Şimdi Ara

Radar var diye uyardım akşamına radara girdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: *planet*

    Neden uyariyorsunuz, hiz yapan cezasini ceksin

    Ya şöyle abidik gubidik mesajlar atmayın, yani sanki her hız sınırına riayet ediyorsunuz.

    Adam 4 şeritli yol yapmış, hız sınırı düne kadar 70, bugün 80 oldu. Bu yolda 120 ile gidersin çok rahat.

    Başka bir örnek, otoyolda gişelerden 2 km. önce 50 km/h tabelası var, hangi otomobil sürücüsü 50 ile gidiyor gösterir misin?



    Herkesin yanlış yaptığı bir sürüş şekli , onu doğru yapmaz.Belki mesaj atan sizin gibi birisi değildir hız sınırına uyuyordur,siz abidik gubidik yazıyorsunuz .Bu konunun uzmanları bir şey biliyorlarda kural koyuyorlar ,tabi bazı sivri zekalılar "Yha boşunamı 160 beygir var 4 şerit basayım ne olcak nasıl olsa bmw,merso diyorlar "Bir düşünün niye gişelerde 50 km/h tabelası var ? Ben bu genç yaşımda kaç tane gişe kazası biliyorum yok aynı anda girmelerdi,kenara çarpmalardı,hatta eskiden satıcı çocuklar olurdu onlarda birçok kez kaza geçirti .Anlayana ......




  • Dediğiniz gibi ilahi adalet denen bu.

    Siz hız sınırına uyun yine de özellikle bayramlar ve tatillerde çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: *planet*


    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: *planet*

    Neden uyariyorsunuz, hiz yapan cezasini ceksin

    Ya şöyle abidik gubidik mesajlar atmayın, yani sanki her hız sınırına riayet ediyorsunuz.

    Adam 4 şeritli yol yapmış, hız sınırı düne kadar 70, bugün 80 oldu. Bu yolda 120 ile gidersin çok rahat.

    Başka bir örnek, otoyolda gişelerden 2 km. önce 50 km/h tabelası var, hangi otomobil sürücüsü 50 ile gidiyor gösterir misin?



    "Abidik gubidik mesaj atmayin,hiz sinirina kim uyuyorki zaten yollar genis herkes kafasina gore takilsin" diyorsun yani


    Ben sadece gerçek hayatta %100 trafik kurallarına uymayanların burada fahri müfettiş olmalarına takılıyorum.

    Bizim burada (Bornova) bir anayol var, bilen bilir Mustafa Kemal Caddesi. Bu yol ana yoldur ve dardır. Çevresinde otopark da yoktur. Fakat bazen polisler ceza yazar, arabayı nereye koyacağız diye sorduğunda da cevap veremez. Bu ceza da meşru o zaman.

    Bu kadar trafik sağlığını düşünüyorlarsa, Türkiye'de maksimum hız 120 km/h, bunun 132'ye kadar yolu var. O zaman limitör konsun zorunlu olarak, kimse basamasın.

    Kapalı spor salonunun oradaki Mustafa Kemal Caddesi mi dar? Sağa sola parkedenler olmasa dar yol değil orası. Parketmek için o caddenin etrafında birçok park yeri var. Yakın zamanda da Peterson Köşkü'nün o tarafa katlı otopark yapıldı. Mutlaka caddenin üstünde parketmek zorunda değilsin. İki adım yürü sana zahmet.

    Böyle havalı mesajlara gerek yok.

    Bornovada çoooook uzun yıllar yaşamaktayım.

    O yol dar bir yol, dar bir yol olmak zorunda, çünkü fi tarihinde yapılmış, çünkü yolun kenarı komple dükkan. Okul var vs. O yolun iki şerit olabileceğine inanıyor musunuz Allah aşkına ki aşağıya doğru yol yer yer daralıyor, yer yer genişliyor. Sonuç itibariyle düzensiz bir yol.

    Ayrıca pardon da ATM'den para çekmek için de aşağılara kadar gidip kısa iş için havaya otopark parası mı verelim, siz çok meraklıysanız verebilirsiniz tabi. Ondan sonra da yol kenarları niye paralı diye ağlayanlar oluyor, baştan kabullenmişsiniz.




  • Şahsen ben otobanlarda radara karşıyım evet doğrudur hız öldürür ama burada öldüren hız değil. 1. Arabaların bakımsızlığı lastikler fren tutuş mesefasi 2. Ehliyet kursuna gelenlerin neredeyse %99 oranında ehliyet alması

    Eğitim şart

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Hız yapmak kanunda yasaklanmış ve cezası var. Aynı şekilde başka suçları işleyenlere de, örneğin hırsızlık yapanlara da polisin olduğu yeri işaret ediyor musunuz?

    Bu örnek ile uyuşmayan bir açıklama bence. Zamanında 56 km hız ile ceza yiyen birisi olarak, çevrenizde trafik polislerinin ve müfettişlerinin adaletli ve hakkaniyeti göz önünde bulundurarak ceza yazdığına inanacak kaç kişi bulabilirsiniz? Radar uyarı levhaları bu mantığın neresinde peki? Amaç üzüm yemek mi yoksa bağcıyı üzmek mi? Hız rekoru denemesi yapıp makas atmayı maharet sayanları savunmuyorum? Radar uyarısı yapmak trafikte birbirimizi düşündüğümüz tek şey? Yalandan bile olsa radar var dikkatli ol demenin neyi kötü? Kusura kalmayın bu ülkede güven konusunda en zayıf polis olmuştur ve maalesef öyle kalacaktır. Yaşadığım ve insanların yaşadığı bir sürü haksız örneği siz sormadan yazmıyorum. Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne boş mesajlar var yok efendim pusuya düşürüyorlarda falan filan. Adamlar görevlerini yapıyor iyide yapıyorlar ne yani sen hız sınırının 110 olduğu yerde 200 km hız nasıl yaparsın allah korusun bi tekerin patlasa karşı şeride geçsen karşıdan gelen araçta duramayıp sana çarpsa resmen cinayet herkes trafik kuralına uymalı kimse canını sokakta bulmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes radar aracını gördüğünde ne yaptığını söylemiş. Ben de böyle gidişli gelişli otobanda radar olmasa bile selektör yakıyorum karşımdakilere yavaşlasınlar diye. Bakıyorum sonra hepsi bir anda yavaşlıyor. İnsanların hayatını tehlikeye atmamalarını ancak böyle sağlayabiliyorum anlığına da olsa. Tabi yediğim küfürleri hesap edemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

    Şahsen ben otobanlarda radara karşıyım evet doğrudur hız öldürür ama burada öldüren hız değil. 1. Arabaların bakımsızlığı lastikler fren tutuş mesefasi 2. Ehliyet kursuna gelenlerin neredeyse %99 oranında ehliyet alması

    Eğitim şart

    Aynen oyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşim olmadığında radar görürsem onun göremeyeceği bir yere arabayı koyup geçenlere selektör yapıyorum (geceleri kısa farları kapatıp açıyorum).

    Denizli'de yaşayan varsa bilir, burada amaç aşırı hızı azaltmak değil, insanlardan adeta haraç kesmek. Pusuyorlar ve cezayı kitliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın bir yönü kaba tabirle "cezadan yırtmak/yırtmaya yardımcı olmak". Fakat diğer yönü ise karşıdan geleni hız limitlerine uymaya teşvik ediyorsunuz. 15 öteden yaptığınız selektör, o kişiyi 15 km boyunca korkuyla da olsa hız limitlerine uydurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *planet*

    Neden uyariyorsunuz, hiz yapan cezasini ceksin

    ne güzel demişsin hiz yapan ceza ceksin, yani hız yapan parasını ödemesin, parası olan hız yapsın diye bişi olamaz
  • bugün 30-40 tane arabayı radardan kurtardım, ilahi adalet buna mukabil 2 defa radardan yırttım,, mersin sertavul- mut arasını bilenler bilir, inişli çıkışlı virajlı bir yol, yer yer duble yol yer yer gidiş geliş ,,, sertavulu geçtim dağın başındayım, virajları döne döne iniyorum, mut'a 30km falan var, derken karşıdan bir astra sellektör çaktı, ulan dedim daha meskun mahale çok var, dağın başında radarın ne işi var, inanasım gelmedi ama bir yandanda tırstım, yol zaten o kadar virajlı ki hızlı gitmeyede müsait değil, dedim efendi gidiyim ne olur ne olmaz, derken bir baktım yokuşun en dik olduğu yerde radarı kurmuşlar ( nedense radarı hiç yokuş yukarı kurduklarını görmedim) arabayı frenle zor zaptederek 80 e falan indirdim, o sellektör olmasaydı, temkinli gitmedeydim sağlam 120 çalışırdı orda neyse bunu atlattık mut'u geçtim birde ne göreyim mazot çok azalmış, arkadaş o kadar yol gittim 1 istasyon yok, baktım bilgisayar menzil 100 km diyor, yüksek vites düşük hız düşük devir giderek silifkeye doğru devam ettim, amanin birde ne göreyim silifkenin girişinde pusuya yatmışlar, benim o yolda o hızla geldiğimi görünce kesin beni durdurup alnımdan öpmek istemişlerdir, işte kazara öbür radardanda yırttık, mazot yeterli olsaydı kaçarı yok cup diye girerdim o radara, uyaranda olmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 29 Temmuz 2014; 4:32:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehirler arası yollar bir sürü irili ufaklı ilçe köy gibi yerleşimlerin ortasından geçiyor. Bildiğim kadarı ile yerleşim yeri tabelasını gördükten sonra meskun mahaldesüniz demektir yani 50 km sınır. Yanlışım varsa düzeltin.

    İşte ben bu duruma sinir oluyorum. Cillop gibi yol hızı düşürmek zorunlu 50 ye.
    50 ye düşüyorum, bakıyorum oranın plakası araçlar beni solluyor. Radar yok diye düşünüyorum ama emin olamıyorum.

    O yollarda sınır 80 vs olsa çok daha iyi olur.


    Bir diğeri de; yine şehirler arası yollarda göbek olunca hız sınır 70, 60 tabelaları geliyor. Ama sonra tekrar 90 yazmıyor misal. İşte bu durumda nereye kadar 70 sorusu sinir bozucu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 29 Temmuz 2014; 3:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada polis görevini yapıyor arkadaşım sen de yavaş git diyen arkadaşlara soruyorum trafik polisinin tek görevi radar mı? kanundaki tek trafik suçu hız mıdırı? ben geceleyin gereksiz ön-arka sis farlarını yakan hayvanlardan illallah ettim polisin umru değil polis çevirmesinden geçiyor polis sormuyor bile o hayvanlara ne yapıyorsun diye? ya taksicilerin yaşattıkları terör: aşırı hız onlarda,ani şerit değişikli onlarda, ters yönden gitme onlarda,kırmızı ışıkta geçme onlarda (nerden biliyorsun demeyin ceza yeseler bu kadar kolay yapamazlar), apaçiler diye anılan şahinciler, kasksız motosiklete binenler, (antalya için) 12-13 yaşındaki çocukların bmc yada transit pikap kullanmaları. listeyi daha da uzatabiliriz. polis bunların hepsini kontrol ediyormuş gibi yavaş gidin radara girmeyin diyorsunuz. birşeyin kanuni olması adil olduğunu göstermiyor. size başka bir örnek vereyim. 3-4 yıl önce antalyada bir turist otobüsü aksu deresine düştü yaklaşık 17 turist öldü. sebep sürat değil antalya-belek arasını bilen bilir direksiyonu bile tutmaya gerek yok dümdüz yol. sebep o şöförün 48 saattir denetimsiz bir şekilde çalışıyor olması. ama yok o yolda o dümdüz yolda polis takmış (hem de sabit radar herkes yerlerini biliyor) radar kontrolü. anlayanlar anlamıştır.




  • Radarin amaci caydirici olup insanlarin yavas gitmelerini saglamak zaten ceza kesmek degil (normal olan bu devletin cezalari gelir kapisi gormesi baska bir konu). Hatta bir ara radar var diye tabela konulmustu. Mantik buydu caydiric olmak yavas gidilmesini saglamak. Siz de selektor yapinca tabela ile yani gorevi gormus oluyorsunuz o araclari yavaslatiyorsunuz. Kotu degil iyi bir sey yapiyorsunuz bu mantikla.

    Eger bu kotu bir sey ise devlet neden radar var diye tabela koyuyor.
  • quote:

    Radarin amaci caydirici olup insanlarin yavas gitmelerini saglamak zaten ceza kesmek degil


    lafın size değil ama bu külliyen yalan. radarın amacı bal gibi devletin vatandaşını söğüşlemesi. hızla derdiniz nedir anlamıyorum kazaların büyük çoğunluğu şehiriçinde nispeten düşük hızlarla oluyor. insanları diğer kurallara uydurdun mu hız sorun olmaktan çıkar. ama kim uğraşıp da hatalı sollamadan,kemer takmamaktan,kırmızı ışıkta geçmekten,hatalı sis farlarından vs ceza yazacak. mis gibi tuzağı pardon radarı kur bak keyfine. ayrıca arkadaşlar kendinizi kandırmayın polis insan hayatını kurtarmak için radar kuruyor diye alakası yok sen devlet olarak polis araçlarına araç başına günlük 5 lt yakıt hakkı verirsen onların da yapacağı birşey olmaz. yine de bu benim diğer fikirlerimi değiştirmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tturke

    İnsanları avlamak üzerine kurulu bir düzen olduğu sürece herkes birbirine yardım etmeli.

    + 123456789
  • quote:

    Kemer takmamaktan, sürüş esnasında telefonla konuşmaktan, kırmızıda geçmekten ceza yazıyorlar. Forumda ufak bir arama ile ceza yiyenlerin açtıkları konulara ulaşabilirsin.


    külli palavra. alkol ve süratle uğraştıkları kadar bunlarla da uğraşsalar kimse kırmızıda geçmez kimse telefonla konuşmaz.

    şehirdışında ölümlü kazaların çoğunluğunun sebebi eski ve güvenlik donanımından yoksun arabalar yoksa euroncap testleri 60 km hızla yapılıyor ve sonuçları ortada kaldı ki istanbulda imkan varken basmayıp 60 la gideni döverler

    quote:

    Pusuya düşürüyorlar demek yerine de, eğer kurallara uyarsan düşeceğin bir pusu da olmaz. Demek ki kuralsız hareket ediyorsun ki pusudan korkuyorsun.


    kuralsız hareket etmiyorum zerrece de korkum yok. trafik kuralları allahın kelamı değil hangisine uyacağımı hangisine uymayacağımı kendim karar verebilirim kaldı ki bizim ülkemizde adını doğru yazamayanların milletvekili olup trafik komisyonunda karar almışlığı var. eğitimi kültürü bana denk olmayanların aldığı, hiçbir bilimsel nesnete dayanmayan kararlar çok da umrumda değil

    quote:

    Trafikte diğerlerine karşı saygılı olmayı ve hayatlarını riske atmamayı ya ceza yemeden öğrenirsin, ya ceza yiyerek, ya da bir kaza geçirerek.


    burdaki saygı ve edep dışılığına cevap vermek senin düzeyine inmek olur o yüzden geçiyorum.

    quote:

    Sen hız yaparak benim hayatımı riske atıyorsun


    en bayıldığım da buydu. sen beni tanıyormusun. nerede nasıl sürat yaptığımı biliyormusun? benim kullandığım arabaya bindin mi? yanından geçtin mi? böyle palavra ithamları böyle yalanları nasıl bu kadar rahat gerçekmiş gibi anlatıyorsun?

    hülasa trafikteki birbirimize karşı saygı dozumuz senin burdaki saygı dozun olduğu sürece gerisi hikaye




  • Bayram sabahı Bilkent Köprüsü'nün altındaki radara 95 km civarı girdim gördüğümde çok geçti. İşallah tolerans gösterirler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Hız yapmak kanunda yasaklanmış ve cezası var. Aynı şekilde başka suçları işleyenlere de, örneğin hırsızlık yapanlara da polisin olduğu yeri işaret ediyor musunuz?

    Usta sorun şu, mesela 110 ile gidiyorsunuz, tam bi rampa var önünüzde ya da bir viraj, virajın ya da rampanın başında meskun mahal diye hız sınırı 70 e düşüyor, kör noktada radar var. Tam rampayı ya da virajı çıkar çıkmaz radar karşınıza çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.