Şimdi Ara

RAM LERDEN ANLAYAN HİÇ KİMSE YOK MU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar, forumları baştan sona takip ediyorum, Millet bas bas bağrıyor, 2000 Mhz remim niye 1066 görünüyor veya 1600 Mhz remim niye 1066 görünüyor diye. Herkeste aynı sorun. Ama bir yiğit de çıkıp resimli bir şekilde kısaca anlatmamış. Bildik zaten bir-iki bios var. ASUS P55 biosunda bu ram meselesini kısaca anlatacak olsa bu foruma sabitlemek lazım. Ya işi bilenler buraya takılmıyor, ya da meslek sırrı deyip sessiz kalıyorlar.
    Umarım birisi bu konuya açıklık getirir İnşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 30 Temmuz 2012; 16:36:39 >

“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar&nbsp;bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
    22 Eylül 1924, Samsun.

Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri. II. Cilt, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü yayınları: 1., Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1959, sayfa: 194-195
  • öncelikle her anakartın bir ram destek listesi vardır...oraya bakmadan ram alırsan başın ağrır..
    işlemci ve ram birlikte çalışır birbiri ile belli bir matematiksel zeka ile bağlıdır..bunlar standart olan değerler değildir...anakarta işlemciye ram e göre değişir..bunları anlamak istiyorsan benim gibi en az 100-150 sayfa yazı okumalısın...bilgisayarda hiç bir iş kafasına göre olmaz..herşeyin bir matematiksel değeri vardır o değer üzerinden çalışır....
    ben , bilgisayar konusu ile ilgili en çok yazıyı ram konusunda okudum.....
    şurdan başlayabilirsiniz
    http://www.solidarticles.com/1.x/hc-22645100,readarticle?nocache=L1&articleid=42
    iyi okumalar

• En basit haliyle ne kadar yüksek değerler takarsan tak anakartının en fazla desteklediği kadarını kullanabilirsin. Ayrıca diyelim 2 tane ram takılı. Bir tanesi 1066 bir diğeri 1600 olsun. Bunların arasındaki değer farklılığı ufak değer baz alınarak sabitlenir. Yani ikiside eşit hızlarda çalışacak şekilde otomatik olarak ayarlanır.

Birde bu sorunun anlatılacak tek bir cevabı yok. İşin içine voltajlar vs girdimi karmakarışık bir hal alıyor. Bazen tutup underclock yapman gerekebiliyor. Çok göz önünde olan sorunlarla da karşılaşabiliyorsunuz hiç tecrübe etmediğiniz olaylarla da. Temel cevaplar çoğu zaman sorununuzu çözer. Çözmezse işi gerçekten bilen birilerine danışmakta fayda var.

Orijinalden alıntı: Slothere

En basit haliyle ne kadar yüksek değerler takarsan tak anakartının en fazla desteklediği kadarını kullanabilirsin. Ayrıca diyelim 2 tane ram takılı. Bir tanesi 1066 bir diğeri 1600 olsun. Bunların arasındaki değer farklılığı ufak değer baz alınarak sabitlenir. Yani ikiside eşit hızlarda çalışacak şekilde otomatik olarak ayarlanır.

Birde bu sorunun anlatılacak tek bir cevabı yok. İşin içine voltajlar vs girdimi karmakarışık bir hal alıyor. Bazen tutup underclock yapman gerekebiliyor. Çok göz önünde olan sorunlarla da karşılaşabiliyorsunuz hiç tecrübe etmediğiniz olaylarla da. Temel cevaplar çoğu zaman sorununuzu çözer. Çözmezse işi gerçekten bilen birilerine danışmakta fayda var.

• Sorunu tamde arayacağına anakartin max desteklediği frekansa baksaydın ya. 1066 mhz destekliyor demekki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MOBIUS

Ya arkadaşlar, forumları baştan sona takip ediyorum, Millet bas bas bağrıyor, 2000 Mhz remim niye 1066 görünüyor veya 1600 Mhz remim niye 1066 görünüyor diye. Herkeste aynı sorun. Ama bir yiğit de çıkıp resimli bir şekilde kısaca anlatmamış. Bildik zaten bir-iki bios var. ASUS P55 biosunda bu ram meselesini kısaca anlatacak olsa bu foruma sabitlemek lazım. Ya işi bilenler buraya takılmıyor, ya da meslek sırrı deyip sessiz kalıyorlar.

KISA ÖZ BİR CVP VE %90 İHTİMAL İLE STANDART OLARAK ANAKARTLAR RAM DESTEKLERİNDE DDR3 KLASMANINA GEÇTİKLERİNDE FREKANS 1333 MHZ BU 1066 MHZ OLANLARDA VAR TABİKİ STANDAR HIZ OLARAK BUNLARI KOYMUŞLAR SEN 2133 MHZ YADA 1600 MHZ RAM ALIYOSUN BU NEDİR ÖRNEK (1600 OC YANİ 1600 OVERCLOCK AÇILIMI BU) SEN 1600 ALDIĞINDA DİREK GÖRMEZ 1600 MHZ Yİ BİOSA GİRİP ORADA RAM FREKANSINI 1600 OC ÇEKİP KAYDEDİP ÇALIŞTIRMAN LAZIM BEN KİNGSTON 1600 ALDIM 1333 OLARAK GÖRDÜ BİOSTAN 1600 OC SECÇİM VE ÇALIŞTIRDIM

RESİMDE EKLEDİM BENİM BİOS BU ORADAKİ Aİ OVERCLOCK TUNERDE D.O.C BÖLÜMÜNÜ SEÇTİM KAYDETTİM VE1600 MHZ DE ÇALIŞTI

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İNTEL & AMD

quote:

Orijinalden alıntı: MOBIUS

Ya arkadaşlar, forumları baştan sona takip ediyorum, Millet bas bas bağrıyor, 2000 Mhz remim niye 1066 görünüyor veya 1600 Mhz remim niye 1066 görünüyor diye. Herkeste aynı sorun. Ama bir yiğit de çıkıp resimli bir şekilde kısaca anlatmamış. Bildik zaten bir-iki bios var. ASUS P55 biosunda bu ram meselesini kısaca anlatacak olsa bu foruma sabitlemek lazım. Ya işi bilenler buraya takılmıyor, ya da meslek sırrı deyip sessiz kalıyorlar.

KISA ÖZ BİR CVP VE %90 İHTİMAL İLE STANDART OLARAK ANAKARTLAR RAM DESTEKLERİNDE DDR3 KLASMANINA GEÇTİKLERİNDE FREKANS 1333 MHZ BU 1066 MHZ OLANLARDA VAR TABİKİ STANDAR HIZ OLARAK BUNLARI KOYMUŞLAR SEN 2133 MHZ YADA 1600 MHZ RAM ALIYOSUN BU NEDİR ÖRNEK (1600 OC YANİ 1600 OVERCLOCK AÇILIMI BU) SEN 1600 ALDIĞINDA DİREK GÖRMEZ 1600 MHZ Yİ BİOSA GİRİP ORADA RAM FREKANSINI 1600 OC ÇEKİP KAYDEDİP ÇALIŞTIRMAN LAZIM BEN KİNGSTON 1600 ALDIM 1333 OLARAK GÖRDÜ BİOSTAN 1600 OC SECÇİM VE ÇALIŞTIRDIM

RESİMDE EKLEDİM BENİM BİOS BU ORADAKİ Aİ OVERCLOCK TUNERDE D.O.C BÖLÜMÜNÜ SEÇTİM KAYDETTİM VE1600 MHZ DE ÇALIŞTI

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...
    Anakartın desteklediği kadarını görmesi doğru. Benim sorunum, anakartım (asus p7p55d-e) 2200 Mhz e kadar desteklediği kutusunda yazıyor ama bios ayarlarında seçenek olarak verilen en yüksek değer 1333 Mhz. (Bios en son güncel haliyle)
    “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar&nbsp;bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
    22 Eylül 1924, Samsun.

Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri. II. Cilt, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü yayınları: 1., Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1959, sayfa: 194-195

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.