Şimdi Ara

Radeon grafikli Exynos işlemciler bilgisayarlara geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Radeon grafikli Exynos işlemciler bilgisayarlara geliyor



    Kendi tasarımı Exynos yonga setlerinin son dönemde performans tarafında aldığı eleştiriler Samsung’u yeniden yapılanmaya itmişti. AMD ile ortaklığa giden teknoloji devi ortaya heyecan verici bir proje çıkardı.



    Exynos işlemcili dizüstü



    Samsung’un bu yılın sonlarında doğru Radeon grafikli Exynos yonga setini sahneye çıkarması bekleniyor zira firma açıklamalarında bir sonraki neslin AMD grafikleri ile geleceğini belirtmişti.



    Ayrıca Bkz.Asus ROG Phone 5'in tanıtım tarihi açıklandı: 6.000 mAh batarya ve Snapdragon 888 ile gelecek



    Henüz Samsung’un Exynos yonga setinde hangi mimarilere yer vereceği bilinmiyor ancak AMD’nin bir süre önce sızdırılan Ryzen C7 mobil prototip yongasında Cortex-A1, Cortex-A78 çekirdekleri ve RDNA2 grafik birimi yer alıyordu. Bu yonganın Apple A14 yongasını GFXBench testlerinde geride bıraktığı gündeme gelmişti.



    Samsung’un yeni Exynos yonga setini dizüstü bilgisayarlarında da kullanmak istediği biliniyor. Kaynaklar Qualcomm Snapdragon 8cx yonga setinden güç alan mevcut Galaxy Book S dizüstü modelinin Exynos yongası ile yenileneceğini belirtiyor. Böylece ekranından yonga setine ve belleğine kadar tamamen Samsung üretimi bir dizüstü ortaya çıkacak.



    Dönem itibariyle Exynos yonga setinin yeni nesil ARM mimarilerini kullanacağını söyleyebiliriz. Yapılacak bazı optimizasyonlarla Apple M1 ile başabaş gidecek bir tasarım sürpriz olmaz. Böylece yeni nesil Galaxy Book S en az ARM işlemcili MacBook modelleri kadar iddialı olacaktır.



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/278973/samsung-is-preparing-exynos-soc-with-radeon-gpu-for-next-generation-pcs



  • Apple gibi aceleci hareket edecekler belli ki. Daha tizen yazılımını akıllı saatlerine bile optimize edemeyen, amiral gemisi cihazlarındaki Exynos işlemcileriyle bile Snapdragon orta segmentiyle ancak kıyaslanabilen Samsung bu kez bilgisayar tarafına el atmış :) "denedik, olmadı" demek için Samsung'dan bir girişimcilik(!) daha.
  • Qualcomm ve Apple AMD ve Intel i tokatlayacak yakında.

    Qualcomm hem güçlü hem de enerji verimli hem batarya sıkıntısı hem de ısınmayan işlemci üretiyor.

    Qualcomm işlemcilerini AMD ve Intel büyüklüğüne ölçekler ise tokatlar bunlari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 27 Şubat 2021; 17:9:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple markasının M1 ile neler yapamadıklarını gördük şimdi sırada Exynos işlemcili Samsung modelleri mi var. Bu firmaları gerçekten anlamak mümkün değil. Gerçekten bu bilgisayarları satın alıp aylarca şu programı açar mı diye bekleyenler oluyor dimi? Ya da evde biblo olarak mı kullanıyorlar sırf markası için. Walla bilemedim. :D
    Özellikle Apple, Samsung gibi markalar prestij cihazları ince hafif modeller üretiyorlar bu sebeptendir ki bence 11.Nesil Intel işlemci kullansalar daha güvenilir durur. En azından şu program açılır mı bu program da yavaş kalır mı demeyiz. Kanıtlanmış performans.

  • Tam olarak katıldığımı söyleyemem; çünkü, bu işin sonu x86-ARM melezi işlemciler ile son bulacak. ARM'ın ve x86'nın kuvvetli olduğu noktalar var ama birbirine üstünlük kurmaları zor.
    Ancak, gidişat melez işlemcilere doğru hareket edecek. Hatta, komplo teorisi de kurayım size:

    Şu an x86 ailesi, AMD'nin de Hyper Threading teknolojisini kendisine uygulaması ile son noktasına ulaştı (şu an ki teknolojik/teorik yapısı gereği -yani hem fiziksel hem de sanal çekirdek barındırıyor x86 aileleri). Benim ön görüm şu yönde, x86-ARM melezinde, x86 çekirdekleri asıl işleri kontrol ederken, threadingleri ARM çekirdeklerine devredecekler. Peki bunun avantajı ne, en büyük avantajı şu bir fiziki çekirdek iki sanal çekirdek ile yetinirken, ARM ile 2'den fazla (sanal çekirdek yerine) fiziksel çekirdeğe sahip olacak. Diğer bir avantajı ise ARM çekirdekleri nedeniyle x86'nın termal/vcore tasarrufu artacak. Hatta, bazı durumlarda x86 çekirdekleri hiç çalışmayıp, bütün işin ARM çekirdeklerine yönlendirilmesi bile mümkün olacak (mesela sadece internet geziniminde x86, tüm işi ARM'a bırakabilir).
    Ama bir dezavantajı olacak tabi ki, çekirdeklerin fiziki boyutları artacak.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Daha doğrusu, çekirdeklerin değil işlemcinin fiziki boyutları artacak.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Mesela, başka bir avantajını da söyleyeyim. x86 derleme ile ARM derleme bir arada çalışabilecekler. x86 derlemede, sanallaştırma ile ARM derlemeleri veya ilk boot doğrudan ARM derlemesi çalıştırılabilir veya tam tersi ARM derleme, sanallaştırma ile x86 derlemesi çalıştırabilir veya ilk boot ile doğrudan x86 derlemesi çalıştırabilir.

  • M1 neleri yapamamış?

    Benim gördüğüm bazı Cad uygulamaları ile oyunlar haricinde bir sorun yok. Ki çalışan uygulamaların %90 ı Rosetta 2 üzerinden çalışırken durum bu.

  • Apple gibi aceleci hareket edecekler belli ki. Daha tizen yazılımını akıllı saatlerine bile optimize edemeyen, amiral gemisi cihazlarındaki Exynos işlemcileriyle bile Snapdragon orta segmentiyle ancak kıyaslanabilen Samsung bu kez bilgisayar tarafına el atmış :) "denedik, olmadı" demek için Samsung'dan bir girişimcilik(!) daha.

  • AMD hibrit işlemci geliştiriyor. Sonradan programlama ile fonksiyonları değiştirilebilen işlemciler. Erdi Özüağ 2 hafta önce videosunu yapmıştı. Apple güzel bir hamle yaptı ve işlemci piyasını ateşe attı. Ucuza güçlü işlemciler alalımda rekabetin tadına varalım. Daha 2-3 önce intel 4 çekirdekli 7700K ile 375$ den hepimizi öpmeye devam ediyordu.

  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt
    konudaki en aklı basında yorum

  • Bilgi veya tahmin sahibi olan arkadaşlara sormak isterim ,
    işletim sistemi ne olur sizce amd-exynos platformunun ??
    windows tarafından ilerler mi ?

  • Daha m1 işlemcilerin ortaya çıkarttığı sorunları tartışırken bu işlemciye güven olacağını hiç zannetmiyorum. Sonucunu bildiğim yoldan şaşmak istemiyorum :)

  • Üretilsin tabi, yeni oyuncuların sahneye gelmesi büyük firmaların lehine durum bence. Hiç bir sektörde tekel olmaması gerekli keza fiyat politikaları üretim kaliteleri de gelişecektir. Intel'ın 11. nesil işlemciler ile geliştirdiği grafik performansının gerisinde kalacağını düşünüyorum. Yine de fiyat rekabeti devreye gireceğinden son kullanıcı yani bizler kârlı çıkacağız :)

  • Kesinlikle gelsin, rekabet iyidir. Son kullanıcıya hem fiyatta hem de performansta avantaj sağlar. Apple'ın yaptığı gibi aceleci ve tam hazır olmadan bu işe girmemeleri oldukça önemli. Merakla bekliyoruz.

  • Pazarın yeni trendide işlemci üretmek oldu sanırım abi biraz ders çıkarmak lazım gelsin tabi mutlaka gelsinde Apple ortada M1 dediler dediler hala Intel rosetta2 emulatörle açıyor çoğu programı, bu M1 vs. Exynos çıksında bunlar belli bir standardı yakalayana kadar bilindik bu alanda kendini ispatlamış firmadan şaşmamak lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.