Şimdi Ara

Raspberry Pi SPI ve UART

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Raspberry Pi ile UART ve SPI arasinda ESP32 ile iletisim kurmak arasinda kaldim. UART data transfer rate isimi goruyor ancak SPI daha stabil gibi seyler okudum internette, bu konuda tecrubesi olan var mi? SPI kullanirsam daha stabil (daha az gecikme ve veri kaybi) elde edebilir miyim? UART bazi durumlarda donuyor ve 4 saniye sonra tekrar basliyor vs.


    Bunun yaninda SPI ile birden fazla slave kontrol ettigimiz durumlarda bir gecikme yasar miyim? Yani 2 slave var diyelim, ben diger slave ile iletisim kur dedigim andan itibaren ne kadar surede stabil bir hale gelir iletisim? Cunku ornegin GPIO ile yaptigimda bu isi LED yakip sondurmek icin bir sure beklemem gerekiyor, ancak bu durumda yuksek hizli iletisimi kesmek istemiyorum. Bu konuda tecrubesi olan var mi?


    Tesekkurler!




  • Sadece 1 adet ESP32 varsa UART kullan geç, SPI ile uğraşma. Audio/Video stream etmiyorsan aradaki hız farkını anlayamazsın.

    Donma vs. %100 senin kodunla alakalıdır, normalde böyle şeyler olmaz.

  • Hocam tesekkurler cevap icin, bunu baya arastirdim sonrasinda, ve farkettik ki


    1. Cihaz icindeki noise

    2. OS kernel ile ilgili bir sorun


    Sebepleriyle stabilizasyon sorunu yasiyormusuz, pyserial yerine kerneldeki daha low level fonksiyonlari kullandik, bir de tcp gibi bir checksum ekledik, son versiyonu gayet stabil calisiyordu hala paket kayiplari olsa da..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.