Şimdi Ara

rampada ışık beklerden yarım debriyaj ve gazda kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar arabam toros rampada kırmızı ışıkta beklerken yarım debriyaj yapıyorum gazada basıyorum araba sabit kalıyo sadece yarım debriyaj yapınca araba geri kaçıyo böyle yapmanın bi zararı var mıdır?



  • Tabii ki var, aracın ağırlığını sürekli olarak yarım debriyaj yaparak tutuyorsunuz, debriyaj balatasını yersiniz ömrü çok ciddi manada kısalır, rampada aracı gaz-debriyaj ile dengede tutmak kadar zararlı birşey yoktur debriyaj ömrü açısından, zaten bunu biraz uzun yapın hemen balata kokmaya başlar.

    Aracı frenle tutun, geri kaçırma korkunuz varsa da el freni destekli kalkış yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Tabii ki var, aracın ağırlığını sürekli olarak yarım debriyaj yaparak tutuyorsunuz, debriyaj balatasını yersiniz ömrü çok ciddi manada kısalır, rampada aracı gaz-debriyaj ile dengede tutmak kadar zararlı birşey yoktur debriyaj ömrü açısından, zaten bunu biraz uzun yapın hemen balata kokmaya başlar.

    Aracı frenle tutun, geri kaçırma korkunuz varsa da el freni destekli kalkış yapın.

    peki yarım debriyaj fren yaptıgımda freni bıraktıgımda araçın geri kaçması neden oluyor(yarım debriyajda araba titrer vaziyette)
  • Yarım debriyajın da belirli bir kavrama oranı var sonuçta ayağınızı ne kadar çekerseniz o kadar çok kavrar ama gaz vermezseniz bu sefer rölanti torku yetmeyeceği için araç stop eder. Toros diyorsunuz zaten atmosferik benzinli eski bir aracın rölantisinden fazla tork beklenemez, 2000cc ve üzeri turbo dizel falan olsa aracı belki tutabilir onun haricinde çok zor rampada sadece yarım debriyajla tutunması.

    Yokuş kalkış asistanı ve tork konvertörlü tam otomatik şanzımanı yoksa bir aracın, rampa kalkışlarında el freni kullanmak iyidir.
  • Debriyaj balatasi yerine frenlerinizi kullanin. Bu sayede debriyajinizin bitmesinin vermis olacagi maliyet yükünün onune gecmis olursunuz. Fren balatalarinin degisimi daha kolay ve ucuzdur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 2 saniye yapacaksan yapta uzun sureli isik beklerken yapma el freniyle kalk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.