Şimdi Ara

Receiver'da HDMI upconversion gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Denon 4806 veya Onkyo 804E gibi bazı receiver modellerinde HDMI upconversion özelliği var. Bu özellik kablolu TV veya Digitürk yayınlarını HDTV bir televizyonda seyrederken bir işe yarar mı? Yani görüntüyü receiver üzerinden HDMI çıkışıyla TV'ye bağlarsak daha iyi bir görünü elde etme şansımız var mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munnu -- 3 Eylül 2006; 16:46:23 >

• Munnu arkadasim benim de aklimda olan bir soru sormussun. Iyi olmus.. Ben biraz daha giris seviyesinde/caylak oldugum icin benim sorum biraz daha genis olacakti? "AVR'de HDMI nedir, ne ise yarar, olmazsa olmaz midir?" gibi birsey. Simdi oturup ustalarin cevaplamasini bekleyelim..
  • AVR adı üzerinde audio ve video alıcısı. Audio tarafını hepimiz biliyor ve kullanıyoruz. Video tarafında HDMI çıkışı olan bir receiver'da composit veya s-video gibi bir girişten alınan standart bir görüntü veya DVD çıkışından alınan bir görüntü HDMI upconversion özelliği kullanılarak 780p formatında HDMI çıkışına bağlanacak bir HD televizyona aktarılırsa ne olur bunu merak ediyorum. Bu işlem sonucunda görüntü kalitesi değişir mi? Gerçekten de 780p lik bir görüntü elde edebilir miyiz? Bu sanki stereo bir girişi sanal olarak 5.1 veya Prologic ses düzenine çevirmeye benziyor. Doğru mu düşünüyorum?
  • Herşeyden önce A/V Receiver'lardaki Video konusundan anlamadığımı bildirmek isterim.Bu soruya yanıt gelmediğine göre çat pat bildiklerimle sorularınızı yanıtlıyayım.HDMI gelmeden önce A/V Receiver'ların Video kısımlarını neredeyse hiç kullanmıyorduk.HDMI'ın gelmesiyle birlikte video'da gelişmeler oldu.

HDMI olan 3 tip cihazlar var.Birisinde HDMI'ın sadece ismi var.Kalite farkı olmuyor.Diğerleri HDMI gelen yayını HDMI yapıyor, DVD ve diğer formatları olduğu gibi aktarıyor.3. kuşakta DVD'den gelen görütüyü HDMI kalitesine yaklaştırıyor. HDMI dan tam verim alabilmeniz için DVD seçiminiz'de çok öenmli.Bu dediğim olay, yani standart görüntüyü HDMI a yaklaştırma olayını en iyi Philips'in DFR9000 modelinde var.Bu cihaz ses yönünden A/V olarak vasatın biraz üzerinde diyebilirim.Ama görüntü konusunda gerçekten rakipsiz.Bursa'ya gittiğimde uzun uzun bir arkadaşla bu receiver'ı konuşmuştuk.O, A/V lerin video kısmıyla daha çok ilgileniyor.Bu ürün henüz Türkiye'ye gelmemişti.Yurt dışından getirtmişti.Tr fiyatı 1000 ytl civarı olacaktı.Güncel fiyatı hakkında bilgim yok.Bu konuda sormak istediğiniz bişey varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Bu da linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 3 Eylül 2006; 21:16:09 >

• Tam 3806'da karar kılmışken, bu HDMI olayına takıldım. Bir HDMI TV de almayı düşündüğüm için acaba normal Digitürk veya kablotv yayınını receiver üzerinden geçirerek daha kaliteli bir görüntü alabilir miyim diye düşündüm. 3806 sadece 480p çıkış veriyor bu normal görüntüye göre farklı mı? 4306 modelinde ise tüm girişleri 720p veya 1080i'ye dönüştürüyor. Aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Almışken beni uzun süre götürecek bir receiver olsun istiyorum...
  • KillForYou hocam tesekkurler. Yine bilgini esirgememissin. Eyvellah. Sanirim AVR'deki HDMI uzerine biraz daha kafa patlaticaz..
    Ben de birseyler ogrenirsem yazicam buraya.
  • Dediğim gibi, kağıt üzerindeki değerler pek anlam ifade etmiyor.Her 1080i ye çevirebildiğini iddaa eden cihazın performansı aynı değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Dediğim gibi, kağıt üzerindeki değerler pek anlam ifade etmiyor.Her 1080i ye çevirebildiğini iddaa eden cihazın performansı aynı değil.

+1000

Bilmiyorum yaniliyor muyum? Bence bu konu Stereo Ses Sistemleri basligi altindaki degil ama Ev Sinema Ses Sistemleri basligi altindaki en onemli konulardan biri bence. Yani evine daha cok sinama (gorunutu) amacli bir sistem kurmak isteyen herkesin AVR alirken bunu da dusunmeleri gerekir diye dusunuyorum (kisitli bilgimle ) Ses kalitenizi bir basamak yukari cikaran bir AVR icin 1000 YTL'yi gozden cikarirken ayni AVR neden gorunutunuzu de bir basamak yukari cikarmasin ki?

• selamlar..Görüntü olarak dvd cihazımda component çıkışı av cihazıma bağlayıp ondan video yükseltici özelliği ile HDMI olarak plazma TV cihazıma bağlantı yaptım.Görüntü kalitesi gayet güzel.Ancak bahsedilen cihazların video yükseltici özelliklerinin ne olduğunu bilemiyorum.Bazı cihazların 720 p , 1080 i sağladığını okumuştum.Fakat bunu yapan dvd cihazları da var .Mesela toshiba 360 veya samsung 860 modelleri gibi.Normal dıgıturk yayıyınında bunu denemedim .Altın kaplama scart ile çok güzel bir yayın aldığım için..ama bunu da en kısa zamanda deneyeceğim.
  • zapatero arkadaşım, deneme fırsatın oldu mu? Ya da bu konuda yeni bilgiler edindin mi?
  • Denedim arkadaşım..fazla bir fark göremedim ama bunun sebebinin bendeki tv nin de üzerinde bir digital remastering özelliği olmasından kaynaklanıyor.Dolayısıyla görüntüyü receiver üzerinden upscale etmemin pek bir faydası kalmıyor.Bence eğer bir upscale ihtiyacın varsa bunu dvd player ile çözmek en hesaplı yöntem.
  • Geçenlerden 1080p sinyal kapasitesine sahip AVR'lerle ilgili topicde bunu amaçlayarak sormuştum.

forumda ersen79 nickli arkadaşımız bahsettiğiniz olayı şöyle gerçekleştirmiş
    Yamaha RX-V 2700 receiver'a digiturkten giriş yapmış daha sunru bunu upscale ederek HDMI ile KDS55A2000 Tv'sine aktarmış.
    Sonucun gerçekten mükemmel olduğunu ve scarttan çok büyük bir farklılık olduğunu söylüyordu.

Zapatero arkadaşımızın upscale özellikli dvd cihazı önerisi filmde kalite artışı isteyenler için ekonomik bir çözüm.
    Ancak kalitesiz bir digiturk veya tv yayınını upscale edip tv'ye aktarmak için upscale özelliğine sahip AVR gerekli.
    Burada da 1500-2000 avro fiyatlar oluyor tabi.
    Ben bugüne kadar teoride bunun gerçekleştiğini zannediyordum, anlatana rastlamadım veya kendim denemedim.
    Ancak ersen79 arkadaşımız gerçekleştirmiş.

• AVR'de video geliştirme özelliği iyide HDMI kaynak dışında HD ready olası LCD, Plazma ekranlarınızda RF, RGB sinyalleri işleyip (philips pixel plus 3, sony drf-mf, bravia engine vs.) özellikler olursa avr'en daha iyi sonuç alacağınızı, bu özellikerin olmasına dikkat etmeniz daha yararlı olur. hele 1 adet HDMI kaynak var tv.de iyiyse avr üzerinde sinyal aktarmak elzem değil bana kalırsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.