Şimdi Ara

Ram almak istiyorum neye bakmam gerek, nereye dikkat edeceğim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar evet başlıkta da belirttiğim gibi Ram almak istiyorum. Ama maalesef bilgisayar bileşenleri ile hiç bir bilgim yok yani çok fazla yok diyelim. Bunun sonunca şak diye karar verip alamıyorum RAm i. Şuan bilgisayarıma sağ tık özellikler dediğimde 2 gb ram gösteriyor. Ben bunu 4 gb yapmak istiyorum yani onun için 2 gb alıp yanına takmak istiyorum böyle olur mu ?

    Yalnız çok fazla bilmediğim terimler var mesela , 2 gb ram in hem 1600Mhz hem 1333Mhz olanı var bu Mhz nedir ne demek arasında ki fark ne ? Neye göre hangisini alacağım ?

    Mesela sonra aynı ram 2 gb olanın ddr 2 si ddr 3 ü ddr 4 ü var peki bunlar ne demek hangisini almam lazım aralarındaki fark nedir ?

    Sonra ekran kartım vardı onu taktım sonra driverinı indirmiştim , peki bu ramlerde de driver indireceğim mi ?

    Yani arkadaşlar ben sistemimi 4 gb ram yapmak istiyorum. Hazır 2 gb ram var zaten kasamda onun için 2 gb ram alıp yanına takabilir miyim ? öyle olur mu ? yani 4 gb ram olacak.

    Veya ucuz 4 gb ram bulup yanına takıp 4+2 6 gb ram yapabilir miyim ?

    Yani arkadaşlar bu aklıma takılan soruları cevaplayıp bu konuda lütfen yardım eder misiniz , uyumluluğu nasıl sağlayacağım ?



  • Isletim sisteminiz 32 bitse 3gb dan fazla ram taksaniz da 3gb olarak calisir. Onu bilin. Ddr3 destekliyodur sizin ana kart muhtemelen. Ddr3 mu onu ogrenin. Onun disinda raminizin mhz ve cl değerini ogrenin. Kendi raminizle mumkunse ayni model degilse de ayni teknik ozelliklerine sahip bir ram alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Isletim sisteminiz 32 bitse 3gb dan fazla ram taksaniz da 3gb olarak calisir. Onu bilin. Ddr3 destekliyodur sizin ana kart muhtemelen. Ddr3 mu onu ogrenin. Onun disinda raminizin mhz ve cl değerini ogrenin. Kendi raminizle mumkunse ayni model degilse de ayni teknik ozelliklerine sahip bir ram alin.

    Evet hocam anladım fakat o dediklerini nasıl öğreneceğim ki , işte ddr kaç olduğunu , ramin mhz cl değerlerini falan , yani alıp rami anakarta takılmazsa ram deki çentikler falanda önemli sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.