Şimdi Ara

Recep Baltaş'ın cevap hakkı vermeden konuyu kilitlemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
10.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.technopat.net/sosyal/konu/neden-dinlerde-kadin-degersizlestiriliyor.824519/page-12

    Bir iddia da bulunup cevap hakkı vermeden konuyu kilitlemesi etik değildi, saygı çerçevesinde tartışıyorduk oysa ki. Alfa.Romeo adlı kullancı benim.

    Kendisine sosyal medya üzerinden ulaştım, cevap yazmam için konuyu açtı kendisine teşekkür ediyorum. Yakışanı yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caner.Pasha -- 25 Ocak 2020; 22:54:30 >



  • Recep baltaşı muhatap alarak siz hata yapmışsınız umarım böyle abuk sabuk insanları takip etmezsiniz bundan sonra diyeceğimde konuyu açtı diye tşk etmişsin birde. Böyle adamlara prim verirseniz sizi daha çok eziklerler.

    Atayist Recep madem insanların dini görüşlerine saygın yok. O zaman ismini Sebastian olarak değiştirmekle işe başlamalısın
    bu gibi bir baltaya sap olamamış kişiler YouTube nimetlerinden yararlanıp kitle sahibi oluyor başarı sanıp millete artistik yapıyor. Konu siyaset, takım, dini inançlar ise kullanacağın kelimeleri seçerek kırıcı olmadan hakaret vari olmadam sohbet edeceksin. Ağzına geleni söyleyip milleti susturursan kişiliğini konusunda hiç de hoş olmayan fikirlere sahip oluruz.
    Ya kardeşim böyle insanlar gezmeye, tozmaya, içmeye, eğlenmeye, cinsel ilişkiye vs. alışkın olduklarından İslami kurallar bunlara ağır geliyor. Bir zaman sonra kalpleri mühürlenince iman eksikliğinden kaynaklı o yolda devam edip İslam'a suç atıyorlar. Keza tam tersi durumda da aşırı radikal İslamcı grup türüyor. Ve bu gruplar İslam'a aşırı zarar veren gruplardır.
    Bunlara desen ki İslam'a göre yaşa, yaşamaz
    Kadınları ikinci plana atıyormuş muş muş da muş muş
    Kız çocuklarını gömülmekten kurtaran İslamdı. Kadınlar Kadı bile olmuştur. Bununla beraber çeşitli meslek, iş gruplarında kadınlar çalışıyormuş.
  • şu forumu takip eden var mı hala imla kurallarına uymadın : ban
  • Konuyu okudum, Recep Baltaş kendisi ateistmiş. Sebebi ise Kur'an da noktalama hatası varmış güya.

    Konu kilit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasasa671 -- 25 Ocak 2020; 21:30:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet mantıklı konuşmuş...Bence de konunun daha çok uzamasına gerek yoktu; mantıklı olan bu.
  • bizene kardeş yallah technopath'a
  • Yaptığı zorbalık. İfade özgürlüğüne aykırı. Kendisinin hakkı yolda işgal edilince olay çıkarmasını biliyor. Ama söylediklerine katılıyorum.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam övdün mü sövdün mü bilemedim, ayrıca herkesin düşüncesine saygım var. :D
  • Caner.Pasha kullanıcısına yanıt
    Din konusundaki mental yaklasimi ideale yakin kanimca. Lakin her hakli ideal fikir veya inanista istedigini yapma uslubu cezayi kesme de vermez...


    Kendisi tartisilmayacak cevaplar veriyor ve goreceli hakli olarak meseleyi kesip atiyor ama seni anladigim kadariyla da banlamamis yasakli degilsin :) .

    Islamiyet icin pozitif ayrimciliga gerek yoktur. Islamiyet inanisi Muslumanlik Turkiye de AZINLIK dinlerden degildir keza ...


    Senin sikayetci oldugun konuda Recep Baltas %100 haklidir . Konu acik birakilsa varilacak nokta Recep Baltasi in yargisiyla bir olacaktir. Aslinda bu Recep Baltasin yargisi ifadesi degildir bircok insanin belkei de yuzmilyonlarca insanin ortak yargisidir ozellikle mesele Islamiyet Muslumanlik olunca ...

    Anlamsiz detaylarla mesgaleye gerek yok demis bence :) ki dogrudur da .


    NEyse bosver. Sen DH de tartismaya devam et. Beni de haberdar et mention ile ... Yalniz DH de saglam duvara carpacaksin bunlardan biri de iddia ediyorum kendim egoizm vs olsa da :) .

    Burada yardim et yardimlarini sor :) ...




  • Adam çatır çutur gömmüş sana kardeşim. Bukadar recep düşmanlığı yeter adam sağlam itiraf edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Konuyu gördüğünde, forum ile alakasız deyip cevaplamadan kapatsa problem yok. İslam karşıtı yorumlar belirtiyorsa eleştirilip cevap verileceğini bilmeli.
  • Kılıbık Recep

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşmanlık yaptığım yok, kadın peygamber olmamasının yaratıcının olmadığına delil göstermesi bana saçma geliyor.
  • Caner.Pasha kullanıcısına yanıt
    Sen diyorsun ki birak ta usulen teknik olarak despotluk yapma diyorsun REcep Beye ... Lakin varilacak nokta bellidir. Inkar da edilemez...


    Ayakustu cevap : Recep Bey sormus sorgular misali .

    CEvabin nedir peki surada cevaplasan ya :) .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Allah Kur'an için, Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. Hicr Suresi 9.Ayet, Topkapı Sarayında ki Hz. Osman şehit edildiğinde ki kanlı Kur'an ile günümüzdeki Kur'anlar bire bir aynıdır.
  • Kendince argüman ortaya koyup gerekçelendirmiş çok dar açıdan bakıyor kafaya takmaya gerek yok. Bakma sen ifade özgürlüğü diye bağırdıklarına birisi de çıkmış nickin neden gevur nicki diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner.Pasha kullanıcısına yanıt
    632 yilina kadar geri gidilen bir nushasini goster ...

    Gostermis olsan bile ( ki yoktur ) kopyala yapistir cevaplarla bir sey yapamazsin .

    Bircok cevabim vardir sana rastgele bir cevap seciyorum :) :


    Ilahi kitap nedir ne iicn var ? Kendisinin degistirilmemesi icin midir yoksa insanlara dogru sekilde anlasilip idrak edilmesimidir ? Yani kaynagin degistirilmemis olmasi kadar kaynagin iletilebilir olmasi en onemlisidir. Yani kendi capinda ilahi sekillerde korunakli bir klavuz rehber eser emir ve yasaklar kitabi neden insanlarin aklina ve kalbine nufus edememistir !?


    Neden insanlarin kullandiklari dillere gore gelmemistir.

    Ayrica dil canli bir varliktir . Bundan 1400 yil onceki Arapca dahil herhangi bir dil ile gunumuzdeki dil Arapca dahil tum diller gelismekte degismekte etkilesimde hatta yok olmaktadir .


    Yani olaya butunsel ele alirsak : Ilahi Kitap olduguna inanilan Kur'an-i Kerim kendisini ifade edemiyor... Kullandigi orjinal dil gunumuz Araplari dahi anlamiyor :) ... En yakini da Suriye Arpacasi ve Misir Arapcasidir ama onlar da eh iste anliyor ...

    Unutmayin bu islerde ya hep ya hic ... YA anlasilir ya hic anlasilmaz. Arada arafta kalan seyleri iyi niyet dahi olunsa neticede degistirilecektir ...


    Hepsi bir yana insanlarin aklindaki Muslumanlik ve Islam anlayisi bambaska ...


    Baksaniza MEzhepler turemis...

    Yol deseniz TArikat vs HEpsi sonradan turetilmis inanilan o eserde bile gecmiyor ... Demiyor ki ben Kur'an-i Kerim i anlasilmazligi meziyetle indirdim onu anlayacak turlu turlu sifatlardan insanlar tarih boyunca tureyecektir onlarin yorumlari eserleri vaazlari vs ile her ulkede farkli sesler varki kurallar yasatilacaktir...




    Daha nice o sorun uzerinde cevaplari maddelestirebilirim ....


    Ozetce gorunen o ki yasadigimizla da gormekteyiz gunumuz ve gecmis tarihsel olarak ta ele alirsak inanilan Kur'an-i Kerim malesef korunamistir. Recep Baltas'in da dedigi gibi onceki kitaplari koruyamamis bir inanilan Islamiun Muslulamnligin Allah i onceki ilahi semavi kitaplari neden korumayi akil edemedi ?

    HAsa bu acizlik dunyevi ilahi kudrete kisitlik acizlik ifasidir. Hani Allah a dunyevi sifatlar ve yakistirmalar tek bir sekilde ifade edilemezdi ? ! ... Kitap ta bile nice celiskiler var, Butunluk yoktur... Turan Dursun nasil basladi nasil sonlandirdi o sokla neleri idrak etti biraz arastirin ...

    Bu arada, Ateist degilim :) .




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam Kur'an'ın ilk indirildiği dönemde sahabeler Kur'an ezberliyorlardı yazılı kaynak yoktu, bu yüzden size nüsha gösteremem tabii ki. Hz. Ebubekir zamanında mushaf haline getirilmeye başladı açıkçası değiştirilme olsaydı kendi fikrimce bir birlerine engel olurlardı. Din bir inançtır, isteyen inanıp inanmamakta özgürdür bana göre mantıklı gelirken başkasına göre mantıklı gelmeyebilir.

    Arapça olunca niye Arapça geldi diyoruz, Türkçe olsa niye Türkçe geldi derdik bu böyle gider.
    Hz. Muhammed s.a.v isminde okuma yazma bilmeyen çoban mesleğine sahip birinin bilimsel deliller sunan bir kitap oluşturabilmesi bana mantıklı gelmiyor.

    Mezhepler, kendi fikrimce olmassa olmaz, yoksa herkes kendi fikrince fetva verirdi. Sonuçta hukukla alakalı bir konuda gidip bir maddeyi bakkala sormayız işin ehline danışırız. İslam nakil dinidir. (Sunniyim)

    Ayrıca ateist/agnostik olmam bana hiç bir faydası olmaz, diyelim ki onlar haklı zaten ölünce yok olacağız yada doğmadan önce neyse o, ama ya varsa? Düşüncesi hep aklımda olurdu. Yorumunuz için teşekkür ederim.




  • Receple tartışmaya girmeyin ona kendisinin yüce bir insan olduğunu söyleyerek orgazm olmasını sağlayın
  • kusura bakma da sen cevap verememişsin ki adama.

    adam diyor kabul etmiyorum. kadın erkek eşit yaratmadıysa inanmıyorum. anladığıma göre Allah recep baltaşa sormalıymış insanları yaratırken o zaman. Buradan adamın dağ gibi egosunu görebilirsin.

    adalet insanlar için farklıdır, Allah için farklıdır. Allahü Teala kendi mülkünü dilediği gibi kullanır. Onun adaleti budur. Bazısına ufak günahlar için azap eder, bazısına dağ gibi günahı olmasına rağmen ufacık bir sevaptan rahmet eder. Kimseye hesap vermez. Daha yetkilisi üstü amiri yoktur.

    O zaman ben günah işleyeyim bana rahmet etsin dersin, bir bakarsın son nefeste imansız gitmişsin. İşin çaresi bol tövbe etmek, günahlardan kaçabildiğine kaçmak. Emirleri uygulamak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.