Şimdi Ara

Re'vize (Yılmaz Özdil) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
19
Favori
15.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
314 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinirli99

    Adamın en azından alnı secdeye değiyor, napalim Cehapeye mi verelim?









    bu hangi seviye ironi

    Master degree




  • ozas kullanıcısına yanıt
    Siz de kaynak gösterin

    Biz de görelim resmi rakamları


    Ayrıca objektif olarak Hitlerin propaganda notlarını da kontrol etmenizi rica ediyorum.

    O notlar ve şuan ki durum arasındaki benzerlikleri bulabilecek misiniz bakalım ?

    quote:

    “Bana vicdansız bir medya verin, size bilinçsiz bir halk sunayım”

    “Halkı her zaman ateşleyin, asla soğumasına ve düşünmesine izin vermeyin”

    “Sadece bir rakibinize odaklanın ve kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine yıkın”

    “Her zaman etrafınızda bir yalaka ordusu bulundurun”
    http://www.gundem.be/tr/konuk-yazarlar/hitlerin-propaganda-bakanindan-notlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yune72 -- 13 Ekim 2017; 14:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogretmenht

    Kendi ülkesini aşağılamayı seven, beğenmeyen insan sayısında da çok önlerdeyiz. Yazıklar olsun böyle yazılar yazıp çözümü şudur diyemeyenlere. Hiçbir şey üretmeyip yapılan köprüye, hastaneye laf edenlere. Bilmem kaç yılında ne kadar insan hastaneye gidiyormuş bugün şu kadar insan gidiyor... bölümünden sonra cehape zihniyetinin tavan yapmaya başladığını görünce okumadım.. Bu ülkeyi beğenmeyen üstelik aşağılayan varsa gürcistan üzerinden nereye giderse gitsin. Hem de defolup gitsin. Kime hizmet ettiği belli olmaya başlayan dibe vurmuş sitenin adminleri: Artık dhyi sevmiyorum atın beni... Bilgi yuvası diye geldik hain yuvasına döndü burası...Hain kadar hainliğe göz yumanlar da haindir..



    Sizinle aynı olmayanlar mı hain. Milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyene taptığınız için asıl hain sen ve senin gibileridir. Türk düşmanlığı kininizde boğulmanızı umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342

    Benin iyiye gidiyor dedigim guncel ekonomik durum degil.

    Mesela askeri anlamda cok cok iyi gelismeler var.

    Abd su anda anlasmayla sabit olanlar haric silah vermiyor. Bir nevi askeri ambargo uyguluyor. Cumhurbaskani abd de bize sig zaueri bile abd vermiyor dedi yuzlerine. Yani basit bir tabanca. Bu dogrudur. Ama pkk ya gudumlu tanksavar veriyor hemde dunyanin en iyisinden.

    Tf x projesi destroyer projeleri kitalararasi fuze projeleri satin alinip yerli hale getirilecek s 400 ler. Eskiden uzerinde cadir brandayla operasyona giden askerler simdi 50 cesit zirhli ile gidiyor. Kimbilir kac can kurtarildi boylece.

    Hani soylediklerinde haklisin ama ben bardagin dolu tarafini goruyorum. Ve iyiye gitsin insallah diyorum. Hani tamam hak yiyorlarsa ahirette aliriz hakkimizi ama bence cok calisiyor ve ulkemiz icin basta fetocular olmak uzere dhkpc pkk bakin bunlar heryerde orgutlenmis. Adliyede askeriyede emniyette yani heryerimiz icimiz disimiz ajan dolmus.

    Bunlari temizlemeye calisiyor hukumet. Hani bize dusen demokratik olmak herseyi cok iyi arastirip bilgilenip oyle konusmak ve karar vermektir.

    Ajanları içeriye dolduran kim onu söyleyebilir misin? Amariga mı yoksa israil mi? Yoksa sayın cb orada da mı kandırıldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yazı 12 yılın özetidir. İyi okuyun akfanatikler.

    Bunun aslında çoğaltılıp birinin yazısı gibi değil de 12 yıllık özet diye dağıtımı yapılmalı. Çünkü "Yılmaz Özdil" ismini görüp yazıyı okumayacak adam tanıyorum. Bu kadar geri, sabit görüşlü bir milletiz.
  • SBK S kullanıcısına yanıt
    cahillik daha da zor çoook zor.

    Cumhuriyet dönemi derken sanki rejim değişti yazık size.

    Cumhuriyetin ilk yıllarında büyüme gayet hızlı olabilir olmayan birşeyi yaparsan %100 büyürsün. Senin anlaman için şöyle örnekleyim; Ülkede 10 tane hastane var sen 10 tane daha yaptın %100 büyüdün ertesi yıl bu hastanelere ilaveten 10 tane daha yaparsan %100 değil %50 büyürsün bu durumdan anlaşılacağı gibi sıfırdan yapılırken birşeyler büyüme oranı gayet yüksek olur ama olanları yenileyip yerine ilaveten yenisini yaptığın zaman büyüme yüzden düşer. Bknz almanya ya büyüme oranlarına 2016 yılında %1,9 büyümüş bu ülke 2006 ise 2,5 büyümüş sizin kafaya göre ülkenin batmış olması lazım.
  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Tamam seni anlıyorum bu hususta benim de katıldığım şeyler var gerçekten de fakat ben ekonomiyi halkın sırtına bağlamaktan bahsediyorum. Yani para bu birilerinde olacak elbette ama sen doktordan, eczacıdan , kuyumcudan vs . den vergi almassan yada çok cuzi tutarsan bütün yükü halkın ahalinin üstüne yüklersen ilerde silah üretmeye de para bulamazsın top tüfek üretmeye de. Yani yine ele güne muhtaç oradan buradan kredi borç alan bir devlete dönüşürsün.

    Şöyle örnek vereyim; 1 ve 2. dünya savaşlarından yenik çıkan Almanya, 2. dünya savaşında duman olan Japonya, Komünist ve bazı bölgeleri sömürge olan Çin, takunya terliğe muhtaç Güney Kore. Bak bu ülkeler savaştan çıktı dünyanın Teknoloji üretim merkezleri haline geldi, şimdi birde bize bak. Ama lütfen fabrikaların vs lerin bizde ne zaman, hangi hükümetler döneminde kapatıldığına da bak. Amerikanın Nato'suna ne zaman girdiğimize bir bak. Kimin zamanında olmuş ne olmuş ne bitmiş bir incele lütfen. Neden geriye gittik, neden Amerika bize süt tozundan tut ta uçağa gemiye kadar beleş yardım yaptı bir incele lütfen. Savaştan yenilgi ile çıkanlar şimdi dünyanın tepe üreticileri konumunda biz hala orucu ne bozar onunla uğraşıyoruz. Valla yazmayayım diyorum ama sözümün bu kısımları sana değil yanlış anlama. Genel olarak çok sığ ve çiğ kaldık bazı konularda. Bu saatten sonra Tübitak'a bak mesela. Kale alınmayan çocuklarımızın yurt dışında aldığı birinciliklere bak lütfen. Bizimde yurt içinde birincilik verdiğimiz bilimsel araştırmalara bak (papaz eriğini zemzem ile yıkamak, hoşaf konusu vs vs.)

    Elinizi vicdanınıza koyun dostlar, iyi şeyler yapılmıyor değil bozuk saat bile günde 2 kez doğru zamanı gösterir ama o kadar yanlış giden konular ve yapılan işler varki... Bunu kalkıp Fetö ve DHKPC ,PKK ile ilişkilendirmek bile mantıklı değil. Bizim sorunumuz kendimizle malesef. Kendimiz ayrışıyoruz forumlarda bile. Yazık 45 yaşına geldim hala aynı şeyleri konuşuyoruz çok yazık.Bu hükümet devreye girdiğinde 10 yaşında olanlar şimdi 25 yaşında ve ahkam kesiyor siyasi olarak. Biraz okuyun araştırın öğrenin. Bu baştakiler sizin de beyinlerinizi yıkarlarsa herhangi bir Fetöcüden ne farkınız kalır sizde olursunuz Retö cü bana göre. Yapmayın kendinize bunu, size anlatılanı değil kendinizin anlayacağı tarihi üşenmeden açın okuyun , sonra bırakın siz karar verin buna sizin adınıza başkaları değil. Yapmayın bunu kendinize reva görmeyin dostlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 13 Ekim 2017; 17:28:14 >




  • Ben Allah c.c tan başkasına biat etmem ama burada eleştiri yaparken olumlu hicbirseyi görmeyip küfür eden insanları görmek üzüyor beni.



    Biz cumhurbaşkanımıza ümmet-i Muhammed in (s.a.v) ümidi olarak değer veriyoruz. Şuanda dunyada mazlumların yaninda kim durursa başımız üstüne.





    Biz burada insanlarla ne kadar tartışırsak tartışalım kimsenin görüşü değişmez ama en azından empati yönümüzü geliştirebilir ve karşı görüşe saygı duymayı öğrenebiliriz.



    Hangi görüşten olursa olsun Seviyeli insanlarla konuşmak güzeldir. Seviyeli tartışan herkese saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kru kullanıcısına yanıt
    Kabe kekinde ne buldun anlamadım.

    Tayyip Erdoğan a peygamber diyenin bileceği iş.Hesabını o verir.

    Dine aykırı her şeyi yapmışlardır kesin.Herkesin yaptıkları dışında özel bişey göster.Allah'ın vasıfları diyen adamın ne demek istediği de çok net.Konuşmayı dinlersen.Allahın güzel yarattığı vasıfların hepsine sahip diyo adam.Türbeler kutsal değildir bunu da öğren.Bir zarar gelicekse tabiki de taşınacak.

    Neyse tabi dedelerime yaptıklarınız zoruma gidiyor.Ve yapanların hepsi,ve onların şimdiki kuyrukları.

    Hesabını vericek.Aynılarını yaşıyacaklar.Yaşayanlar da yaşamayanlar da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alsancak

    cahillik daha da zor çoook zor.

    Cumhuriyet dönemi derken sanki rejim değişti yazık size.

    Cumhuriyetin ilk yıllarında büyüme gayet hızlı olabilir olmayan birşeyi yaparsan %100 büyürsün. Senin anlaman için şöyle örnekleyim; Ülkede 10 tane hastane var sen 10 tane daha yaptın %100 büyüdün ertesi yıl bu hastanelere ilaveten 10 tane daha yaparsan %100 değil %50 büyürsün bu durumdan anlaşılacağı gibi sıfırdan yapılırken birşeyler büyüme oranı gayet yüksek olur ama olanları yenileyip yerine ilaveten yenisini yaptığın zaman büyüme yüzden düşer. Bknz almanya ya büyüme oranlarına 2016 yılında %1,9 büyümüş bu ülke 2006 ise 2,5 büyümüş sizin kafaya göre ülkenin batmış olması lazım.

    Cahillik kelimesini kullanmak istememiştim ama madem kullanmakta beis görmediniz, kullanayım.

    Yüzdeli, orantılı konuşmanın mantığı da zaten bu değil mi? aasfpafajfıoadsjfosdıjf baya güldüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozas

    Eski öğretmenlere baksan maaşlarına ağlarken dahi arabaları yazlıkları evleri olmuş genelde. Zaten hep derler ya, babamdan yadigar kaldı diye. Şimdi babalardan genelde yadigar olarak borçlar kalıyor.



    Şakami yapıyorsunuz. Amcalarım ve kuzenlerim öğretmen. Eskiden gorev yerine yani bi koyden bi koye yuruyerek gidiyordu arabasi yoktu ve ek iş yaparak yasamaya çalışıyordu. Şuanda hepsinin ayri ayri evi arabasi var cok şükür. Yazlığıda şimdi alıyorlar. Tamam hersey güllük gülistanlık olmayabilir ama 15 yilda bisey yapilmadi demek kelimenin tam anlamiyla vicdansizlik.



    Millet lüks delisi oldugu icin durumunu beğenmiyor. Genelde en zenginler eleştiriyor hükümeti.Tuzlari kuru oldugu icin. Ben cevreme bakarak eskiyle yeniyi karşılaştırarak yazıyorum. 1+1 tuvaleti banyosu olmayan evde yasamaya çalışan arkadaşlarım tokiden ev alarak rahatladi. Bunun ne demek oldugunu bu yokluğu cekmeyenler bilemez ve ASLA BILEMEYECEK.

    Arkadaşım ben öğretmenim. Şaka yapmıyorum. Bakın yine Akp iktidarının olduğu dönemde 2004 yılında 7000 lira olan imarlı 450 metre kare yere şu anda 300.000 tl isteniyor şaka yapan bence başkaları. Kaç yıllık külüstür sayılacak dublex yazlık eve zamanında 25.000 istemişlerdi. Şimdi aynı yeri geçen sene 320.000 e sattılar.

    Şimdi buradan şu sonuca varabilirsiniz. Bu paraları verebilenler var demek ki, evet zenginimiz daha bir zengin oldu da orta direk diye bir kısım kalmadı. Olay ne biliyor musunuz. Bir zamanlar toprak, arsa ev bu kadar değerli değildi. Benim yaşım 39 arkadaşım 2000 yılından beri de öğretmenim. Kaldı ki dershanede çalıştım ilk senemde şimdi de yaşadığım yerin en önemli özel kolejindeyim. Dershannede stajyerken aldıklarımı şimdi özel kolejde öğretmenlik yaparken alamıyorum. Neden mi? Alım gücü o kadar düştü ki, arsa-ev o kadar anlamsız bir patlama ile prim yaptı ki akıllara zarar.

    Bakın şöyle bir emlak araştırması yapın dilerseniz 2000 yılında evler kaça satılıyordu şimdi kaç katına satılıyor diye, hani arsa ev fiyatları 10 kat artarken Alım gücümüz de 10 kat arttı da haberimiz mi yok? Enflasyon tekli diye uyurken sizler işte böyle fahiş fiyatlarda ev-arsa fiyatlarınız uçtu arkadaşım. Doğu da bile yüzüne bile bakılmayan yerlere 100.000 ve üstü fiyatlar geliyor artık. Memleketin üretim gücü düşünce yeni oyunu bu oldu arsa al sat kenara at tabi aslının çok üstünde satışlardan ve zenginlerin bunu ekstra geçim kaynağı yapıp ortada pek arsa bırakmamasından dolayı, iktidarın memleketin her bir köşesinde arazilere göz dikip rantçı kardeşlerini yerleştirerek bir dönem arsa zengini yapmasının da etkisi ile, uzun bir süre parası olan zenginler borsa gibi arsa ve ev fiyatları üzerinden yürüdüler. Tabi orada ballı çörek arap kardeşlerde devreye girdi. Üretim olmayınca neye yatırım yaparsın? Yahu sıfır araba alıyorsun 1 yıl sonra daha pahalıya satıyorsun. Öyle bir al sat dönemi yaşandı ki, yurt dışında sıfır araba aldın mı deli zarar edersin. Bizim memlekette orantısız vergiler ile böyle bir rant yaratıldı ve siz kalkmış kirada oturamazken herkesin 1-2 evi var diyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozas

    Ben Allah c.c tan başkasına biat etmem ama burada eleştiri yaparken olumlu hicbirseyi görmeyip küfür eden insanları görmek üzüyor beni.



    Biz cumhurbaşkanımıza ümmet-i Muhammed in (s.a.v) ümidi olarak değer veriyoruz. Şuanda dunyada mazlumların yaninda kim durursa başımız üstüne.





    Biz burada insanlarla ne kadar tartışırsak tartışalım kimsenin görüşü değişmez ama en azından empati yönümüzü geliştirebilir ve karşı görüşe saygı duymayı öğrenebiliriz.



    Hangi görüşten olursa olsun Seviyeli insanlarla konuşmak güzeldir. Seviyeli tartışan herkese saygilar.

    Üstad. Bilemiyorum Kur'an 'ı okumayı denedin mi? Herkesin inancına saygım var ama inanan müslüman için Allah'ın açık ve net o dönemin cahil diye anılan araplarının dahi anlayabileceği sözleri dururken, müteşabih değil muhkem ayetleri diyelim. Kur'an da bir müslümanın mal gücü ile ilgili çok net ayetler var mesela. Allah'ın sözünün üstünde söz olabilir mi diye bir düşün inancın içinde ve sor bakalım Hz. Muhammed vefatında hangi saraydaydı??????????? Kur'an göndermelerini bu dünyaya değil diğer dünyaya adar. Kur'an içinde mezhepçilik olmaz. Aksine net bir dil ile diğerleri gibi ayrışmamaktan bahseder.

    Neden mi söyledim şimdi bunları. Allah'ın sözleri dururken sürekli, başkalarının aslında Kur'an ile zıt hareket ve sözlerine rağmen onların peşinden giden ve buna islam diyen o kadar insan yaşıyor ki memlekette. Atalarının dininden gidenlere onca söz söyleyen Kur'an a göre Kur'an gerçekleri dururken yine bazı yahudileri ve hristiyanları dillerini bükmek ile açıkça Allah'ın ayetlerini gizlemek ile suçlayan ayetlerimizi şu anda izinden gittiğiniz İslamcı diye gördükleriniz yapıyor. İşlerine geldiği gibi eğip büküyorlar. Niçin? Çünkü bu kadar inançlı bir toplum olmamıza karşın açıp ana kitabımızı okumuyoruz. Okuyup anlamanızı istemiyorlar bile foyaları açığa çıkmasın diyerek...




  • Onu bunu bırakın da şuna bir bakın derim. https://youtu.be/3YX0TQGhXv8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oozed kullanıcısına yanıt
    hesabını emin ol verecekler, vereceksiniz arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent_taka61


    quote:

    Orijinalden alıntı: altai35


    quote:

    Orijinalden alıntı: QuicklyMove

    Doğru fakat hastane konusunda saçmalamış

    Neresi saçma? SGK'lıyım. Özel hastanelerde bakılırsınız dendi. Bir basit muayene için gittim. Toplam 10-15 dakika muayene sürdü. Giriş-Çıkış-Kayıt-Vezne derken toplam 30 dakika hastanede kaldım. 169-TL ödedim. Doktor elle ve gözle muayene etti. Şu anda korkulacak bir şey yok dedi. Sıfır maliyet. (Personel maliyeti hariç). 169-TL ben ödedim, 15 dakika için. (SGK'lıyım).

    Eskiden bu işlem için 2-3 saat hastanede kalır, ama en azından para ödemezdik.



    Hastanen vip ozel ve sgj anlasmali degilse baska hastaneye git acibadem hastanesi amerikan hastanesi vs ye gitme.

    İzmir'de o dediğin hastaneler yok zaten. Normal bi özel hastane.

    Mesela, göz için de gitmiştim. 2012 yılında, sadece göz numaramı öğrenmek için 75-TL para ödedim , SGK'lı olmama rağmen.

    Geçenlerde babam devlet hastanesine gitti. 3-4 saat bekledi kuyruk. Numara bitti. Geri döndü. (Gastroloji bölümü olması lazım).

    Ben çok genelleme yapamam ama ne zaman başım sıkışsa, hastaneye düşsem, genelde beklentimin çok altında kalıyor. Beklentim derken 90'larda çocukken, haftada 2-3 gün acile kaldırılırdım. Kronik ciddi rahatsızlıklarım vardı. Hastanede büyüdüm diyebilirim.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.