Şimdi Ara

[Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.237
Cevap
129
Favori
73.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rehbere sürekli yeni şeyler ekliyorum, sizin de eklemek istediğiniz ya da düzeltmemi istediğiniz kısım varsa lütfen söyleyin.

    Lütfen bir soru sormadan önce bu mesajı baştan sona okuyun. Eğer bir cevap bulamazsanız çekinmeden sorabilirsiniz.
    Bu yatırım tavsiyesi konusu değildir. Bu konu coin almaya niyetli olup da yeterli bilgisi olmayanları bilgilendirme amaçlı açılmıştır. Almış olacağınız tüm riskler sizin kendi sorumluluğunuzdadır.

    Faydalı Linkler
    Coinmarketcap - Coinlerin toplam market genişliğini, fiyat grafiğini ve yüzdelik olarak artışlarını, azalışlarını gösteren çok faydalı bir site.
    Blockchain - Güvenilir bir cüzdan ve aynı zamanda gönderdiğiniz bitcoinleri takip edebileceğiniz bir site. Arama sekmesine bitcoin adresinizi girerek hareketlere bakabilirsiniz.
    SPK Bitcoin Raporu - Bitcoin için SPK tarafından hazırlanmış Türkçe bir kaynak.
    Bitcoin Forumu - Türkçe konuların olduğu bir forum. Aynı zamanda ingilizce forumu da takip edebilirsiniz.
    Binance - En büyük global spot ve vadeli işlem borsası
    BTC TL Değeri - Bitcoinin Bitstamp sitesine göre TL değeri. Bitstamp en eski borsalardan birisidir.
    Sıkça Sorulan Sorular - Bitcoin hakkında bir çok soruya cevap bulabileceğiniz sıkça sorulan sorular sayfası.

    Blockchain Nedir ?
    Blockchain (Blok zinciri), ilk defa Bitcoin ile birlikte ortaya çıktı. Blockchain adından da anlaşılabileceği gibi bloklardan oluşan bir zincirdir. Blokchain veritabanı dağınıktır, yani bir merkezi, sahibi yoktur. Bu veritabanında kriptografik kayıtlar blokların üzerine eklenerek korunur. Zihnimizde daha iyi canlanabilmesi için üst üste dizilmiş Legoları hayal edebiliriz. Blockchain teknolojisi gelecekte oy kullanmada, verilerin kalıcı ve güvenle muhafaza edilmesinde ve daha bir çok alanda kullanılacaktır.
    Teknoseyir Blockchain Videosunu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

    Bitcoin (BTC) Nedir ?
    Bitcoin blockchain teknolojisini kullanan, açık kaynak kodlu, merkezi bir otoriteye bağlı olmayan, herkesin kullanabileceği, kabul edilebilir derecede anonimlik sağlayan dijital bir kripto para birimidir. Bitcoin denilince akla ilk olarak yasa dışı kullanım gelse de aslında transfer edilen her bitcoinin hangi adrese gittiği herkes tarafından izlenebildiği için bitcoinin yaratılma amacının bu olmadığını anlayabiliriz. Bitcoin madencilik yapılarak elde edilir. Madencilik, işlem gücüyle zorlu matematik işlemlerinin çözülmesiyle yapılır. Yaklaşık olarak her 10 dakikada bir blok kazılır ve bunun sonucunda madenciler bitcoin ile ödüllendirilir. Her 210.000 blok kazıldığında kazanılan bitcoin miktarı yarıya düşer. Dileyen herkes madenci olabilir. Bunun için ücretsiz madencilik yazılımını indirip çalıştırmaları gerekir. Ancak günümüzde tek bir kişinin madencilik yapması artık karlı değildir, bunun için üretilen özel cihazlar (ASIC) ile madencilik havuzlarında madencilik yapılmaktadır.
    Donanım Haber Bitcoin Videosu

    Ethereum (ETH) Nedir ?
    Ethereum ağın ismidir. Para birimi ise Ether'dir (ETH). Ethereum ile bitcoin ağı farklıdır, ortak noktaları blockchain temelli olmalarıdır. Merkezi değildir, kurucusu Vitalik Buterin'dir.
    Ethereum dünyanın süper bilgisayarı olmayı hedefler.
    ETH, BTC gibi madencilik yapılarak elde edilse de gelecekte Proof of Work (POW) yerine Proof of Stake'e (POS) geçiş yapacaktır. POW'da bir iş yapmanız gerekirken POS'ta sahip olduğunuz ETH oranı kadar ETH kazanacaksınız. Bu yönüyle %51 saldırılarına karşı daha güvenli, çevre dostu ve masrafsız olacağı düşünülmektedir. Ethereum ayrıca akıllı kontratlara imkan tanımaktadır. Akıllı kontratlara bir örnek verecek olursak;
    Kickstarter'ta bir proje gördünüz ve bunu desteklemek istiyorsunuz fakat karşıdaki kişiye güvenemiyorsunuz. Ethereum sayesinde bir akıllı kontrat oluşturup verilen tarihe ya da söz verilen hedef ulaşıncaya dek paranızı bekletebilirsiniz.

    Ripple (XRP) Nedir ?
    Ripple (XRP) merkezi, blockchain temelli bir kripto para birimidir. Ripple belki de kripto paraların ödeme sistemi olarak kullanılmasını sağlayan en iyi kripto para birimi. Ödemeleriniz saniyeler içerisinde çok düşük ücret karşılığında gerçekleşir. Ayrıca Ripple bankalara entegre edilerek çok hızlı ve daha az ücret karşılığında bankalar arası para transferi gerçekleştirebiliyor. Günümüzde özellikle yurt dışı bankalarına para yollamak hem masraflı hem de zaman alıyor, Ripple bu konuda vadettikleriyle heyecan veriyor. Ripple.com verilerine göre XRP saniyede 1500, ETH 25, BTC 3-6 işlem gerçekleştirebiliyor. Ülkemizde ilk olarak Akbank Ripple'ı test etmeye başladı. Aynı zamanda Japonya gibi teknoloji devi ülkelerde büyük ilgiyle karşılanıyor ve Japon bankalarına entegre ediliyor. 23 Mayıs itibariyle dünyanın en büyük 50 bankasından 15'i Ripple ağını kullanıyor/test ediyor. Ripple tokenını (XRP) bankaların kullanma zorunluluğu bulunmuyor fakat kullanıldığı taktirde işlemler hızlanıyor ve maliyet düşüyor. Bu sebeple gelecekte yeterli likidite sağlanıldığında direkt olarak XRP üzerinden ödemelerin gerçekleştirileceği düşünülüyor.

    Bitcoin Cash (BCH) Nedir ?
    Bitcoin Cash (BCH) 1 Ağustos tarihinde UAHF (kullanıcıların aktifleştirdiği çatallanma) ile bitcoin zincirinden ayrılarak oluştu. Bu sayede 1 Ağustos öncesi cüzdanında btc bulunduran kişiler bulundurduğu btc miktarı kadar bch kazanmış oldu. BCH'leri elde etmek için kendi kontrolünüzdeki cüzdandaki bitcoinleri yine kendi kontrolünüzde olan farklı bir cüzdana atıp eski cüzdandaki private keyi bch cüzdanınıza girerek elde edebiliyorsunuz (sadece 1 ağustos 2017 öncesi cüzdanınızda btc bulunduranlar için geçerlidir). Normal şartlarda BCH'nin arkasında sadece bir grup madenci varken, borsaların da desteğiyle ve 1 Ağustos paniğiyle beklenilenden daha fazla ilgi gördü. Normal bitcoinden farkı ise SegWit'e sahip değildir ve blok boyutları 1 yerine 8 MB'dir. Bu da her kazılan blokta 8 kat daha fazla işleme imkan tanıyor.

    Litecoin (LTC) Nedir ?
    Litecoin (LTC) 2011 yılında Charles Lee tarafından oluşturuldu. Topluluk Bitcoini altın, Litecoini ise gümüş olarak tanımlıyor. Bitcoinden farklı olarak farklı bir mining algoritması kullanıyor. Blok süresi 2.5 dakika ve maksimum coin sayısı 84 milyon olarak sınırlı. Bitcoini gibi Litecoin de SegWit desteğine sahip. Bu da Bitcoin ve Litecoin arasında atomic swap dediğimiz olaya olanak tanıyor. Atomic swap ile Bitcoin ile Litecoin anında takaslanabiliniyor.

    IOTA Nedir ? IOTA, hiç bir işlem ücreti olmayan, blockchain yerine Tangle altyapısını kullanan bir coindir. Blockchain altyapısı kullanılan coinlerde ne kadar çok işlem gerçekleştirilirse kapasitesi o kadar dolarken Tangleda ise ne kadar çok işlem gerçekleştirilirse transfer süreleri o kadar kısalır ve sistemin güvenliği sağlanır. Bu sayede çok önemli bir sorun ortadan kalkar ve ücretsiz işlemlere olanak tanır. Hatta IOTA geliştirici ekibi IOTA'ya destek olmak isteyen kişileri spam yapmaya davet eder. Henüz emekleme aşamasında olan proje eğer başarılı olursa çok ses getirecektir. IOTA'nın yapabileceklerine bir örnek verecek olursak elektrikli arabamızı şarj edip ödemesini otomatik olarak IOTA ile yapabiliriz. IOTA aynı zamanda mikro ödemelere de olanak tanımakta.

    TL ile nasıl Bitcoin & Altcoin alabilirim ?
    Havale/EFT ya da Papara ile yerli borsalardan kolaylıkla kripto para satın alabilirsiniz.
    Paribu ve BTCTurk sektörde lider. Paribuda kimlik onayı için selfie çekmek gerekmiyor bu yüzden daha pratik.

    Elimdeki Coinleri Nasıl TL'ye çevirebilirim ?
    Yerli borsalarda TL paritelerinde satıp banka ya da papara hesabınıza çekebilirsiniz. Ayrıca Binance'ta da Papara desteği var. Ben genelde XRP alıp yerli borsalarda bozduruyorum çünkü XRP gönderim ücreti düşük ve çok kısa sürede transfer oluyor.

    Coinlerimin güvenliğini nasıl sağlayabilirim ?
    Coinlerinizi kendi oluşturduğunuz cüzdanınızda tutmuyorsanız coinlerinizin her zaman çalınma riski vardır. Hackerlar genelde borsaları hedef alır ve geçmişte yaşanan hacklenme olayları vardır. Eğer coinlerinizi borsada ya da 3. parti cüzdanlarda tutacaksanız mutlaka güçlü ve daha önce kullanmadığınız bir şifre ile 2 aşamalı doğrulamayı aktif ederek muhafaza edin. En güvenli muhafaza şekli internete bağlı olmayan bir bilgisayarda ya da bir USB üzerinde kendi cüzdanınızı oluşturup ve yedeğini alıp saklamanızdır. Bunun için internette ilgili videoları izleyip bilgi edinebilirsiniz.

    Bitcoinim Neden Hesabıma Ulaşmadı, BTC Nasıl Takip Edilir ?
    Bitcoin kullanımı son zamanlarda çok arttığı için güncel teknolojisi yavaş kalıyor ve hızlı işlemler için yüksek ücret ödemeniz gerekiyor. Yeterli ücret ödemezseniz bazen günlerce bekleyebilirsiniz. Yukarıda belirtiğim gibi bitcoin işlemleri kayıt altındadır ve herkes tarafından takip edilebilir. Bunun için tek gereken şey bitcoin adresidir. Bu adresi
    blockchain.info sitesindeki arama kısmına şekildeki gibi yapıştırıp aratmalısınız. Çıkan sayfada şekildeki gibi doğrulanmamış işlem yazıyorsa beklemelisiniz. Eğer 1 onay ya da birden çok onay geldiyse bitcoininiz gönderdiğiniz adreste belirecektir. Bazı sitelerde 3 onay gerekirken örneğin poloniexte sadece 1 onay gerekmektedir. Yeteri kadar onay geldikten sonra gönderdiğiniz sitedeki yoğunluğa göre bir süre sonra gözükecektir. Eğer yeteri kadar onay gelmesine rağmen uzun süredir hesabınıza btc aktarılmadıysa desteğe ticket açıp yardım istemelisiniz.

    Yerli Youtube Kanalları ve Videolar
    Mehmet Hamdi Bol
    Alp Işık

    Teknoseyir Blockchain Videosu
    Teknoseyir Mining Videosu
    Detaylı Poloniex İncelemesi
    Donanım Haber Bitcoin Videosu

    Terimler Sözlüğü
    Altcoin: Bitcoin haricindeki tüm coinlere verilen isim.
    Whale(Balina): Bu kavram elinde yüklü miktarda coin bulunduran ve piyasayi kendi elinde oynatabilen kişilere denir.
    Pump and dump: Balinalar bir coin belirler ve o coinden yüklü miktarda almaya başlarlar. Bunu gören diğer kullanıcılar fiyatın daha da artacağını düşünüp onlar da alım yapar. Buna "pump" denir. Bir süre sonra balinalar elindeki coinleri satmaya başlar ve bu trene geç binenler balinalara yem olur. Fiyat düşer ve ilk alım yapanlar yani balinalar kazanır. Buna "dump" denir. Bazen bir coin hakkında çıkan en ufak haber büyütülür ve balinalar bunu fırsata çevirip kazanır.
    FOMO: Fear of missing out yani bir şeyi kaçırma korkusu. Örneğin bitcoin ile ilgili çok olumlu bir haber yayınlanıyor ve insanlar treni kaçırma korkusuyla hızlıca bitcoin alıyorlar. Bu durumda FOMO oluşmuş oluyor
    FUD: Fear, uncertainty, doubt kelimelerinin kısaltılmışıdır. Anlamı korku, belirsizlik ve şüphedir. Örneğin Çin bitcoin borsalarını kapatma kararı aldığında FUD oluşmuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 21 Kasım 2020; 17:7:29 >



  • bitcoini bitcoin borsalarından alacaksın.

    https://www.btcturk.com/ buradan alabilirsin.

    Şimdi ben 500-1000 tl lik bir bitcoin alsam bunu nasıl işletip para kazanacağım ?

    bitcoin işletip para kazanamazsın. alırsın beklersin yükselince satarsan kar edersin.

    Hesabımda durup yükselmesini mi bekleyip satıcak mıyım ?

    evet.
    Bitcoin aldığım yere nasıl güveneceğim ?

    uzun süre ayakta kalmış borsalardan alabilirsin. aldıktan sonra paranı blockchain cüzdanı açıp oraya atarsan türk yada yabancı borsalardan kurtarıp daha güvenli olak blockchain cüzdanına çekmiş olursun.

    Hesabıma bir şey olursa veya site kapanırsa ne olacak parama ?

    bitcoinin borsada tanımlıysa site kapanınca paran uçar. o nedenle blockchaine aktarabilirsin.

    Başlangıç için nasıl tavsiyeleriniz olur ?

    kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer
    borsa denen şey zaten alıcı ile satıcıyı buluşturan bir platform sadece ... btc alanda satanda sen ben biziz yani ...
    sen girip emir veriyorsun 0.1 btc m var 40000 binden satmak istiyorum diyorsun ben girip 40 binden 0.05 btc almak istiyorum dediğimde senin 0.05 btc ni ben almış oluyorum senin kalan 0.05 btc n biri alana kadar durmaya devam ediyor ...
    paribu sadece bu alım satımlardan komisyon alıyor, paribu kendisi btc almıyorda satmıyorda ...
  • Coinmarketcap sitesine geçmiş tarihleri gösteren özellik geldiği için bu mesaj artık güncellenmeyecektir.

    Geçmiş tarihlere bakmak için tıklayınız.

    Kripto Paraların ne kadar hızlı büyüdüğünü size göstermek için bu mesajı yazdığım andaki değerleri görmenizi istiyorum.

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar[Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    __________________________________

    4 mayısta Akbank ripple ile bir anlaşmaya vardı. Haber linki için tıklayın. Ripple sadece 3 günde 2ye katladı.
    Stellar Lumens son 1 haftada %400lük bir artış yakaladı ve 9. sıraya yerleşti. Son zamanlarda altcoinlerde hızlı bir çıkış var.
    Ayrıca bir kaç gün önce bitcoinde 24 saatte 1 milyar doları geçen işlem gerçekleşti. Bu güzel bir haber olsa da kullanıcılar transfer sürelerinin saatler bulmasından ve pahalı ücretten şikayetçi oldular.

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü gibi 8 günde market 12 milyar dolar daha büyüdü. Bitcoin hakimiyet oranı ise %61den %54'e düştü. Bitcoin değeri ise 200-250 dolar civarında bir artış gösterdi.
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Market 1 haftada 7 Milyar Dolar daha büyüdü.
    Hafta içinde Ripple anlık olarak Ethereum'u geçmişti. Daha sonra tekrar ikinciliğini koruyan Ethereum tekrardan Ripple'a kaptırdı. Başa baş gidiyorlar. Bakalım bu kalıcı olacak mı.
    Bitcoin büyümeye devam ediyor. 2 haftada %10dan fazla büyüdü.
    NEM, 1 milyar doları geçen 4. coin oldu.
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Coin sahipleri için güzel bir haftaydı ve market 18 milyar dolar daha büyüdü. Sadece 3 haftada market 2'ye katlandı.
    Bitcoin 2000 sınırını geçti. 1 haftada 200 dolardan fazla arttı.
    Çoğu altcoinde ciddi artışlar yaşandı. Hem bitcoinin hem de altcoinlerin artması kripto marketi için güzel bir gelişme.
    XRP ve ETH tekrardan başa baş gidiyorlar. ETH ve XRP 1 haftada %50den fazla artış yakaladı.
    Bitcoin hakimiyet oranı %46.8
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Bu hafta çok hareketli geçti. Her hafta rekor üstüne rekor kırarak büyüyen market bu hafta 90 milyar dolara kadar çıktıktan sonra ciddi bir çöküş yaşadı ve geçen hafta ile aynı seviyelere geldi.
    Bitcoin 2750 doları geçerek rekor kırdı ve ardından 2000 dolar seviyelerine kadar geriledi.
    İlk defa gün içinde 6 milyar doları geçen işlem gerçekleşti.
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Bu hafta Digibyte, Siacoin, Waves, Stratis kazandıran coinlerden oldu. Stratis 1 milyar dolar barajını geçen 8. coin oldu.
    Geçen hafta markette yaşanan ciddi düşüşün ardından hacim tekrar 90 milyar dolar seviyesine ulaştı. Market yaklaşık 20 milyar dolar büyüdü.
    Bitcoin hakimiyet oranı %44.7 seviyesine geriledi.
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Market 20 milyar dolar daha büyüdü.
    Bitcoin 3000 dolar seviyesini test etti.
    Bitcoin hakimiyeti %43
    ____________________________________

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Bu hafta tekrardan bir düzeltme geldi ve market tekrardan eski haline geldi.
    Litecoin bitcoinin 24 saatlik işlem hacmini geçen 2. coin oldu. Daha önce ETH geçmişti.
    Bitcoin hakimiyet oranı %38



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 21 Ağustos 2017; 0:24:41 >
  • Aradan sadece 5 gün geçti ve market 7 milyar dolar daha büyüdü. Ethereum teknolojisini kullanan Gnosis piyasaya girdiği ilk gün yaklaşık 100 milyon değerlik hacme ulaştı. Bunun yanı sıra yine Ethereum teknolojisini kullanan Golem'de çok iyi bir çıkış yakaladı ve 9. sıraya yerleşti. Litecoin'e coinbase desteği geldi ve tekrardan değer kazandı. 35 gün önce 4 dolar olan litecoin şu anda 20 doları geçti. Önceden bitcoin artar, altcoinler düşerdi. Şimdi her iki taraf da değerleniyor.
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    9 Saat sonra Edit: Market 2.5 milyar dolar daha büyüdü, ripple ciddi değer kazandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 4 Mayıs 2017; 22:13:56 >
  • Yukarıdaki mesajı yazdığım tarihte yani 4 mayısta Akbank ripple ile bir anlaşmaya vardı. Haber linki için tıklayın. Ripple 4 mayıstan beri yani sadece 3 günde 2ye katladı.
    Stellar Lumens son 1 haftada %400lük bir artış yakaladı ve 9. sıraya yerleşti. Son zamanlarda altcoinlerde hızlı bir çıkış var.
    Ayrıca bir kaç gün önce bitcoinde 24 saatte 1 milyar doları geçen işlem gerçekleşti. Bu güzel bir haber olsa da kullanıcılar transfer sürelerinin saatler bulmasından ve pahalı ücretten şikayetçi oldular.

    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar
    [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü gibi 8 günde market 12 milyar dolar daha büyüdü. Bitcoin hakimiyet oranı ise %61den %54'e düştü. Bitcoin değeri ise 200-250 dolar civarında bir artış gösterdi.
  • An itibariyle Poloniex'e erişilemiyor. Stellar Lumens son 24 saatte %200, son 1 haftada %1100e varan artış yakaladı. 580 milyon dolara varan market genişliğine sahip oldu. Ben bunun pump and dump olduğunu düşünüyorum. Şişirilmiş fiyat ve aniden düşüş. Poloniex çöktükten sonra %200 düşüş gerçekleşti. Bu tarz coinlere kaybedeceğinize üzülmeyeceğiniz paralar ile kısa süreli alım satım yapmanızı tavsiye ediyorum.
  • Ripple ve Ethereum hakkında düşüncen nedir? Baya yüklü girdik paramız dörde katlandı. Sene sonunda zirveyi yaşayacağını düşünüyorum. Ripple ve Ethereum'daki anlık milyar dolarlık artışlar normal değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethapudi -- 8 Mayıs 2017; 10:43:21 >
  • Lethapudi L kullanıcısına yanıt
    hocam bitcoindeki sorunlardan dolayı yatırımcıların çoğu altcoinlere yöneldi ve yeni yatırımcılar da üstüne eklendi. alexa sıralamalarına baktığımda kripto para ile ilgili sitelere ciddi derecede ilgi artmış. kripto para sektörü henüz büyük çapta olmadığı için toplu alımlarda hızlı yükseliyor. internette bir çok yerde bazı yatırımcıların kripto paralar da yatırım yaptığını gördüm. insanlar uzun vadeli baktığı için alıp bekletiyorlar. eğer bitcoine segwit gelirse işte o zaman dengeler değişebilir. ben ilk 3 coine pek bir şey olacağını sanmam ama kullanımı yaygın olmayan coinler biraz şişirilmiş gibi geliyor bana. kısacası şu an için elinizdekileri bekletmemek için bir sebep yok. hangi seviyeden alım yaptınız ?
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    0.05$'den 50k ripple

    $25'den 80 eth



    Ben yükseleceğini bilerek girdim ama bir günde bir iki milyar dolarlık yatırımlar biraz enteresan geldi. Şahsen bu kadar tahmin etmedim. ETH sene sonu $200, Ripple $1 bekliyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lethapudi L kullanıcısına yanıt
    çok iyi seviyeden girmişsiniz. insanlar trene geç binmemek için sürekli alıyorlar diye düşünüyorum. umarım bitcoinin ilk yıllarındaki gibi hızlı bir yükseliş ardından da hızlı bir çöküş olmaz
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    İnşallah, biz tavsiye üzerine girmiştik tavsiyeyi veren adam Ethereum dedi üç gün sonra Ethereum katlandı, Ripple dedi üç gün sonra Ripple katlandı. Adam cinci hoca gibi



    Bitcoin'in sene sonu $2000 olacağını, Ripple ve Ethereumda dalgalanmalar olup 18 ay sonra zirveyi göreceğini iddia ediyor. Tabii ne kadar güvenilir tartışılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lethapudi L kullanıcısına yanıt
    doğru olabilir
    bence bundan sonra önemli olan hükümetlerin vereceği kararlar. olumlu yaklaşırlarsa çok daha hızlı büyüyebilirler.

    siz nerede tutuyorsunuz coinlerinizi ?
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Kraken'de tutuyorum hocam Wallet falan uğraşmadım. Çift korumayı çaktım, anti virüsü indirdim, güvenli para uygulaması ve ekran klavyesiyle giriş yapıyorum. Böyle yapmak güvenilir midir? Bilmiyorum. İnsanlar genelde Wallet hesaplarında tutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lethapudi L kullanıcısına yanıt
    kraken büyük bir site, fakat çok uzun vadeli tutacaksanız daha yüksek koruma sağlayan yöntemlere başvurmanız daha iyi olur. ben poloniex ve bitfinexte tutuyorum
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Hangi coini tutuyorsunuz BTc mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethapudi -- 8 Mayıs 2017; 12:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lethapudi L kullanıcısına yanıt
    hocam bende çeşit çeşit var. En çok golem btc ve ripple var. Ayrıca Nem, litecoin,etc,monero,zcash, gnosis var. Arada bazıları birden fırlıyor, böyle yayınca daha karlı olduğunu düşünüyorum.
  • An itibariyle Ripple 2. sıraya yükseldi.
  • Kendime ait olan araştırmalar sonucunda;



    ETH

    İsviçre ve Hollanda bankalarından para transferi yapılıyor.

    Venezuela'da yaşanan maddi değer kaybından sonra halk elinde olan parasını kripto para birimi olan ETH'ye yatırmış.



    Ripple

    Amerika ve İngiltere tarafından desteklenmiş gibi gözüküyor. Yatırımların büyük kısmı bu iki ülkeden geliyor. Bankalarla yaptığı anlaşmaların sebebi bu iki ülke olabilir. Yabancı forumlarda Ripple'nin Mayıs ayı sonunda 25 cente, Haziran ayı sonunda 50 cente ulaşarak kar topu etkisi yaratacağı konuşuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ininal kartımda(mastercard logosu var) para var bitcoin almak istiyorum.Bana güvenilir(mümkünse sizin satın aldığınız ve gerçekten bitcoin gönderen siteler varsa tavsiyenizi bekliyorum)siteler önerir misiniz?
  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    İninal kart yurt dışı alımlarında aşırı yüksek komisyon alıyor, İnİnal kart ile Bitcoin alımı tavsiye edilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lethapudi

    İninal kart yurt dışı alımlarında aşırı yüksek komisyon alıyor, İnİnal kart ile Bitcoin alımı tavsiye edilmez.

    Başka çarem yok ininaldan almak zorundayım.Koinim sitesini tavsiye ediyorlar.Güvenilir site mi?Bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.