Şimdi Ara

Raspberry Pi3 Programlama Nasıl Yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben Raspberry Pi 3 için nasıl program geliştirebilirim, c++,c# dillerine hakimim Qt designer ile yazdığım programı Rasp da çalıştırabilir miyim?Veya Visual Studio ile yazdığım programı kullanabilirmiyim?Yardımlar için şimdiden teşekkürler.



  • Linux bir bilgisayar ile ne yapabiliyorsanız Raspberry Pi ile de üç aşağı beş yukarı aynılarını yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumun için teşekkürler.ARM mimarisi bazen sıkıntı çıkarabiliyor.En uygun dil Python sanırım.
  • Kısıtlı hafıza yüzünden rasp üzerinde geliştirme sıkıntılı olabilir. O yüzden x86 pc üzerinde projeyi tamamlayıp en son raspberry'ye taşıyıp derlersin.

    Yok ben illa arm sistem üzerinde çalışıcam dersen raspberry yerine şunun gibi bişey al derim.http://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&path=69&product_id=186
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Kısıtlı hafıza yüzünden rasp üzerinde geliştirme sıkıntılı olabilir. O yüzden x86 pc üzerinde projeyi tamamlayıp en son raspberry'ye taşıyıp derlersin.

    Yok ben illa arm sistem üzerinde çalışıcam dersen raspberry yerine şunun gibi bişey al derim.http://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&path=69&product_id=186

    Yorumun icin tesekkurler aslinda bahsettigim tamda dedigin gibiydi x86 veya 64 uzerinde gelistirip raspda kullanmak.onerdiginiz dil program varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raspberry linux çalıştırdığına göre linuxta çalışabilen herhangi bir dil olur ancak muhtemelen board üzerindeki gpio ları kullanmak isteyeceksin. Yani kullanacağın dil/ortam wiring pi destekliyor olmalı. Ya da olaya hakimsen kendin wrapper yazarsın. C/c++ native olarak destekler, python için hazır wrapper var. Diğer dilleri bilmiyorum.
  • Diğer arkadaşların yazdıklarına alternatif olarak raspberry pi 3 ile visual studio ortamında c# kullanarak kodlama yapabilirsin. Raspberry 3 Windows 10 IOT Core destekli bir cihazdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o.Z.Z

    Diğer arkadaşların yazdıklarına alternatif olarak raspberry pi 3 ile visual studio ortamında c# kullanarak kodlama yapabilirsin. Raspberry 3 Windows 10 IOT Core destekli bir cihazdır.

    Onuda denedim fakat cihaz cok yavas aciliyor iot la.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.