Şimdi Ara

[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
27
Favori
144.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MAKİNE ÇEVİRİ YAYINLANDI, YENİ KONU:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146346540


    ARŞİV İLK MESAJ:


    Öncelikle merhabalar,

    Ekip olarak, 3. Parti bir yazılım kullanarak "Chapter 1: Colter" bölümünün ilk kısımlarını çevirmeyi başardık yani tam Çeviri değildir, Discord üzerinden güncel bilgileri alabilirsiniz. Maalesef ki devamının geleceğinin garantisini veremiyoruz. Çeviri makine çevirisidir yani çok iyi bir çeviri beklemenizi önermeyiz fakat biz ufak tefek düzeltmeler yapmayı planlıyoruz. Program oyuna etki etmeden tamamen oyun dışı çalışan bir programdır yani oyun dosyalarına bir etki etmez! Lütfen yanlış algı oluşmasın oyun içine "Import / Gömme" yapmadık. Son olarak program kısa metinlere odaklı çalıştığı için sadece altyazıları çevirmektedir yani menü, görev listesi, map, notlar ve vb. kısımları çevirmemektedir!


    Yama Güncellenme Tarihi

    30.10.2020

    Türkçe Yama

    Test Sürümü İndirmek İçin Tıkla.

    Kurulum

    Dosyayı oyunun kurulu olduğu klasördeki kısıma atınız sonrasında oyunu çalıştırın ve yüklemiş olduğunuz "rdr2tr.exe" yi çalıştırıp çözünürlüğünüzü seçip "start" tuşuna basın ve oyun içi "Settings" kısmına gelip "Graphics" kısmına geldiğinizde orada bulunan ayarları; "Screen Type = Full Screen (Eğer çalışmazsa Windows Borderless' deneyebilirsiniz)", "vsync = off" ve alt tarafta bulunan "Graphics API = DirectX12 (değiştirdikten sonra oyunu kapatıp tekrar açmanız gerekmekte)" şeklinde olup, oyun ayarlarından İngilizce alt yazı açık olması gerekir.

    Yama tamamen ücretsizdir!


    Not: Yamayı test etmeniz açısından paylaştık fakat yama yapım aşamasındadır. Birlikte bu yamayı kullanışlı hale getirebileceğimizi düşünüyorum ve program stabil çalışmadığı için donanıma göre çeşitli hatalar verebiliyor veya hiç çalışmayabiliyor. Çok sorulduğu için ekleme yapayım oyun ile program çözünürlüğü aynı olmak zorunda değildir fakat aynı çözünürlükte olmasını tavsiye ederim ve monitörünüzün çözünürlüğü ile aynı olması gerekmekte. Son olarak PS4'de çalışıp çalışmadığı konusunda henüz test etme şansımız olmasa da çalıştığını düşünüyorum. Nasıl çalıştığı ile alakalı duyuru Discord üzerinden yapılacaktır.

    Toplu halde çalışıp anlık bildirimler alabilmek için Discord üzerinden iletişim kurup programı geliştirmeye çalışıyoruz, ulaşabilmeniz için discord linki: https://discord.com/invite/Nc3qGS5



    [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum ama lütfen DÜRÜST cevap verin.


    Eğer istenirse yaptığınız Türkçe yama bir şekilde anonim olarak insanlara ulaştırılabilir mi? ulaştırılamaz mı :) ben cevabını biliyorum ama DÜRÜST bir şekilde sizden de duymak istiyorum açıkçası.


    Ayrıca şunu da belirteyim şuan yazdıklarımı bulmaya uğraşamıcam ama anonymous bu forumdayken verdikleri emeklerin hakkını almaları için yamanın kesinlikle ucuz çıkmaması gerektiğini savunan biriydim şuan malum paralı satamıyorlar, pass e ekleyemiyorlar bu yüzden de halen daha rafta bekliyor.


    Ben dahil yüzlerce insan walküre den şunu duymak istiyor; arkadaşlar biz çok büyük bir ekibiz ve bu oyuna gece gündüz demeden emek verdik fakat başımıza gelenleri biliyorsunuz bu yüzden yamayı size ücretli şekilde sunamıyoruz, verdiğimiz onca emeğin karşılığı olarak da bu denli büyük bir projeyi ücretsiz ortalığa salmak istemiyoruz lütfen anlayışla karşılayın. Bitti. Yemin ediyorum şuan aldığınız tepkinin çok çok daha azını alırsınız.


    Ayrıca belirteyim gerçekten anonymous ekibi olarak insan ilişkileri konusunda çok zayıfsınız.

    Take2 nun müdahale falan ettiği yok inanmayın böyle şeylere kaç kere söyleyeceğiz, hayatta her söylenene böyle inanıyorsanız vay halinize arkadaşlar kusura bakmayında..


    Ortada bir kanıt yok bir şey yok yamayı yapan diyor ihtar geldi söyleyemeyiz gizlilik var   gidin hukukçulara sorun size gülerler yemin ederim.


    Mantık da mı çalıştıramıyorsunuz nexus mod denen site take2 nun bütün oyunlarının içinden geçiyor, ötekiler oyunları bedava yayınlıyor take2 bunların kılına dokunamıyor kılına !!


    Olanı söylim bunlar önce 50 lira dediler yamaya sonra tepki gelince 18 e indirdiler pass üyeliği. 18 lirayada rdr2 dahil tüm oyunları vermek istemediler olay bundan ibaret dagılabiliriz..

    İnanmayın şunların yalanlarına olanı söylim bunlar önce 50 lira dediler yamaya sonra tepki gelince 18 e indirdiler pass üyeliği. 18 lirayada rdr2 dahil tüm oyunları vermek istemediler olay bundan ibaret. Çocuk kandırıyorlar yeminlen take2 amerikadan gelecek ortadogudaki dandik bir yama modunu engelleyecek buradaki avukatlarla iletişime gececek vs aklınız alıyor mu yahu akıl mantık biraz lütfen..


    Bakın görün ortalık durulduktan sonra el altından başka grup ismiyle bu yamayı ücretli olarak çıkartacaklardır.

    Foruma ilk kez üye oluyorum arkadaşlar, konuyu bayadır takip ediyorum, az önce horizon için gruplarına giriş yaptım grubun yöneticisi oluyor galiba arkadaş gösterdiği tavır ve üslupsuz davranışı yüzünden almaktan vazgeçtim ve burda konuyu baltalamaya gelen spoiler olsun yamanın önüne taş koymaya çalışan şahıslar olsun. Bu olayları uzaktan takip eden biriydim yakınlaşınca neyin ne olduğunu anladım.


    İş paraya gelince özelden yalvarıcak dereceye gelen adamın nasıl biri olduğunu şuan anladım.


    Herkese iyi forumlar.


    RDR2 çevirisini yapanlardan biriydim. Yaklaşık 3 küsür ay her gün mesai yapar gibi özenle yamayı yaptık. Ne yamayı insanların kullanabildiğini gördük, ne de alıp kendimiz kullanabildik. Ne de o 3 aylık emeğimizin karşılığını gördük. Şimdi oyunun çevirisi makinelere düştü, kaldı ki bence hiç makine çevirisiyle çevirilecek bir oyun değil. Konu sahibi arkadaşlara başarılar diliyorum umarım yama son hali ile çıkar.


    Edit: ekip ile görüştüm, ben ekipten bu fiyasko sebebi ile ve evliliğim yüzünden ayrılmıştım. Haziran sonu gibi, temmuzda ihtar çevirmenlerle paylaşılmış, zaten ihtarda tüm çevirmenlerin ismi var, görmeleri gerekli yasal olarak. Ayrıca çevirmen arkadaşların da yamayı kullanabildiklerini doğrulamış oldum. Kimseye haksız ithamda bulunmak istemem, saygılar.

    @KarapathiaN Bir arkadaş bana mesaj atmış duyduğuma göre dc kanalında beni zikredip konuya gelmediğim yazmadığım için hayret etmişsin sözde diğerlerini kaçırmışsın.


    Her seferinde kendi saçma lisanınla delikanlılıktan bahsediyorsun ama delikanlı adam karı gibi başkasının dedikodusunu başka bir yerde yapmaz ne kaşıntın varsa bana özelden veya burdan olmadı konuda benim yaptığım gibi bahsedersin neren kaşınıyorsa kaşırız.


    Yorumunda yazmışsın benim için 5 para etmez insanlar diye olabilir herkes herkesi sevecek diye bir kural yok. Bu arada senin gibilerin benim gözümdeki değeri 1 kuruş bile değil demekki biz daha değerliymişik.


    Neyse çok muhatap alınacak biri değilsin şizofren gibi davrananları hiç çekemem.


    Bu arada @walküre sürekli ihtarı herkese gösteremeyiz yasak yanarız diyor ama ne işse senin gibi gurupla alakası olmayan sıradan birine nasıl oluyorsa ihtar belgesini gösterirken ortada yasak kalmıyor.


    Neyse çok uzatmayacağım çıkıp milleti aptal yerine koymayın kendiniz çalıp kendiniz oynuyor sonra palavranızı kendiniz ortaya çıkarıyorsunuz.


    Ben hiç şikayet etmedim ama diğer yandan T2 masalına hiç bir zaman zerre inanmadım.

    Arkadaşlar gözünüzü seviyim böyle adamlarla tartışmayın. Ellerine sağlık emek verip bir şeyler ortaya koymaya çalışan dostların. Bunların zoruna gider tabi yama çıkacak diye tutuştu hepsi. Ben makine çevirisini sonuna kadar destekliyorum. O milleti kandırıp aylarca umutla bekleten hıyarlarada geçmiş olsun artık makine vb idare edecez önemli değil. Son zamanlarda heryerleri farklı oynuyordu malum çevirmenlerin. Bu translate yama dahada gelişecek umarım yapay zekalar ile.

    Ayrıca malum grup Türk oyun dünyası sizlerin RDR2 kazığını unutmayacak.

  • start a bastıktan sonra oyun açılmıyor

    1080p de oyun çok kasar

    bu şekilde tr yama olacaksa hiç uğraşmayın

  • capcuk C kullanıcısına yanıt

    Program üzerinden 1920x1080 seçtikten sonra oyunu istediğiniz çözünürlükte oynayabilirsiniz ve yanlış yapmış olma ihtimaliniz var çünkü bir çok arkadaş denedi ve çalıştığını bildirdi.

  • Yılan hikayesine döndü resmen bu oyunun tr yaması...
    Öyle yada böyle sonunda bu oyun Türkçe olacak ama o zamanda oyunu oynayacak heves kalır mı bilinmez.
  • Diğer bölümler çevirilecek mi.

  • Umarım tamamını Türkçe yapabilirsiniz. Diğer yamalarında önü açılmış olur.

  • dosyaları oyunun klasörüne atım

    1920x1080 yaptım

    start a basıyom ama oyun açılmıyor

    stav: bezi.. gibi bişi yazıyo öle duruyo oyunun exe si çalışmamış bile


    madem çevirceniz oyun dosyalarını değiştirmeye çalışın bence emeniz boşa gitmesin bu yol hiç sağlıklı değil

  • https://www.youtube.com/watch?v=kOfQR1nl4sY&feature=youtu.be türkçe yamanın nasıl kurulduğunu gösteren bir video var kuramayan varsa diye
  • Oyunu starta bastıktan sorna bzim çalıştırmamız gerekiyor

  • Emeğinize sağlık Arkadaşlar.

  • yusufocean1 kullanıcısına yanıt

    Uygulamanın mantığı biraz farklı olduğu için garanti veremeyiz, fakat devamını getirmeye çalışıyoruz.

  • darkus2 D kullanıcısına yanıt

    öyle de yaptım oyun açıldı altyazılar yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Bu mesaj silindi.

    Ortada yama yok oyun dosyalarına müdahale yok.

  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Ama adamların yaptıkları işlerin bir imajı var ve o imaja tecavüz var. Orada hiç yazmayan şeyleri de yazıyorsunuz ve bu daha büyük bir suç... Öyle sıyrılamazsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Ama adamların yaptıkları işlerin bir imajı var ve o imaja tecavüz var. Orada hiç yazmayan şeyleri de yazıyorsunuz ve bu daha büyük bir suç... Öyle sıyrılamazsınız.

    Birader işin içinde yokum ama sanki senin yaptığın çevirler legal mi sen neyden bahsediyorsun davalık olsan sen nasıl sıyrılacaksın.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.