Şimdi Ara

R21 Concorde Dip Gaz Yemiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamun aleyküm. 2 aydır deyim yerindeyse sabah akşam uğraşıpta çözemediğimiz bir problem var. araba r21 concorde 91 model. araçta atiker marka lpg var sıralı sistem değil tek nokta var.

    arabadaki sorun yükteyken dip gaz yapınca araba gitmiyor mesela 1. viteste kalkıyorum 2. vitese takıyorum ve 1000-1500 devir civarında oluyor gaza birden yüklenince yığılıyor araç boğulma sesi yapıyor arabayı biri tutyor sanki. gazı yedire yedire verince yiyor. yedire yedire verince 3000 devirde dip gaz yapınca gene araç tutuluyor bu şekilde dip gazda 15 saniye falan durduğum zaman devir 3500e geliyor ve birden fırlıyor araba 6000 devire kadar banamısın demiyor. bu sorun her viteste belirttiğim şekilde meydana geliyor. ve bu sorun hararet sonrası yanan silindir contası değiştikten sonra meydana geldi.

    denediğimiz yollarıda yazayım. ilk önce triger seti değişti sente ayarlandı bir diş atıkmış. sonra 15 emme 20 egzos olmak kaydıyla subap ayarı yapıldı. lpg montajı a'dan z'ye bütün yollar denenerek elden geçti gaz beyni dahi değişti. defalarda bilgisayarlı gaz ayarı yapıldı hava girişinin yarısı bantlanarak sonra bant sökülerek her şekilde denendi. emme monifoltu kontrol edildi hava alan yer yok. buji kablolarını elimizden geldiği kadar kontrol ettik sorun gözükmüyor. distrübütör kapağı ve tevzi makarası kontrol edildi hiç bir sıkıntısı yok markası valeo zaten yeni sayılır. bujiler kontrol edildi sıkıntı yok ve ayrıca 5-6 sefer buji tırnak aralığı değiştirilip gaz ayarı yapıldı gene olmadı. egzos kontrol edildi sıkıntı yok. komprosör basınçlarını ölçtük 1.2.3 silindirin aynı basınçları 4. silindirde çok az fark var oda sorun olmaz dediler.

    arabam malesef benzinde çalışmıyor o yüzden benzinde test edemiyorum. conta değişimi öncesi saat gibi çalışıyordu arabam sorunsuz şekilde lpg de. girişlerde falan bant falanda yoktu. yakıt değerleride çok iyiydi. şuan yakıtta acayip şekilde artmış durumda. lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum kanser olmak üzereyim. şimdiden teşekkürler.







  • Arkadaş mesajın biraz eski sorununu çözdünmü bilmiyorum.
    Ancak aynı sorun benim sattığım arabada oldu ve bana hayatı zindan etti. Yeni benzin aldım hemen arkasından oldu bu yüzden bir depo benzini de heba ettim düzelmedi. Hata sonunda bulundu. Motorum exzost çıkışında bulunan oksijen sensörüne gelen soketi çıkarıp kısa devre et. Eğer sorum düzeldi ise oksijen sensörünü değiştir.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.