Şimdi Ara

Raspberry Pi için değiştirilebilir lens desteği sunan kamera modülü duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir eğitim projesi olarak başladığı hayatına sonrasında dünyanın en küçük bilgisayarı olarak devam eden Raspberry Pi bugün solunum cihazları dahil sayısız projede kendisine yer bulmuş durumda. Raspberry Pi için bu hafta değiştirilebilir lens desteği sunan kamera modülü duyuruldu.



    Raspberry Pi High Quality Camera neler sunuyor?



    Raspberry Pi High Quality Camera kamera modülü projelerine kamera entegre etmek isteyen fotoğrafçı veya geliştiricileri hedefliyor. Vakfın resmi ürünü olan HQC bir önceki nesil olan Camera Module V2 modülünden oldukça gelişmiş.



    Ayrıca Bkz.Facebook kullanıcı sayısını arttırdı, reklamlarda düşüş var



    Yeni kamera modülünde 12.3MP çözünürlüğünde 7.9mm Sony IMX477 sensör yer alıyor. Arka aydınlatmalı sensör büyük piksellere sahip ve düşük ışık performansı daha iyi. Sensör ile birlikte gelen C- ve CS- lens yuvaları da 16mm standart lensler için ideal.



    Raspberry Pi High Quality Camera modülü 50$ fiyat etiketine sahip. Kutu içerisinde toz kılıfı, C-CS adaptörü, tripod yuvası ve bağlantı için kurdele kablo yer alıyor. Aksesuar tarafında 6mm CS- uyumlu CCTV lensi 15$ ve daha kaliteli CCTV lensi 50$ olarak satılıyor.



    Daha ilerisini düşünen kullanıcılar için B&H Photo Video ve eBay üzerinde C- lensler bulunmakta. Yine APS-C veya tam kare lensler için de 16mm yuvalar bulmak mümkün.



     








  • verimli olacağını zannetmiyorum. ff lensler bile crop sensörde aynı verimle çalışmıyor.

  • ne kadar verimli olur onu bilemiyoruz ama
  • Endüstriyel alanda ve plaka tanıma sistemleri gibi aşırı mp gerektirmeyen işlerde kullanmak ve uygulama geliştirmek için iş görecektir. Foto kapan yapımında kullanım için bu tarz kameralar ucuz bir alternatif olabilir.

  • Kamera Modülü, fotoğrafların yanı sıra yüksek çözünürlüklü video çekmek için de kullanılabilir. Yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak bilgilerinizi genişletmek istiyorsanız gelişmiş kullanıcılara sunacak çok şey vardır.

    @cheap essay writer

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.