Şimdi Ara

RAM'den Anlayan Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 Tane Ram Takılabiliyor İçindeki Ram 2GB 1600MHz Görev Yöneticisinden Bellek Kısmına Baktığımda 1333Mhz Hızı Gözüküyor.
    Sorunum Şu Aslında Bende 4GB 1600Mhz RAM Var Bu Rami PC'ye Takınca Çalışmıyor Sanırım 1600Mhz Diye Ama 2GB'da 1600Mhz miş. Rami Sökünce Gördüm.
     RAM'den Anlayan Gelsin

• Zamanlamaları tutmuyordur. 2si ortak olarak 1333mhz de çalışabiliyordur anakartın da onu seçmiştir. Laptop olduğundan elle değiştirme şansın da yok. CPU-z den ram ayarlarını screenshot alıp koyarsan daha çok yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

Zamanlamaları tutmuyordur. 2si ortak olarak 1333mhz de çalışabiliyordur anakartın da onu seçmiştir. Laptop olduğundan elle değiştirme şansın da yok. CPU-z den ram ayarlarını screenshot alıp koyarsan daha çok yardımcı olabiliriz.

Benim PC'ye Zaten 1 Tane RAM Takılıyor.
    2 GB'da Sıkıntı Yok Ama 4GB Takınca PC Açılmıyor.
    Görüntüler Bunlar Yardımcı Olursan Sevinirim.
     RAM'den Anlayan Gelsin RAM'den Anlayan Gelsin RAM'den Anlayan Gelsin RAM'den Anlayan Gelsin

• Sadece 4ü takıp denedin mi? 2 ramin zamanlamaları uyumsuz gözküyor beraber çalışmaya pek uygun değiller.
  • quote:

Sadece 4ü takıp denedin mi? 2 ramin zamanlamaları uyumsuz gözküyor beraber çalışmaya pek uygun değiller.

Üstte Belirttiğim Gibi Benim PC Tek Slot Sadece 1 Tane RAM Takılabiliyor.
    4'ü Takınca 2'yi Takamıyorum Zaten.
    4'ü Taktığım Zaman PC Açılmıyor Siyah Ekran Kalıyor
  • oktaybks kullanıcısına yanıt
    Normalde 8gb a kadar tek slotta destekliyor laptobun. O rami de bana göre frekans olarak sorunsuz olarak çalıştırması lazım. Bazı anakartlar bazı marka ramleri seçerler. Sende de bu gibi bir durum olabilir. Marka destek listesini bulamadım. 4gb ramin bozuk olma ihtimali var mı?
  • Ek olarak laptobun bios güncellemesi varsa yapmanız faydalı olacaktır. Ram frekanslarını daha düzgün ayarlama ihtimali yüksektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPS den anlayan varmı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Normalde 8gb a kadar tek slotta destekliyor laptobun. O rami de bana göre frekans olarak sorunsuz olarak çalıştırması lazım. Bazı anakartlar bazı marka ramleri seçerler. Sende de bu gibi bir durum olabilir. Marka destek listesini bulamadım. 4gb ramin bozuk olma ihtimali var mı?

4GB Ramde Sıkıntı Yok Kuzenimden Deneyip Almıştım Sorunsuz Çalışıyordu.
    Anakart'a Uyumluluğuna Nereden Baktınız Ben Asus'un Sitesinden Bakmıştım da 4 Yazıyordu Bi Ara.
    Ram'i 3-4 Kez Kendi Laptopumda Denedim Hiç Çalışmadı Ama Sıkıntı Yoktu Ramde
  • quote:

Ek olarak laptobun bios güncellemesi varsa yapmanız faydalı olacaktır. Ram frekanslarını daha düzgün ayarlama ihtimali yüksektir.

Laptop Alındığından Beri Hiç Bios Güncellemesi Yapmadım Güncel Biosu Nasıl Bulabilirim Uyumlu Olacak mı Diye Nasıl Bakabilirim Pek Anlamıyorum Bu Konulardanda
    https://www.asus.com/tr/Notebooks/X553MA/HelpDesk_Download/

adresinde güncel bios var. Uyarayım bios güncelleme riskli bir işlemdir. Herhangi bir aksaklıkta laptobunuz servislik olur.
  • quote:

https://www.asus.com/tr/Notebooks/X553MA/HelpDesk_Download/

adresinde güncel bios var. Uyarayım bios güncelleme riskli bir işlemdir. Herhangi bir aksaklıkta laptobunuz servislik olur.

Bi Denesem mi Bilemedim Şuan Başka PC'de Yok Sakata Gelir mi Acaba xd
    Asusun servisini arayıp telefonla ben bu laptobun biosunu güncelleyeceğim nasıl yapacağım diye sorun. Onlar yönlendirsin tarif etsin. Yada servise götürün güncellesinler. Onlar ramin uyumunu daha iyi bilirler.
  • quote:

Asusun servisini arayıp telefonla ben bu laptobun biosunu güncelleyeceğim nasıl yapacağım diye sorun. Onlar yönlendirsin tarif etsin. Yada servise götürün güncellesinler. Onlar ramin uyumunu daha iyi bilirler.

Bios Yeni Sürümü Gözüküyor Sitesinde Güncelleme Yapmayı Biliyorum da Sıkıntı Çıkartır mı Diye Tırsıyorum
    Bildiğini farkettim de gene de servis gözünüzden kaçan bir noktayı size tarif eder o yüzden servise sorun demiştim. Bios sıkıntılıysa size daha uygun bios da gönderebilirler. Yapın yapmayın bir şeyler söylerler.
  • quote:

Bildiğini farkettim de gene de servis gözünüzden kaçan bir noktayı size tarif eder o yüzden servise sorun demiştim. Bios sıkıntılıysa size daha uygun bios da gönderebilirler. Yapın yapmayın bir şeyler söylerler.

Anladım.
    Peki Bios Güncellemesi Kesin Çözüm Olur mu Ona Göre İşleme Geçeyim.
  • senin anakart tek kanal bellekleri desteklemyor olabilir.
    takmaya çalıştığın 4 gb lik ram tek kanal
    2 gb lik çift kanal
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

senin anakart tek kanal bellekleri desteklemyor olabilir.
    takmaya çalıştığın 4 gb lik ram tek kanal
    2 gb lik çift kanal

Teki Çifti Nasıl Belli Oluyor
    Kesin çözüm olmaz. Senin 1333mhz ram alman lazım çalışmasını istiyorsan.
  • Anakartınız çift kanal(hafıza çipleri ramin bir yuzeyinde ise tek. İki yuzeyinde ise çift) bellekleri desteklemiyor. Üzerindeki 1R16, tek kanal,2R8 çift anlamına gelir. CPU-Z uygulamasında da Rank adı altında tek kanal için single yazar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Böyle anakartlar kaldı mı? Biz SD ram zamanında bakardık çift kanal tek kanal olayına demek ki modern anakartlarda da varmış bu olay. İlk defa denk geldim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.