Şimdi Ara

Razer’ın patronu milyarder olmak üzere

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Razer’ın patronu milyarder olmak üzere


    Son yıllarda hem masaüstü tarafında hem de mobil tarafta yaptığı önemli hamlelerle adından söz ettiren Razer, yakında borsaya açılmaya hazırlanıyor. Önemli yatırımcılar şimdiden sıraya girmiş durumda ve firma milyar dolarlık pazar değerine ulaşacak. Kurucusunu da dolar milyarderi yapacak.


     


    Razer hisseleri kapış kapış


     


    Hong Kong borsasına 400 milyon dolar civarında bir değerle açılmayı planlayan Razer için önemli bir yatırımcı ekibi hisse satın alacak. Singapur’dan GIC Pte fonu, Çinli emlak devi Kingkey Group ve Endonezyalı milyarder Budi Hartono toplamda 153 milyon dolarlık hisse satın alacak. Hong Kong’lu yatırım devi Li Ka-shing ve Intel de hisse almayı planlıyor.


     


    Bu denli büyük ilgi elbette firmanın geleceğine olan güveni gösteriyor. 2020 yılında 160 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen video oyun pazarında Razer, ivmesini korursa en büyük firmalardan birisi haline gelebilir. Razer zaten sürekli ilk üçte olduğunu dile getiriyor. 


     


    Ayrıca Bkz.En ucuz Nokia akıllı telefonu duyuruldu

    Şirketin onda birine denk gelen bu borsaya açılış daha ilk günden kurucusu Tan Min-Liang’ın 1.2 milyar dolar ile en zenginler listesine girmesini sağlayacak. Hisselerin yükselmesi durumunda ise Tan servetini katlayarak arttıracak.


     


    Singapur’lu Tan Min-Liang firmanın yüzde 42 hissesine sahip. 2005 yılında firmayı kuranlardan birisi olan Tan, üst seviye oyunculara yönelik fare ürünleriyle pazara giriş yapmıştı. Kullanıcı tabanını ve ürün gamını sürekli genişleten Razer son üç yılda 1 milyar dolarlık satış yaptı. Razer Chroma yazılımını ise dünyada 35 milyondan fazla kişi kullanıyor. 


     



  • Razer’ın patronu milyarder olmak üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 2 Kasım 2017; 12:56:21 >
  • Telefonuyla ilgili bir haber gördüm gerçekse daha da çoğalır parası

  • Çok az sayıda yatırımcının bu kadar yüklü miktarda alım yapması çok riskli.
  • S ayemizde...
  • Gamerlar sağolsun. Mause klavye RGB led olunca oyunda fark yaratıyorlar tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.