Şimdi Ara

Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemde 1 256 pc 133 1 de 128 pc 133 ram var bu gune kadar sorunsuz çalışırken açılışta ramı sayma süresi uzamaya başladı ve 256 olarak gördü. Tek 256 takıyorum yine 256 128 i takıyorum üstüne 256 128 i tek takıyorum 128 görüyor yani ramlarda sorun yok.
    Yakın zamanda bios da telefon çalınca pc nin açılmasını engellemek için wake on ... seçeneklerini iptal etmiştim tekrar işaretledim 384 gördü bios defaılt yaptım tekrar 256 ya döndü ama wake on ... seçenekleri enable idi yine bu seçenekle ram arasında bir ilişki varmı yada sorun başka şeydenmi kaynaklanıyordur sizce? Ne yapim bir arızamı var yok sa sorunun nedenini anlayabilecegim bir yöntem varmı
    uzadı işte...[bwlng][ban][^]

• evet üstadlar yokmu bir fikri olan?
  • 1-Ram saymayı biostan iptal edersen hiç saymaz.Quick Power On Self Test'i enabled yap

2-Bazen en ufak bir ayar değişikliği bile bilgisayarın dengesini bozabiliyor

3-Eğer ramlerinin markaları farklı ise uyumsuzluk yaşatıyor olabilir ama uzun süredir kullanıyorsan büyük ihtimalle bios ayarlarının etkisi olmuştur

4-Slotlarını değiştir

5-Benden şimdilik bu kadar
  • www.darkhardware.com dan alıntı
    sistem belleğinizin problem yarattığını düşünüyorsanız ve tüm belleği iyice bir test etmek istiyorsanız, MemTest86 tam size göre. Uygulama kendi başlangıç disketi oluşturuyor ve böylece işletim sisteminden bağımsız olarak sistemi test edebiliyor
    http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=7
  • Elbruz +1 birde bence sen biosu nu bir daha ayarla ve buraya bildir bizi merakta bırkma
  • bios u internetten upgrade ettim yine 256 görüyor. Anlamadığım ramları ayrı ayrı bütüün slotlarda hem tek tek hemde birlikte denedim degisen bir sey yok tek tek dogru görüyor 256 yı tek takınca 256 128 i takınca 128 yani bu ramlarda sorun olmadıgını gösteriyor başka bir fikriniz varmı şu mem testi deneyecegim birde bakalım değişecekmi sonuç
  • Ram ve yavalarının iyi bi temizleyip dene istersen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

1-Ram saymayı biostan iptal edersen hiç saymaz.Quick Power On Self Test'i enabled yap

2-Bazen en ufak bir ayar değişikliği bile bilgisayarın dengesini bozabiliyor

3-Eğer ramlerinin markaları farklı ise uyumsuzluk yaşatıyor olabilir ama uzun süredir kullanıyorsan büyük ihtimalle bios ayarlarının etkisi olmuştur

4-Slotlarını değiştir

5-Benden şimdilik bu kadar

benim bilgisayarımda açılışta ram saymaya başladı.Sistem çökmeden önce böyle bir sorun yoktu.Ancak şimdi her açılışta ram sayıyor.ekstra ram kingston 512 mb.sistemin kendi içindeki ile birleşince 720 mb.ram oldu ve her açılışta tek tek ram saymasını beklemek çok can sıkıcı.Acaba bu söylediğinizi yapsam bilgisayarım düzelir mi?Ekstra rami tanımama gibi bir sorun yaşarmıyım biosu değiştirirsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 18 Ekim 2008; 15:01:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.