
    saolsin bilader, eline saglik ugrasmisin baya ama Sothink iPod Video Converter 3.1 rapidden baska yerde yuklu degil, e herkesin rapid accountu yok ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanity Fair -- 6 Ekim 2008; 22:28:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanity Fair

    saolsin bilader, eline saglik ugrasmisin baya ama Sothink iPod Video Converter 3.1 rapidden baska yerde yuklu degil, e herkesin rapid accountu yok ki...

    Alıntıları Göster
    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 6 Ekim 2008; 22:50:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..

    Alıntıları Göster
    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..


    yahu o kadarini bende biliyorum, ama ben yurtta kaliyorum yuzlerce ogrenci ayni ipden giriyo. Benim oldugum yerde rapid falan yalan yani...

    baska yere upload edebilirsen iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanity Fair

    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..


    yahu o kadarini bende biliyorum, ama ben yurtta kaliyorum yuzlerce ogrenci ayni ipden giriyo. Benim oldugum yerde rapid falan yalan yani...

    baska yere upload edebilirsen iyi olur.

    Alıntıları Göster
    Bu Mudur? Budur........

    Çok saol ellerine sağlık acil üst konu yapılması lazım hiçbiri forumda olmayan bilgiler.

    Ayrıca kulaktan dolma bilgiler ile yalan yanlış yapılan işeri %99 oranıdna engeller.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leingrad

    Bu Mudur? Budur........

    Çok saol ellerine sağlık acil üst konu yapılması lazım hiçbiri forumda olmayan bilgiler.

    Ayrıca kulaktan dolma bilgiler ile yalan yanlış yapılan işeri %99 oranıdna engeller.


    Alıntıları Göster
    iyi güzel eline saglık Ta reklam kokusu alıyom




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karantina61

    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: karantina61

    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek

    İlk yöntem şu an redeem kodu alamadığımız için kullanılamıyor.Sizinde dediğiniz gibi site redeem kodunu vermiyor.İkinci yöntem ile iTunes hesabı alabilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanity Fair

    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..


    yahu o kadarini bende biliyorum, ama ben yurtta kaliyorum yuzlerce ogrenci ayni ipden giriyo. Benim oldugum yerde rapid falan yalan yani...

    baska yere upload edebilirsen iyi olur.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: yyayman


    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..


    yahu o kadarini bende biliyorum, ama ben yurtta kaliyorum yuzlerce ogrenci ayni ipden giriyo. Benim oldugum yerde rapid falan yalan yani...

    baska yere upload edebilirsen iyi olur.

    Buyur kardeşim..

    Tıklayın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    quote:

    Orjinalden alıntı: yyayman


    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    R@pidshare'dan bedava indirebilirsiniz.Dosya indirmek için hesap gerekmiyor.Gene de isterseniz farklı yere upload edeyim.Biraz bekleyin..


    yahu o kadarini bende biliyorum, ama ben yurtta kaliyorum yuzlerce ogrenci ayni ipden giriyo. Benim oldugum yerde rapid falan yalan yani...

    baska yere upload edebilirsen iyi olur.

    Buyur kardeşim..

    Tıklayın..

    Alıntıları Göster
    harika bir paylaşım, emeklerine sağlık, üst konu olmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miki

    harika bir paylaşım, emeklerine sağlık, üst konu olmalı.

    Alıntıları Göster
    Hocam tebrik ediyorum cok guzel bır calısma olmus emegıne saglık bırde bu konu bu sekılde kalmasın devamlı yenı bılgılerı sorunları fılan hep guncellıyelım ınsanlar bırsey aradıklarında konunun ılk sayfasından ulasa bılsınler oyuzden devamlı guncellersen harıka olucak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknik.Servis

    iyi güzel eline saglık Ta reklam kokusu alıyom

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Teknik.Servis

    iyi güzel eline saglık Ta reklam kokusu alıyom


    babasinin hayrina yapmayacak ya... reklam yapmak istese "su sitede var" deyip link verirdi, ugrasmis etmis...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    quote:

    Orjinalden alıntı: karantina61

    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek

    İlk yöntem şu an redeem kodu alamadığımız için kullanılamıyor.Sizinde dediğiniz gibi site redeem kodunu vermiyor.İkinci yöntem ile iTunes hesabı alabilirsiniz..

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke


    quote:

    Orjinalden alıntı: karantina61

    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek

    İlk yöntem şu an redeem kodu alamadığımız için kullanılamıyor.Sizinde dediğiniz gibi site redeem kodunu vermiyor.İkinci yöntem ile iTunes hesabı alabilirsiniz..



    dostum ikinci yöntemle ile daha öncelerden almıştım ama telefondaki itunes ikonuyla bağlanınca sadece redeem kodunu istiyor acaba oraya ne girebiliriz yada itunes hesabı olanların redeem kodları varmı ayrıca..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karantina61

    quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke


    quote:

    Orjinalden alıntı: karantina61

    dostum redem kodu alıcam ama verdiğin adresi tıklayınca resim olan yerde kod için bişe çıkmıyo.. caba üyelik falanmı istiyo anlamadım pek

    İlk yöntem şu an redeem kodu alamadığımız için kullanılamıyor.Sizinde dediğiniz gibi site redeem kodunu vermiyor.İkinci yöntem ile iTunes hesabı alabilirsiniz..



    dostum ikinci yöntemle ile daha öncelerden almıştım ama telefondaki itunes ikonuyla bağlanınca sadece redeem kodunu istiyor acaba oraya ne girebiliriz yada itunes hesabı olanların redeem kodları varmı ayrıca..

    Alıntıları Göster
    @ karantina61

    İkinci yöntemi kullanabilirsiniz.Redeem kodu falan sormaması lazım.Şu an bir çok arkadaş o yöntemle aldığı hesabını kullanıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    @ karantina61

    İkinci yöntemi kullanabilirsiniz.Redeem kodu falan sormaması lazım.Şu an bir çok arkadaş o yöntemle aldığı hesabını kullanıyor.

    Alıntıları Göster
    Günceldir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    Günceldir..

    Alıntıları Göster
    sağol dostum emeğine sağlşık gerçekten güzel hazırlanmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anorexia

    sağol dostum emeğine sağlşık gerçekten güzel hazırlanmış

    Alıntıları Göster
    şimdi herkes jailbreak olayında telefonun garanti dısı kalıcağını fabrika ayarlarına geri dönülsede bunun bi sekilde anlasıldığından
    bahsediyor... yanlıs anlamayın konu hakkında hiçbi fikrim yok o yüzden emin olmak istiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amortiiii

    şimdi herkes jailbreak olayında telefonun garanti dısı kalıcağını fabrika ayarlarına geri dönülsede bunun bi sekilde anlasıldığından
    bahsediyor... yanlıs anlamayın konu hakkında hiçbi fikrim yok o yüzden emin olmak istiyorum...

    Alıntıları Göster
    "iPod'u Flash Bellek Olarak Kullanma" rehberi eklenmiştir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j.r.duke

    "iPod'u Flash Bellek Olarak Kullanma" rehberi eklenmiştir...

    Alıntıları Göster
    dostum ( Videoları .mp4 Formatına Çevirme ) için rapid açılmıyo bi bakabilirsen sevinirim...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.