Şimdi Ara

Rehber > HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
26
Favori
127.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim aydınlattığınız için, açıkçası alınabilecek en iyi LCD ve ya plazma alınsa bile onun hakkını vermek için yine bir miktar para harcayıp "kanal" satın almak gerekiyor.Umarım yakın zamanda tüm kanallar geçer HD yayına.
    disruption it would bring with it..
  • bende lcd tv alacağım fakat karasız kaldım xbox360 için kullanacağım şu 3 model arasında kaldım

vestel super slim 26850 26" lcd full hd
    lg 32lg2000 32" hd ready
    vestel pixellence 37760 hd ready

full hd olan 26" diğerleri hd ready full hd olduğu için 26" mi almalıyım yoksa hd ready de aynı işi görür mü?(oyun ve kablo tv için kullanılacak ama özellikle oyun için)
    Full hd -hd ready olayı kafamı karıştırdı bütçemde ancak bunları almaya yetiyor ne yapmalıyım
    Bir de 32Lg2000 modelinde 1080p işlemci belirtilmiş ve 1080/24p 1080/60p gibi terimler var bunlar ne oluyor full hd anlamına mı geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 29 Mart 2009; 18:31:21 >

A (2)
    All Pro Football 2K8
    Armored Core 4

B (4)
    Battlefield 2 (Platinum Hits)
    The Bigs
    new! Bioshock
    Bullet Witch

C (3)
    Call of Duty 3
    Call of Juarez
    Command & Conquer 3

D (2)
    Dead or Alive 4 (Platinum Hits)
    Dance Dance Revolution Universe

F (2)
    Fantastic Four Rise of the Silver Surfer
    Fight Night Round 3

G (1)
    Ghost Recon Advanced Warfighter

H (3)
    Harry Potter
    new! Halo 3
    Hour of Victory

I (1)
    Icon

M (2)
    Meet The Robinsons
    Monster Madness Battle for Suburbia

N (2)
    NCAA 08 Football
    NCAA 07 March Madness

O (1)
    Overlord

P (1)
    Pirates of the Carribean

R (2)
    Ratatouilio
    Rayman Raving Rabbit

S (5)
    Saints Row
    Shadowrun
    Spiderman 3
    Superman Returns
    Surf’s Up

T (2)
    Tetris Evolution
    new! Two Worlds

U (1)
    UEFA Championship Soccer

V (1)
    Vampire Rain

• quote:

Orjinalden alıntı: powerring

bende lcd tv alacağım fakat karasız kaldım xbox360 için kullanacağım şu 3 model arasında kaldım

vestel super slim 26850 26" lcd full hd
    lg 32lg2000 32" hd ready
    vestel pixellence 37760 hd ready

full hd olan 26" diğerleri hd ready full hd olduğu için 26" mi almalıyım yoksa hd ready de aynı işi görür mü?(oyun ve kablo tv için kullanılacak ama özellikle oyun için)
    Full hd -hd ready olayı kafamı karıştırdı bütçemde ancak bunları almaya yetiyor ne yapmalıyım
    Bir de 32Lg2000 modelinde 1080p işlemci belirtilmiş ve 1080/24p 1080/60p gibi terimler var bunlar ne oluyor full hd anlamına mı geliyor?

32LG2000 modeli HDReady (720p) TV 'dir, 1080p için upscale yaparak çözünürlüğü yükseltir (yükseltebildiği kadar). 24p sinema modu uygunluğunu, 60p ise ekran yenileme hızını ifade eder (50, 60, 100 Hertz gibi).
    Oyun ve kablo tv performansı konusunda ise maalesef bilgi sahibi değilim.

• @Am@deus

1080p destekli oyun listesi için teşekkürler. Bu listenin hazırlandığı tarihi biliyor musunuz ? Aradan zaman geçmişse yeni eklenenler olabilir.

Bir de eğer güncellenen bir kaynaktan aldıysanız, oraya doğrudan link vermek daha iyi olabilir. Hem güncellemeler takip edilir, hem de rehberin olduğu 1.mesajı aşağıya doğru uzatmamış oluruz.

2.1) Dikey Çözünürlüğü Belirten Satır Sayısı
    Örneğin 720p (1280x720 çözünürlük) görüntü, 720 satırdan oluşmaktadır. 1080i/1080p görüntü ise (1920x1080 çözünürlük) 1080 satırdan oluşmaktadır.

Böyle demişsiniz.
    Sorum şu, şimdi 32" bir HD Ready TV ile 40" bir HD ready TVde görüntünün 720 satırdan oluşması gerekiyor değil mi . Ama iki TVnin boyutları farklı. O zaman 40" olan televizyondaki satırlar (sanırım bu piksele karşılık geliyor) boyut olarak daha mı büyük oluyor? Yoksa 2-3 piksel 32"lik TVdeki 1 piksellik görüntüyü mü veriyor. Bununla ilgili bir bilginiz var mı?

Orjinalden alıntı: thorondor06
    Sorum şu, şimdi 32" bir HD Ready TV ile 40" bir HD ready TVde görüntünün 720 satırdan oluşması gerekiyor değil mi . Ama iki TVnin boyutları farklı. O zaman 40" olan televizyondaki satırlar (sanırım bu piksele karşılık geliyor) boyut olarak daha mı büyük oluyor? Yoksa 2-3 piksel 32"lik TVdeki 1 piksellik görüntüyü mü veriyor. Bununla ilgili bir bilginiz var mı?

Öncelikle 32" ve 42" HD Ready Lcd Tv panellerinde 768 fiziksel satır vardır. Burada 720, 720p çözünürlüğündeki görüntü için söyleniyor. Ayrıca bir Tv'nin HD Ready olabilmesi için min. 720 fiziksel satıra sahip olması gerekir. Bu tabi min. sayıdır. HD Ready Lcd Tv'lerin panel çözünürlüğü 1366x768'dir, yani 768 fiziksel satır vardır.

Asıl sorunuza gelince, piksel sayıları aynıdır, ancak piksel boyutları farklıdır. 32" ve 42" Tv'yi ayıran piksellerin küçüklüğü büyüklüğüdür.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Asıl sorunuza gelince, piksel sayıları aynıdır, ancak piksel boyutları farklıdır. 32" ve 42" Tv'yi ayıran piksellerin küçüklüğü büyüklüğüdür.

Peki piksel büyüdükçe görüntü kalitesi nasıl değişir? Ben kalitenin azalacağını düşünüyorum. İzleme uzaklığı da önemli bu hususta ama 3 metre uzaklıktan en kaliteli görüntü sizce hangi boyutta alınabilir?

Orjinalden alıntı: thorondor06
    Peki piksel büyüdükçe görüntü kalitesi nasıl değişir? Ben kalitenin azalacağını düşünüyorum. İzleme uzaklığı da önemli bu hususta ama 3 metre uzaklıktan en kaliteli görüntü sizce hangi boyutta alınabilir?

Görüntü kalitesi azalır yerine, görüntü kusurları daha belirgin olur dersek daha iyi olabilir. Özellikle SD görüntüler izlerken görüntü tam ekrana yayıldığında oluşan görüntü kusurları daha belirgin olur.

3 metre uzaklık için öneri yapmak her zaman olduğu gibi Tv'nizin Lcd veya Plazma Tv olmasına, izleyeceğiniz görüntülerin ağırlığının SD, HD 720p, HD 1080p olmasına, Tv'nizin HD Ready veya Full HD olmasına bağlıdır.

Benim görüşüm, ilk önce izleyeceğiniz kaynaklara ve beklentilerinize göre Lcd - Plazma tercihi ve HD Ready - HD Ready 1080p (Full HD) tercihi yapıldıktan sonra son olarak boyuta karar verilmesi.

• kaynak muhteşem olmuş. Emeğinize sağlık. Ben de Lcd arastırmalarındaydım . HD Ready'nin bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum. Benim Blu-ray film izleme gibi bir olanağım çok az. Sadece Digitürk HD almayı düşünüyorum eğer imkanım el verirse. O yüzden su an bana en uygun HD-Ready gözüküyor.

Ama işte anlatımda belirtildiği gibi bir kere alıyoruz Tv'yi. 10 sene kullanırız artık hehe Şimdi iyice kararsız kaldım. Full HD mi - HD Ready mi. Aralarında da fiyat farkı da çok offf

Orjinalden alıntı: phoneman
    HD Ready'nin bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum. Benim Blu-ray film izleme gibi bir olanağım çok az. Sadece Digitürk HD almayı düşünüyorum eğer imkanım el verirse. O yüzden su an bana en uygun HD-Ready gözüküyor.

Ama işte anlatımda belirtildiği gibi bir kere alıyoruz Tv'yi. 10 sene kullanırız artık hehe Şimdi iyice kararsız kaldım. Full HD mi - HD Ready mi. Aralarında da fiyat farkı da çok offf

Ben hemen bir not düşeyim, rehberde ve sonraki mesajlarda vurguladığımız gibi, HD Ready Tv'lerin belirli görüntülerde (örneğin SD ve HD 720p), HD Ready 1080p (Full HD) Tv'lerden daha iyi görüntü vermesi, panel çözünürlüğü haricinde tüm şartlar eşit olduğunda geçerli. Yani panel, görüntü işlemcisi vb. aynı olmalı.

Ancak günümüzde piyasaya baktığımız zaman Lcd Tv üreticilerinin yeni modellerinin hemen hemen hepsini Full HD olarak piyasaya sürdüğünü görüyoruz. Dolayısıyla özellikle Lcd Tv seçimi yaparken bunun da dikkate alınması gerekiyor. Özellikle üst model HD Ready 1080p Lcd Tv'ler, panelleri, görüntü işlemcileri, yüksek kontrast oranları vb. sebebiyle nispeten eski model HD Ready Lcd Tv'lere göre göze daha güzel gelen görüntü verebilirler.

Bu söylediklerim daha fazla kafa karışıklığı yapabilir. "Peki ne alalım o zaman" diyebilirsiniz. Maalesef ben buna net cevap veremem, kimsenin de verebileceğini sanmıyorum. Sizin durumunuza benzer görüşleri okuyup, mümkünse mağazalarda deneme yapıp, bütçenize, beklentinize göre tercih yapmanız gerekiyor. Zaten seçim bu kadar kolay olsa, Tv-Projeksiyon bölümünde 10 tane konu olurdu ve tek geçerli doğruyu söylerdik, herkes de o modeli alırdı.

• evet signore hakikatten bu iş çok zormuş. O zaman ben yine Full HD lere yöneleceğim. Çünkü dediğin gibi yeni nesil LCD lerin işlemcileri, contrast oranları vs.. çok geliiştirilmiş.

Çok hayırlı bir iş yapmışsın. Epey bilgilendim. Sağolasın. Bu arada bu teknoloji denen şey çok pahalı bir şeymiş bunu da gördüm. Sırf TV alman yetmiyor. Yok blu-ray oynatıcısı, Yok HD kutusu...

sizi tebrik ediyorum bu rehber icin.
    Aylardir arastirma halindeyim fakat bu rehberden yararlanarak son 48 saatte kat ettigim mesafe ve edindigim bilgi bu gecen aylara bedel oldu. Hatta foruma uye oldum.
    Bu arada dikkatimi ceken sey; diger uyelerin sorularina ve taleplerine ragmen israrla 50/100/200 mhz, tepki suresi ve kontrast konularina girmiyorsunuz. Karariniza saygi duyuyorum ancak sunu bilmenizi isterim; ilgili tum forum basliklarini ve referans olarak verdiginiz linki inceledim. Hic bir tanesinde sizin bu baslik altinda saglayabildiginiz anlatim tutarliligi, anlasilir sekilde teknik detaylara girilmesi ve objektif yaklasim yok.
    Sizden ricam bu baslik altinda olmasa bile farkli bir baslik acarak su faktorlere deginmeniz.
    - mhz
    - tepki suresi
    - kontrast orani

simdiden cok tesekkurler.
    - Sony 46" W5500
  • PS3'teki HD 1080P oyun listesi gormek isteyenler bu wikipedia linkinden yararlanabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_full_HD_1080P_PS3_games
    - Sony 46" W5500
  • @ogami_itto

Olumlu görüşleriniz için teşekkür ederim.

Bu rehber uzun zamandır aklımda olan ve artık olmazsa olmaz hale gelmiş bir rehberdi. Ancak haftalarca beni hem fiziksel hem de zihnen meşgul ettiğini söyleyebilirim (tabi ki ancak akşamları bakabiliyordum ve her gün rehber üzerinde çalışmıyordum).

Bu kadar emek verildikten sonra tabi ki ortaya güzel birşeyler çıkıyor. Ancak maalesef bu kadar kapsamlı başka bir rehber hazırlamak için vaktim ve şu aralar niyetim yok. Belki bu kadar kapsamlı olmasa da, temel bilgilerin verildiği, sonrasında üyelerin katılımı ile zenginleşen referans konular hazırlanabilir.

Orjinalden alıntı: starks
    arkadaşlar bizde 32" vestel var.bakıyorum dev gibi.bi mağazada sony 32"s4000'e baktım baya küçük geldi.sanki monitor gibi.neden böyle yav??sinir oldum.

Çünkü mağaza ile evde Tv ekranını kıyasladığınız objeler ve ortam farklı. Mağazada Tv'yi geniş bir alanda görüyorsunuz, evde ise nispeten küçük olan odanızda görüyorsunuz. Mağazalarda bakınca 46" Tv'ler bile bana küçük geliyor. Ancak odanıza koyduğunuzda ne kadar büyükmüş dersiniz.
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.