Şimdi Ara

Ram Upgrade ne kadar yararlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,2GB Ram Macbook Pro'mun ramini 4 GB yaptırmak istiyorum,yapan arkadaşlar memnunlar mı?Örneğin:oyunlarda performans ve grafiklerde artış yaşar mıyım? 8 GB ram neden bu kadar pahalı? Ve son olarak hangi marka önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.



  • Grafiklerde yaratmaz. Fakat oyunda 2GB üstü ram kullandığından bilgisayar rame yetmeyen dosyaları hdd ye yazmaktansa ram'e yazacağından pefromansta artış olur. Oyun grafik performansı tamamen ekran kartı ile doğru orantılı.

    Masaüstünde baya ün yapmış olan ocz ramleri öneririm ama laptop için var mı bilmiyorum. Kingston'da olabilir.
  • Sistem performansı konusunda baya bi rahatlarsın ama oyunlara pek fazla etkı edecegını dusunmuyorum. arkadaşın dedıgı gıbı oyunlar ekran kartlarıyla opsiyonel çalışıyo pekde ram etkili değil ram markası olarakda kingston var macbook lara göre çıkan onu biliyorum ama ocz de marka olarak iyidir eğer macbook uyumlusu varsa onu al derım ama oda pahalı gelebilir.
  • Oyunun grafiğine direkt bir etkisi olmaz. Ama mesela stratji, tycoon veya benzeri oyunlarda, oyun içindeki unit sayısı artarsa normalde kasılmayan grafiklerde kasılma olmaya başlar. daha çok unit demek aynı anda hafızada, işlemneyi bekleyen daha çok fazla nesne demek. buda işlem kuyruğunu uzatır. bu durumda ram önemli oluyor yani. 8 GB ramler daha piyasada tam anlamıyla yayılmadı. o yüzden az bulunuyor. az bulunan şey pahalı bu sektörde. pahalıya mal olan değil... önümüzdeki sene raflarda çokça gözükmeye başladığında makul fiyatlara inecektir. bundan 1-2 sene öncede 4 gb lar çok pahalıydı. şimdi ise 2x2 gb ram 100 tl ye alınır oldu.
  • peki nereden alinabiliyor bu ramlar? benim macbook pro early 2008 2.6 ghz var. kingstonmarka 667 mhz notebook rami isimi gorur mu? nerden ucuza bulunur? 2x2gb 100 tl'ye mesela :)
  • Ben yeni nesil macbook pro ( 2.26 ) 2 gb ontanimli gelen ramler ile kullaniyorum.Sadece harddiski 320 gb'a yukselttim ve bilgisayarin performansindan gayet memnunum.

    Eger yuksek performans beklenen grafik islemleri ya da oyun oynamak gibi planlarin yoksa bence gayet yeterli.
  • Açıkçası tek oynadığım oyun The Sims 3
    Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.