Şimdi Ara

Radye Temel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnşaatını yapmış olduğum binada radye temel projesinde 16 lık demirlerin 17 cm arayla dizilmesi gerektiği belirtiliyor. Demir işlemi sırasında yoğun olmam nedeniyle demirleri yanlışlıkla ustaya 19 cm arayla dizmesi gerektiğini söyledim. Demir bağlama işi bitince projede yeni fark ettim. Her hangi bir sıkıntı olur mu ? Yada ne gibi bir önlem olabilirim. Temel taban oturumu 240 m2 anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Simdi burda ne soylesek bos statik analizi yapan insaat muhendisinize danisin tekrar cozum yapsin. Sadece taban alaniyla bir yorum yapilamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle hassasiyetiniz ve vicdan muhasebeniz taktire şayan.

    naciz düşüncem temel en-boy uzunluğunun ve donatı aralıklarında oluşan hatanın küçüklüğü sebebiyle 2 ila 3 adet donatının eksikliğinin oluşturacağı zafiyet, bizim yönetmeliğimizdeki güvenlik katsayılarının büyüklüğünü de göz önünde bulundurduğumuzda binanın en rijit kısmında yapılan bu hatanın tolere edilebileceği yönündedir.

    daha net yorum yapabilmemiz için, statik çizim ve hesapları gönderebilirsiniz.
    proyatasarim@gmail.com
  • proya kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için. Aslında çok sorun teşkil etmemesine rağmen vicdanen rahat edemedim açıkcası, beton sınıfını C25 ten C30 yükselttim. Birazda açıklığın fazla olduğu yerlere ilave yaptırdım. Sanırım sorunu halletmiş oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.