Şimdi Ara

radarlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • radar dalgaları manyetik alana çarpınca ne tür bir değişim gösteriyor. Sapar, yok olur veya başka ne olur? bilgisi olan var mı?



  • Radar dalgaları ya da daha genel bir deyişle EM dalgalar manyetik alandan etkilenmez çünkü foton yüksüz bir parçacıktır. Geçenlerde silikon fotoniks tabanlı manyetik alan benzeri bir alanda ışığın saptığının gösterildiği iddiası var ama bu tam olarak bildiğimiz manyetik alan değil, bir tür optik dalga yönlendirici.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Radar dalgaları ya da daha genel bir deyişle EM dalgalar manyetik alandan etkilenmez çünkü foton yüksüz bir parçacıktır. Geçenlerde silikon fotoniks tabanlı manyetik alan benzeri bir alanda ışığın saptığının gösterildiği iddiası var ama bu tam olarak bildiğimiz manyetik alan değil, bir tür optik dalga yönlendirici.
    Aslında manyetik alanın gücüne bağlı olabilir mi? Teorik olarak çok çok güçlüyse belki elektronlar fotonları soğurabilir bu da parazit yapabilir. Gerçi bu alanda uzman değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manyetik alandan etkileneceğini sanmıyorum.

    Radar dalgası ile aynı frekansla karşı taraftan yayın yapılırsa sinyal bozulur diye tahmin ediyorum
  • Hayır, gücüyle ilgili değil, manyetik alanlar yüksüz parçacıkları etkileyemezler çünkü manyetizma daima (+/-) yükle ilgilidir. Bilinen en güçlü manyetik alan magnetar adı verilen bir tür nötron yıldızında bulunur. Galiba 1 milyon Gauss civarındaydı manyetik alanının gücü ki bu güç atomları lime lime edecek bir güçtür, oradan bile X ve gamma ışınları gelebildiğine göre fotonlar manyetik alandan etkilenmemektedirler diyebiliriz.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Elektrik yükü daimi koşul yani. Tamam. Ben mekanik (manyetizma üreten elektronların foton soğurması) şekilde belki etkiler diye düşünmüştüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 14 Ekim 2019; 14:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.