Şimdi Ara

R9 380 Oyunlarda kasma sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • klement kullanıcısına yanıt
    Gün içerisinde atarım hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam simdi oynadiginiz oyunlarda online olan varmi hepsi singleplayer oyunlarmiydi bu arada ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 5 Temmuz 2016; 4:06:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ornek olarak paylasim yapayim...

     R9 380 Oyunlarda kasma sorunu

    Konu sahibinin paylastigi bench tablosunda min fps 1'e kadar dusmus boyle bir hdd degil oyun sistem bile tikanarak calisir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 5 Temmuz 2016; 4:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Bad sektör olma ihtimali?

    Kaç senelik konu sahibi söylerse birde HDD.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam bad sektor muhtemel olasi bir sorun ancak oyunlarda etkisi cok fazla kaba tabir ile silerek uzerini orterek cesitli yazilimlar mevcut yola devam edemez degisme talebi bu durum kaynakli benzer sorunu yasamasin diye ve daha performansli benzer fiyat ile ssd dusunmesi yonunde umarim anlasilir duzeyde olmustur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de bad sector varsa hemen değişime gidilmeli. Her seferinde o sectorden geçince oyun da ani donmalar ve takılmalar olacak.

    SSD bu iş için çok daha iyi olur. Hem sector derdi olmayacak. Hem de çok hızlı bir diski olacak arkadaşın.

    Bütçesi uygun değilse 256 GB almaya HDD almasında da bir sakınca olduğunu düşünmüyorum ama önce bir Bad Sector olduğunu doğrulamamız gerekir. Malum orada Windows arka da işlem de yapmış olabilir. Belki bir işlem aralıklarla veri işliyor olabilir ama tabii düşük bir ihtimal bu dediğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesele bad sektor vs degil normalde bad sektor cikmasada zamana bagli olarak kullanilan disklerde veri okuma yazma da kayiplar olabilir mekanik disklerde durum bu saglam olsa ve geei planda islem vs olmasa bile paylasilan grafik oyun icin yeterli degil mevzu bundan ibaret ha benim illa ssd diye tutturmam sistem icin cok fark ediyor acilis hizlari dosya yazma okuma hizlari yuksek verilerde cok kisa yoksa kaliteli bir hdd alir yola devam eder bu baska bir konu ancak sorunlu da olsa adamin elinde hdd var ben olsam gider ssd (ki yakin zamanda edindim 1tb dd yide veri saklama isi ixin kullaniyorum) alir oyunlari hdd de tutarim zamanla ssd kurulum yapar bitirdikce siler yenisini yuklerim hdd uzerinden bu arada diger ssd nimetlerinden faydalanirdim buna israr ediyorum ozel bir sebebi yok sunu al bunu al diye bir lüx mevcut degil ancak yukarida belirttigim sebepler isiginda en makul olani bu olsa gerek diye dusunuyorum mevzu ozeti bu butce konusu icin imkan var diye bastan belirtmisti konus sahibi bu duumda onemli yukaridaki yazilanlar isiginda mobil vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 5 Temmuz 2016; 4:54:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun ısınma ya da virüs vb bir şey gibi gözüküyor. Hdd de sıkıntılı olabilir, hd tune ile tarama yapın hddde sıkıntı var mı öğrenelim. Sıcaklıkları kontrol edin, virüs taraması yapın.
  • HDD sorunlu bence 3-4 defa hdtune ile tekrar test edilirse ve ilk sonuca yakın değerler çıkarsa belli olur ssd düşünmüyor sanız 2.el en az 7200 rpm sağlam bir hdd bakın uyguna halledin.
  • Kardeşim aynı sorunu bende yaşoyorum psu aynı ramler aynı işlemci fx 8350 bak tamamen işlemciden o sıcaklıgı 80 yapıyordu sonra kapanıyordu otomatik bazende oyunlarda donuyordu direkt pc işlemci bozuk sandım ilk değildi. Tamamen işlemci yüzünden yani baska pc ye taktım işleciyle aynı fanı yine oyle 80 derece ve fana baktıgımdadelikler gözukımuyordu toz kaplamıs her yeri temizledim ve 50 den yukarı cıkmıyor yükte suan hiç bi sorunumda kalmadı. Fanına bak temizle güzel yerleştiginden emin ol.Ramle alakası yok bu arada .
  • Bu sorun yeni oyunların yüksek miktarda veri okuma yazmaya ihtiyç duymasından kaynaklanıyor. Özellikle hala mekanik disk kullanıyorsanız ve ram miktarınız düşükse sanal bellek dediğimiz sistem devreye girdiğinde maalsef takılma donmalar kaçınılmaz oluyor. Bahsettiğiniz sorunları bende yaşadım. İlla ssd alacağım diye bir kaide yok bu arada bilginiz olsun. Sadece ek 8 gb daha ram alacaksınız ve en önemli ayar olan sanal belleği kapatacaksınız ki hdd ye ön bellekleme ile meşgul etmeyecek sistem. Ve en son işlemci uygulama peridounu arka plan olarak değiştireceksiniz. Konsol oyunu gibi zerre takılma olmadan oyunları oynamaya başlayınca şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz ha ssd olursa oyun yükleme süreleri oldukça düşecektir. Maddi durumunuz el veriyorsa ssd almanız çok daha iyi olacaktır tabi en düşük 250 gb olmak şartıyla




  • Beyler neden bu kadar israrci oluyorsunuz. Ortada bir sorun var birisi sorunu cozmeye calisirken digerleri adamin, sorunun nedeni tam belli degilken hemen ssd almasini onermiyorum demesi neden zorunuza gidiyor. Son derece hakli bence. Kendisi de soyluyor zaten ssd kullaniyorum herkese oneririm diye. Sadece hdd ile de sorunu cozebilecekken bosuna maliyet cikarmak istemiyor.
    Su ulkede birilerini gercekten dinlene ve saygi duyma isi ne zaman olacak acaba merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun fanla alakalı işlemci ve ekran kartı fanlarını kontrol edin mutlaka! bağlantıları dahil

    ayrıca reset çekiyorsa psu'da da sorun olabilir.
  • Arkadaşlar az önce rise of the tomb raider oynayayım dedim cutscenelerde o kadar takılma meydana geliyorki yemin ediyorum slayt gösterisi ya. Garip olan cutscenelerde çok takılma meydana geliyo normal oyunda oyun akıyo arada bir takılma oluyo tabiki. Ve soran arkadaşlar olmuş format yeni attım pc de hiç virüs yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.