Şimdi Ara

R9 5900X sistemde 'CPU over temperature' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba,


    Olayı şöyle anlatayım kısaca 2021 Ocak ayında SilverStone PF360 sıvı soğutucu aldım ve 2021 Kasım ayına kadar sorunsuzca kullanırken bir anda işlemci ısınmaya ve bilgisayar kapanmaya başladı. Sıvı soğutucuyu söktüm macunu değiştirdim güzel kaliteli bir macun sürdüm fanlarını temizledim ardından tekrar taktım ilk 1 hafta problem yok sonra yine aynı ısılara 90 derecelere çıkmaya başlayıp bilgisayarı kapatıyordu.


    Amazon ile iletişime geçtim ürünü sıfırı ile değiştirdileri 2021 Kasım ayında yeni cihaz geldi güzelce montajını yaptık, macunu sürdük ve kullanmaya başladığımda bir problem yoktu sonuçlar güzel. Bugün itibari ile yani 9 ay aradan sonra yine işlemci 90-100 derece ısılara ulaşıyor ve sistemı kapatmaya başladı. En son macun değişimini 1 ay önce yapmıştım ve kullandığım macun Arctic MX-4.


    Sıvı soğutucunun borularını tuttuğumda resmen alev alıyor aynı zamanda gövdesine dokundugum ise yanıyordu. Tekrar Amazon ile iletişime geçtim ve ürün ellerinde olmadığı için değişim değil iade yapabileceklerini söylediler.


    Şimdi sizlere sorum şu bu cihaz bu forumda ciddi anlamda çok önerilen cihazlar arasında (PF360) olmasına rağmen bende 2 defa problem çıkarttı. Bilgisayarda işlemciyi zorlayacak, yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorum sadece akşam işten gelip 3-4 saat oyun oynar kaparım. Fanlarım temiz, temizlerim kasamın içide temizdir. Sizce bu problem neden kaynaklı olur? Gerçekten 2 defa soğutucu sorunlumu olabilir yoksa işlemci ile ilgili BIOS üzerinden yapmam gereken bir ayar mı var?


    Bu konulardan çok anlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var. Son olarak önereceğiniz yeni bir bütçe dostu sıvı soğutucu var mı? 3000 TL bandında.



    Cooler Master TD500 kasa.

    XPG 750W PSU.

    PF360 sıvı soğutucu

    RAM 32 GB G.Skill

    Ekran kartı Palit 3070

    İşlemci Ryzen 9 5900X








  • Sıvısı akıyordur. Ki bu aio larda görülen bir problem. Bence para iadesi alıp kasaya oluyorsa arctic liquid freezer alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.