Şimdi Ara

Ram MHZ düşük görünüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1333 4gb ram var pc'imde ancak CPU-Z'yi açtığımda ramlarin MHz'sini 674 gösteriyor bunun nedeni ne olabilir acaba?

belki ustalardan daha açıklayıcı yorumlar gelebilir.
    ***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***
  • ddr ramlerde cpu z deki değeri 2 ile çarparsın normal yani

2X2 666 = 1333

Bu değer ortalama olarak değişkendir.
    666 değilde 654 de olur,645 de..

Orijinalden alıntı: CRQW

Arkadaşlar benim RAM: G.SKILL Ripjaws DDR3-1600Mhz CL8 6GB ve CPU-Z: 539,7 MHZ. gösteriyor. Hadi 540Mhz diyelim. 3 Ram olduğundan benim ölçüyü 3 ile mi çarpmamız gerekiyor.

Hayır yine 2 ile çarpmanız gerekiyor. Sizin ram ler şu anda 1080 mhz de çalışıyor görünüyor. Bios tan gerekli ayarları yaparak 1600 mhz e çıkartabilirsiniz.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Üstadım hiçbir bilgim yok ama bu konuda nasıl yapabiliriz zaten birkaç gündür biranda RAM'ler %100 doluyor ve kasılıyor belkide bu yüzden.

Benim RAM tam olarak budur. "GSKILL F3-12800CL8T-6GBRM G.SKILL Ripjaws DDR3-1600Mhz CL8 6GB (3x2GB) TRIPPLE (8-8-8-24)1.65V" Bu (8-8-8-24) Olayı ile mi oynayacağız ne yapmamazı gerek.
    Ram hızım düşük gözüküyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRQW

Üstadım hiçbir bilgim yok ama bu konuda nasıl yapabiliriz zaten birkaç gündür biranda RAM'ler %100 doluyor ve kasılıyor belkide bu yüzden.

Benim RAM tam olarak budur. "GSKILL F3-12800CL8T-6GBRM G.SKILL Ripjaws DDR3-1600Mhz CL8 6GB (3x2GB) TRIPPLE (8-8-8-24)1.65V" Bu (8-8-8-24) Olayı ile mi oynayacağız ne yapmamazı gerek.

biostan istediği 1.65 v. vererek 8-8-8-24 zamanlamaları seçip, ilgili bölümdende 1600 mhz i seçeceksin. bios menüsünü kurcalarsan zaten ilgili ayarları farkedersin.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Üstad biraz kurcaladım. Birşey yaparım die çekinerek sonra olmadı beceremedim sanırım derken baktım 1600 Mhz. olmuş sağolasın yardımın için. Teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.