Şimdi Ara

Konu silinsin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sİlinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 31 Temmuz 2017; 17:35:28 >



  • Eline saglik kardesim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu. Mesajım bulunsun , teşekkürler.
  • Önemli ayarları yapıp telemetriyi host dosyasında bile engelliyor.
    https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/
  • Eline sağlık emek verip güzel bir rehber hazırlamışsın. Epey uzun yazı olmuş.




    Windows kullanıcıları (veya fanatikleri mi demek lazım) Linux'a kinayeli, iğneleyici, çok sert biçimde eleştiri yaparlar.

    Windows'ta bunlar bir iki tıklama niye Linux'ta bu kadar uğraşıyoruz?

    Linux bedavadır ama vaktiniz bolsa...

    Linux kullanırsanız, bilgisayarı kullanacağım diye uğraşırsınız, Windows kullanırsanız işinizle uğraşırsınız.

    Falan filan daha bir sürü laflar...

    Şimdi para verip Windows lisans alacaksınız performans ve güvenlik için bu kadar uğraşıp ayar yapacaksınız? Microsoft'un güncellemesi ile uğraş, spyware ile uğraş, bloatware ile uğraş, malware ile uğraş, virüsü ile uğraş,... bilmem nesi ile uğraş... Peki bu nedir?
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Aslında bir çok Windows kullanıcısı, Linux kullanmak istiyor ancak Windows,ta ki rahatlık olsun istiyor, örnek olarak oyunları ve programları Windows,ta ki gibi kurulsun istiyor, olmayınca boş verip tekrar Windows,a geri dönüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    Aslında bir çok Windows kullanıcısı, Linux kullanmak istiyor ancak Windows,ta ki rahatlık olsun istiyor, örnek olarak oyunları ve programları Windows,ta ki gibi kurulsun istiyor, olmayınca boş verip tekrar Windows,a geri dönüyor.

    Ben de onu anlatmaya çalışıyorum işte. Performans ve güvenlik için bu kadar ayarı yapmak rahatlık mıdır? Bu ayarlar zaten bu şekilde olmalı değil mi? Sıradan bir kullanıcı bu kadar ayar yapacaksa nerde kaldı bunun rahatlığı?
  • Kıyak konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djcool

    1 seneden fazla kullandım linux. Geri dönmemek üzere ayrıldım sonra. Windows'da bedava kms ile. İşin ahlaki boyutuna girmeyelim, o kişiye göre değişir. Program kurulumu next next diyerek çok basit ve her türlü program mevcut, crackleri ile birlikte elbette. Linux'da programların benzerleri mevcut ama aynı verim alınamıyor. En basiti libreoffice var ama bazı dosyalarda resimler yazılar birbirine girebiliyor. MS office ile oluşturulmuş bir dosya saçma sapan hatalarla açılabiliyor. Bunun yerine satın alınma yerine kırık kullanmak daha kolay. Linux'da terminal kullanımı azaltılıp her şey grafik ile yapılabilse ve Windows gerçekten ücretli olsa o zaman kullanmak mantıklı olabilir. Şu an onlarca farklı dağıtımı ve daha ileri bir bilgisayar bilgisi ve sorun çözümü için daha çok zaman alması ile herkes kullanamaz. Benim laptopta video izlerken tearing denilen video yırtılması var mesela. Bumblebee kurayım dedim, onlarca terminal kodundan dolayı vazgeçtim. Yapılır mı yapılır ama o kadar zamanım yok. Aslında en iyisi çift boot. Deepin 'e ilgi duyuyorum belki kurarım test amaçlı. Bu arada konu Linux'a döndü pardon.

    Madem Windows kullanmak istiyorsun krak kürek kullanmana gerek yok. Windows 10 zaten bedava... Lisanslı ücretsiz Windows 10 sahibi olabilirsin. Her konuya ayrı ayrı yazmaktan bıktığım için nasıl ücretsiz lisanslı kullanılacağını buraya tekrar yazmak istemiyorum. Mesela en son şuraya yazdım galibahttps://forum.donanimhaber.com/yurtdisinda-korsan-windows-10-kullanmak--124991793
    Güle güle kullan.
  • dün redstone kurdum, memnunum tavsiye ederim.
  • https://www.abelssoft.de/en/windows/System-Utilities/SSD-Fresh


    http://www.download.chip.com.tr/downloads/all-in-one-runtimes-64-bit

    All in One Runtimes Windows sisteminizi runtime'lar için tarar ve eksik olanları bildirir. Sadece uyarmaz sizin yerinize yükler!
    Runtime'lar paketine Visual C++, Java SE, Adobe Flash Player, Adobe Shockwave Player, Silverlight, DirectX 9.0c ve dahası dahildir.
    http://www.irfanview.com/





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Haziran 2017; 0:27:2 >
  • Yaptığım alışverişler (Amazon) üzerinden haksız kazanç sağlanması dolayısıyla bütün mesaj, yorum ve içeriğini kapatma kararı aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.