Şimdi Ara

Ram Hakkında takıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şimdi benim PC yaşlandı biraz ve bende diyorum ufaktan da olsa bir şeyler ekliyeyim sisteme ve Ram eklemeye karar verdim ama bu konuda bilgim yetersiz kaldı diye düşünerek sizlere sorayım dedim. Bende 2 adet Kingston 2gb ram var 1333 mhz DDR 3 (2+2+0+0) şeklinde yani ilk 2 slot dolu diğer ikisi çalışmadığından boş sanırım. (2+2+2+0 şeklinde denediğim zaman olmamıştı)

    1-)Bu 2 gb Ramlerden birini 4 gb Ram ile değiştirsem yani 4+2 yapsam bir sıkıntı çıkar mı acaba? birde 1333 olmak zorunda mı? (yani 4 gb 1600 + 2 gb 1333 mhz)

    2-)Anakart modelim ASUS P7H55-M baktım Asus'un sitesinden 1333 den 2200(O.C.) aralığında mhz destekliyormuş.

    Anakart'ın bulunduğu link

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Cevap gelince konuyu ayrıntılı pekiştiririz.



  • Yok mu bana bilgi verecek kafamdaki soru işaretlerini giderecek bir arkadaş.
  • kardeşim ben aynı mhz aralığı olmuyorsa ramda optimizasyon sorunu oluyor diye duymuştum bide anakartın ne kadar ram desteklediğini bilmen gerekiyor mesela anakartın 8gb ram destekliyosa sen o sisteme 16 gb ram bile taksan 8gb olarak görüyor.Ben benim laptopa o yüzden ram ekleyemedim bide şimdiki zamana göre en az 8 gb ram lazım bence diğer türlü bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum
  • Cevabın icin saol dostum. Benim ekran kartının linkini yazdıgım yerde göremedim kaç gb destekledigini o yuzden sordum. Birde dual kit olayı nasıl oluyor biliyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu yardım edecek kasada 4 slot var hepsine 2gb lik ram (2+2 kingston 2+2 hp) taktigim zaman acilmiyor. Slotların sadece 2 tanesi mi kullanilabilir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.