Şimdi Ara

Realtek HD Audio Arka Panel Jak Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
38.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 5 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 6
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 6
  • Ortalama Mesaj Aralığı 99 gün 23 saat 17 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 2
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 1
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • M1Abrams (6 mesaj) Zulacı (4 mesaj) umut_baris (3 mesaj) Ragnar Kıng (2 mesaj) Can_Ahmet28 (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (3 mesaj) Mobil (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Realtek HD Audio Arka Panel Jak Sorunu
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    http://d1201.hizliresim.com/t/s/22jbw.jpg

    Arkadaşlar hoparlörü taktığımda analog kısmının altındaki jak simgelerinden sol taraftakiler aktif oluyor ve ses gelmiyor. Sağ taraftakilerin aktif olması lazım. Önceden düzgündü hoparlörü çıkarmıştım tekrar takınca böyle oldu bir türlü çözemedim. Sağ taraftakileri nasıl aktif edicem ? Teşekkürler.

    Anakartım asus m5a97 bütün driverlar yüklü.



    |
    |
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    Aynı sorun bende de oluyor.

    Kasanızın ön panelindeki kulaklık konektörüne takarak halledebilirsiniz sorunu.

    Veya arka panele jakı takın ve ön hoparlör çıkışını seçin.

    Sonra analog kısmındaki klasör simgesine tıklayarak aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırın.

    Bu konektörlerden kaynaklanan bir sorun. Fazla kurcalamaya gelmiyor. İmkanınız varsa dijital çıkış kullanın derim.
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Cevabınız için teşekkür ederim. Benim kasa baya eski ön panelde jak girişi yok. Arka panele takınca seçenekler gelmiyor ne tür bir aygıt taktınız diye bu yüzden ön hoparlör çıkışını seçemiyorum.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: KingTigerTR

    Cevabınız için teşekkür ederim. Benim kasa baya eski ön panelde jak girişi yok. Arka panele takınca seçenekler gelmiyor ne tür bir aygıt taktınız diye bu yüzden ön hoparlör çıkışını seçemiyorum.

    Tamam hocam o sarı renkli klasöre tıklarsan oradan etkinleştirebilirsiniz o seçeneği.

    Bende MSI G31TM-P35 kullanıyorum. Bende ki çip te realtek. O arkadaki analog konektörler biraz hassas sanırım.

    Konektöre takınca jakı biraz sarsın. herhalde algılar jakınızı.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Jakı algılıyor bir jak takıldı diyor fakat sol taraftaki bölümler aktif oluyor yine ses gelmiyor.
    |
    |
  • Çavuş
    75 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Aynı sorun bende de oluyor.

    Kasanızın ön panelindeki kulaklık konektörüne takarak halledebilirsiniz sorunu.

    Veya arka panele jakı takın ve ön hoparlör çıkışını seçin.

    Sonra analog kısmındaki klasör simgesine tıklayarak aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırın.

    Bu konektörlerden kaynaklanan bir sorun. Fazla kurcalamaya gelmiyor. İmkanınız varsa dijital çıkış kullanın derim.

    arkdslazr su an aynı sorunu bende yasıyorum yalnız bende ne onde nede arkadakı gırısten takınca jak takıldı demıyor algılamıyor ses cok az ve hısırtılı gelıyor ne yapmamı onerırsınız .. ?
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: xxirfoxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Aynı sorun bende de oluyor.

    Kasanızın ön panelindeki kulaklık konektörüne takarak halledebilirsiniz sorunu.

    Veya arka panele jakı takın ve ön hoparlör çıkışını seçin.

    Sonra analog kısmındaki klasör simgesine tıklayarak aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırın.

    Bu konektörlerden kaynaklanan bir sorun. Fazla kurcalamaya gelmiyor. İmkanınız varsa dijital çıkış kullanın derim.

    arkdslazr su an aynı sorunu bende yasıyorum yalnız bende ne onde nede arkadakı gırısten takınca jak takıldı demıyor algılamıyor ses cok az ve hısırtılı gelıyor ne yapmamı onerırsınız .. ?

    jakı başka aygıta (mp3 çalar, cep telefonu, televizyon) takıp sağlam mı değil mi bir kontrol edin.
    |
    |




  • Er
    4 Mesaj
    Ben jakı takınca realtek hiç tepki vermiyor takıldı çıakrıldı felan demiyor bu yüzden ses sistemiyle müzik dinleyemiyorum ne yapmalıyım
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: Zulacı

    Ben jakı takınca realtek hiç tepki vermiyor takıldı çıakrıldı felan demiyor bu yüzden ses sistemiyle müzik dinleyemiyorum ne yapmalıyım

    Ön tarafa mı takıyorsunuz ?
    |
    |
  • Er
    4 Mesaj
    her ikisindede takıyorum yanıt yok realtek de arka panel gözükmüyor M1Abrams başkan
    |
    |
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Kasanın içindeki bağlantılar doğru şekilde mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Er
    4 Mesaj
    bi tane AC 97 VAR Bİ TANEDE HD AUDİ VAR HANGİSİNİ TAKILMALI BENİMKİNDE HD AUDİ TAKILI
    |
    |
  • Yüzbaşı
    720 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: Zulacı

    bi tane AC 97 VAR Bİ TANEDE HD AUDİ VAR HANGİSİNİ TAKILMALI BENİMKİNDE HD AUDİ TAKILI


    Bende ac97 takılı. Ama ikisi arasındaki farkları bilmiyorum
    |
    |
  • Er
    4 Mesaj
    bide benim realtek programında arka panel göstermiyoo onu neden olduğunu biliyonmusunuz
  • Er
    1 Mesaj

    Beyler bende eski kulaklığım jakı ön girişte kırıldı çıkartamadım çıkartmam için bi yol varmıdır birkaç tane bilgisayarcıya sordum yapamıyoruz dediler ve arka jak girişide çalışmıyor
    heralde sadece ön tarafa bağlı kablolar var ben pc mi bilgisayarcıya götürsem kabloları arka tarafa bağlayabilirmi ? görüpte bilenler lütfen boş geçmesin :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_Ahmet28 -- 13 Mayıs 2016; 15:50:29 >
    |
    |
    Zulacı kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Er
    3 Mesaj
    Arkadaslar öncelikle merhabalar. GIGABYTE ana kartım var. Format attıktan sonra hoparlörden ses gelmemeye basladı ve sorunu arastırmaya basladım.
    Ses kartı drıver ı ındırdım , mevcut drıver ı sılıp AUDİO HİGH DEFİNİON ses kartı drıverını ındırdım , DRİVER BOOSTER indirip tüm drıverlerını güncelledım fakat
    hala ses alamıyorum hoparlörden. Realtek i de kurcaladım bıraz fakat realtek arka ve ön panel jacklarını görmüyor. Baya arastırdım ugrastım ama ne yaptıysam
    olmadı.

    Konu hakkında bilgisi olan varsa yardım ederse minnettar kalırım. TEŞEKKÜRLER
    |
    |
  • Er
    3 Mesaj
    acill
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
vp satın al
pubg mobile uc
Sohbet
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,531
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.