Şimdi Ara

REGAL 50R5020U 50' 4K LED TV hakkında bilgisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
15.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Regal 50R5020U 50" 4K LED TV almayı düşünüyorum, smart tv ve 3D olmaması benim için problem değil ancak kullananlardan da (varsa) TV hakkında yorum almak istiyorum.

    Nette ürün incelemesi vb. fazla bilgi yok, çek kullanarak 1650-1660 tl gibi rakama alınır mı alınmaz mı?



  • Arkadaşlar Merhaba dün kargo geldi, bugünde kurulum yapıldı. İlk izlenim ile bir kaç resim paylaşmak istedim. Belki faydası olur.







    Genel olarak @Ado hocamında dediği gibi TV'yi ne için kullanacağınız önemli. Mutfakla beraber bitişik olan bir odamız mevcut, malum ev hanımları genelde mutfaktan çıkamazlar hele bir de çalışıyorlarsa durum çoğu evde farksız değildir. Yani akşamdan akşama TV açsın dizilerin sesini duysun fırsat bulursa oturup izlesin profilinde bir kullanıcı için alındı.



    İnternet üzerinde araştırmalarım sonucu çok küçük ekran olmamakla beraber 49" üzeri ve fiyat skalası 1750'i geçmeyecek 4K bir tv aradığımda (olurda ilerleyen zamanda 4k yayınlar artarsa en azından yerimizi alalım :) ) karşıma Regal 50R5020U(1689lira) ile Telefunken TU5020(1725) çıktı. Bu Tvlerden birini bütçem ve kullanım amacım dolayısıyla tercih etmem gerekiyordu. İkiside Vestel grubu aynı teknik özelliklerde cihazlar. bir arkadaşım Telefunken olanı iyi denk getirip 1500 e almıştı. O zaman denk getirebilseydim bende onu alırdım. Regal'in Vestelin ikinci markası olmasından dolayı bu cihazda karar kıldım. N11 çeki ile falan 1619liraya geldi bu cihaz.



    Teknik özelliklerde yazan bağlantı noktaları aşağıdaki gibi.











    TRT 4K'da Titreme mevcut mu evet mevcut. Özellikle forumda bir arkadaşımızın bahsettiği havadan yer yüzüne doğru geçişte nesnelerde titreme var. Ben açtığımda da bir belgeselde RumeliHisarını anlatıyordu. Havadan Surlara doğru inerken bildiğiniz Sur sallanıyordu :D video çekmek istedim ama çok belirgin videoda belli olmadığı için es geçtim.



















    HD kanallar Güzel tatmin edici, SD kanallar için aynısını demek mümkün değil zaten yayın kalitesi malum ne kadar iyileştirebilirsiniz.



    HD Kanal örnekleri;

















    SD kanal örneği;













    Renklerin canlılığı vs tatmin edici ama her insan kendi göz zevkine göre Parlaklık, konstrast, Renk vb ayarlarını yapmasında fayda var. Menüden Ekran ayarlarından yapabilirsiniz.







    Kanal geçişleri - Ort. maalesef görüntünün gelmesi 5-6sn sürüyor ki bu dahili uydu alıcıların en kötü yanlarından biri sanırım.





    Menü 4725 ile servis menüsüne giriş yaptığınızda Yazılım bilgilerini ve birçok bilgiyi bulmanız mümkün.







    Tv nin Kasa bezeline gelcek olursak. Kasa arkaya doğru biraz kalın yaklaşık en kalın yeri 9cm, en ince yeri 2,5 cm,

    Ön çerçeve kalınlıkları 1,5cm ve alt kısım 2,5cm civarı



























    Genel olarak fiyat performans bizi memnun edecek gibi duruyor. İllaki sorunsuz cihaz yok, önemli olan en az sorunluya sahip olmak :) bir ara buradaki çekirdek yazılımı atmayı düşünüyorum bize artısı eksisi ne olur göreceğiz. Servis sürecinede değinmek istiyorum akşam 17:30 gibi servis talebi yaptım kaydımı oluşturdular 5 dk sonra kaydın düştüğü teknik servis aradı yarın müsaitseniz arkadaşlarımız gelecek dediler, gelmeden aranacağımı bildirdiler aradılar dedikleri saatte geldiler. Kurulum yaptılar gittiler. Üründe ücretsiz servis olduğu için servis hakkımı kullanmak istedim cihazın ayrıca 3 yıl garantisi mevcut.
    hocam ürünü aldım yaklasık 1 aydır kullanıyoruum.
    ürün görüntü kalitesi genel olarak fena değil, 4k yayında ve 4k videolarda çok başarılı,full hd yayınlarda biraz daha keskinlik istiyor gibi,real vision teknolojisi (pixellence) gayet başarılı,televizyona dışarıdan harici bir ses sistemi kullanmak isterseniz servisle görüşüp uyumlu bir model almanız gerekebilir, cünkü bendeki ses sitemini tv ye bağladığımda tv den ses açıp kapatılamıyor.
    bunların dışında ürün mb130 anakarta sahip,panel olarak chimei marka av panel(bms dled) kullanılmış ve titanyum osd mevcut.kanal geçişleri normal,tv nin çerçevesi biraz kalın ,benim açımdan bu sorun teşkil etmiyor ama daha kibar görünümlü bir model düşünüyorsanız bu biraz gözünüze kaba görüne bilir.
    iş yerindeyim kısıtlı sürede yazabileceklerim bu kadar ,yine aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz.

    (cihazın teknik bilgileri ve panel bilgileri konusunda yardımcı olan @Ado arkadaşıma tekrardan teşekkür ederim)
  • Yorum yapacak kimse çıkmadı

    Ado hocam merhaba,

    Sizin bu tv ve vestel 55ub6300 hakkında yorumunuz var mıdır? alternatif olarak 50-55" tavsiyeniz olur mu?
  • Fiyatı özelliklerine göre çok uygun tavsiye eden olursa bende düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedir son durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unpop kullanıcısına yanıt
    Tv tavsiye bölümüne de sorduk bir bilen çıkmadı. Mecburen kullanıp yorum yapan olana kadar bekleyeceğim.
  • kungfuiknow kullanıcısına yanıt
    yav arkadaş senin paran parada bizimki pul mu:) Sen al bi dene yorum yap da bizde ona göre alalım.
  • talhamahmut T kullanıcısına yanıt
    Estafirullah ben küçük bir ilçede yaşıyorum (Nevşehir /Kozaklı) il merkezi 90 km vestel servisi yok kargo firması yok vs.. vs.. imkanlar kısıtlı malesef. İnternet üzerinden alınca çıkacak en küçük soruna ben 1-0 malup başlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kungfuiknow -- 23 Eylül 2017; 21:47:39 >
  • ben bu gün n11 den kupon indirimi ile 1637 tl ye aldım , gelince kısa bir inceleme ile resimlerini paylaşırım.
  • ılkdmr kullanıcısına yanıt
    En kısa sürede detaylı bir inceleme bekliyoruz sizden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ılkdmr

    ben bu gün n11 den kupon indirimi ile 1637 tl ye aldım , gelince kısa bir inceleme ile resimlerini paylaşırım.

    evet hocam detaylı bir inceleme bekliyoruz sizden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfuiknow

    En kısa sürede detaylı bir inceleme bekliyoruz sizden

    inşallah hocam , ev tadilatta hafta sonu ürün ancak elimde olur ,4-5 güne ancak yetişir:)
  • hocam konu iki aylık 4-5 gün daha bekleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ılkdmr kullanıcısına yanıt
    Hocam geldi mi sizin TV ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kungfuiknow -- 1 Ekim 2017; 11:15:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün yarın siparişi vereceğim ama sipariş vermeden önce bir de yorum görsem çok iyi olacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.heda -- 2 Ekim 2017; 11:47:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfuiknow

    Hocam geldi mi sizin TV ?

    Hocam evde tadilat vardı biraz geç oldu😀TV geldi görüntü kalitesi güzel, ses olarak baslar biraz az , çerçeve standart. Çok da ince değil, Vestel servisi kurulum yapıyor ücretsiz olarak , daha çok fazla kurcalama fırsatım olmadı açıkçası , ama bu fiyata 50 inch 4k TV bulmak çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kungfuiknow kullanıcısına yanıt
    hımm bak hocam şimdi senin durumunun böyle olduğu hiç aklıma gelmedi. Ben bir kaç ay önce konya real market içinde mediamarkta bir çok televizyonu görüntü kalitesi olarak inceledim. aynı anda ben diyim 50 sende 70-80 televizyon birden çalıştırıyorlar ve insan bakakalıyor:) neyse en iyi sonyler ama yanına varılmaz 5bin küsür gayme etiketi yapıştırmışlar. Samsunglar lg ler ve pilipisler vestelden hep iyi görüntü veriyorlar. vestel niye gariban dostu izleyince belli oluyor. bir filim sahnesine bakıyorsun uzaktan aynı anda 50 küsür açık televizyona, sahnesine göre an geliyor vestelde lg ve samsung gibi görüntüyü güzel veriyor ama bazen bir sahnede aha diyon vestel çakıldı kaldı bu sahnede. hatta ilginçtir gene aynı mekanda 43 ekranların dizili olduğu samsung lg vestel reyonu vardı bir tane vestel parıl parıl gayet yanındaki samsung ve lg den daha canlı sahne görüntüsü veriyordu yanına vardım koduna baktım 43fb7500 dü fullhd. yani illa 4k ve 48" den küçük almayacağım diye bir takıntım olmasa direk onu duvardan söktürüp alırdım:) benim tv de kırık ve yeni bir gariban dostu vestel alacağım inşallah. sonuçta tv çocuklar kırabiliyor ve bir tık daha üstün diye bir lg ve samsunga da 500 fazla vermek mantığıma sığmıyor. neyse vestelin 50UD6300 serisi bu regalin 50R5020U ya göre daha çok aklıma yatıyor ikisininde canlısını görmedim bi mediamark ziyareti gerçekleştirecez ama ne zaman bakacaz. vestelin 50ud6300 teknik verileri daha iyi pixilins zımbırtsısı var ama regalde pixilinsi kullanmıyor. ve pixilinsda gerçekten yabana atılacak bir mesle değil yani yüzlira fazla verip ud6300 almak en mantıklısı. beim son kararım 50ud6300 den yana olacak gibi 48 ve 49 inclerde daha kelepir bişi denk gelmezse bunu alacağım ve 4 çekirdekli olduğunu bu tvde üstüne basarak sölüyor yani havadaki topun gölgesi olmicak demek ama canlısını da görmek lazım. hayırlı günler dilerim arkadaşım.
  • Arkadaşlar ben de vestel 50UD6300 ve regalin 50R5020U arasındayım. bunlar veya bunlardan bu fiyatlara alternatif olan var mı?
  • talhamahmut T kullanıcısına yanıt
    Hocam Regal 55R6080U almayı düşünüyorum 55 inc boyuta göre fiyatı iyi özellikler de fena değil onerirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediginiz model şuan itibari ile 2779tl gorunuyor ben şahsen o kadar para verdikten sonra lg 49uj630v alirim. Oda ayni para. 6 inc fark var ama lg goruntu kalitesi 6 inc icin degisilmez bence. Ve en onemlisi hdr var lg de. O kadar parayi gozden cikardiysan dedigimi dusun bence ve gozunle bir gor derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bikaç kişi televizyonu aldım inceleme yapıcam demiş, sonra gidiş o gidiş. Bende aynı cihazı almak istiyorum nedir yorumlarınız. Görüntü kalitesi güzel denmiş.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.