Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yamanin cikarilis tarzı, ücret vs. süreç çok kötü yönetildi burası tamam. burada hemfikiriz. ancak anlamadığım bir şey var? bu oyunu hem PlayStationda hem de bilgisayarda para vererek aldık. Türkçe yama çalışması ilk duyuruldugunda, hemen gidip epicten oyunu satın aldım. mükemmel bir oyunu Kendi dilimde, konusunu tam olarak kavrayarak oynamak istiyordum. ama malum olaylar oldu. şimdi foruma bakıyorum, bir tayfa türemiş, yok işte yama gönüllülük esasına dayanmalı, yok işte bunlar kanuna uygun değil vs. birader siz hayırdır ya? gta5 te bir sürü yama, mod vs. paralı olarak varken ses cikarmiyorsunuzda, şimdi mi sesiniz çıkıyor? bir de bu gerçekleri yüzümüze vuran bir vatandaş var, yukarıda, hahaha ne gerçeği, hangi gerçek meçhul da. şu yazdıklarımı bir cevapla bakayım, görelim bir gerçeği, sahteyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    piyasamı serbestmi yahu bir tane grup var bunu yapan bir tane başka yok başkaları olması için para kazanıldığını görmesi lazım milletin, yoksa kim uğraşır böyle büyük yapımlarla, ben istedikleri fiyata saygı duymak gerektiğini düşünüyorum bu işin canlanması gelişmesi açısından çok önemli ama başaramadık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dabledore

    İşin komik tarafı beleşçi tayfa bilgisayarla oyun'u beleşmi almış acaba rdr 2 yi orta ayarlarda oynatabilmek için fhd'de en az 6 ile 8 milyar parayı ve oyunada 200-250 lirayı nerden buldular.Bu ikisini beleşemi getirdilerde böyle bir oyun için 50 lira vermek zor geldi beyfendilere. Fifa serisini ps oyunları 500 liradan giderken şuan piyasa çıkan aaa oyunlar 300 liradan aşağı değilken ps5 bile en az 8 milyardan çıkıcakken kıçı kırık gtx 1650 li laptoplar bile 8 milyardan satılırken dünyanın en pahalı ve en yavaş en sorunlu internetini kullanırken aldığınız elektronik ürünlerin bile garanti adı altında satılıp çok çabuk bozulan mallarını bizim ülkede satarken bilgisayardan bile trt vergisi alınırken masaüstü bir bilgisayarda sabah akşam açık oynamaya kalktığında 100-150 lira gibi kol gibi elektrik faturası geçirilirken youtube bile para kazanmak için yılların reklamsız sitesi 5 dklık videoda zırt pırt reklam çıkarırken aldığın bilgisayardan vergisiyle 2 tane alabiliyorken bu kadar sesiniz çıkmadı.

    Yeni çıkan oyunlar 300 liradan aşağı değil artık eskisi gibi korsanda çıkmıyor oyunlar ee kardeş 50 lira 30 lira veremiyorsan bas git kalabalık yapma.Ben bu coğrafyada dünyaya geldim Dilim türkçe. Diyeceksin eskiden türkçe dil seçeneğimi vardı.Evet yoktu Bunun sayesinde sayesinde ingilizce öğrendim kabul ama neden ben kendi dilimde oynayıp hızlıca okuyup geçmek istememe mani oluyorsun ben evli barklı adamım okadar vaktim yok.

    Neymiş yok lise düzeyindeymiş yok ilkokul düzeyinde ilkokul lise okumasak görende dicek devlet okulları kolej düzeyinde ingilizce öğretiyorduda biz kaçırdık o treni dicem. Sen yada ben biliyorum diye millet bilmek zorundamı oldu olucak ingilizce evrensel dil otur 1 senede öğren diyorsan aynı şeyi Fransızlara,Almanlara,Araplara,Çinlilere Ruslara,İspanyollara yapsınlar. Oyun firmaları sadece 1 dil çıkarsınlar İngilizce eyvallah dicem haklısınız dicem hepiniz adamlar sadece ingilizce çıkarıyor bende senin dediğin gibi ingilizcemi geliştireyim.
    Eskisi gibi değil bu ülkede oyuncu sayısı ve orjinal oyun alan insan sayısı çok fazla senin küçümsediğin Türk dilini Konuşan 300 milyon insan var bu dünyada ve İnternet ortamı bu örneğin adam gol atıyor youtubeda bunu farklı farklı şekillerde gösterip insanlar para kazanıyor adam film çekmiş film kesitlerini paylaşıyor para kazanıyor bu kadar basit şeylerden Adam oyun oynuyor yanında şaklabanlık yaparak para kazanan insanlar var emek harcamadan.

    Bir tarafta 100 tane insanın bir araya gelip 2 milyon kelime gibi büyük bir projeyi çevirip sana 7 ayda önüne koymuşlar hakkını istemişer lan ne kadar para kazanıcaklardı 30 liradan 10000bin kişi satın alsın 300milyar böl 100e kardeşim adamlara adam başı 3milyar düşücekti ben yine 10bin diyerek fazladan atıyorum lan 10 bin satış adedini bile belki 7 ayda yakalıcaklardı bu adamlar.Bu adamlar buna harcadığı vakitte gidip garson olarak çalışsalar sizin ne küfürlerinizi nede iğrenç yüzünüze mağruz kalırlardı bu kadar bencil ve kötü olmayın lütfen gözünüzde ne kadar büyüttünüz adamların alıcağı parayı sizin rdr 2 yi oynatabildiğiniz laptop yada masaüstünün 3 te 1 ini bile anca kazanıcaklardı belki bunun sayesinde oyun firmaları bu adamlara iş bağlıcak dahada büyütüceklerdi işlerini bu kadar insanı bir araya getirip organize eden bir ekibi daha kaybettiğiniz için insanların birşeylerde mahrum kalmasından zevk aldığınız için Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın
    helal olsun, çok güzel yazmışsın. şu iki yüzlü tayfa umarim anlar artık neden Türkçe yama istediğimizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın ama bir ülke piyasası için en kötü müşteri tipisiniz ama firmalarında en sevdiği müşteri tipine giriyorsun ülkede tek diye ne derse eyvallah dersen olmaz. Şuan piyasada boşluk var para kazanmak isteyen girer ekmeğini kazanır yok benide şikayet eder deyip riske girmezlerse avucunu yalarlar zorla mı para kazandıracaz adamlara lütfen çıkarın param size köle olsun diye
  • Mafipaluw M kullanıcısına yanıt
    Ölücüler şimdi gitsin ordan indirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Animus siz bu işi bırakın kardeşim. Güzel bir hikâye uydurmussunuz!

    Onca kişi oyunu yaması çıkıyor diye aldı, yazık günah.

    Yok aylık abonelik falan, Netflix misiniz siz arkadaşım? O bile 19.90 TL...

    Hiç oynamam, yama beklentimde olmaz, oh misssss. Dünyanın sonu değil.

    Oyuncuyu düşünen adam çevirdiği kısmı gayriresmi yayınlar. 2x2=4! Para derdi yok ise tabi.

    Dedikleri gibi işin içinde iş var!

    Vay be, Skyrimi bedava çeviren arkadaşlar desene harcanmış! ( Bedava olsun demiyorum, herkes gönlünden geçeni atar, 50 TL veya aylık abonelik dayatmak!!!!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 20 Temmuz 2020; 16:23:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    ben pc den bahsediyorum. her zaman 210tlye steamda veya epicte indirim oluo 60indirim koy alsana 150tl ? plati.ru'da 2.5-5dolar arasında satılıyor
  • Rdr2 çeviri mevzusunu günlerdir göz ucuyla forumdan takip ediyorum, mevzu çok yanlış ve saçma hale dönüştü :)

    Arkadaşlar duruma, yasal ve maliye açısından bakarsak zaten hiç bir mantıklı tarafı yok, bu yapılana "suç/yasa dışı" diyorlar :) Siz vergisiz faturasız işi konuşuyorsunuz, bu durum bazılarınızın işine geliyor diye sempatik gözükebilir fakat işin gerçeği söylediğim gibi...

    Fiyatlandırma konusuna gelecek olursak, aylık ödeme mantığı çok saçma :) Ben Rdr2 gibi oyunu uzata uzata 1 yıl oynadım, ne yapacağım ? Oyunun esas fiyatına yakın fiyatta çeviri parası mı vereceğim ?

    Bu işin olur mantığını söylüyorum, çeşitli bağış mekanizmaları var, burada minimum 20 tl olacak şekilde bağış yapanlara yamayı verirdiniz olur biterdi, o da bağış mantığında olurdu. En azından verilen emeğin karşılığını görürdünüz.

    Bu çeviri ekibi bunu para kazanmak amaçlı yapıyorsa, işin yasal tarafını da yapmalı ki ben satın aldığım zaman faturamı verebilsin. Bugün 50 tl 30 tl dedikleri şeyi size yarın 100 tl 200 tl dediklerin öylece kalırsınız :)




  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    ben de pcden bahsediyorum. şubat veya mart gibi indirimden 270 tlye epicten premium sürümü aldım. o günden sonra hiç daha ucuz olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mugetsuga

    Yeni moda yanlışı yanlışla savunmak mı oldu? Yok parayla mod satıyorlar onlara niye laf etmiyorsunuz? Yok korsan film, müzik satan var onlara niye söz söylemiyorsunuz?

    Laf etmediğimizi nereden biliyorsunuz?

    İllegal iş, illegal iştir. Bunu neden savunayım? Etrafta binlerce başka illegal iş var diye buna da mı göz yumayım? Boş boş konuşmaya bayılıyorsunuz.
    Bunlara laf anlatma hocam boşuna cidden ruh sağlığına yazık. Bunlar gibiler yüzünden ülkemiz bu halde işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamlara süreci yönetemediniz ticari hata vs.. dediniz bak "açıklanmayan sebep" gibi bir hamleyle herkes ölüm/sıtma eğrisine getirdiler. Bi kaç güne kalmaz yama piyasaya çıkar haydin bakalım hurrra diye sinekler üşüşür. Kısa sürede nevaleyi kaldırır adamlar. Ben başarılı bulmaya başladım kendilerini.
  • çok fakir var ülkemizde ya forumun yarısı FAKİR

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylarca burada konuşulanları gördükçenağızlarından sular aktı yüzbinler kazanıcaz diye ama insanoğlu paraya doymaz. Her para sapığı gibi onlar da hırslarının kurbanı olup birer adet 45 ml Colgate aldılar 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenanbal

    helal olsun, çok güzel yazmışsın. şu iki yüzlü tayfa umarim anlar artık neden Türkçe yama istediğimizi.

    Alıntıları Göster
    İnsanlar para istemelerine laf söylemedi. İlk başta ücret şu deyip satsalardı binlerce kişi zaten alıcaktı, ama para hırsından yamapass diye bişey çıkardılar her ay oynamadığın oyunun yamasına para vermeyi kimse istemez. Oyun başı 5 tl, istediğin kadar oyunu seçebilirsin deseydi yamapass için belki o bile kabul görürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gölge yapmayın yeter başka ihsan istemez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 sene önce cikmis bir oyuna ceviri gelse ne olur gelmese ne olur
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.