Şimdi Ara

Reenkarnasyonun en adaletli açıklama olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, bir özgürce düşünmeye davet ediyorum sizi. Ben ateistim farzedelim, öncelikle bu açıdan değerlendireyim. Şimdi bana göre, ölünce yok oluyoruz. Ama zengin doğan insan, her şeyi tatmış ölüp oluyor. Fakir doğan ise, acılar içinde ölmüş oluyor. Baya bir adaletsizlik oluyor eğer gerçekten böyleyse.

    Ama reenkarnasyon varsa, kişi hep daha iyi olmak için çabalıyor, belki o da bir sonraki hayatında zengin bir insan olarak doğma şansını elde ediyor. Veya zengin kişi de zalim bir insan olursa, sonraki hayatında daha düşük bir hayata sahip olabiliyor. Bu adaletli baya.

    Deist bir açıdan da bakarsam, dinlerde yani bir Tanrının sırf cennet için, insanları aslında hiç sevmedikleri belli ibadetleri yaptırıp, sonuçta o kadar da ahlakı gelişmemiş insanları cennete alması, ve atıyorum işte İslam'da müslüman olmayanın çok iyi bir kişi olsa bile cennete gidememesi, veya Hristiyanlıkta da Hristiyan olmayanın cennete gidememesi gibi, bir garip şeyler var. Sanki bir şeyler yerine oturmuyor.

    Sanki bu şekil bir imtihan, bir üniversite sınavı, her şeyi tek seferde ezberleyip geçiyorsun, sınavdan sonra da hepsini unutuyorsun. Bu tür bir sınavdan, ruhsal olarak hiçbir şey ÖĞRENMİYORUZ! Hanginiz böyle ezberci sınavlardan bir şey öğrenmiştir? Hiçbirimiz. Böyle geçtiğim sınavlardan çok az şey hatırlarım. İnsanı dindar robotlara çeviren, ahlaka o kadar da önem vermeyen robotlara çeviren kurallar. Hristiyanlık da böyle, Yahudilik de. Bu biraz saçma değil mi? Aslında bir kişi kendini adayıp, sadece ibadetlerini yapıp, ezbere yaşayıp, "ahlaki kurallara" pek takılmayıp, sevgisiz, ruhsuz ve içinden aslında kötü bir insan olduğu halde bile bir biçimde de cennete gidebilir gibi gözüküyor özellikle İbrahimi dinlerde.

    Ama reenkarnasyon varsa, kişi her türlü, içten bir şekilde iyi olmaya çabalamak zorunda her zaman, daha iyi bir hayata sahip olmak için. Bir Tanrı varsa da bunun böyle olması daha mantıklı. Yoksa da. Özellikle Tanrı varsa, çok fazla ruh yaratmasına gerek yok, aynı ruhları reenkarnasyonla döndürür durur.

    Yargılayacaklar için, burası felsefe bölümü, burda her şeyi her şekilde tartışabilmeliyiz. Her yönden her taraftan. Maksat beyin jimnastiği olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 3 Mayıs 2020; 1:37:19 >







  • Reenkarnasyon yoktur. İnananlar için ahiret hayatı, inanmayanlar için karbon döngüsü vardır. Kimse önceki hayatında Hannibal, ya da Lilith değildi; ikinci veya üçüncü hayatında bir Royal aile mensubu da olamayacaktır. Hinduların sersefil yaşantılarının temelinde bu reenkarne inancı yatardı, ki İngilizler bunları iyice sömürüp de gözlerini açıncaya kadar. O da kısmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reenkarnasyon vaktinde sana zulmeden ya da hakkını yiyen adamın çoluk çocuk olarak geri dönüşüne inancına o da savaşlarda toplumsal hayatta ayrımcılığa dolayısıyla da hiç Bi alakası olmayan kişiye gruba şiddete sebeb verebilir. Örnekleri var.

    En adil çözüm bu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Reenkarnasyon yoktur. İnananlar için ahiret hayatı, inanmayanlar için karbon döngüsü vardır. Kimse önceki hayatında Hannibal, ya da Lilith değildi; ikinci veya üçüncü hayatında bir Royal aile mensubu da olamayacaktır. Hinduların sersefil yaşantılarının temelinde bu reenkarne inancı yatardı, ki İngilizler bunları iyice sömürüp de gözlerini açıncaya kadar. O da kısmen.
    şimdi kardeş, aynı anda 2 şey olmaz. sen müslüman mısıın değil misin bi söyle bakalım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.