Şimdi Ara

RAM Sıkıntısı (Yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabyte GA-EP35C-DS3R anakartım var. 4 tane DDR 2 ram slotu 2 tanede DDR 3 ram slotu var. Şu zaman kadar hep DDR2 kullanırdım, bu gün DDR3 ram takım 2x2 GB toplamda 4 GB olmak üzere.

Ram Kingston marka

Kingsotn DDR3 - 1333 MHz. Önceden kullandığım 2 GB DDR2 RAM'de aynı markanın aynı modelinin DDR2 - 800 versiyonuydu. Yani yabancı bir marka seçmedim. Ama RAM'ler sorun çıkarıyor, daha sıfır kutulular ve iki taneler ikisini ayrı ayrı da taksam stabil çalışmıyor, aynı andada taksam çalışmıyor.

- Sorunlar şu şekilde; windows başlatılıyor ekranından sonra kalıyor.

- Bazende PC hiç açılmıyor, yani power'a basıyorum, pc açılıyor fakat ekran siyah olarak kalıyor boot ekranı bile gelmiyor yani.

- Bazen de nadiren windows açılıyor, ama RAM'ler tam olarak görevini yapmıyor. PC yavaş oluyor, internetten video seyredemiyorum, stabil kullanamıyorum yani.

- Bios'u günncelledim + RAM'ler için 0.1 ve 0.2 olmak üzere voltaj değerini de artırdım sırasıyla. Ama hala düzgün çalışmıyor. Hatta frekans ayarlarından 800 MHz'e düşürdüm, ama sorun devam ediyor.

Ram CL9 değerinde çalışıyor, kutusunda da yazıyor. Ram zamanlarından CL değerine baktım 9'da duruyor, o da olması gerektiği gibi yani. Daha ne yapabilirim, tecrübe edinipde sorunu düzeltmiş olan, ya da ne yapılacağını bilen var mı?

• ddr2 ve ddr3 ramleri aynı anda kullanmaya çalışmıyorsunuz umarım.
  • Anakartın bios unu güncellediniz mi hiç?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.