Şimdi Ara

R3 1300x Boşta Sıcaklık 45-50 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sistemimin anakart islemci ve ram uclusunu degistirdim.islemci boşta (bios ve windows da) 45-50 derecelerde.Bf1 oynadim oyundayken 60-65 derecelerde.Bosta niye yuksek derecede anlamiyorum stok sogutucusuyla kullaniyorum termal macunu ustundeydi daha 2 gun oldu kullanmaya baslayali stres test yaptim 75 derecelere cikti.Çok nadir kisa sure minimum 40 a dusuyor.Nette 30 35 yazmakta teslerde.
    islemci voltajı degisiyor devamli 0.400 0.800 1.200 1.450 seklinde cpuz de yazmakta.

    Yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkurler.
    R3 1300x Stok Fan+Ga-Ab350M Gaming 3+Crucial 2x8 2666 Mhz Ddr4+600w Power

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bosta oda sıcaklığından 5-10 c fazla normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim r5 1600x de boşta 40-45 sabaha doğru camlar açık olunca serin olunca hava 35 derecelere düşüyor.Sanırım oda sıcaklığı ile alakalı.Ama ryzenler boşta sıcak çalışıyor gibi intel olan pc yi açınca boşta 30 derece oda sıcak olsa bile.Yük altında 80 i geçmiyorsa sorun yok
  • Bios versiyonunuz nedir? Eski bioslar "biraz" problemli.
  • Biosun son versiyonunu yukledim.Şu aralar istanbul serin :) Oda serinken islemci 50 derece malesef.

    Macun olsa Sogutucuyu sokecegim ,uzerindeki macundanmi acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alias57 kullanıcısına yanıt
    Peki cidden 50 derece mi ? kasayı açıp cpu fanın olduğu metal bloğa elinizi değdirin 50 ise yakma noktasında gelmese de acıtır. ha yok acıtmıyor ılık gibiyse 50 değildir. Ama genede her ihtimale karşı bir termal macun alıp güzel Noctua NT-H1 alıp ki fiyat performansı çok iyi macundur. Açıp hem cpu hemde soğutucudan eski macunu temizleyip, cpu tam ortasına mercimek tanesinden biraz daha büyük sürüp soğutucuyu üzerine bastırarak oturtun o yayılır zaten birde böyle sıcaklıklara bakın. Boşta 50 derece çok fazla bir sıcaklık.
  • Tesekkurler.Macunu degistirmekten baska sansim kalmadi oyundaki degerler macundan degil gibi zannettiriyor.2 gunluk cihazda bosta 50 derece ; hangi akla uydum amd aldim dedirtiyor :(

    Keske bir sonraki intel neslini bekleseydim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1500x stok soğutucu boşta 32-40 derece arası, uzun sureli stres testinde max 72-75 dereceyi gordu. Bu arada sistem 3.9GHZ O.C halde.



    Not: İşlemci voltajı otomatikte olduğu için sıcaklık oynuyor. Biostan işlemci frekansını ve voltajını sabit bir değer ata sıcaklıklar bariz seviyede azalıcaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.45 voltaj yük altında da olsa biraz fazla gibi. Ryzen deneyimim yok ama minimum stabil voltajı bulursanız sorun çözülür gibi duruyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biosa gir all core boost diye bir seçenek olması lazım onu kapat böylece fazla fazla voltaj vermez böylece işlemcinde ısınmaz
  • Windowsa en son amd chipsetini yüklediğinizden emin olun. Biostanda sabit bir voltaj ve frekans ayarlayın. R5 1600 işlemcimde otomatikte 45-50lerde gezinirken, 1.3v 3.7ghz yapınca 35-40 civarlarında seyrediyor. Oyunlarda 60derecenin üzerini geçtiğini görmedim. İnteller boşta 30derecelerde geziniyor olabilir ama en ufak bir işlemci 80-90ları gördükten sonra bir anlamı kalmıyor yani. İ7 7700knın ne kadar ısındığı malum. Memnun değilseniz alın deneyin bir intel işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 17 Ağustos 2017; 9:37:21 >
  • Benim işlemcinin yükte bile 51 dereceyi geçtiğini görmedim , suçu direk ryzen e atmak doğru olmaz. Kasa içi hava sirkülasyonu nasıl aynı şekilde ekran kartı sıcaklığı ne durumda
  • Boştaki sıcaklığı niye bu kadar dert ediyorsunuz anlamıyorum. İsterse ömrü boyunca boşta 50 derece çalışsın. Yükteki sıcaklık 85-90'ın üstüne çıkmıyorsa hiç sorun değil ki sanırım çıkmıyormuş da. Bir Prime95 testi yapın ve HW Monitör ile de sıcaklıkları ve işlemci frekansını takip edin. Eğer sıcaklık 85-90 dereceye ulaşmıyorsa ve işlemci frekansı maksimum frekansta devam ediyorsa hiç problem yok. Belki fan işlemci boştayken fazla gürültü yapmamak için yavaş çalışıp, işlemcinin bir miktar sıcak çalışmasına izin veriyor olabilir. Günümüzdeki çoğu ekran kartı bile boşta 45-50 dereceleri görüyordur çünkü bu sıcaklıklara ulaşana kadar fanları çalıştırmıyorlar.
  • bilgisayar güç modundaysa gayet normal
  • ikinci sistemimdeki phenomII 940 bosta 45 oyunda 52 derece oluyor ben de takmistim bir ara kafaya ama calisiyorsa tamir etme diyorum simdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alias57

    Tesekkurler.Macunu degistirmekten baska sansim kalmadi oyundaki degerler macundan degil gibi zannettiriyor.2 gunluk cihazda bosta 50 derece ; hangi akla uydum amd aldim dedirtiyor :(

    Keske bir sonraki intel neslini bekleseydim.







    Benim intelde boşta 48 derece hocam pek yüksek gelmedi. Bende bide kuletipi fan var.



    Yükde 80i geçmiyorsa sorun yok.



    Bence sorunu işlemcide değil uyduruk anakartda arayın gigabayt felansa normaldir. Saçma sapan voltaj veriyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.