Şimdi Ara

Reeder A8 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
26.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    benim sorum şu, ben de 3 gün önce aldım cihazı. dahili hafıza 8gb görünüyor, kendisine ayırdığı miktarı falan düşersek 4-5 civarı oluyor.

    ama ben 600mb'lık bir oyun yükledikten sonra başka büyük boyutlu oyun yükleyemiyorum. oyunları dahili hafızanın 1gb olan birimine atıyor sanırım. android konusunda biraz tecrübesizim. ios kullandım yıllarca.

    buna bir çare var mı? yani bende şu an nba 2k14 kurulu, çatır çatır oynuyorum ama fifa 14 de kurmak istediğimde google play'den daha kurulum dosyasını indirmeden depolama alanı yetersiz yazıyor.

    root falan bilmiyorum, eğer rootsuz bir çözümü varsa bilgilendirebilir misiniz acaba? çünkü 8gb hafıza var ve ben nba 2k14'ten başka oyun yükleyemiyorum. app2sd kurdum, nba 2k14'ü sd'ye atamıyor. atsa bile 1gb olarak görünüyor dahili hafıza, yani 1.26 gb'lık fifa'yı kuramam zaten.

    yardım lütfen, eğer root vs gerekiyorsa boş vakti olan birisi onu da anlatırsa müteşekkir olurum.




  • Bu cihazın en güzel yanı 5 liralık otg kablo ile hdd taktım (1 tb) tanıdı ve tüm videolar açıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazlara costum rom yükleyen var mı? Ben biraz araştırdım ama başaramadım. gs702a tipi board bulunan bir cihaz sanırım ama uygun custom recovery bulamadım (clockworkmod v.b.).
  • Arkadaşlar bu tabletleri almayın.
    Sebeplerini bir bir yazacağım.

    1: Ekranında hiçbir tablette olmayan dikine çizgiler mevcut . Gözünüzün önünde berbat bi şekikde hep duracak bu çizgiler .
    2:Dokunmatiği tam bir fiyasko köşeler tamamen sağır ve algılama yok.
    3:Sesi duyulmayacak kadar az.
    4:İşlemcisi 1,5 değil 1,2
    5:Aşırı ısınıyor.
    6:Şarz süresi çok az dolma süresi çok fazla . 10 saate dolup 3 saatte bitiyor
    7:Sürekli duraksamalı çalışıyor.
    8:Usb bağlantısı hatalı usb kablosu kendi kendine çıkıyor.
    9: Servisi tam tamına 5 para etmez ve hilekar. Yok efendim 1,2 hızında ama gerekince 1,5 oluyormuş .

    Bu tableti alıp moralinizi bozmayın. Sonra bissürü tamir vs üzüleceğiniz süreçler başlayacak.
    Ben aslında bu sürece girip paramı iade alırdım ama sinirlenip kırdım attım.
  • Reeder A8' Tablet Hakkında Yorum + İnceleme;

    Zamanında Farklı firmalarda yaptığım 'Gizli Müşteri' Tecrübelerim+Farklı tabletler kullanmış biri olarak ve Reeder A8 modeli konusunda forumlarda ve internette bilgi ve inceleme eksikliğinden,Firmayla başımdan geçenleri ve ürün hakkında izlenimlerimi,bu ürünü alacak yada merak edenler için naçizhane paylaşmaya karar verdim..

    Reeder ile ilk tanışmam,Maddi sıkışıklık yüzünden 2 aylık sıfır nexus 10' tabletimi forumdan bir arkadaşa satmamla başladı.satıştan sonra elimde 200tl lik bir para kalmıştı.hadi dedim tabletsiz kalmayayım iş ile ilgili sunumlarda lazım oluyor derken araştırmaya başladım.Nexus 10 dan sonra bu fiyata olan tüm tabletler yavan geliyordu.Çoğu oyuncak gibi kalıyordu ama malum o anlık bütçem bunlara yöneltiyordu.sonra Bursa/Nilüfer Gold mağazasında dolaşırken reeder A7 modeli ilgimi çekmişti fakat yakın fiyata ve teknik özelliklere sahip olan olan Polypad D7408 IPS ile arasında kalmıştım.iki ürün hakkında da fazla bilgim yoktu ama Reeder'ın ekran kalıtesi daha guzel geldiğinden yazı tura atarcasına Reeder'ı alıp çıktım.Çünkü kısa sürede almam lazımdı ve iş ile ilgili bir sunumda kullanacaktım..Aldım eve geldim Açtım tableti,bir adet ölü piksel,kasadan hard disk çalışma sesine benzer sesler gelmekteydi.sessiz ortamda gayet net duyulmaktaydı bu sesler.Ayrıca menü yada internet geçişlerinde takılmalar/donmalar olmaktaydı.bu sorunlar olmasa tablet oldukça hoşuma gitmişti aslında.. ertesi gün sabah gold bilgisayara geri iade için gittim,ilgili personel üründeki arzaları onayladı fakat para iadesi veya değişim için Reeder'in servisinden (Selekt Bilgisayar) yanıt gelmesi gerektiğini söyledi.alalı 16 saat oldu benden kaynaklı bir durumda yok ayıplı ürün çıktı değiştirin.. aynı sifır bir ürünle diye bastırsamda sonuç elde edemedim..8 gün geçtikten sonra aynı model sıfır ürün servis tarafından yollandı.Bu arada selekt bilgisayarın internet sitesinden yazdım durumu anlattım umudum yoktu ama ertesi gün tarafıma Neda hanım tarafından dönüş yapıldı.Sağolsun süreci hızlandırdı ama yinede haftassonunda girmesiyle anca 8 gün sonra yeni ürün geldi. Ürünü gold bilgisayara gidip aldım
    eve geldim bir heves tableti açtım.. evet sıfır ürün ama benzer arzalar çıktı bu seferde ekranın başka bir yerinde ölü piksel +sessiz ortamda hard disk gıcırtı sesine benzer sesler+Yoğun işlem yapınca kendı kendine resetlenmesi ayrıca HDMI kablosunu tv ye bağladığımda ekranın sararması ve resetlenip kapanması..Ben Böyle şansın...derken :) Tekrar selekt bilgisayarı aradım.. ürünü direk servislerine yollamamı istediler.Aynı gün yolladım,ertesi gün aradığımda ürünün arzalı olduğunu değişeceğini söylediler..ben ise para iadesi istediğimi ama yapamadıklarını söylediler ..bu bence firma için oldukça negatif bir yaklaşım müşteriyi fazlasıyla soğutur,ürünü beğendiğim için ve elbet düzgün bir ürün gelir :) düşüncesiyle peki değiştirin dedim.Ardından A7 Tablet yerine A8 'tableti cüzi bir fiyat farkı ile yollayabileceklerini söylediler bende ok dedim ve yine Neda Hanım süreci hızlandırdı. (Sanırım Firmanın Yetkili Çalışanlarından).. Nihayetinde bir 6 gün sonrada A8 tabletim geldi..Şu an oldukça memnunum üründen,umarım hep böyle gider :) Tamam firma bir şekilde mağduriyetinizi gideriyor,sorununuzu çözüyor...ama biz müşteri olarak ürünü ve servis durumunu takip etmessek işler daha uzun sürecek..

    Bunları size aktardıktan sonra direk A8 Tabletimize odaklanalım..

    REEDER A8 TABLETİN TEMEL ÖZELLİKLERİ:
    (Kişisel görüşlerim ve Antutu Benchmark X (normal antutu test esnasında atıyor.) + INFO +Quadrant Benchmark verilerine göre..)

    *Kaliteli IPS ekran,yan açılardan bakarken görüntü kaybı oldukça az..
    *10 nokta çoklu dokunmatik...denedim çalışıyor.
    *Yatay kullanımda;1024x720 / dikey kullanımda;768x976 çözünürlüğü sunması.Çözünürlük değerleri 8 inch ekranında gayet güzel ve akıcı.Cihazın Renksel canlılığı İnternet okuması,ebook kitap okuması+oyun+film izleme v.b. gibi görsel kalitesi aynı segmentteki diğer cihazlara göre oldukça iyi diyebilirim.Benim beklentimi fazlasıyla karşıladı.
    *Cihazın tipi + Kozmetiği oldukça güzel diğer tabletlerin yanında fark ediliyor direk..
    *Ortalama 160 DPI (Yoğunluk).tablet özelliklerine göre daha yüksek olmasını beklerdim ama kesinlikle iş görüyor Piksel sorunu yok denebilir.
    *8inc ekran tablet kullanımi ve ergonami açısından gayet kullanışlı.
    *ARM7 tabanlı 4 Çekirdek işlemci fakat ürün tanıtımında yazdığı gibi 1600 MHz değil Maksimum 1200 MHz'i görüyor.(araştırdığım kadarı ile çok başarılı bir işlemci değil ama mevcut güncel oyunlar olsun yada HD filmlerde takılmalar şu an için yaşamadım..)
    *Ram miktarı (Aktif kullanılabilen) ortalama:700 Mbyte kadar.(ram manager kurulu iken gözlemlediğim; yoğun oyun oynarken yada film izlerken boş ram miktarı olarak ortalama 200 Mbyte lara kadar düşüyor.Bu seviyede de pek takılma hissetmedim ram değeri şu an için yeterli sayılır.)
    *Menü geçişleri sorunsuz,HD Holo Launcher'ı kullanıyorum oldukça uyumlu tablet ile tavsiye ederim.
    *Arka kamera 2 / Ön kamera 0,8 Mega piksel... Arka Kameranın kalitesi Beklediğimden ve diğer 2 mp tablet kameralarına göre daha iyi çıktı ama yinede çok elzem olursa kullanırsınız.. :)
    *İşletim sistemi;4.1.1 Olarak geliyor.Tahminimce güncelleme almaz ama alırsa ve 4.2 versiyonlarına göre cihazı optimize ederlerse daha başarılı olabilir.
    *Cihaz geldiğinde ortalama 5 GB boşluk kapasite ile geliyor.Ben ekstradan 4 GB daha mikro Sd Kart bağladım gördü.Başka denemedim.
    *Cihazın arka kapak bölgesi,Aluminyum alaşımlı malzemeden.Hem görsel,hem koruma olarak gayet artı bir özellik.Ayrıca soğutma olarakta katkısı bariz fazla çoğu zaman arkaya dokununca serin ,ısınma olmadığını görüyorsunuz..
    *Cihazın ekran kartı (GPU'su) Bencmark sonuçlarında;GC1000+MP CORE (Vivante Corporation) olarak gözüküyor.Ürün tanıtımında yazan Dual-core PowerVR GPU olarak değil ama ticari ismi v.s. olarak aynı ise birşey diyemem.Sonuç olarak;Modern Combat 4 + Asphalt 8 + Nfs Most wanted + Wraitborne + temple run 2,Oyunları şu an kurulu tablette ve hepsinide ortalama birer bölüm oynadım atma yada donma sorunu yaşamadım ama sanırım Asphalt 8 de bir iki kısa surelı takılma oldu yoğun sahnelerde..HD film de izledim o kısımda da bir sorun yaşamadım.
    *HDMI çıkışı olması..HDMI Kablosu ile 40 inch Sony TV ye bağlantı yaptım net görüntü sağlanabiliyor.HD dizi izle yi açıp TV de film izleyebildim.(TV ye görüntü aktardığımda tablet ekranıda açık olmakta)
    *Tablette tek hopörlör çıkışı var,bu fiyat aralığındaki diğer tabletlere göre ses çıkışı ve kalitesi bana nispeten daha iyi geldi.yinede çok tatmin edici değil.Kaliteli bir Kulaklık ile ise tatmin edici sonuç alabiliyorsunuz.
    *Modeme yakınsanız Internet ve download hızı oldukça iyi..
    *Cihaz aslında Ipad Mını replikası gibi ..donanımsal ve ekran özellikleri benzemekte.Tablet ebadları oldukça yakın
    bir çok İpad mini kılıfı kullanım için uydurulabiliyor.

    Gelelim Tabletin Negatif Özelliklerine..
    *Wıfı çekim gücü Yetersiz (Çin Menşeili tabletlerde Kronik bir hastalık sanırım.) Modemin yanındaysanız yada 5-6 metrekare çevresindeyseniz
    sorun yok ama daha fazlasına çıkılınca sorun başlıyor..Ben telefonumdan Wifi Hot Spotu kullanıyorum günün çoğu kısmı,sorun yaşamıyorum..
    *Pil süresi..4200 Mah. Fakat Wifi açıkken ve yoğun kullanımda oyun+net dolaşma 3 saati anca görürsünüz.Wifi kapalı az kullanımda ise 1 günü çıkrabiliyor.Ama wifisiz tablet ne kadar kullanışlı o da ayrı bir nokta.Tavsiyem tuş kilidine girince wifi kapansın şeklinde ayarlayın sadece tablet açıkken wifi açık seçeneği ile süreyi baya uzatabılırsınız...


    Sonuç olarak;
    **Elektronik işi en iyi markalar için bile şans işi sayılır.Arzalı ürün çıkma yüzdesi düşük olsa bile.. Ama reeder firması için olasılık yaşadıklarıma ve formda okuduklarıma göre daha yüksek :) 2 problemli ürün sonrasında şu anki ürünümden memnunum.Umarım bozulma yada servislik bir durum yaşamam bundan sonra.Fakat Sonuçta firma mağduriyetimi bir şekilde halletti.Eğer Firma Servis ulaşılabilirliğini (Telefon yada Net üzerinden sorunsuz arza takibi)+Müşteri ilişkilerini+Online satışta yada 7 günlük yasal iade süreli alışverişlerde ayıplı ürünlerin para iadesinin de yapılabilmesi,firma hakkında güvenin artması ve daha fazla ürün talebi oluşturacaktır.

    Sonuç olarak Reeder A8 ortalama 290 TL piyasa fiyatıyla rakipleri arasından sıyrılan,segmentinde alınabılecek 2-3 tabletten biri....

    Şu an itibari ile verdiğim paraya göre memnunum Cihazdan,sorularınız olursa dilim dondugunce yardimci olurum..
    Paylaş




  • ayrıca konu olarakda linki..
    http://forum.donanimhaber.com/m_87806873/tm.htm
  • ekran kartı (gpu) Vivante GC1000 GPU yi araştırdım..ürün açıklamasında yazan:Dual-core PowerVR GPU kesinlikle aynı değil..vivante ayrı bir firmanın ürünü performans olarakta,Dual-core PowerVR GPU gerisinde..fakat dediğim gibi tabletin oyun performası şimdilik iyi..
  • A8r aldım uzak durun bu çün tabletlerinden arkadaşlar.ekran bana doğru dönük aşağı yukarı yapıyorum tableti kendime doğru ekran kararıyor ya da yarısı siyah yarısı beyaz tuş kilidi açıp kapayınca,düzeliyor dokunmatik bazen donuyor kilit açıp kapayınca,düzeliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tableti media marktan aldım , hemen iade ettim. kotu...gorunusune aldandım ince vs.. yerine asus memo aldım...
    tavsiye etmem !
  • media markttan almıştım ama geldiğinin ertesi günü iade ettim. wifi sürekli kopuyordu. 4 saatte şarj olan cihazın 2 saatte şarjı bitiyordu. hemen müşteri hizmetlerini arayıp iade etmek istediğimi söyledim. sorun çıkarmadılar allahtan
  • Merhaba arkadaşlar benim tabletimde reeder ama tam olarak modelini bilmiyorum.Tabletim çalışmıyo şarja takınca ışık yanıyo ama ekran açılmıyo nerdeyse her şeyi denedim ama olmadı. Servise götürdüm format atıp vemişlerdi ama şimdi aynı hatayı yine yaptı servisin yeri değişince götüremedim en yakın zaman götürücem ama şimdi ne yapabilirim? :)
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bert16

    Reeder A8' Tablet Hakkında Yorum + İnceleme;

    .................................


    Sonuç olarak;
    **Elektronik işi en iyi markalar için bile şans işi sayılır.Arzalı ürün çıkma yüzdesi düşük olsa bile.. Ama reeder firması için olasılık yaşadıklarıma ve formda okuduklarıma göre daha yüksek :) 2 problemli ürün sonrasında şu anki ürünümden memnunum.Umarım bozulma yada servislik bir durum yaşamam bundan sonra.Fakat Sonuçta firma mağduriyetimi bir şekilde halletti.Eğer Firma Servis ulaşılabilirliğini (Telefon yada Net üzerinden sorunsuz arza takibi)+Müşteri ilişkilerini+Online satışta yada 7 günlük yasal iade süreli alışverişlerde ayıplı ürünlerin para iadesinin de yapılabilmesi,firma hakkında güvenin artması ve daha fazla ürün talebi oluşturacaktır.

    Sonuç olarak Reeder A8 ortalama 290 TL piyasa fiyatıyla rakipleri arasından sıyrılan,segmentinde alınabılecek 2-3 tabletten biri....

    Şu an itibari ile verdiğim paraya göre memnunum Cihazdan,sorularınız olursa dilim dondugunce yardimci olurum..
    Paylaş

    bende de reeder A8C var. şarj sıkıntılı.bi oluyo bi olmuyo.şarj cihazı arızalı sanıp yeni şarj aleti aldım ancak anladımki şarj girişinde sıkıntı var.

    Ayrıca sağ üst köşede kulaklık resmi çıkıyor ve tabletten ses çıkmıyor! bunu nasıl çözebiliriz acaba bilginizöneriniz var mı? Ben Ankarada yaşıyorum. servise istanbula gönderip minimum 40-45 gün beklemek istemiyorum. bu kulaklık resmi neden çıkar veya nasıl yok edilir.tablette oyun oynuyorum ses yok, müz,k dinlemek istiyorum ses yok, video izliyorum ses yok... :(




  • Detek 0 arkadaslar cihazlarin adb suruculeri falan yok sitedn konusuyorsun canlidan tamam yuklriz deniyor 2 haftadir surucu yazilimi yok yan odadan wifi 0 cekiyor sadece modem yaninda kullanirim diyorsaniz sorun yok o zaman :) bu arada gercekten cok isiniyor bence bildiginiz cop bilindik markalardan sasmayin tavsiyem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bunun için ekran koruyucu çinden sipariş etmek istiyorum ama uygun model bulamadım. Türkiyede ise 30TL ye satılıyor, çok pahalı geldi bana.

    Aynı ekranı kullanan başka bir tabletinki mutlaka buna uyar.

    Yurtdışındaki satış sitelerinden buna uyumlu ekran koruyucusu için link verebilecek var mı ?

    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.