Şimdi Ara

REEDER A8İQ (=ANA KONU=) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
4
Favori
37.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamesjay

    Olur öyle şeyler :) Hayırlı olsun tekrar, güle güle kullanın.

    Sağolın daha iyisi sizlerin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Android' i yükledim her şey güzel ama ekran çok bulanık. Dpi değiştirmek için rootlamaya çalıştım ama başarısız. Yok mu bunun çözümü?

    Edit: ADB komutuyla dpi değiştirebiliyorum ama hala bulanık. Dpi ayarını kaç yapmam gerekiyor?
    Edit2: En iyisi 160 gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrangsTR -- 19 Temmuz 2016; 0:25:06 >
  • StrangsTR kullanıcısına yanıt
    Net bir çözümü olmadığını görünce bıraktım ben dpi ile uğraşmayı. Olduğu gibi kullanıyorum ara sıra. 299 liraya 1.5 sene kadar önce aldığım tabletten çok beklentim olmaması gerek zaten sanırım :)
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Hocam yeniden nasıl Windows' a dönebilirim. Çok iğrenç oldu böyle tabletten soğudum. USB belleği boot edemiyorum. :( 80 TL lisans ücreti vermek istemiyorum.
  • Bana verilen çevirme dosyaları sadece windowstan androide doğru çalışıyor. Yani .exe dosyaları windows altında çalıştırılarak yeniden bios yazılıyor. Sizin tablete ait windows biosunu yükleyebilmeniz için ya android içerisinde çalışan bir bios yazıcı kullanmanız ya da benim yaptığım gibi çinden birkaç aparat getirip tabletin biosuna bağlayıp dışarıdan müdahale ile windows biosu yazmanız gerekir. Tabi bu konuda "Lotus Expeditor" arkadaşım daha bilgili, o bir konu daha açmıştı bununla ilgili olarak. Ona danışmak daha doğru olur belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam yeniden nasıl Windows' a dönebilirim. Çok iğrenç oldu böyle tabletten soğudum. USB belleği boot edemiyorum. :( 80 TL lisans ücreti vermek istemiyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_109610913//tm.htm#118585977

    "x86 EFI & Windows 8.1 BOM BIOS dosyası" bölümündeki dosyayı indirin,

    "Stok Android A8IQ İçin Soft Brickten Kurtulma (Bu yöntemle normal zamanda da BIOS yüklemesi yapılabilir.)" bölümündeki işlemi bu dosyayı kullanarak uygulayın,

    elinizde windows 8.1 yedeğiniz varsa yükleyin yoksa internetten windows 8.1 veya windows 10 imajlarını indirip kurulum yapabilirsiniz.




  • Hocam çok teşekkür ederim elimde kalacaktı bu tablet. Zaten Windows 10 için hazır belleğim var ama 64 bit. İşlemcinin 64 bit desteği var mı yoksa 32 bit indirip hazırlayayım mı? İmzalı bios' u oluşturdum sarj olmasını bekliyorum tabletin. :)
  • StrangsTR kullanıcısına yanıt
    İşlemci elbette 64 bit destekli ancak 1 gb ram'li tablette 64 bit windows mantıklı değil. Belki 1 gb'ı beğenmeyip kurulum gerçekleştirmeyebilir bile. 32 bit'lik bir kurulum daha hazırlayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam çok teşekkür ederim elimde kalacaktı bu tablet. Zaten Windows 10 için hazır belleğim var ama 64 bit. İşlemcinin 64 bit desteği var mı yoksa 32 bit indirip hazırlayayım mı? İmzalı bios' u oluşturdum sarj olmasını bekliyorum tabletin. :)

    Gönderdiğim BIOS ta EFI x86 olduğu için Windows kurulumunuz başlamayacaktır. İşlemci x64

    Ekleme 1 : Windows 10 x64 için minimum RAM 2GB, kurulumun hata vermesini beklerim.
    Ekleme 2 : x64 Linux u x86 EFI ile kurmak için ufak bir hack yapan arkadaşlar var ama Windows için durumu bilmiyorum.
    Ekleme 3 : Android BIOS u x64 EFI içeriyor fakat BOM Windows a uygun olmadığı için kurulum ACPI_ERROR vererek sonlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 20 Temmuz 2016; 14:00:22 >
  • Hocam biosta Boot seçeneklerinde USB HDD gözükmüyor. Nasıl USB den boot edicem. Birde USB HUB' a klavye ve belleği takınca tablet kitleniyor. Hub olmadan ikisinide algılıyor normalde. Dışarı çıkıp baktım. Hub bulamadım hepsi bendeki ile aynı. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam biosta Boot seçeneklerinde USB HDD gözükmüyor. Nasıl USB den boot edicem. Birde USB HUB' a klavye ve belleği takınca tablet kitleniyor. Hub olmadan ikisinide algılıyor normalde. Dışarı çıkıp baktım. Hub bulamadım hepsi bendeki ile aynı. Teşekkürler.

    USB belleğinize Windows imajını nasıl yüklediniz? Şuan hangi formatta?
    Açılış sırasında sürekli Del tuşuna basıp BIOS a girin. Eğer USB Bellek takılı değilse o seçenek gözükmez boot listesinde, takılıysa belleğinizin model adını göreceksiniz. İsterseniz EFI shell den başlatmayı deneyebilirsiniz. EFI Shell i başlatmadan once belleği takın, EFI Shell başlatıp şunu deneyin;
    https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Installing_Windows_in_UEFI-mode

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam fat32 formatında. Windows 10 64bit yüklü sadece belleği okuyup okumadığını test etmek için denedim. Asıl 8.1 32 bit imaj yüklenmek üzere. Yüklenince USB yi hazırlayıp deneyeceğim. Hocam 64 bit olsada boot seçenekleri arasında görünmez miydi?

    Not: 8.1 32 bit % 95 i indi. Birazdan deneyeceğim.
    Edit: Boot edebildim :) .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrangsTR -- 20 Temmuz 2016; 15:49:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam fat32 formatında. Windows 10 64bit yüklü sadece belleği okuyup okumadığını test etmek için denedim. Asıl 8.1 32 bit imaj yüklenmek üzere. Yüklenince USB yi hazırlayıp deneyeceğim. Hocam 64 bit olsada boot seçenekleri arasında görünmez miydi?

    Not: 8.1 32 bit % 95 i indi. Birazdan deneyeceğim.

    Gözükmez çünkü EFI dosyası desteklenen derlemede değil.

    Windows 10 x86 da yükleyebilirsiniz.
    SD karta uygulama kaydetme ve Cortana sevdiğim iki özellik. Fakat mağaza GT Racing 2 ve GTA San Andreas ı yüklememe izin vermiyor artık.
    Cihazın minimumu karşılamadığını söylüyor. (Windows 8.1 karşılamıyordu yine ama güzel oynanıyordu :/)
  • Hocam sabahtan beri uğraşıyorum gına geldi artık. Tek USB ile boot ediyorum ama Hub ile boot edemiyorum. Kurulumda klavye ve fareyi bağladığımda devreye girmiyorlar. Hub da tek USB takılı olsa bile boot etmiyor sadece otg ile bağlıysa ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam sabahtan beri uğraşıyorum gına geldi artık. Tek USB ile boot ediyorum ama Hub ile boot edemiyorum. Kurulumda klavye ve fareyi bağladığımda devreye girmiyorlar. Hub da tek USB takılı olsa bile boot etmiyor sadece otg ile bağlıysa ediyor.

    Donanımızda bir problem var sanırım. Uzaktan pek şey diyemem.
    Tabletin şarjının %50 üzeri olduğundan ve kablolarınızda bozulma olmadığından emin olup deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam windows 10 ile deneyeceğim olmazsa hub değiştireceğim yine olmazsa tableti kaldıracağım. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam windows 10 ile deneyeceğim olmazsa hub değiştireceğim yine olmazsa tableti kaldıracağım. Teşekkürler.

    caps lock gibi bir tuşa kısa aralıklarla klavye üzerindeki ışığı yanıncaya kadar basın bir keresinde işe yaramıştı. Geçmiş olsun.
  • Hocam usb hub bozukmuş artık donmuyor tablet ama usb hub ile belleği biosta görüyorum ama boot etmiyor. Direkt bellek ile boot edebiliyorum ama bu seferde klavye fare çalışmıyor. Çok sıkıldım bu işten. Biosta olan bütün boot ile usb ayarlarını teker teker değiştirdim yine olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrangsTR

    Hocam usb hub bozukmuş artık donmuyor tablet ama usb hub ile belleği biosta görüyorum ama boot etmiyor. Direkt bellek ile boot edebiliyorum ama bu seferde klavye fare çalışmıyor. Çok sıkıldım bu işten. Biosta olan bütün boot ile usb ayarlarını teker teker değiştirdim yine olmadı.

    Kablolu klavye ve mouse kullaniyorsaniz tabletin gucu yetmiyo olabilir.kablo uzun olunca sorun olabiliyor.
    Mumkun oldugunca kisa kablolu otg ve hub kullanin.hatta kablosuz klavye kullanin.eger hubin uzerinde ayrica guc girisi varsa 5v guc vererek sorunu halledebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb hub arızalıymış onu değiştirdim. Ayrıca Usb beleği değiştirdim. Bios ayarlarını default a ayarladım. Sonunda kurdum windows u. :) Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.