Şimdi Ara

Rapor ile askerlik nasıl tecil edilir? Raporun hangi günden başlaması lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
50.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tundra36

    Merhaba konuyu gene dirilttim ama bulamadım forumu gez gez. vardır belki ama çok karışık neyse.
    umarm cevaplayan olur.
    Şimdi ben kısa dönem olarak aralık ayında alınıyorum askere fakat rapor alırsam daha sonra da okula yüksek lisans için başvuracam. Fakat askerlik son durum belgesi istiyorlar. bu durumda askerlik şubesinden öyle bir belge alabilmem mümkün müdür? bir sonraki alıma kadar kayıt yaparım o arada. Cevaplarsanız sevinirim.

    rapor alırsanız sorun olmaz.yalnız raporu 30 kasım-26 aralık arası aralıksız rapor almanız gerekiyor ki buda süre uzunluğu itibariyle heyet raporunu gerektiriyor.rapor alırsanız bu tarihler arasında rahatlıkla askerlik durum belgesi alabilirsiniz..
  • hımm anladım hocam teşekkürler. Bir de 2 tane rapor alabilirsiniz diyorlar parçalı yani. Öyle neyi kastediyorlar ve geçerli oluyor mu? Forumda okudum o şekilde yapanlar olmuş. Aslında şimdi aklıma geldi okul en geç 2 ay içinde alınmış askerlik belgesi istiyor ve başvurular 5 aralıkta başlıyor. yani kasımki belge de geçerli olur o zaman. Genede ne olur ne olmaz raporu alayım ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tundra36

    hımm anladım hocam teşekkürler. Bir de 2 tane rapor alabilirsiniz diyorlar parçalı yani. Öyle neyi kastediyorlar ve geçerli oluyor mu? Forumda okudum o şekilde yapanlar olmuş. Aslında şimdi aklıma geldi okul en geç 2 ay içinde alınmış askerlik belgesi istiyor ve başvurular 5 aralıkta başlıyor. yani kasımki belge de geçerli olur o zaman. Genede ne olur ne olmaz raporu alayım ben.

    Rapor en temiz cözüm kesinlikte..
  • bu forumda fazla rapor alan yok. tıpçılar çok yoğun bu işle uğraşıyor rapor işleri ile çünki tus vs uzmanlık için rapor alıyorlar hep. rapor konusunun en ince ayrıntısı için
    drtus diye forum sitesi var ona bakın

    http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=52425&postdays=0&postorder=asc&start=120
  • arkadaslar 1992 kasım doğumluyum daha önce hiç tecil ettirmedim ve açıköğretim düz lisede okuyorum bana denilen açıköğretim düz lise olunca hiç tecil vermıyolarmıs meslek olmak zorundaymış gittim mesleğe gecmek istiyorum dedım ama mesleğe gectikten anca 1 bucuk sene sonra tecil verılır dedıler ben 2 yıl tecil istiyorum daha yasım 19 muayene ye girmem lazım nası 2 yıl tecil ettirebilirim lütfen yardımcı olun arkadaslar :(
  • arkadaşlar bende aralık celp dönemine tabiyim ve rapor almam lazım rapor kasım 31 den mi başlayacak nasıl yapcam özel kabul oluyomu ve ankarada paralı rapor veren bi doktor var mı eğer bir bilgisi olan varsa şu aciz kula bi yardım eli uzatırsa çok sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba,

    ben 4 yıllık üniversiteden 2009 mezunuyum bu aralık ayında askerlik tecilim sona eriyor. Hepinizide bildiği gibi aralık 2011 kısa dönem asker alımı var.

    Fakat işimden dolayı bir yolunu bulup benim bir daha alım dönemine kadar kesinlikle uzatmam gerekiyor tecilimi.

    daha önce tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum acil bir şekilde...

    şöyleki,

    - Aralık ayında tecilim bittiğinden direk askere alınırmıyım, yoksa bir sonraki alım döneminemi ertelenir acaba... ?
    - Şayet askere alınacaksam eve kağıt gelmesinimi beklemeliyim, yoksa şubeye gidip bakaya düşmemek için işlemlermi yaptırmam gerekiyor.
    - Yada bildiğiniz bir yol varmı benim askerliğimi bir sonraki kısa dönem alımlarına kadar erteleme şansım olacak ??

    lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum ...

    şimdiden teşekkürler
  • @cany2911 senle aynı durumdayım bilen biri cavaplarsa çok iii olacak...
  • evet karar değiştirdim ve askere gidiyorum...
  • bir gelişme varmı acaba nedir durumun ?

    rapor almayı zorluyorum ben ama hala da nasıl ve ne şekilde alınmalı net bir bilgim yok .. varsa sende bir bilgi paylaşabilirsen sevinirim.
  • SELAM DOSTLAR . ASAL IN SİTESİNDE SEVK TARİHİ 21-24 KASIM YAZIYOR . EN GEÇ 24 KASIMDA DAHİL EVRAGINIZI ALIN DİYORLAR. PEKİ NEDEN 30 GÜNLÜK PARÇA RAPOR ALINIYOR . . 4 GÜN VEYA 10 GÜN YETMİYOR MU ??????
  • Merhabalar,

    Benim bu rapor almakla ilgili 2 tane sorum olacak.

    2009 senesinde 4 senelik bir okuldan mezun oldum.askerliğimi tecil ettirdim.Benim normal şartlarda Aralık 2011'de askere gitmem gerekiyordu fakat tamamen kendi takipsizliğimden bakaya durumuna kaldım. Bakaya kaldığımı asklerik şubesindeki memur söyledi ve nisan ayında askere gitmem gerektiğini ve bunun 250tl cezası olduğnu öğrendim. Fakat ekonomik şartlardan nisanda da askere gidemeyeceğim. Bununla ilgili sağlık raporu almam lazım.

    1.sorum bakaya durumundakiler rapor aldığında askerliği otomatikman diğer celp dönemine atılıyor mu?

    2. sorum eğer rapor oluyorsa rapor almam gereken tam tarihler nelerdir ? kaç günlük almam gerekir?

    Teşekkürler, cevap bekliyorum
  • tavsiyem nisan celbine başvurun yedek subaylık sınavının olduğu güne rapor alın. diğer celp dönemindeki sınava erteleneceksiniz.

    benim düşüncelerim bunlar. şimdiden kolay gelsin
  • mart 31(dahil) - nisan 25(dahil) şeklinde almalısınız 10 ar günlük parçalı rapor kabul ediliyor raporlar arası boşluk olmayacak,
    çakışması lazım mesela önceki raporayın 15 inde bitiyorsa diğeri 16 da değil o da 15 de başlayacak
  • ya konuyu hortlatıyorum belki ama yüksek lisans öğrencisiyim şimdi yanılız yüksek bitmeden tecil bitiyor napacam anlamadım bendemi bu rapor işşine girişeecem bi bi bilgisi olan varmı...
  • Konuyu ben acmistim o gunden beri askere gitmedim rapor ile taakki son rapora kadar... Sonuncu kabul edilmedi, bakaya kaldim ve nisana tabiiyim. Sevk sirasinda hastaneye sevk isteyecegim ancak sube sevk etmeyebiliyormus? Boyle bir sey olabilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOLDFALCON

    ya konuyu hortlatıyorum belki ama yüksek lisans öğrencisiyim şimdi yanılız yüksek bitmeden tecil bitiyor napacam anlamadım bendemi bu rapor işşine girişeecem bi bi bilgisi olan varmı...


    sen okuldan öğrenci belgesi ile halledebilirsin ....

    arkadaşlar son durumlarda bir değişme varmı bilmiyorum ama yaklaşık 1 sene boyunca rapor alarak tecil ettirdim ve sonunda bu işten sıkılarak 2010 aralık eclbinde askere gittim.

    olayı şöyle özetliyeyeyim;
    kısa dönem askere gidecekler için celp ayında bildiğiniz üzere sınav açılıyor. bu sınav başvurduğunuz ilde 3 gün süre ile yapılıyor. bu tarihlerde sınavlara giremeyenler için ayın genellikle 25'ine kadar zannedersem ankarada bu sınav açık tutuluyor.
    askere gidebilmemiz için de bu sınava girmemiz şart olduğundan sınav tarihlerinde raporlu olmanız gerekiyor :D



    mesela ağustos celbinde askere gitmeniz gerekiyor.
    ozaman temmuz ayının son gününden başlamak üzere rapor alıyorsunuz.
    bu raporu hiç aralık vermeden celp ayının 25-26 - 27 sine kadar alıyorsunuz. tek parça veya arada boşluk olmayan parçalı raporlar olabilir.
    zaten parçalı almak mantıklı diğer türlü tek parça alırsanız heyet raporu almanız gerecektir onu da her yerden kolayca alamazsınız.
    raporunuz biter bitmez askerlik şubesine gidiyorsunuz ve raporlu oldugunuzdan dolayı celp döneminde askeriyeye katılamadıgınızı söylüyorsunuz. orada askerlik şubenizin bulunduğu ildeki cumhuriyet başsavcılığına iletilmek üzere bir ifade dolduruyorsunuz.
    sonra gıyabınızda mahkeme falan düzenleniyor.
    bundan sonraki işlemler zaten formalite oldugu için siz hiç ilgilenmiyorsunuz.
    raporları verdiğiniz zaman bir sonraki celp tarihine kadar askerlik tecil belgenizi alıyorsunuz. ve kafanız rahatlıyor.

    ben raporu hem devlethastanesinden hem de özel poliklinikten aldım. sorun cıkarmadılar. sağlık ocagına da sorun cıkartacaklarını sanmıyorum..

    bu arada bu rapor olayının da bir sınırı var sanırsam. belli bir seferden sonra işlemiyor :)

    ben 3 -4 kere tecil ettirdim bi sıkıntı çıkmadı. ama daha falzası için garanti veremem :)

    bir de arada mevzuat değişir başka yönetmelik girer o konudada garanti veremem.
    yani anlayacağınız bu işin garanti mercii ben değilim. sonra bana gelip benim raporum vardı ama beni askere alıyorlar yok tecil ettiremedim yok bilmem ne demeyin
    paşa paşa askere gidin.

    seve seve gidin üzülmeyin.
    bakın ben aralık celbinde gittim
    denizci olarak iskenderuna çıktım.
    iskenderunda bile kıçım dondu

    ama bu dertten kurtuldum.




  • diday kardeş benimde merak ettiğim birkaç konu var cevap verirsen sevinirim benimde bu nisanda tecil bitiyor bende rapor alıp ağustosda askere gitmek istiyom maksadım kaçmak değil ama temmuzda kpssye girecem birde haziran atamaları var bunları aradan çıkarıp öle gitmek istiyom
    sorularım

    1:rapor için biryerde çalışma durumu şartmı yani çalışan sigortası olması gibi ben çalışmıyomda sağlık sigortası var tabi herkes genel sağlık sigortası kapsmaında olduğu için ayrıca aöf öğrencisiyim

    2.raporu doktor nasıl yazıyor yani bu kişi şu kadar sürede sınava giremezmi hastamı nasıl yazıyor.

    3.raporu alıncamı verecez şubeye bittiğinde mi rapor bitince verirsek eğer asker kaçağı olarak gözükmüyoz mu ben diyelim 30 mart 28 nisan arası rapor aldım bunu şubeye 1-2-3 ninsandan önce vermem gerekmiyor mu sonuçta 10 nisandan askersin.ifademizi savcıya biz mi veriyoz savcılar genelde sert olurda sıkındı çıkar mı doğrularımı sölemek lazım yoksa raporda yazdığı gibimi :)

    sen 3-4 kez geçiştirmissin tecrübelisindir cevap verirsen sevinirim saygılar




  • diday kardeşim verdiğin örnek benim celp dönemi için tam olmuş. raporu almak için doktora ne söylememiz lazım ve bu raporun geçerli olması için hangi bölüm raporu(dahiliye , ortopedi , vb.) almamız gerekiyor.ben çalışmıyorum memurluk sınavlarına hazırlanıyorum.ankarada tanıdığın doktor varsa bana yardımcı olabilirmisin?
  • Hocam şimdi ben 25 temmuz 1989 doğumluyum. 2008 de üniv kazandım 2.5 sene okudum ordan ayrıldım.(2011 ocak ) 2011 de(univden ayrıldıgım sene ) ösym sonucuyla açıköğretime işletme fakültesine kaydoldum fakat bu sene (2011 -2012 ) hiçbir sınava gitmedim çünkü 2012 de tekrar girip başka bir üniversiteye yerleşmeyi düşünüyordum.açıköğretim sınavları il merkezinde olduğundan git gel masrafı yapmiyim dedim aileme. şimdi ben bu sene askerliğimi nasıl tecil ettirebilirm.açıköğretimde bütün sınavlardan kaldım çünkü gitmedim , 89 luyum ve 2012 değil 2013 teki sınavla bir yere yerleşmeye karar verdim çünkü bi işyerinde çalısıyorum ve durum bole gıdecek gıbı duruyor? yani şimdi ben 2013 ösym ye girmeyi düşündüme göre o tarihe kadar nasıl erteleyebilirm bu askerliği çünkü 2013 te sınava girip yerleştikten sonra o okulu okumayı planlıyorum yani ondan sonrası sorun deği benim adıma diye umut ediyrm. Şimdiden teşekkürler. ve su lise diplomasıyla askerliği tecil ettirme olayı varmış. onuda yapabilir miyim acaba çünkü su ana kadar yapmadım?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.